Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τον έκανε… πελάτη ο Μπέος!

Κάθε αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό θα θέλουν να παίζουν οι παίκτες του Ολυμπιακό Βόλου. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα με την οποία να έχουν τρεις νίκες…

Τον έκανε… πελάτη ο Μπέος!
Οι Βολιώτες νίκησαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τόσο εντός όσο και εκτός έδρας το «τριφύλλι», ενώ σήμερα πανηγύρισαν το τρίτο τους φετινό τρίποντο με το 2-1 για τα πλέι οφ.

Τρεις νίκες που σίγουρα έχουν κάνει τον Αχιλλέα Μπέο έναν από τους πιο ευτυχισμένος ανθρώπους στον κόσμου. Άλλωστε, σαν… μικρό παιδί πανηγύρισε σήμερα τα δύο γκολ της ομάδας του.

"Έλα, Αλέκος εδώ, είσαι παικταράς"!

Κυκλοφορεί στην ...πιάτσα ως ανέκδοτο, όμως κρίνοντας από τις περιπτώσεις των Ελευθερόπουλου, Σηφάκη και Κωνσταντόπουλου, μάλλον δεν είναι και τόσο ανέκδοτο.
"Έλα, Αλέκος εδώ, είσαι παικταράς"!
Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού, Αλέκος Ράντος, έχει πάρει τηλέφωνο όποιον Έλληνα γκολκίπερ "τσεκάρουν" οι "ερυθρόλευκοι" και του έχει μεταφέρει την ...εκτίμησή του.
Στρώνει με ...ροδοπέταλα το δρόμο όλων προκειμένου να είναι "καβατζωμένος" όποιος και να μετακομίσει τελικά στον Πειραιά.
Όταν μάθει το όνομα θα τον πάρει τηλέφωνο και θα του πει: "Είδες που στα έλεγα εγώ; Είσαι παικταράς και βοήθησα για να έρθεις".
Αυτά λέει το ...ανέκδοτο. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι πραγματικότητα. Εσείς τι λέτε; Δίνετε πιθανότητες να ισχύει; Εμείς πάντως δεν ξέρουμε...

Ο εφιάλτης στο δρόμο με τον… Βόλο!

Σε ακόμα μία εφιαλτική βραδιά υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός Βόλου!

Αφού έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του (με τις δυο νίκες στο πρωτάθλημα) ώστε να του κόψει το δρόμο για το πρωτάθλημα, ετοιμάζεται (με τη σημερινή επικράτηση με 2-1 και με άλλη μία στο ΟΑΚΑ) να γράψει την τελευταία παράγραφο στο τρομακτικό σενάριο που θα αφήνει τους περσινούς νταμπλούχους στην τελευταία θέση των πλέι οφ και εκτός Ευρώπης σε περίπτωση που η ΑΕΚ τερματίσει πρώτη στην διαδικασία!

  Η βαθμολογία:

2. ΑΕΚ 8 (5-1)
3. ΠΑΟΚ 6 (4-5)
4. Παναθηναϊκός 4 (3-5)
5. Ολυμπιακός Βόλου 3 (3-4)

  H 3η αγωνιστική:

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0
(21' Δέλλας, 47', 68' Ντιόπ)

Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός 2-1
(52’ Σολάκης, 64’ Μαρτίν-34’ Λέτο)

Του πήρε τον αέρα και την Κούπα!!

Ο Ολυμπιακός νίκησε για 3η φορά στη σεζόν τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά 74-68 στον συγκλονιστικό τελικό του Ελληνικού και πήρε το 9ο Κύπελλο στην ιστορία του. Προσγείωση για ΠΑΟ μετά την Ευρωλίγκα.
Του πήρε τον αέρα και την Κούπα!
Κορυφαίοι των νικητών, που έδειξαν πιο έτοιμοι για τον τελικό, οι Μπουρούσης (13 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 τάπες) και Τεόντοσιτς (18 πόντους, 7 ασίστ). Από τον Παναθηναϊκό, που φάνηκε να μην έχει συνέλθει από τον θρίαμβο της Ευρωλίγκα την προηγούμενη Κυριακή, οι Διαμαντίδης (17 πόντους), Μπατίστ (17 πόντους, 10 ριμπάουντ) τράβηξαν το κάρο, αλλά δεν μπορούσαν να το φτάσουν μέχρι τέλους.
Στο 1ο δεκάλεπτο, οι δυο ομάδες είχαν από ένα πεντάλεπτο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο καλά και μόλις στο 5΄ είχε δημιουργήσει διαφορά 9 πόντων (15-6), φορτώνοντας παράλληλα με δύο φάουλ τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού (Βουγιούκας, Φώτσης, Καλάθης). Στο διάστημα αυτό ο Μπουρούσης κυριαρχούσε στην πράσινη ρακέτα (έβαλε τους πρώτους 7 πόντους της ομάδας του και κέρδισε 4 φάουλ!) και ο Τεόντοσιτς αργάνωνε άψογα (3 ασίστ). Μετά το 5΄ και με τον Ομπράντοβιτς να ανακατεύει πλήρως την τράπουλα (πρόλαβε στο 1ο δεκάλεπτο να χρησιμοποιήσει και τους 12 παίκτες του!), ο Παναθηναϊκός συνήλθε, βελτιώθηκε στην άμυνα και με τον Μπατίστ να δίνει σκορ (7 πόντους) μάζεψε γρήγορα τη διαφορά μειώνοντας στον πόντο στο 9΄ (16-15). Πάντως, ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο στο +5 (22-17), με τον Χαλπερίν να θυμίζει κάτι από τη μεγάλη εμφάνιση που έκανε στο ματς του 2ου γύρου της Α1 στο ΣΕΦ!
Στην αρχή της 2ης περιόδου ο Ολυμπιακός ξαναδημιούργησε μια διαφορά 8 πόντων (27-19 στο 11΄ με τρίποντο του Κέσελ), την οποία κατάφερενε να κρατά σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και το 15΄ (33-25), με τον Μαυροκεφαλίδη να οδηγεί στο σκοράρισμα (9 πόντους). Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός αντεπιτέθηκε και πάλι και με επιμέρους σκορ 12-2 πέρασε μπροστά στο 19΄ (37-35), με τον Μπατίστ μπροστάρη στην επίθεση (12π.) και τον Καϊμακόγλου να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες ερχόμενος από το βάθος του πάγκου (6 πόντους και εξαιρετικές άμυνες). Το ημίχρονο έληξε 39-37 για τον Παναθηναϊκό, που παρότι δεν είχε καλό ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, κατάφερε να βρει τις λύσεις ώστε να ανακόψει εκείνον του Ολυμπιακού και να προσπεράσει.
Στα στατιστικά του ημιχρόνου, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα 13/18 δίποντα αλλά και τα 2/11 τρίποντα του Ολυμπιακού (τα αντίστοιχα ποσοστά του Παναθηναϊκού ήταν 13/27 και 1/4), ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πήρε τους 24 από τους 39 πόντους του από τους παίκτες του πάγκου!
Στο 3ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έφτασε για πρώτη φορά στο +5 με το πρώτο τρίποντο του Διαμαντίδη στο 21΄ (42-37), αλλά αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να αντεπιτεθεί, να απαντήσει με σερί 12-0 (με αφετηρία τα κολλητά τρίποντα Παπανικολάου και Τεόντοσιτς) και να ξεφύγει αυτός με 7 στο 24΄ (49-42). Το σερί έκοψε ο Διαμαντίδης με τρίποντο, ενώ ένα νέο τρίποντο του Φώτση στο 27΄ έφερε και πάλι το ματς στον πόντο (51-50). Όμως, ο Ολυμπιακός είχε και πάλι τις απαντήσεις. Οι τάπες του Μπουρούση στην άμυνα και το σωστό διάβασμα της ζώνης του Παναθηναϊκού έφεραν και πάλι τη διαφορά στους 6 στο 28΄ (56-50), ενώ το δεκάλεπτο έληξε στο +5 για τους ερυθρόλευκους (58-53).
Η τελευταία περίοδος άρχισε με σερί 4-0 από τον Παναθηναϊκό (57-58 στο 31΄) και ζημιά για τον Ολυμπιακό, που είδε τον κορυφαίο παίκτη του, τον Μπουρούση, να χρεώνεται με 4ο φάουλ. Τα διαδοχικά σουτ από την περιφέρεια από Διαμαντίδη και Σάτο, έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +3 στο 33:30" (62-59), ένα 4-0 από τον Ολυμπιακό άλλαξε και πάλι το προβάδισμα στο 35΄ (63-62) και το θρίλερ άρχισε, με τους διαιτητές να συμμετέχουν με συνεχόμενα σφάλματα και από τις δύο πλευρές!
Το τρελό τρίποντο του Τεόντοσιτς με ταμπλό και τον Καλάθη κρεμασμένο πάνω του, ήταν καλάθι ψυχολογίας για τον Ολυμπιακό στο 36:30" (66-64), ενώ το καλάθι του Μπουρούση σττα 78" πριν τη λήξη έφερε τους ερυθρόλευκους στο +3 (68-65) και τρεις πόντους πιο κοντά στο 2ο συνεχόμενο Κύπελλο. Ο Σάτο αστόχησε στην επόμενη επίθεση του Παναθηναϊκού, ο Μπουρούσης με 2/2 βολές έγραψε το 70-65 στα 45", ο Νίκολας αστόχησε και πάλι και ο Μαυροκεφαλίδης έβαλε τον ουσιαστικό επίλογο με 2/2 νέες βολές στα 27" (72-65). Πάντως, το τρίποντο του Φώτση στα 24" έδωσε ελπίδα στον Παναθηναϊκό (72-68), όμως οι βολές του Τέοντοσιτς έγραψαν το τελικό 74-68 και άρχισε το ξέφρενο ερυθρόλευκο πανηγύρι.
Τα δεκάλεπτα με πρώτο τον Ολυμπιακό: 17-22, 39-37, 53-58, 74-68.
Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 17 (10 ριμπάουντ), Φώτσης 8 (2), Σάτο 7 (1), Νίκολας, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17 (3), Βουγιούκας, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 6.
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Γκόρντον 2, Πρίντεζης, Μπουρούσης 13 (10 ριμπάουντ, 4 τάπες), Κέσελ 4, Έρτσεγκ 2, Μαυροκεφαλίδης 16 (6 ριμπάουντ), Χαλπερίν 9 (1), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 8 (2), Τεόντοσιτς 18 (7 ασίστ).
Ο ανέτοιμος Βασίλης Σπανούλης ήταν στη 12άδα, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Χιμένεθ: «Εχουμε δουλειά ακόμη»!

Απολύτως ικανοποιημένος από την ΑΕΚ, εκνευρισμένος για την τιμωρία της έδρας και προσγειωμένος για τη συνέχεια των πλέι οφ, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ.
Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός, που μίλησε πρώτος, αν και κανονικά θα έπρεπε να μιλήσει ο Μάκης Χάβος, μετά το σχετικό αίτημα του ΠΑΟΚ...

«Είναι κρίμα που σήμερα παίζαμε με κλειστές θύρες και δεν ήταν εδώ ο κόσμος να απολαύσει ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά μας. Στα πλέι οφ εντός έδρας παίξαμε μόνο ένα ματς, το πρώτο. Το είχα τονίσει και κόντρα σον Παναθηναίκό. Είναι ένας τρόπος να διαμαρτυρηθούμε κι εμείς κόντρα στη βία στα γήπεδα. Θεωρώ ότι δεν είναι λύση να αποκλείονται οι καλοί φίλαθλοι μας από το να έρθουν στο γήπεδο. Κακομεταχειρίζονται μια σοβαρή ομάδα όπως η ΑΕΚ και είναι ντροπιαστικό αυτό που συμβαίνει.

Και με αυτές τις αντιξοότητες, πάντως, η ομάδα βελτιώνεται και έχει αποδείξει τεχνικά, τακτικά και σε φυσική κατάσταση ότι είμαστε πολύ καλοί. Είχαμε απέναντι μας μια πολύ καλή ομάδα που προσπαθησε να μας αντιμετωπίσει αλλάζοντας το σύστημα αλλά ακόμη κι έτσι πήγαμε πολύ καλά. Ξέρουμε πάντως ότι ακόμη δεν πετύχαμε τίποτα και πρέπει να παλέψουμε πάρα πολύ ακόμη. Ξέρουμε ότι θα έχουμε δυσκολίες και παίζοντας πάντα, φυσικά, εκτός έδρας.

Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη κυρίως στους συμπατριώτες μου από την Λόρκα της Μούρθιας της Ισπανίας για αυτό που συνέβη με τον σεισμό και τις ανθρώπινες απώλειες που υπήρξαν.

Είναι πολλά που κρίνουν τους αγώνες. Η ένταση, η πίεση, οι στημένες φάσεις. Ολα αυτά μετράνε. Νομίζω ότι είμαστε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ από στημένες φάσεις και αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει πολλή δουλειά. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα των παικτών του γιατί το δουλεύουμε στις προπονήσεις και μετά το μεταφέρουν στο γήπεδο, στον αγώνα.

Ακόμη δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Εχουμε ακόμη ένα ματς με τον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ αξιόλογο ότι έχουμε 8-0 γκολ κόντρα σε αυτούς στα τελευταία ματς γιατί είναι μια ομάδα που έχει έμπειρους παίκτες που έκαναν καλά παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ κατά γενική ομολογία δε δέχεται εύκολα γκολ. Το 8-0 υπέρ μας λέει πολλά».

Φήμες για Μυτιληναίο στον Ηρακλή!!

Επαφές με οικονομικούς παράγοντες για… χείρα βοηθείας κάνουν οι άνθρωποι του Ηρακλή. Σύμφωνα μάλιστα με ένα από τα τελευταία σενάρια, έχει γίνει προσέγγιση και στον πρώην ιδιοκτήτη της ομάδας, Βαγγέλη Μυτιληναίο.

Στο μεταξύ, μέλη της διοίκησης θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο στην Αθήνα ώστε να έχουν εφ όλης της ύλης διοίκησης συζήτηση.
Πηγή: sport-fm.gr

Έπεσε η Λανς, το «παλεύει» η Νανσί!!

Μόνο με θαύμα θα επιβίωνε και στους καιρούς μας θαύματα δεν γίνονται. Έτσι, η Λανς παρόλο που πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο «Λουί Ντε» αποχαιρέτησε και μαθηματικά την πρώτη κατηγορία του Championnat αλλά με αυτό το αποτέλεσμα βάζει σε μπελάδες την Μονακό. Συνεχίζει να «παλεύει» για την σωτηρία της η Νανσί που επικράτησε 3-0 της Νις.

Στα υπόλοιπα ματς ξεχώρισε η νίκη της Ρεν επί της Σεντ Ετιέν εκτός έδρας, 2-1 και παραμένει σε τροχιά Europa League ενώ σημαντικό τρίποντο ήταν κι αυτό της Καέν επί της Μονπελιέ με 2-0, που δείχνει να ξεφεύγει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Αναλυτικά η 36η αγωνιστική:
Κυριακή, 15/5


Αρλ-Τουλούζ 1-0
(21’ Γκιλάς)
Βαλενσιέν-Οσέρ 1-1
(80’ Καντίρ-86’ Ζο Γκουκ)
Καέν-Μονπελιέ 2-0
(27’ Αμουμά, 69’ Τραορέ)
Μονακό-Λανς 1-1
(14’ Μουκαντιό-93’ Βαράν)
Νανσί-Νις 3-0
(34’ Χατζί, 76’ Μπεγανγκέ, 86’ Τραορέ)
Σεντ Ετιέν-Ρεν 1-2
(27’ Σακό-11’ Μοντανό, 43’ Λερουά)
Λοριάν-Μαρσέιγ (22:00)

Δεύτερα, 16/5

Μπρεστ-Λιόν (22:00)

Τετάρτη, 18/5

Λιλ-Σοσό (20:00)
Μπορντό-Παρί Σεν Ζερμέν

Η επόμενη (37η) αγωνιστική


Σάββατο, 21/5

Λανς-Αρλ (22:00)
Λιόν-Καέν
Μαρσέιγ-Βαλενσιέν
Μονπελιέ-Μονακό
Νις-Λοριάν
Οσέρ-Μπρεστ
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ
Ρεν-Νανσί
Σοσό-Σεντ Ετιέν
Τουλούζ-Μπορντό

«Μιλάει από μόνο του το αποτέλεσμα»

Δεν είχε και πολλά να πει ο Πάμπλο Κοντρέρας μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ με 3-0 στο ΟΑΚΑ, κάνοντας λόγο για «μπερδεμένο παιχνίδι».
«Μιλάει από μόνο του το αποτέλεσμα»
«Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη την Τετάρτη. Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι πολύ μπερδεμένο και πολύ δύσκολο για εμάς».

Για το αν αυτή η ήττα μπορεί να επηρεάσει την ομάδα στο ψυχολογικό κομμάτι: «Πιστεύω ότι δε θα έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία γιατί την Τετάρτη μπορούμε να κερδίσουμε. Εμείς πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη αγάπη για τη φανέλα που φοράμε», είπε ο Κοντρέρας.

Θηρίο ο Κολοσσός!!

Όλα στημένα! Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του ΠΑΟΚ, στο άδειο ΟΑΚΑ, με τα τρία γκολ να μπαίνουν από στημένες φάσεις. Σκόρερ ο Δέλλας (21') και Ντιόπ (47', 67'). Πρώτη στη βαθμολογία των πλέι οφ οι "κιτρινόμαυροι".
Θηρίο ο Κολοσσός! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπορεί η ΑΕΚ να έπαιζε χωρίς την παρουσία των φιλάθλων της στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, λόγω της τιμωρίας για τα επεισόδια του τελικού, απ’ ότι φαίνεται όμως η απουσία των γνωστών... φασαριόζων την... ξεάγχωσαν και πήρε αυτό που ήθελε! Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 3-0 των Θεσσαλονικέων, χωρίς να πιάσουν το μάξιμουμ της απόδοσής τους, εκμεταλλευόμενοι με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα των αντιπάλων τους!
Μάλιστα και τρία γκολ μπήκαν από στημένες φάσεις με σκόρερ να χρίζονται ο Δέλλας από μία και ο Ντίοπ δύο φορές!
Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, με το σουτ του Σκόκο στο 1ο μόλις λεπτό να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Χαλκιά! Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έπαιζε χωρίς τον Αντελίνο Βιεϊρίνια (αποκλείστηκε λόγω τραυματισμού), είχε καλύτερα πατήματα στη συνέχεια, αύξησε την πίεσή του στα καρέ του Σαχά, αλλά ο Μουσλίμοβιτς έμοιαζε ακίνδυνος μπροστά στην καλά στημένη «κιτρινόμαυρη» αμυντική γραμμή!
Από το 21’ και μετά άλλαξε η εικόνα του ματς. Τι έγινε σε εκείνο το σημείο; Η ΑΕΚ προηγήθηκε με την κεφαλιά του Δελλά, (ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις γκάφες του Τσιρίλο και του Χαλκιά) και πήρε τα ηνία του αγώνα.
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες του Χιμένεθ είχαν άλλες δύο ευκαιρίες για γκολ (με Μανωλά και Δέλλα από στημένα), σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που είχε μείνει από δυνάμεις και δεν μπορούσε να βρει καθόλου διαδρόμους.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης
93' Λήξη αγώνα
88' Σουτ του Αρίας, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
80' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ματέος αντί του Ντιόπ.
79' Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ύστερα από λάθος του Τσιρίλο ο Λαγός πήρε τη μπάλα, βγήκε μόνος από πλάγια, σούταρε, ο Χαλκιάς απόκρουσε, ο Μίτσελ πήρε το ριμπάουντ, αλλά ο Κοντρέρας έκοψε πάνω στην γραμμή!
74' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Φωτάκης δίνει τη θέση του στον Ελ Ζαρ.
67' Γκολ για την ΑΕΚ και πάλι από στημένη φάση! Το εκτέλεσε ο Γκερέιρο, ο Δέλλας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο αμαρκάριστος Ντιόπ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 3-0.

66' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Λαγός αντί του Σκόκο.
65' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Αρίας στη θέση του Τσουκαλά
63' Κεφαλιά του Σαλπιγγίδη, μπλόκαρε ο Σάχα. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ είχε και άλλη ευκαιρία με τον Μουσλίμοβιτς που σούταρε άουτ.
57' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Λίνο αντί του Σνάουτσνερ. Αλλαγή συστήματος από τον Χάβο! Από 3-4-3 αλλάζει σε 4-4-2 σε διάταξη 4-2-2-2 με την είσοδο του Λίνο. Χαλκιάς τέρμα, Τσιρίλο, Κοντρέρας στόπερ, Ετο δεξιά, Λίνο αριστερά, αμυντικά χαφ, Γκαρσία-Βιτίλο, μπροστά Τσουκαλάς Φωτάκης και επίθεση Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.
55' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο Φωτάκης, ύστερα από λάθος της κιτρινόμαυρης άμυνας, ήρθε τετ α τετ με τον Σάχα, αλλά ο παίκτης των φιλοξενούμενων έστειλε τη μπάλα πάνω στον Αργεντινό τερματοφύλακα!
52' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Καφές έξω, μέσα ο Γκερέιρο
47' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σκόκο, ο Ντιόπ πήρε σκαστή κεφαλιά από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, για το 2-0. Δύο γκολ από στημένη φάση πέτυχε η ΑΕΚ.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους
45' Λήξη πρώτου ημιχρονου.
45' Διαμαρυτρίες των παικτών του ΠΑΟΚ για εσκεμμένο χτύπημα του Μπαχά στον Κοντρέρας αλλά ο διαιτητής Μάνταλος εκείνη τηνώρα σφύριξε τη λήξη...
35' Ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Δέλλα, η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά από την αριστερή συμβολή των δοκών του Χαλκιά και έφυγε άουτ! Έχει ανεβεί πολύ η ΑΕΚ μετά το 1-0
30' Κεφαλιά του Σαλπιγγίδη, η μπάλα πέρασε άουτ, αλλά η φάση θεωρείται μη γενόμενη καθώς υποδείχτηκε οφσάιντ ο Αθανασιάδης. Στο ριπλέι όμως φάνηκε ότι ο "Σάλπι" καλυπτόταν...
24' Μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ να κάνει το 2-0! Ο Σκόκο εκτέλεσε κορνερ από αριστερά, ο αφύλαχτος Μανωλάς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο χόρτο και πέρασε άουτ λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά!
21' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μίτσελ, ο Μπαχά πήρε την πρώτη κεφαλιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, o Τσιρίλο δεν έδιωξε σωστά με το κεφάλι, o Xαλκιάς έκανε... έξοδο του Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα  ο Δέλλας να πάρει τη... δεύτερη κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα  για το 1-0.

20' ΣΧΟΛΙΟ: Ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει καλύτερα πατήματα από την ΑΕΚ. Ο "Δικέφαλος" του Βορρά πιέζει συνεχώς ψηλά με τον Μουσλίμοβιτς, μέχρι στιγμής όμως τη μεγαλύτερη στιγμή στο παιχνίδι έχει η "Ένωση" με τον Σκόκο στο 1ο λεπτό.
8' Σουτ του Μουσλίμοβιτς, η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Σάχα και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ.
1` Ο Σκόκο στην κόντρα μπήκε από αριστερά και σούταρε, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και έφυγε άουτ!
1` Έναρξη του αγώνα
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ (79' Ματέος), Μάκος, Μίτσελ, Καφές (52' Γκερέιρο), Μπαχά, Σκόκο (66' Λαγός).
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (57' Λίνο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (74' Ελ Ζαρ), Τσουκαλάς (65' Αρίας), Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.

Ευρωπαία η Τότεναμ, υποβιβάστηκε η Γουέστ Χαμ

Ό,τι έχτιζε στον δεύτερο γύρο με τον Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο της, η Λίβερπουλ το γκρέμισε μέσα σε λιγότερη από μία ώρα. Οι «ρεντς» γνώρισαν την εντός έδρας ήττα από την Τότεναμ με 0-2 και ελπίζουν σε θαύμα την τελευταία αγωνιστική… Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ υπέστη ακόμα μία ήττα, αυτή τη φορά από την Άστον Βίλα του Μπεντ. Ελπίδες στο 94’ για Γουίγκαν!

Ήταν το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς, έτσι όπως εξελίχτηκε για τη Λίβερπουλ. Η ομάδα του Μέρσισαϊντ υποδέχθηκε την Τότεναμ και είχε ως στόχο δύο αποτελέσματα: Νίκη για να «κλειδώσει» την ευρωπαϊκή θέση, ή ισοπαλία απλά για να μείνει πάνω από τα «σπιρούνια». Αντιθέτως, όμως, ηττήθηκε στο «Άνφιλντ» με 2-0 χάρη σε τέρματα των Φαν ντερ Φάαρτ στο 9’ και Μόντριτς (πέναλτι) στο 56’. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και πλέον, περιμένουν συνδυασμό αποτελεσμάτων την 38η και τελευταία αγωνιστική…

Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ έδειξε σημάδια αποσύνθεσης. Οι «κανονιέρηδες» φαίνεται πως πήραν απόφαση πως μετά το πρωτάθλημα δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν ούτε τη 2η θέση. αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν στην έδρα τους με 2-1 από την Άστον Βίλα, με τον Ντάρεν Μπεντ να σκοράρει στο 11’ και το 15’ και τον φαν Πέρσι να μειώνει στο 89ο λεπτό.

Σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής, η Γουίγκαν επικράτησε με 3-2 της Γουέστ Χαμ χάρη σε ένα γκολ του Ν’ Ζόγκμπια στο 94ο λεπτό και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή, ενώ υποβίβασε και μαθηματικά τη Γουέστ Χαμ. Τέλος, η Μπέρμιγχαμ δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και ηττήθηκε με 2-0 από τη Φούλαμ. Πλέον, θα τα δώσει όλα την τελευταία αγωνιστική για να μάθει αν θα σωθεί…The Player

Οχτώ προσαγωγές!!

Σε οκτώ προσαγωγές προχώρησε η Ασρτυνομία για τα επεισόδια που έγιναν περίπου μία ώρα πριν το τζάμπολ του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό.
Οχτώ προσαγωγές
Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Παραλιακή δεν πήραν έκταση, καθώς η Αστυνομία έσπευσε να ελέγξει την κατάσταση όπως και έγινε.
Να σημειώσουμε πάντως πως ένας από τους οκτώ, κρατήθηκε επειδή εκκρεμούσε εις βάρος καταδικαστική απόφαση.

Ανέβηκε η Επανομή, «σώθηκε» η Ζάκυνθος!!

Στην ισοπαλία (2-2) έμεινε η πρωτοπόρος Αναγέννηση Επανομής εκτός έδρας κόντρα στην Κοζάνη και εξασφάλισε την απευθείας άνοδο της στην Football League.

Εκτός από την ομάδα της Επανομής, ο Φωκικός που είχε ρεπό την τελευταία αγωνιστική και η Καλλονή (ηττήθηκε 1-0 από τον Εθνικό Φιλιπιάδας) θα δώσουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο τους. Στην κατηγορία έμεινε η Ζάκυνθος που επικράτησε 2-0 του Αετού Σκύδρας.  

Αναλυτικά όλα τα ματς της αγωνιστικής:

ΚΟΖΑΝΗ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ 2-2

(62' Κυριακίδης κεφ, 80' Καματάι σουτ - 6' Κουρδάκης κεφ)

ΤΥΡΝΑΒΟΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ 1-0

(75' Αλεξίου)


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 1-2
(48' Στεφανίδης σουτ - 47' Ριζούλης σουτ, 64' Προβίδας σουτ)

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Στέργιος Κιουρκας): Γαβρανίδης, Σταυρακάκης, Προβατίδης, Ν. Ιορδανίδης, Αραμπατζής, Καμπούρης, Φωτιάδης, Μήτσικας, Παντελίδης, Στεφανίδης, Γκούντα.

Εορδαϊκός (Γιώργος Στράντζαλης): Μπερμπερίδης, Καραμπαζίκης, Κουκουρές, Στεργιόπουλος, Ταφαρλής, Κουρούπης (55' Τομαράς), Μουδούρογλου, Ριζούλης, Σικαλόπουλος (40' Πασιαλής), Προβίδας, Κάλφας.

ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 0-0

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 2-0
(32' Καράμπελας σουτ, 44' Λιβέρης σουτ)

Ζάκυνθος (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Διαμαντής, Λαζούρας (62' Κατσαδούρος), Λιβέρης, Γιαντσέλης, Τσιριγώτης, Παναγιωτίδης (59' Παπαδόπουλος), Γεωργίου, Ζαφειρόπουλος, Χαριάτης (74' Μπάστας), Σεφερίδης, Καράμπελας.

Αετός Σκύρδας (Γιώργος Τυριακίδης): Σεϊτανίδης, Σαμαρόπουλος, Κουλουκίδης (82' Ιωαννίδης), Παπουλίδης (75' Μηλιώτης), Βοτάρης, Λεκάκης, Πετρίδης (60' Σιδηρόπουλος), Τσότσιος, Μπρέγου, Τζαβάρα, Κυζιρίδης.

ΜΕΓΑΣ ΑΛ. ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ - ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤ. 4-2
(40' Κρυστάλλης σουτ, 52' Καλιαμπάκας κεφ)


ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 1-0
(10' Mπούρμπος φάουλ)

Πρωταθλητής ο Παναιτωλικός!!

Το καμάρι του Αγρινίου, είναι ο πρωταθλητής της Football League για την περίοδο 2010-2011. Οι Αγρινιώτες, επικράτησαν 3-2 στην έδρα της Ηλιούπολης. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο ΟΦΗ διέσυρε 4-1 τον ΠΑΣ Γιάννενα.
Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πέρασε εύκολα από την Ηλιούπολη με 3-2 και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΣ Γιάννενα στην Κρήτη αναδείχθηκαν πρωταθλητές για την Football League. Τα «καναρίνια» προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ με 0-2 χάρη στα τέρματατων Θεοδωρίδη (23΄) και Καραμαλίκη (39΄) και έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην αναμέτρηση. Ο Κρητικός μείωσε σε 1-2 στο 74΄με τον Μπουμάλ να σφραγίζει τη νίκη στο 88΄. Το τελικό 2-3 πέτυχε ο Αναστασιάδης με αυτογκόλ.
Στο Ηράκλειο και το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», το ντέρμπι μεταξύ ΟΦΗ και ΠΑΣ, μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν με γκολ του Πατατζόγλου στο 40΄, αλλά ακολούθησαν τέσσερα τέρματα από την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου. Ο Ανέστης Αγρίτης με δύο τέρματα, (45΄, 72΄) ο Καμπάνταης στο 66΄και ο Γιακούμπου στο 69΄ έδωσαν τη νίκη στους Κρητικούς.

Αναλυτικά όλα τα ματς:

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-3
(74' Κρητικός σουτ, 89' αυτ Αναστασιάδης - 23' Θεοδωρίδης σουτ, 39' Kαραμαλίκης σουτ, 88' Μπουμάλ σουτ)


Ηλιούπολη (Μίκι Τσίρκοβιτς): Αδαμόπουλος, Λαμπρόπουλος, Νικολόπουλος, Θάνος, Μπέριος, Ηλιόπουλος, Κρητικός, Στεφανίδης, Λεοντίου, Δημήτρης, Ουρόσεβιτς.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Παλαιολόγος, Κούσας, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ετζενγκουέλε, Δέντσας, Μπαϊκαρά, Μπουμάλ, Θεοδωρίδης, Καραμαλίκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
 ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης, Δημόπουλος (Μακεδονίας)
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
 ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ 0-1

(61' Μανουσάκης κεφ)

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Χειμωνέττος, Σκόνδρας, Πεταυράκης, Χαντζόπουλος, Φράγκος, Μαριεττάκης (70' Καρπαθάκης), Προβατίδης, Αγκιρίμπα, Ταραχούλσκι, Χριστοφιλέας, Γεωργίου.

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Πούρης, Μπακομήτρος, Μπουκουβάλας, Γιώτας, Γεωργίου, Σαββίδης, Ιακωβάκης (58' Μίνγκας), Μπαλού, Μανουσάκης, Σκεπάνοβιτς, Ένοκ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
 ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος, Φώσκολου (Πειραιά)
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σκόνδρας, Χατζόπουλος - Στεπάνοβιτς
 ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ

(49' Τσεμπερίδης σουτ, 90+2' Φαρινόλα σουτ)


Εθνικός (Νίκος Παντέλης): Παγούδης, Γκράιμς, Βιδάλης, Κοκκίνης, Σύρος, Σιλιγαρδάκης, Κορακάκης, Τσεμπερίδης, Φαρινόλα, Βασιλόγιαννης, Ψιάνος.

Αγροτικός Αστέρας (Βασίλης Αντωνιάδης): Γλύκος, Γ. Παπαδόπουλος, Σκλιοπίδης, Ν. Παπαδόπουλος, Γόγολος, Σαμουηλίδης, Τσουκαλίδης, Σαπάνης, Μπεκιάρης, Ναλμπάντης, Στεφανίδης.  

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)
 ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου, Κωστάρας (Αιτ/νίας)
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βιδάλης, Σύρος, Τσεμπερίδης
 ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-3 
(79' Ζουρούδης σουτ, 81' Πόποβιτς σουτ, 88' Κοιλιάρας σουτ)

Ιωνικός (Νίκος Μαρωνίτης): Θεοδωρόπουλος, Ρουσάκης, Μεϊντής (72' Ερρίκος), Δελήμπασης, Πολίτης, Βλάχος, Άλβες, Γιόνδης, Σπυριδάκης, Αρβανίτης, Πασάς.

Λεβαδειακός (Γιάννης Παπακώστας): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος (73' Βασιλείου), Κορδονούρης, Λισγάρας, Ψωμάς, Μαχαίρας, Κοιλιάρας,, Σοϊλέδης, Ντιμπαλά (65' Ζουρούδης), Μπάρκογλου, Πόποβιτς (90+1' Λουτσιάνο).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
 ΒΟΗΘΟΙ: Σωτηρόπουλος (Αχαϊας), Ποντίκης (Πρέβεζας)
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρβανίτης - Κοιλιάρας, Μαχαίρας
 ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90+1' Αρβανίτης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 3-0

(56' Ζησόπουλος σουτ, 81', 89' Γωνιάδης σουτ)

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Περπερίδης, Μπουτζίκος, Νατσούρας, Βαγγελόπουλος, Ζησόπουλος, Λιαπάκης, Μάλκι, Ορλάντο, Αρσενίεβιτς, Ρομπέρ.

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Χατζής, Περουτζίνι, Πέντα, Κωνσταντινίδης, Καλαγκάνης, Κοντέων, Ομάρ, Γ. Λαζαρίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Ηπείρου)
 ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης, Γούκος (Ηπείρου)
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
 ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 1-2 
(75' Πλατέλλας σουτ - 6', 24' Zαχαρόπουλος κεφ & σουτ)

Καλλιθέα (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Τακίδης, Ηρακλής, Σταύρου, Παραράς, Κισκαμπάνης, Καλτσάς, Πινδώνης, Παπαναστασίου (28' Αρκούδας), Ντακόλ, Καραδήμος, Πλατέλλας.

Θρασύβουλος (Γιάννης Πλαβούκος): Σιδεράκης, Παπαθανασίου, Βαλεριάνος, Ζώνας, Βασιλείου, Πρίπου, Τσιμικλής, Μίχος, Λανγκλέ, Κατσικής, Ζαχαρόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
 ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας, Ελευθερίου (Αθηνών)
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
 ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΟΦΗ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4-1 ΤΕΛΙΚΟ (Α.Σ. ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΕΤ3)

(45' πεν, 72' Αγρίτης σουτ, 66' Καμπάνταης σουτ, 69' Γιακούμπου σουτ - 40' Πατσατσόγλου σουτ)

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Μπερτίν, Παπουλής, Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Κιάσσος (46' Γιακούμπου), Αγρίτης, Καμπάνταης (70' Κατσικογιάννης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Μιχαήλ, Κειτά, Κυριάκος (69' Τζάνης), Μπακαγιόκο, Ανδράλας (68' Φουρτάδο), Πατσατζόγλου, Σκούφαλης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)
 ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Μπάλτας (Αχαϊας)
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καμπάνταης, Γαλανόπουλος - Ανδράλας, Σκούφαλης
 ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2-1

(9' αυτ Μοσχάκης, 85' Σίλβα κεφ - 24' Μαρκόφσκι κεφ)

Αναγέννηση Καρδίτσας (Βάιος Καραγιάννης): Καρακώστας, Λούιζ Κάρλος, Αγγελόπουλος (46' Σάββας), Ντοριβάλ (54' Ραονέ), Μπουντούρης, Βούκοβιτς, Μπαντάς, Θεοδοσιάδης, Σίλβα, Ροντρίγκο, Κουρτεσιώτης.
Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέρεμετ, Καρακώστας, Μαρκόφσκι, Ρούτσης, Χλωρός (61' Τσιμπλίδης), Χατζηπαντελίδης, Μοσχάκης, Μαραγκός, Μπαξεβανίδης, Χατζηζήσης, Ντε Φαρία.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
 ΒΟΗΘΟΙ: Γεωργαράκος, Αργυρός (Αθηνών)
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπουντούρης, Ροντρίγκο - Σέρεμετ, Καρακώστας
 ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90' Ροντρίγκο

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΒΕΡΟΙΑ 3-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΕΤ3)

(24' Αργυρίου σουτ, 29' Χανιώτης σουτ, 58' Διαμάντης σουτ - 13' Καλτσάς σουτ)

Εθνικός Αστέρας (Γιάννης Πετράκης): Γκίτκος, Χωριανόπουλος, Τραορέ, Παντίδος, Άντονι, Σκάρος, Σανόκο, Φραντζεσκί, Διαμάντης, Χανιώτης, Αργυρίου.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Κοτταρίδης, Παγώνης, Αουρέλιο, Μπάρμπας, Γεωργιάδης, Καλογέρης, Βεργώνης, Καλτσάς, Μιχαλόπουλος, Λαναρής, Κουτσοσπύρος.

Θέλει να «κλέψει» Χάργκριβς ο Βενγκέρ!!

Την εξέλιξη στην υπόθεση της παραμονής του Χάργκριβς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περιμένει ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος, σύμφωνα με την «Daily Star», θα ήθελε πολύ τον Άγγλο μέσο στην ομάδα του.
Ο Αλσατός, μάλιστα, εκτιμούσε τις ικανότητες του Χάργκριβς από τότε που αυτός αγωνιζόταν στην Μπάγερν, όμως, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να τον αποκτήσει. Πλέον, ο Βενγκέρ περιμένει η Μάντσεστερ να μην κρατήσει τον παίκτη στην ομάδα την επόμενη σεζόν, ώστε να κινηθεί για την απόκτησή του.
Ο Χάργκριβς στα τέσσερα χρόνια της παραμονής του στη Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε αρκετούς και σοβαρούς τραυματισμούς, κάτι που δεν του επέτρεψε να βοηθήσει την ομάδα όσο ήθελε τόσο αυτός, όσο και ο Φέργκιουσον, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα κάνει πρόταση στον Άγγλο με λιγότερα χρήματα ή θα τον αφήσει ελεύθερο.

«Πάει» για Νασρί η Μπάγερν!!

Βασικός μεταγραφικός στόχος της Μπάγερν Μονάχου αποτελεί ο Σαμίρ Νασρί, με τους Βαυαρούς να θέλουν να ενισχύουν τη μεσαία γραμμή τους και να  είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ακόμα και 35 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Νασρί, μάλιστα, θα μπορούσε να αποκτηθεί και σαν αντικαταστάτης του Ριμπερί, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι.
Το συμβόλαιο του Γάλλου με την Άρσεναλ ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και δεδομένου ότι οι «κανονιέρηδες» δεν θέλουν να τον χάσουν χωρίς αντάλλαγμα, όπως τον Φλαμινί, θα προσπαθήσουν να τον πουλήσουν ή να ανανεώσουν τη συνεργασία μαζί του.

Τέβες: «Όλα καλά με τον Μαντσίνι»

Αρκετά έχουν ακουστεί για τη σχέση του Κάρλος Τέβες με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, αλλά ο Αργεντινός μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας τόνισε ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τον προπονητή του, ενώ δεν ξεκαθάρισε αν θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στην Μάντσεστερ Σίτι.
Ο άσος των «πολιτών» βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο μετά από 35 χρόνια, αλλά το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από την οικογένειά του, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την Αγγλία.
«Είναι δύσκολο να είναι μακριά από τις κόρες μου. Θα σκεφτώ τι είναι καλύτερο για μένα, αλλά πρώτα θέλω να ηρεμίσω. Είμαι πολύ καλά και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Έχουν ειπωθεί πολλά και θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Αν συνεχίσω στη Σίτι, πρέπει να σκεφτώ πως θα αντέξω μακριά από τους δικούς μου και είναι πολύ δύσκολο», δήλωσε ο Τέβες στην «El Mundo».

Φεύγει, αλλά επιστρέφει ο Μάρσαλ!!

Με προορισμό της Ηνωμένες Πολιτείες θα αναχωρήσει τη Δευτέρα ο Ρόουλ Μάρσαλ. Ο Αμερικανός φόργουορντ θα ταξιδέψει στην πατρίδα ώστε να βρεθεί στο πλευρό της συζύγου του που τις προσεχείς ημέρες θα φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσει την προσπάθεια του ΠΑΟΚ στα play-offs της Α1.

Όσον αφορά στην προετοιμασία της ομάδας ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη, συνεχίζεται κανονικά. Την Κυριακή, ο Γιώργος Δέδας και Δημήτρης Αράπης ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας και ενδυνάμωσης. Ατομικό είχε το… μενού για τον Δημήτρη Καλαμπάκα.

Αύριο, Δευτέρα το πρόγραμμα του «Δικεφάλου του Βορρά» περιλαμβάνει μία προπόνηση το μεσημέρι, ενώ το βράδυ η διοίκηση θα παραθέσει δείπνο στην ομάδα.

Σε μπαράζ με Γκλάντμπαχ η Μπόχουμ!!

Η Μπόχουμ επικράτησε 3-1 της Ντούισμπουργκ για την 34η και τελευταία αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας και τερμάτισε στην τρίτη θέση. Έτσι θα δώσει μπαράζ ανόδου/παραμονής με τη 16η της Bundesliga Γκλάντμπαχ για να διεκδικήσει το τρίτο εισιτήριο της ανόδου πίσω από τη Χέρτα Βερολίνου και την Άουγκσμπουργκ, που προβιβάστηκαν αυτομάτως.

Η Γκρόιτερ Φιρτ ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ και τερμάτισε στην τέταρτη θέση, τέσσερις βαθμούς πίσω από την Μπόχουμ. Ο πρώτος αγώνας μπαράζ θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στην έδρα της Γκλάντμπαχ και η ρεβάνς στις 25 Μαΐου στην έδρα της Μπόχουμ.

Υπόκλιση του ΝΒΑ στον Διαμαντίδη!!

Ο Ντέρικ Ρόουζ, ο πολυτιμότερος παίκτης στην κανονική διάρκεια του φετινού ΝΒΑ, υποκλίθηκε στον Δημήτρη Διαμαντίδη γράφοντας στο facebook για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού.
Ο τίτλος του MVP της Ευρωλίγκα που κατέκτησε ο Μήτσος έκανε μέχρι και τον αστέρα τον Σικάγκο Μπουλς να αναφερθεί στα επιτεύγματα του 3D. «Τιμή στον Δημήτρη Διαμαντίδη του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του τίτλου του MVP της Ευρωλίγκας», ήταν το σχόλιο του «διαδόχου του Μάικλ Τζόρνταν» όπως τον χαρακτηρίζουν στο Σικάγο.
Ο Ντέρικ Ρόουζ ανήκει στην ίδια αθλητική εταιρία που είναι και ο Δημήτρης Διαμαντίδης και τον αποθέωσε μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook. Είναι λογικά το συγκεκριμένο σχόλιο να έχουν δει εκατομμύρια μάτια αφού ο άσος του ΝΒΑ αυτή την ώρα (13:40) έχει περίπου 2.491.820 φίλους. Τα like άγγιξαν τις 4.024, ενώ υπάρχουν και 500 σχόλια (μερικά από Ελληνες που βρίσκονται στην Αμερική).

Ο Μπόατενγκ σε ρόλο Μάικλ Τζάκσον (vid)

Ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Μίλαν και το γιόρτασε χορεύοντας Μάικλ Τζάκσον, όντας ντυμένος ίδιος με τον πασίγνωστο τραγουδιστή.
Ο Γκανέζος μέσος των «ροσονέρι» φόρεσε καπέλο, γάντι και τα αστραφτερά ρούχα που φορούσε ο αδικοχαμένος τραγουδιστής και χόρεψε στους ρυθμούς του στην φιέστα της Μίλαν.
Δείτε το παρακάτω video με τις χορευτικές φιγούρες του Μπόατενγκ...

«Αν γυρίσω, μόνο για τον Ολυμπιακό!»

Ανοιχτή την πόρτα επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα μόνο για τον Ολυμπιακό, άφησε ο Φερνάντο Μπελούτσι, ο οποίος τόνισε πως η περσινή σεζόν ήταν απλά μια κακή παρένθεση για τους Πειραιώτες.

Ο άσος της Πόρτο παρέθεσε συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο», όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παρακάτω θέματα...

- Για την Μπράγκα, την αντίπαλο της Πόρτο στον τελικό: «Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα που χειρίζεται εξαιρετικά την αντεπίθεση και έχει αξιόλογους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε στον τελικό και δεν θα είναι εύκολη λεία».

- Για το ενδεχόμενο κατάκτησης του τροπαίου: «Αποτελεί το μεγάλο μου όνειρο. Έχουμε τεράστια όρεξη, ξέρουμε ότι διαθέτουμε την απαραίτητη ποιότητα και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε. Στον τελικό του είμαστε το φαβορί αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στην πράξη».

- Για τον Βίλας-Μπόας: «Ξεχωρίζει για τη σκληρή καθημερινή δουλειά του στις προπονήσεις. Είναι όμως διαφορετικός τύπος από τον Μουρίνιο. Θέλει οι ομάδες του να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και να πιέζουν ψηλά, να έχουν όσο περισσότερο κατοχή μπάλας γίνεται και αν αναπτύσσονται κάθετα. Ας πούμε ότι έχουν ως μοντέλο την Μπαρτσελόνα».

- Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος από τον Ολυμπιακό: «Χαίρομαι γιατί απέδειξε πως ό,τι συνέβη πέρσι ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Αν δεν κάνω λάθος έχει πλέον 13 πρωταθλήματα στα τελευταία 15 χρόνια. Αυτό τα λέει όλα».

- Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα: «Πάντα έχω ανοικτή την πόρτα μου στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά μόνο για τον Ολυμπιακό. Ήταν η ομάδα που με έφερε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και με έκανε γνωστό και αυτό δεν πρόκειται να τον ξεχάσω».

Η Σαμπντόρια κοιμάται... με τα ψάρια!

Στέλνοντας ψάρια στους συγγενείς του νεκρού τα μέλη της μαφίας στην Σικελία άφηναν το μήνυμα. Η Παλέρμο πέρασε με 2-1 από το «Φεράρις» και έστειλε την Σαμπντόρια στην Serie B.
Μόνο νίκη ήθελε η Σαμπντόρια στον αγώνα της Γένοβας κόντρα στην Παλέρμο, με την οποία πέρυσι είχε παλέψει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για το Champions League, ενώ παράλληλα χρειαζόταν γκέλα της Λέτσε που έπαιζε εκτός με την υποβιβασμένη Μπάρι. Μία μέρα πριν το ματς, ο επιθετικός των Σικελών, Φαμπρίτσιο Μίκολι, γέννημα θρέμμα του Λέτσε είχε δηλώσει: «δεν θα παίξω μόνο για την Παλέρμο, θα παίξω και για την Λέτσε». Στο 45+1' πάγωσε το Λουίτζι Φεράρις με διαγώνιο δεξί σουτ για το 0-1 και ενώ το ημίχρονο στο «Σαντ Ελία» ήταν 0-0.

Πλειοψηφία οι ΠΑΟΚτσήδες!!

Έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναφορικά με το ποια ομάδα υποστηρίζει η πλειοψηφία των φιλάθλων της Θεσσαλονίκης δείχνει πως το μεγαλύτερο ποσοστό φιλάθλων συγκεντρώνει ο ΠΑΟΚ.
Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου που δημοσιεύει σήμερα ο Αγγελιοφόρος, οι Θεσσαλονικείς που δηλώνουν οπαδοί του ΠΑΟΚ αποτελούν το 36% των κατοίκων της πόλης, ενώ το 18% υποστηρίζει τον Άρη, το 13% υποστηρίζει κάποια ομάδα του πρώην ΠΟΚ (ΑΕΚ, Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό), ενώ το 7% υποστηρίζει την ομάδα του Ηρακλή.

Επέστρεψε στο θρόνο του ο Άγιαξ!!

Ο Αγιαξ επικράτησε με 3-1 της Τβέντε στο ντέρμπι της 34ης και τελευταίας αγωνιστική του Eredivisie και την άφησε δύο βαθμούς πίσω του, παίρνοντας τον πολυπόθητο τίτλο, τον πρώτο μετά το 2004 και τον 30ο συνολικά!.
Επέστρεψε στο θρόνο του ο Άγιαξ
O Σιμ ντε Γιονγκ άνοιξε το σκορ στο 23' βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για την επικράτηση τίτλου. Στο αυτογκόλ του Λάντζαατ στο 47' απάντησε άμεσα ο Γιάνσεν, όμως ο Άγιαξ εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο και μαζί το προβάδισμα (2-1).
Η Τβέντε ήθελε ένα γκολ για να ισοφαρίσει και να πάρει για δεύτερη σερί φορά τον τίρλο, όμως εκείνος που σκόραρε ήταν πάλι ο ντε Γιονγκ, διαμορφώνοντας το 3-1 για στο 78'.
 

Η συνέλευση του ΠΣΑΠ!!

Σε μία από τις δυσκολότερες, από κάθε άποψη, περιόδους για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Π.Σ.Α.Π. καλεί όλα τα μέλη του σε δυναμική παρουσία στην Γενική Συνέλευση του που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Μαΐου στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, επί της Λεωφόρου Κηφισίας, έναντι του ΟΑΚΑ.

Στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών θα ζητηθεί η έγκριση για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του Π.Σ.Α.Π. αλλά πέραν τούτου θα υπάρξει εκτενής αναφορά και θα παρθούν αποφάσεις τόσο για το φαινόμενο της βίας που αποκτά πλέον δραματικές διαστάσεις, όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές ως προς την τήρηση των συμφωνηθέντων από τις ομάδες αλλά και για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την προτεινόμενη αναδιάρθρωση στην Football League 2.

Από αυτή την Γενική Συνέλευση, μία από τις κρισιμότερες και σημαντικότερες στην ιστορία του Συνδέσμου, που καλείται να αντιμετωπίσει προβλήματα που ταλανίζουν όχι μόνο τον κλάδο μας αλλά συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Οι ποδοσφαιριστές, ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε, θα κρίνουν και θα καθορίσουν με τη στάση και τις αποφάσεις τους το δικό τους μέλλον  και μπαίνουν και πάλι μπροστάρηδες στον αγώνα για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συμφωνία Αγουέρο-Ρεάλ Μαδρίτης;

Ιδιαίτερα… προχωρημένες μπορούν να χαρακτηριστούν οι φήμες που προέρχονται από την Ισπανία και κάνουν λόγο για συμφωνία του Σέρχιο Αγουέρο με τη Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στη «Βασίλισσα» μετά το πέρας της φετινής χρονιάς. Σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα μάλιστα, ο πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ, εμφανίζεται διατεθειμένος να δαπανήσει περί τα 45 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει από την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Ως μοναδικό εμπόδιο εμφανίζεται το συνολικό κόστος της μεταγραφής, καθώς με την εφορία, ίσως αυτό φτάσει κοντά στα 75 εκατ. ευρώ κι έτσι γίνεται προσπάθεια η Ατλέτικο να τον παραχωρήσει με λιγότερα χρήματα, αλλά και να «καρπωθεί» έμψυχα ανταλλάγματα, με τις φήμες να κάνουν λόγο για αγορά του Ντανιέλ Παρέχο από τη Χετάφε και άμεση παραχώρηση του στους «ροχιμπλάνκος».

Ντανίλο Περέιρα: «Θέλω να μείνω στον Άρη»

Ο κύκλος του Ντανίλο Περέϊρα στον Άρη, ουσιαστικά, έκλεισε. Η φυγή του Πορτογάλου από τη Θεσσαλονίκη σήμανε και την λήξη του δανεισμού του από την Πάρμα. Αποκτήθηκε τον Γενάρη από τον Ιταλικό σύλλογο για ένα εξάμηνο και από τη στιγμή που οι επίσημες υποχρεώσεις του Άρη έχουν ολοκληρωθεί, απευθείας λήγει και η συνεργασία. Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε όμως το γεγονός, στα τέλη του Ιούνη που η ομάδα του Άρη θα συναντηθεί για πρώτη φορά ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, να ξανά δούμε τον Ντανίλο Περέϊρα στα κιτρινόμαυρα.
Ο 20χρονος μέσος, μετά το φιλικό παιχνίδι με την Ξάνθη, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΠΑΕ Άρης προκειμένου να πάρει ό,τι χρειαζότανε για το ταξίδι του στην Ιταλία. Εκεί είχε μία συνομιλία με τον πρόεδρος των κιτρίνων, τον Θανάση Αθανασιάδη και με κάποιους ακόμη συνεργάτες του.
«Θέλω να μείνω στον Άρη. Είμαι πολύ καλά εδώ. Σε αυτό το εξάμηνο στη Θεσσαλονίκη πήρα πολλές ευκαιρίες. Μακάρι να βρεθεί λύση και να επιστρέψω σε λίγους μήνες πίσω για να ξεκινήσω προετοιμασία με τον Άρη», είπε ο Ντανίλο Περέϊρα στους ιθύνοντες της ΠΑΕ Άρης. Λόγια που εκφράζουν μια… τρελή επιθυμία για παραμονή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Λόγια που αποδεικνύουν ότι ο Πορτογάλος μέσος, σε αυτούς τους έξι μήνες στον Άρη, ήταν… καλά. «Αναγεννήθηκε» ποδοσφαιρικά και πήρε όσες ευκαιρίες δεν είχε πάρει σε όλες τις προηγούμενες ομάδες που αγωνίστηκε.
Η κατάσταση ωστόσο δεν είναι εύκολη. Η Πάρμα είναι αυτή που έχει τα δικαιώματα του παίκτη και αυτή που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο μέλλον του. Φυσικά και η επιθυμία του Ντανίλο να μείνει στον Άρη θα πρέπει να μεταφραστεί σε… πιέσεις του ίδιου προς τους ανθρώπους της Πάρμα. Ο υψηλόσωμος μέσος τις επόμενες μέρες θα είναι στην Ιταλία ξεκινώντας μια σειρά επαφών με την ομάδα του.

Το... παλεύει να χάσει και τη 2η θέση η Τσέλσι!!

Όπως πάει η Τσέλσι κινδυνεύει να χάσει και τη 2η θέση από την Άρσεναλ, αν οι "κανιονιέρηδες νικήσουν σήμερα την Άστον Βίλα, καθώς οι "μπλε" ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τη Νιούκαστλ στο "Στάμφορντ Μπριτζ", με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στις καθυστερήσεις από τους φιλοξενούμενους.
Το... παλεύει να χάσει και τη 2η θέση η Τσέλσι
Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προηγήθηκε μόλις στο 2` με τον Ιβάνοβιτς, αλλά η Νιούκαστλ απάντησε στο 6` με τον Χόνας Γκουτιέρεζ.
Ο Άλεξ στο 83` με κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά στο 90+2` ο Στιούαρτ Τέιλορ σημείωσε το τελικό 2-2.

Της... ανατροπής!!

Απλά ασταμάτητος ήταν ο Κέσεϊ Στόνερ στη Γαλλία! Ο Αυστραλός έσπασε το σερί του Λορένθο, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Άτυχος ο Σιμοντσέλι, τυχερός ο Ρόσι που πήρε την καρό σημαία τρίτος! Το ένα δύο έκανε η Honda με τον Ντοβιτσιόζο να τερματίζει δεύτερος.
Της... ανατροπής!
Τα πάνω κάτω ήρθαν στο τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος του Moto GP στη Γαλλία. Ο Στόνερ πήρε μια άνετη νίκη την ώρα που οι υπόλοιποι αναβάτες έδιναν μάχες ρόδα με ρόδα.
Οι πρωταγωνιστές της πρώτης τριάδας άλλαξαν αρκετές φορές με τους άτυχους Πεδρόσα και Σιμοντσέλι να χάνουν της θέσεις του, ο πρώτος από πτώση και ο δεύτερος από ποινή διέλευσης από τα πιτ.
Έξι θέσεις κατάφερε να κερδίσει ο Ρόσι, ο οποίος έκανε πολύ καλή εκκίνηση, κερδίζοντας τρεις θέσεις. Ωστόσο, ο «γιατρός» κατάφερε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τις ατυχίες των παραπάνω και να δει τερματίσει τρίτος.
Οι άτυχοι...
Στιγμές… θεάματος χάρισε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Χόρχε Λορένθο, δίνοντας στην αρχή μάχη με τον Σιμοντσέλι και αργότερα με τον Ντοβιτσιόζο. Ωστόσο, ο Ισπανός αναβάτης δεν κατάφερε να πλασαριστεί στο βάθρο, βλέποντας την καρό σημαία τέταρτος.
Το βάθρο μέσα από τα χέρια του έχασε για δεύτερη φορά ο Μάρκο Σιμοντσέλι στους τελευταίους γύρους. Ο Ιταλός αναβάτης τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης από τα πιτ, λογώ της πτώσης του Πεδρόσα, με αποτέλεσμα να χάσει τρεις θέσεις και τερματίσει πέμπτος.
Αναλυτικά οι χρόνοι:
1. Στόνερ, Repsol Honda, 1:34.221
2. Ντοβιτσιόζο, Repsol Honda, +14.214
3. Ρόσι, Ducati, +14.564
4. Λορένθο, Yamaha, +21.075
5. Σιμοντσέλι, San Carlo Honda, +31.245
6. Σπις, Yamaha, +31.609
7. Χέιντεν, Ducati, +35.566
8. Αογιάμα, San Carlo Honda, +51.502,
9. Μπαρμπερά, Mapfree Aspar, +1:03.731
10. Αμπραχάμ, Cardion AB, +1:03.885
11. Ελίας, LCR Honda, +1:04.068
12. Μπαουτίστα, Rizla Suzuki, +1:04.192
13. Έντουαρντς, Monster Yamaha, +2 γύρους
Εγκατέλειψαν :
Κρατσλόου, Monster Yamaha
Καπιρόσι Pramac Racing
Πεδρόσα, Repsol Honda
Ντε Πουνιέτ, Pramac Racing
Πηγή: sport-fm.gr

Οι καλύτερες φάσεις της εβδομάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοβερές ντρίπλες, τακουνάκια, υπέροχοι συνδυασμοί! Και η περασμένη εβδομάδα μας χάρισε υψηλής ποιότητας ποδοσφαιρικές στιγμές σε ματς ανα τον κόσμο.
Οι καλύτερες φάσεις της εβδομάδας (ΒΙΝΤΕΟ)
Απολαύστε τις!












«Δεν θέλω να φύγω ποτέ»

Για πάντα στην Τσέλσι θέλει να μείνει ο Τζον Τέρι. Μπορεί το συμβόλαιό του με τους «μπλε» να λήγει το 2014, ωστόσο, εξέφρασε την επιθυμία να επεκτείνει τη συνεργασία του με την ομάδα για ακόμη ένα χρόνο.
«Δεν θέλω να φύγω ποτέ»
«Ελπίζω να ανανεώσω το συμβόλαιο μου για ακόμα ένα χρόνο, πραγματικά το ελπίζω. Θα προσπαθήσω να μείνω στην Τσέλσι όσο περισσότερο μπορώ. Το λατρεύω το κλαμπ, δεν θέλω να φύγω ποτέ. Είμαι σαν οπαδός και πολύ ευτυχής που είμαι αρχηγός της ομάδας», δήλωσε ο Άγγλος στόπερ των Λονδρέζων.

O επενδυτής τους έλειπε!!

Ξαφνιάστηκαν τα μέλη της διοίκησης του Ηρακλή όταν ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Κουκλίδης πήγε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ στην Μίκρα και διεμήνυσε στους παράγοντες ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Αντώνη Ρέμο για το πακέτο των μετοχών.
O επενδυτής τους έλειπε!
Συγκεκριμένα, ο εν λόγω επιχειρηματίας υποστήριξε πως έχει υπογράψει προσύμφωνο με τον μεγαλομέτοχο των «κυανόλευκων», Αντώνη Ρέμο, προκειμένου να του παραχωρηθούν οι μετοχές σε περίπτωση που η ομάδα παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα. Από την πλευρά του Αντώνη Ρέμου τηρείται σιγή ιχθύος.
Πηγή: sportdog.gr

6 εκατ. λίρες για Στεκέλνμπουργκ!!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι διατεθειμένη να βάλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να αποκτήσει τον Μάαρτεν Στεκέλνμπουργκ, σύμφωνα με δημοσίευμα τη Sunday Mirror.
6 εκατ. λίρες για Στεκέλνμπουργκ
Ο 28χρονος Ολλανδός τερματοφύλακας του Άγιαξ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει στο τέλος του επόμενου μήνα, προορίζεται για διάδοχος του Φαν Ντερ Σαρ κάτω από δοκάρια των «κόκκινων διαβόλων», με τον τελευταίο να θεωρεί τον συμπατριώτη του ως την ιδανική λύση.
Όσο για τις προθέσεις του Στεκέλνμπεργκ, τις αποκάλυψε έκανε ο μάνατζέρ του, Ρομπ Γιάνσεν. «Επιθυμία του Μάαρτεν είναι να αγωνιστεί σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα και σε έναν όσο το δυνατόν πιο μεγάλο σύλλογο. Είναι έτοιμος να εξετάσει τις προτάσεις που θα του γίνουν, ώστε στη συνέχεια να αφοσιωθεί στη νέα του ομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το είπε, το έκανε και τώρα περιμένουμε την απάντηση!!

O μύθος θέλει τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον να δηλώνει στους πρώτους μήνες του στο «Ολντ Τράφορντ» το 1987, πως δεν θα ησυχάσει αν δεν ρίξει «τη Λίβερπουλ από τον γαμ.. θρόνο της».
Το είπε, το έκανε και τώρα περιμένουμε την απάντηση!
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος
Αν και μοιάζει σχεδόν αδύνατο να το είπε τότε, γιατί θα τον έδεναν με ζουρλομανδύα, αφού η Λίβερπουλ έπαιρνε απανωτά πρωταθλήματα και η Γιουνάιτεντ ήταν άτιτλη από το 1967, το βέβαιο είναι πως κάποια μέρα το ξεστόμισε.
Πιθανότατα το 1993, όταν πια ξεπερνώντας τις αμφισβητήσεις -κυρίως εκ των έσω- και τις φωνές των οπαδών που το 1990 απαιτούσαν την απομάκρυνσή του, είχε καταφέρει επιτέλους να βάλει τέλος στα πέτρινα χρόνια με το πρώτο πρωτάθλημα.
Ακολούθησαν άλλα 11 με το χθεσινό, που επισφραγίστηκε με το πέναλτι του Ρούνεϊ στο εκτός έδρας ματς με την Μπλάκμπερν και πια ο 19ος τίτλος που και επίσημα φέρνει τη Γιουνάιτεντ πάνω από τη Λίβερπουλ στη λίστα είναι γεγονός. Ο Φέργκι κατάφερε κάτι που έμοιαζε αδιανόητο όχι μόνο δύο δεκαετίες πίσω, αλλά έχω την αίσθηση ακόμη και το 2006.
Τότε που η Γιουνάιτεντ έμενε τέταρτη χρονιά χωρίς πρωτάθλημα, που η Τσέλσι του Μουρίνιο σάρωνε τα πάντα και η Λίβερπουλ με τον Μπενίτεθ έμοιαζε σε σαφή άνοδο, έχοντας κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Αγγλίας, με δύο δραματικές ανατροπές.
Ο σερ Αλεξ μπόρεσε και αναδιοργάνωσε την ομάδα του, αν και οι νέοι ιδιοκτήτες οι αδελφοί Γκλέιζερ δεν του έδιναν πολλά χρήματα για μεταγραφές και δημιούργησε μία καινούργια ομάδα. Με τρεις σερί τίτλους και ένα τέταρτο σε πέντε χρόνια που επισφραγίστηκε χθες, με ένα Τσάμπιονς Λιγκ και άλλους δύο τελικούς σε τέσσερις σεζόν (και με πιθανότητα σε λίγες μέρες να κατακτήσει ακόμη ένα κύπελλο Ευρώπης) αυτό που υποσχέθηκε κάποτε, το έκανε.
Την ίδια στιγμή, στο «Ανφιλντ» παρακολουθούν με πόνο την ανατροπή αλλά και με ελπίδα για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια. Η επιστροφή του Νταλγκλίς τον Γενάρη δεν άλλαξε μόνο την ψυχολογία, αλλά και αγωνιστικά την ομάδα. Η αναγεννημένη Λίβερπουλ, που έχει σκοράρει και στα 16 ματς πρωταθλήματος που ξανακάθισε στον πάγκο της ο «Κινγκ Κένι», κερδίζει με χαρακτηριστική άνεση, οι παίκτες ξαναβρήκαν το χαμόγελό τους, το ίδιο και οι οπαδοί, ενώ σε βαθμολογικό επίπεδο αν το πρωτάθλημά είχε αρχίσει τον Γενάρη, τότε θα ήταν πάνω και από τη Γιουνάιτεντ!
Ολα αυτά φυσικά δεν σημαίνουν τίποτα, αφού πρακτικά κανείς δεν εγγυάται πως η Λίβερπουλ θα μπορέσει όταν αρχίσει και πάλι τον Αυγουστο η Πρέμιερ Λιγκ να πρωταγωνιστήσει. Ωστόσο και μόνο το γεγονός πως ο Νταλγκλίς οδήγησε τη Λίβερπουλ από τέσσερις πόντους πιο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στο κατώφλι του Γιουρόπα Λιγκ καλύπτοντας 12 πόντους διαφορά από την Τότεναμ, είναι ένα δείγμα του πόσα πολλά άλλαξαν μέσα σε 120 μέρες.
Και από μόνη της η παρουσία του Νταλγκλίς κάνει τους φίλους της Λίβερπουλ να αντιμετωπίζουν πιο στωικά τη σκληρή πραγματικότητα με τη Γιουνάιτεντ να κρατά στα χέρια της έναν ακόμη τίτλο και μάλιστα αυτόν που τη φέρνει από πάνω τους!
Η κόντρα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον με τον (σίγουρα κάποια στιγμή σερ επίσης) Κένι Νταλγκλίς κάνει και πιο «πιπεράτη» την επόμενη χρονιά. Οταν έφυγε το 1991 ο Νταλγκλίς από το «Ανφιλντ», ο Φέργκιουσον βρήκε τον χρόνο να χτίσει τα πρώτα κομμάτια της δικής του αυτοκρατορίας. Ο Νταλγκλίς ήταν αυτός που έβαλε ανάχωμα ρίχνοντάς τον με την Μπλάκμπερν Ρόβερς από την κορυφή το 1995, αλλά πια το ποτάμι δεν γύριζε πίσω. Η σημερινή Γιουνάιτεντ μοιάζει σχεδόν αδύνατο να πέσει από τον θρόνο. Μόνο που η ιστορία διδάσκει πως το ίδιο αδύνατο έμοιαζε το 1990 να γκρεμιστεί η Λίβερπουλ.
Ο Νταλγκλίς δεν θα το πει ποτέ δημόσια, όπως τότε ο Φέργκιουσον αλλά ποιος πιστεύει πως χθες, μόλις η Γιουνάιτεντ πανηγύριζε το 19ο πρωτάθλημά της, σε κάποια γωνία του σπιτιού του στο Σάουθπορτ πίνοντας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, δεν θα υποσχέθηκε στον εαυτό του να γκρεμίσει την ομάδα και τον άνθρωπο που του πήρε τον θρόνο; Αν μη τι άλλο τα επόμενα χρόνια αν οι δύο προπονητές από τη Γλασκώβη παραμείνουν στους πάγκους, δεν θα πλήξουμε με την κόντρα τους!
Πηγή: sport-fm.gr

Η ...γιορτή άρχισε με προεόρτια!!

Πεδίο μάχης η παραλιακή με επεισόδια μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας, περίπου δύο ώρες πριν το τζάμπολ του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Ελληνικό.
Η ...γιορτή άρχισε με προεόρτια!
Ξεκίνησε πρόωρα και όχι καλά ο τελικός των "αιωνίων". Πολύ μακριά από το Ελληνικό και συγκεκριμένα στην παραλιακή οπαδοί του Ολυμπιακού συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας με αποτέλεσμα η περιοχή να μετατραπεί σε πεδίο μάχης.
Ευτυχώς τα επεισόδια δε διήρκησαν πολλή ώρα και δεν πήραν μεγάλη έκταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οπαδοί πέταξαν πέτρες και στους λουόμενους!
Την ίδια ώρα στο Ελληνικό τα μέτρα είναι δρακόντεια, ελάχιστοι φίλαθλοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο γήπεδο και ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε άλλα απρόοπτα.

Euro U-17: Το «σήκωσαν» με 5άρα και ανατροπή οι Ολλανδοί!

Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, η Ολλανδία κατάφερε να κάνει την ανατροπή και με νίκη - ρεκόρ συνέτριψε με 5-2 τη Γερμανία στο Νόβι Σαντ κατακτώντας το Euro U-17 για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι δύο ομάδες είχαν προηγούμενα, καθώς τα... νεαρά «πάντσερ» είχαν νικήσει τους «οράνιε» στον τελικό του θεσμού το 2009 και φάνηκαν να έχουν το πάνω χέρι και στον φετινό τελικό.

Μόλις στο 8ο λεπτό ο Γεσίλ έσπασε το σερί των 6 συνεχόμενων αγώνων χωρίς γκολ για τους Ολλανδούς, αλλά ο Βιλένα έφερε το ματς στα ίσα στο 23`. Ο Αϊντίν έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Γερμανούς, πριν ο Βιλένα το «εξουδετερώσει» ξανά δύο λεπτά αργότερα.

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, είχε χρώμα... πορτοκαλί. Ο Ντεπάι έβαλε για πρώτη φορά την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 46`, με τον Κόνγκολο να τον μιμείται στο 52` για το 4-2. Το «κερασάκι» την τούρτα έβαλε ο «χρυσός» σκόρερ των ημιτελικών, Εμπεσίλιο, διαμορφώνοντας στο 77` το τελικό 5-2.

Το Video της ημέρας!!

Στην αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με την Στουτγάρδη ο Μίροσλαβ Κλόζε έχασε ίσως την μεγαλύτερη ευκαιρία της χρονιάς. Ο Ρόμπεν λοιπόν μπήκε από τα δεξιά, πάσαρε παράλληλα στον Γερμανό επιθετικό, ο οποίος κατάφερε να στείλει από το μισό μέτρο την μπάλα άουτ…








Φώτο ημέρας!!

Η Νανά Γκουβέα είναι πολύ γνωστή ηθοποιός στη Βραζιλία, με την 36χρονη να έχει κάνει πολλές αποκαλυπτικές φωτογραφίσεις, ενώ θεωρεί πιο όμορφο ποδοσφαιριστή στον κόσμο τον Φερνάντο Κόουτο. 36 και όποιος αντέξει!!

Στο Καλλιμάρμαρο οι φίλαθλοι του Ηρακλή!!


Στο Καλλιμάρμαρο βρέθηκαν σήμερα οι φίλαθλοι του Ηρακλή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για όσα συμβαίνουν σε βάρος της ομάδας τους.

Περίπου στις 10 το πρωί έδωσαν το πάρων στο Παναθηναϊκό Στάδιο και σήκωσαν δυο πανό, με συνθήματα υπέρ της πομάδας της Θεσσαλονίκης, σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα.

Οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν και στο επόμενο διάστημα μέχρι να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την ομάδα του Ηρακλή.

Θέλει να φύγει ο Μπενζεμά!!

Παρελθόν από την Ρεάλ Μαδρίτης θα αποτελέσει στο τέλος της χρονιάς ο Καρίμ Μπενζεμά, εάν ισχύουν οι πληροφορίες της «Metro» η οποία τονίζει ότι ο παίκτης θέλει να αφήσει το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γάλλος επιθετικός είναι απογοητευμένος από τον μικρό χρόνο συμμετοχής που του δίνει ο Ζοσέ Μουρίνιο και έτσι έδωσε εντολή στον μάνατζερ του να βρεθεί η λύση για να φύγει από την «βασίλισσα».

Πιθανότερος προορισμός του Μπενζεμά είναι η Άρσεναλ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να θέλει στο «Emirates Stadium» σαν τρελός τον ποδοσφαιριστή. Μάλιστα δεν αποκλείεται σύντομα – μετά και από αυτές τις εξελίξεις – οι «Κανονιέρηδες» να καταθέσουν επίσημη πρόταση στην Ρεάλ για την απόκτηση του Μπενζεμά.

Το ποσό που είναι διατεθειμένη να προσφέρει η Άρσεναλ αγγίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ…

Επίθεση με βόμβα κατά του Κουράκη!!

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ηράκλειο της Κρήτης, με στόχο να αποτελεί ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Κουράκης.

Συγκεκριμένα, στο αυτοκίνητό του τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη, καταστρέφοντας ολοσχερώς το τζιπ. Θύματα δεν υπήρξαν, ενώ μάρτυρας ισχυρίστηκε πως είδε έναν κουκουλοφόρο να περιφέρεται στο συγκεκριμένο χώρο, λίγο πριν να σημειωθεί η έκρηξη.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι τοπικές αστυνομικές αρχές, προκειμένου να βρεθεί ο δράστης και να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις, για τις οποίες προέβη σε αυτή την ενέργεια.

Μικροεπεισόδια στο Ηράκλειο!!

Συμπλοκές σημειώθηκαν λίγο μετά τις 15:00 στο Ηράκλειο της Κρήτης, μεταξύ οπαδών του ΟΦΗ και αστυνομικών δυνάμεων. Η αιτία μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, χωρίς, πάντως, να έχουν κάτι σοβαρό.

Νωρίτερα, οι φίλοι του ΟΦΗ είχαν πραγματοποιήσει ειρηνική πορεία, κατευθυνόμενοι προς το γήπεδο για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα... αίματα, όμως, άναψαν όταν έφτασαν έξω απ' το «Γεντί Κουλέ».

SPL: Πρωταθλητές οι Ρέιντζερς, γκολ ο Σαμαράς!!

Το 54ο πρωτάθλημα Σκωτίας της ιστορίας τους και τρίτο συνεχόμενο πανηγυρίζουν οι Ρέιντζερς που στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος συνέτριψαν την Κιλμάρνοκ με 5-1. Γκολ... χωρίς αντίκρισμα για τον Γιώργο Σαμαρά στη νίκη της Σέλτικ με 4-0 επί της Μάδεργουελ.

Κανένα περιθώριο... ελπίδας δεν άφησαν οι Ρέιντζερς στη Σέλτικ. Οι «Καθολικοί» χρειάζονταν στραβοπάτημα της... μισητής αντιπάλου τους στην έδρα της Κιλμάρνοκ για να κατακτήσουν εκείνοι τον τίτλο με νίκη επί της Μάδεργουελ, αλλά οι «Διαμαρτυρόμενοι» δεν τους έκαναν το χατίρι.

Μάλιστα, «καθάρισαν» τη νίκη τίτλου μέσα σε... 7 λεπτά! Ο Λάφερτι άνοιξε το σκορ πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού, ενώ στο 5` τον μιμήθηκε ο Νέισμιθ, με τον Λάφερτι να «χτυπά» ξανά στο 7ο λεπτό. Οι πρωταθλητές... κατέβαζαν στροφές στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, αλλά επανήλθαν δριμύτεροι στην επανάληψη με τον Γέλαβιτς να κάνει το 4-0 στο 49` και τον Λάφερτι να ολοκληρώνει το χατ τρικ του στο 53`. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Ντέιτον στο 65ο λεπτό.

Την ίδια ώρα, η Σέλτικ, με τον Γιώργο Σαμαρά να σκοράρει, έπαιρνε εύκολη αλλά άνευ σημασίας εντός έδρας νίκη με 4-0 επί της Μάδεργουελ. Ο Χούπερ άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό και στο 40` ο Έλληνας άσος έκανε το 2-0 έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Τσάρλι Μάλγκριου. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσαν οι Μαλόνεϊ (53`) και ΜακΚουρτ (71`).

Στο άλλο ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Χαρτς ηττήθηκε με 2-1 από τη Νταντί Γιουνάιτεντ, σε μία ήττα χωρίς συνέπειες καθώς είχε ήδη εξασφαλίσει την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League της ερχόμενης σεζόν.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Σέλτικ - Μάδεργουελ 4-0
(29` Χούπερ, 40` Σαμαράς, 53` Μαλόνεϊ, 71` ΜακΚουρτ)

Νταντί Γιουνάιτεντ - Χαρτς 2-1
(22` Γκουντγουίλι, 71` Ντέιλι - 31` Γκλεν)

Κιλμάρνοκ - Ρέιντζερς 1-5
(65` Ντέιτον - 1`, 7`, 53` Λάφερτι, 5` Νέισμιθ, 49` Γέλαβιτς)

Την... έπεσαν σε διαιτητή στην Βουλγαρία!!

Επίθεση από παράγοντες της Τσέρνο Μόρε, κατήγγειλε ότι δέχτηκε, μετά το παιχνίδι της εν λόγο ομάδας με την Λοκομοτίβ Σόφιας, ο διαιτητής Άντον Γκένοφ. Αιτία το πέναλτι που καταλόγισε ο ίδιος υπέρ της Λοκομοτίβ, λίγο πριν το τέλος του ματς και με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.

«Ο πρόεδρος της Τσέρνο Μόρε με χτύπησε στο στήθος δύο φορές, ενώ δέχτηκα και απειλές από τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας, στην φυσούνα, την ώρα που πήγαινα στα αποδυτήρια. Αργότερα δέχθηκα και ένα μήνυμα στο κινητό μου, μέσω του οποίου απειλούσαν την ζωή μου. Δεν θέλω να πω παραπάνω λεπτομέρειες. Εγώ και οι βοηθοί μου είπαμε τα πάντα στην αστυνομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος διαιτητής.

«Μοιραίος» ο Ντι Βάιο, «Χ» η Μπολόνια με τη Φιορεντίνα!!

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στη Φιορεντίνα και τη Μπολόνια στο Αρτέμιο Φράνκι, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1. «Μοιραίος» για τους φιλοξενούμενους ο Μάρκο Ντι Βάιο που αστόχησε σε πέναλτι, με τους δύο «μονομάχους» να ολοκληρώνουν το ματς με 10 παίκτες.

Οι «βιόλα» άνοιξαν το σκορ στο 20ο λεπτό με κεφαλιά του Τσέρτσι, αλλά ο Ραμίρεζ κατάφερε στο 50` να φέρει το ματς στα ίσα για την ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα στο 55ο λεπτό, όταν ο Ντι Βάιο κέρδισε πέναλτι από τον Κρόλντρουπ και την αποβολή του παίκτη, αλλά έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά με το 1-1 να παραμένει.

Παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω, η Μπολόνια δεν μπόρεσε να φτάσει σε δεύτερο γκολ, μένοντας μάλιστα κι αυτή με τη σειρά της με 10 παίκτες στο 79`, όταν ο Ραμίρεζ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο», σε φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πέναλτι.

Αναλυτικά όλα τα ματς της 37ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14/5

Λάτσιο-Τζένοα  4-2
(7΄Μπιάβα, 52΄Ρόκι, 56΄, 66΄Χερνάνες - 12΄Παλάσιο, 89΄Φλόρο-Φλόρες)

Μίλαν-Κάλιαρι 4-1
(22`, 35` Ρομπίνιο, 24` Γκατούζο, 77` Ζέεντορφ - 38` Κόσου)

Κυριακή 15/5

Φιορεντίνα-Μπολόνια 1-1
(20` Τσέρτσι - 50` Ραμίρεζ)

Τσεζένα-Μπρέσια  (16.00)
Πάρμα-Γιουβέντους  (16.00)
Μπάρι-Λέτσε  (16.00)
Κατάνια-Ρόμα  (16.00)
Κιέβο-Ουντινέζε  (16.00)
Σαμπντόρια-Παλέρμο  (16.00)
Νάπολι-Ίντερ  (21.45)

Θέλει να μείνει πρώτος ο ΠΑΟΚ!!

Έτοιμος για την μεγάλη μάχη είναι ο ΠΑΟΚ προκειμένου διατηρηθεί στην πρώτη θέση στην διαδικασία των πλειη οφ και της κατάκτησης μιας θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσαμπιονς Λίγκ.

Η ομάδα  του Δικεφάλου  αναμένεται να έχει διαφοροποιήσεις από την ενδεκάδα που είχε παραταχτεί στον προηγούμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.  Δεδομένη είναι η απουσία του  Ίβιτς με τον Φωτάκη να παίρνει την θέση του στο αρχικό σχήμα.

Μέχρι την τελευταία στιγμή στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ θα περιμένουν τον Βιεϊρίνια με τον πορτογάλο να έχει ενοχλήσεις μετά την αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό. Ο Μάκης Χάβος περιμένει να μάθει αν θα μπορέσει να βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας και σε διαφορετική περίπτωση θα προτιμήσει έναν εκ των Ελ Ζαρ και Κουτσιανικούλη.
Ο Κοντρέρας θεωρείται και αυτός αμφίβολος αλλά οι πιθανότητες να αγωνιστεί είναι περισσότερες . Αν τελικά δεν παίξει ο Μαλεζάς θα είναι ο αντικαταστάτης του.

Ο Μάκης Χάβος θα παρατάξει την ομάδα με την γνωστή συνταγή έχοντας τερματοφύλακα  τον Χαλκιά και στο κέντρο της άμυνας Κοντρερας (Μαλεζας) και Τσιρίλο. Στην δεξιά πλευρά θα βρεθεί ο Ετο και αριστερά ο Λίνο. Στην μεσαία γραμμή θα είναι ο Γκαρσία με τον Βιτόλο προκειμένου  να κρατήσουν κοντά τις γραμμές της ομάδας. Ο Φωτάκης θα βρεθεί μπροστά τους με τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Βιεϊρίνια ( Ελ Ζαρ) αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μουσλίμοβιτς. 

«Στο Champions League η Λάτσιο»

Σίγουρος ότι η Λάτσιο τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League, είναι ο Έντι Ρέγια.

Ο τεχνικός των «λατσιάλι» εξέφρασε την βεβαιότητα του λοιπόν, ότι η ομάδα του μετά τη νίκη επί της Τζένοα (4-2), θα μπορέσει να πάρει το αποτέλεσμα που χρειάζεται την τελευταία αγωνιστική για να πάρει το 4ο εισιτήριο για το CL.

Αναλυτικά ο προπονητής της  ομάδας της Ρώμης δήλωσε: «Το πιστεύω πάρα πολύ. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, παρόλο που έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Λέτσε για την τελευταία αγωνιστική».