Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Καπέλο: "Για μένα το Μουντιάλ ξεκινά αύριο!"


Ο Καπέλο συγχαίρει τον Ρούνι Για τον τεχνικό της εθνικής Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο, το Μουντιάλ 2010 ξεκινά από αύριο. Όταν ο Ιταλός τεχνικός, όπως τόνισε με συνέντευξή του στο πρακτορείο "Reuters", θα ανακοινώσει τους 30 παίκτες της προεπιλογής, οι οποίοι θα μεταβούν στην Αυστρία για να προετοιμαστούν ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης που ξεκινά στις 11 Ιουνίου στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Ο Καπέλο, που θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή να δει σε τι κατάσταση θα βρίσκονται κάποιοι τραυματίες, θα ανακοινώσει την αποστολή στο Γουέμπλεϊ: "Για μένα το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά αύριο, όταν οι παίκτες θα γνωρίζουν τα ονόματα εκείνων που θα ταξιδέψουν για την Αυστρία. Δεν είναι καθόλου εύκολη η επιλογή διότι το 30 είναι ένας σημαντικός αριθμός, αλλά πιο σημαντικός είναι το 23. Είναι πολύ δύσκολη η στιγμή που θα έρθει για να πω σε 7 από αυτούς ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους", τόνισε ο Καπέλο που συνέχισε: "Εχουμε προβλήματα και μέσα σε 24 ώρες θα πρέπει να αποφασίσουμε, αλλά είμαι βέβαιος πως όλοι θα είναι έτοιμοι".

Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Γκάρεθ Μπάρι αποτελεί το μεγαλύτερο, ίσως, "πονοκέφαλο" του Ιταλού προπονητή. Ο παίκτης, που προοριζόταν από τον Καπέλο για ρόλο-κλειδί στη μεσαία γραμμή των "τριών λιονταριών" γύρισε τον αστράγαλό του και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πως δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του στο φιλικό της 24ης Μαΐου με το Μεξικό, καθώς και σε αυτό με την Ιαπωνία, που θα διεξαχθεί στο προπονητικό κέντρο της Αυστρίας.

Λιγότερος είναι ο προβληματισμός για την κατάσταση του Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος αποχώρησε από το παιχνίδι με τη Στόουκ Σίτι (τράβηγμα). Ο Καπέλο σκοπεύει να προφυλάξει τοο βασικό επιθετικό "όπλο" της ομάδας του ενόψει της τελικής φάσης και να τον ξεκουράσει, ιδιαίτερα, μάλιστα, μετά την "αφλογιστία" του στους τελευταίους τέσσερις αγώνες προωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: