Τρίτη 11 Μαΐου 2010

«Βόμβα» με Καμαρά ο Ατρόμητος

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/162c10e627616ec971bd03c956211f62_L.jpg?1273579551?1273579551Ως την μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας του (κάτι που φυσικά ισχύει), αναφέρει την απόκτηση του Ανρί Καμαρά ο επίσημος Ατρόμητος με ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο διεθνής Σενεγαλέζος επιθετικός θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην ομάδα του Περιστερίου για έναν χρόνο. «Να κάνω τα... μαγικά μου για την πεντάδα», τόνισε ο 33χρονος φορ.Σε μία μεταγραφική... βόμβα προχώρησε ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου ήρθε σε συμφωνία με τον Ανρί Καμαρά. Ο 33χρονος επιθετικός είναι 99 φορές διεθνής με την Σενεγάλη και σίγουρα η απόκτησή του αναμένεται να βοηθήσει το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη. Όσον αφορά την ανακοίνωση από τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη μεταγραφή της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Τη μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας της πραγματοποίησε σήμερα η ΠΑΕ Ατρόμητος η οποία ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή Σενεγαλέζο (99 φορές) ποδοσφαιριστή Ανρί Καμαρά (Henri Camara). Η μεταγραφική επιτυχία της ομάδας ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας ενός έτους».

Στην Αθήνα για εξετάσεις ο Σενεγαλέζος

Ο 33χρονος επιθετικός βρίσκεται στην χώρα μας από το το βράδυ της Κυριακής και αφού χθες ξεναγήθηκε στους χώρους του αθλητικού κέντρου της νέας του ομάδας, σήμερα υποβλήθηκε στις καθιερωμένες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφής ιατρικές εξετάσεις. Στην συνέχεια ο Σενεγαλέζος μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ όπου τον υποδέχθηκαν ο προπονητής Γιώργος Δώνης, ο Τεχνικός Διευθυντής Γιάννης Αγγελόπουλος, ο Γενικός Αρχηγός Σπύρος Σοφιανός και εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου η Αναπληρωτής Διευθύνουσα Σύμβουλος Κάτια Κοξένογλου. Ο Ανρί Καμαρά υπέγραψε συμβόλαιο με ισχύ μέχρι την 30η Ιουνίου 2011, το οποίο θα ενεργοποιηθεί αμέσως αύριο το πρωί μόλις η ομάδα πάρει στα χέρια της τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων.

Καμαρά: «Τα μαγικά μου για την πεντάδα»

Μιλώντας στο επίσημο site του συλλόγου για τη μεταγραφή του στον Ατρόμητο ο Ανρί Καμαρά δεν έκρυψε τους υψηλούς στόχους του, λέγοντας αρχικά:«Αισθάνομαι υπέροχα και πολύ όμορφα. Είναι πολύ καλό που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Ατρόμητο γιατί θα κάνω πολλά παιχνίδια και ελπίζω να πετύχω πολλά γκολ. Έχω κάνει 99 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας μου και θέλω να παίξω εδώ καλά ώστε να κληθώ ξανά και να φθάσω αλλά και να ξεπεράσω τις εκατό συμμετοχές».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις του στην Ελλάδα:
«Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση το αθλητικό κέντρο της ομάδας. Όλες οι συνθήκες είναι εξαιρετικές. Πριν έρθω στην Ελλάδα ένας συμπατριώτης μου με συμβούλεψε να μην κάνω αυτό το βήμα. Ο τρόπος που δουλεύει όμως η ομάδα από τα γραφεία και τους υπαλλήλους της, το αθλητικό κέντρο, οι γιατροί με έκαναν να αλλάξω εντελώς εικόνα».

Για τους στόχους του: «Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να κάνω τα «μαγικά» μου, να πετύχω πολλά γκολ και να βοηθήσω τον Ατρόμητο να πετύχει τον στόχο του στη νέα περίοδο που είναι η είσοδός του στην πεντάδα. Είναι πολύ καλό για μένα που θα συνεργαστώ με ένα προπονητή που έχει κάνει σημαντική καριέρα στην Αγγλία και είναι πολύ φιλόδοξος. Είμαι ένας παίκτης που έχει εμπειρία και θέλω να βοηθήσω όχι μόνο την ομάδα μου αλλά και τα νέα παιδιά που έμαθα ότι διαθέτει».
Ο ποδοσφαιριστής θα αναχωρήσει αύριο για την Αγγλία και θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 30 Ιουνίου.

Δώνης: «Θεωρούσα δύσκολη την μεταγραφή»

Ο τεχνικός του Ατρόμητου Γιώργος Δώνης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Ατρόμητου ανέφερε: « Αρχικά θεώρησα τη μεταγραφή του Καμαρά πολύ δύσκολη για τα δικά μας δεδομένα όμως με τις γνωριμίες και τις έγκαιρες κινήσεις που έκανε η ομάδα, ήρθε στην Ελλάδα και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς θέλαμε να μας δει και να μας γνωρίσει και στην συνέχεια να συζητήσουμε τα υπόλοιπα» δήλωσε στο επίσημο site του συλλόγου ο προπονητής Γιώργος Δώνης και συνέχισε:«Από την επαφή που είχα μαζί του προσπάθησα με ειλικρινή τρόπο και με επίγνωση των συνθηκών που υπάρχουν στην Ελλάδα να του αναλύσω το πλάνο μας και το δικό μας τρόπο σκέψης για το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι κάναμε μια πολύ σπουδαία μεταγραφή που η χρησιμότητά της θα φανεί στη νέα περίοδο».

Ποιος είναι ο Ανρί Καμαρά

Γεννημένος στο Ντακάρ της Σενεγάλης με γονείς που μετανάστευσαν εκεί από τη Γουινέα, ο Ανρί Καμαρά επέλεξε να φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας όπου γεννήθηκε και δεν έκανε το χατίρι του πατέρα του, που ονειρευόταν να τον δει με το εθνόσημο της Γουινέας στο στήθος.
Ο σενεγαλέζος που είχε γενέθλια χθες (10 Μαΐου 1977) ξεκίνησε την καριέρα του στο Στρασβούργο (1998-1999) πριν μετακομίσει ως δανεικός στην Ξαμάξ (1999-2000) και πάρει μεταγραφή στη Γκρασχόπερς (2000-2001). Με την τελευταία κατέκτησε τον τίτλο την ίδια χρονιά και επέστρεψε στη Γαλλία για χάρη της Σεντάν (2001-2003) έως ότου η ομάδα υποβιβάστηκε.
Η τύχη τον έφερε στο Γουλβερχάμπτον, όπου φόρεσε τη φανέλα της Γουλβς (2003-2004) η οποία μόλις είχε επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια κι αποτέλεσε το μεγαλύτερο όπλο των "λύκων" στο φινάλε της σεζόν, όταν είχε προσαρμοστεί και η μάχη για τη σωτηρία είχε φουντώσει. Παρότι η ομάδα δεν τα κατάφερε, ο Καμαρά πήρε από τους οπαδούς τον τίτλο του "Παίκτη της Χρονιάς".
Το 2004-2005 έπαιξε δανεικός στη Σέλτικ για μισό χρόνο και στη Σαουθάμπτον για άλλον μισό, ενώ το επόμενο καλοκαίρι βρήκε στέγη στη Γουίγκαν. Κι εκεί πάλεψε για τη σωτηρία -όπως και στη Σαουθάμπτον, χωρίς επιτυχία- αλλά αυτή τη φορά ήταν πιο τυχερός και την τελευταία αγωνιστική η ομάδα σώθηκε σε βάρος της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Μετά την αποχώρηση του προπονητή Πολ Τζούελ, όμως, ο σενεγαλέζος πήγε δανεικός στη Γουέστ Χαμ (2007-2008), ενώ τον Φεβρουάριο του 2009 πήγε για μισό χρόνο δανεικός στη Στόουκ. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.
Με την εθνική Σενεγάλης έχει αγωνιστεί στο Μουντιάλ του 2002, όπου πέτυχε δύο γκολ. Μάλιστα, το ένα ήταν το "χρυσό γκολ" στην πρόκριση της Σενεγάλης επί της Σουηδίας στην παράταση, με το οποίο η εθνική του ομάδα έφτασε στα προημιτελικά. Έχει παίξει, επίσης, στα Κόπα Άφρικα του 2004, του 2006 και του 2008. Έκανε το ντεμπούτο του το 1999 και έχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο 99 φορές (31 γκολ).
Ο Ανρί Καμαρά είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, τον Ανρί Τζούνιορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: