Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Θηρίο ο Κολοσσός!!

Όλα στημένα! Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του ΠΑΟΚ, στο άδειο ΟΑΚΑ, με τα τρία γκολ να μπαίνουν από στημένες φάσεις. Σκόρερ ο Δέλλας (21') και Ντιόπ (47', 67'). Πρώτη στη βαθμολογία των πλέι οφ οι "κιτρινόμαυροι".
Θηρίο ο Κολοσσός! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπορεί η ΑΕΚ να έπαιζε χωρίς την παρουσία των φιλάθλων της στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, λόγω της τιμωρίας για τα επεισόδια του τελικού, απ’ ότι φαίνεται όμως η απουσία των γνωστών... φασαριόζων την... ξεάγχωσαν και πήρε αυτό που ήθελε! Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 3-0 των Θεσσαλονικέων, χωρίς να πιάσουν το μάξιμουμ της απόδοσής τους, εκμεταλλευόμενοι με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα των αντιπάλων τους!
Μάλιστα και τρία γκολ μπήκαν από στημένες φάσεις με σκόρερ να χρίζονται ο Δέλλας από μία και ο Ντίοπ δύο φορές!
Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, με το σουτ του Σκόκο στο 1ο μόλις λεπτό να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Χαλκιά! Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έπαιζε χωρίς τον Αντελίνο Βιεϊρίνια (αποκλείστηκε λόγω τραυματισμού), είχε καλύτερα πατήματα στη συνέχεια, αύξησε την πίεσή του στα καρέ του Σαχά, αλλά ο Μουσλίμοβιτς έμοιαζε ακίνδυνος μπροστά στην καλά στημένη «κιτρινόμαυρη» αμυντική γραμμή!
Από το 21’ και μετά άλλαξε η εικόνα του ματς. Τι έγινε σε εκείνο το σημείο; Η ΑΕΚ προηγήθηκε με την κεφαλιά του Δελλά, (ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις γκάφες του Τσιρίλο και του Χαλκιά) και πήρε τα ηνία του αγώνα.
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες του Χιμένεθ είχαν άλλες δύο ευκαιρίες για γκολ (με Μανωλά και Δέλλα από στημένα), σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που είχε μείνει από δυνάμεις και δεν μπορούσε να βρει καθόλου διαδρόμους.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης
93' Λήξη αγώνα
88' Σουτ του Αρίας, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
80' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ματέος αντί του Ντιόπ.
79' Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ύστερα από λάθος του Τσιρίλο ο Λαγός πήρε τη μπάλα, βγήκε μόνος από πλάγια, σούταρε, ο Χαλκιάς απόκρουσε, ο Μίτσελ πήρε το ριμπάουντ, αλλά ο Κοντρέρας έκοψε πάνω στην γραμμή!
74' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Φωτάκης δίνει τη θέση του στον Ελ Ζαρ.
67' Γκολ για την ΑΕΚ και πάλι από στημένη φάση! Το εκτέλεσε ο Γκερέιρο, ο Δέλλας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο αμαρκάριστος Ντιόπ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 3-0.

66' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Λαγός αντί του Σκόκο.
65' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Αρίας στη θέση του Τσουκαλά
63' Κεφαλιά του Σαλπιγγίδη, μπλόκαρε ο Σάχα. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ είχε και άλλη ευκαιρία με τον Μουσλίμοβιτς που σούταρε άουτ.
57' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Λίνο αντί του Σνάουτσνερ. Αλλαγή συστήματος από τον Χάβο! Από 3-4-3 αλλάζει σε 4-4-2 σε διάταξη 4-2-2-2 με την είσοδο του Λίνο. Χαλκιάς τέρμα, Τσιρίλο, Κοντρέρας στόπερ, Ετο δεξιά, Λίνο αριστερά, αμυντικά χαφ, Γκαρσία-Βιτίλο, μπροστά Τσουκαλάς Φωτάκης και επίθεση Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.
55' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο Φωτάκης, ύστερα από λάθος της κιτρινόμαυρης άμυνας, ήρθε τετ α τετ με τον Σάχα, αλλά ο παίκτης των φιλοξενούμενων έστειλε τη μπάλα πάνω στον Αργεντινό τερματοφύλακα!
52' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Καφές έξω, μέσα ο Γκερέιρο
47' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σκόκο, ο Ντιόπ πήρε σκαστή κεφαλιά από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, για το 2-0. Δύο γκολ από στημένη φάση πέτυχε η ΑΕΚ.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους
45' Λήξη πρώτου ημιχρονου.
45' Διαμαρυτρίες των παικτών του ΠΑΟΚ για εσκεμμένο χτύπημα του Μπαχά στον Κοντρέρας αλλά ο διαιτητής Μάνταλος εκείνη τηνώρα σφύριξε τη λήξη...
35' Ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Δέλλα, η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά από την αριστερή συμβολή των δοκών του Χαλκιά και έφυγε άουτ! Έχει ανεβεί πολύ η ΑΕΚ μετά το 1-0
30' Κεφαλιά του Σαλπιγγίδη, η μπάλα πέρασε άουτ, αλλά η φάση θεωρείται μη γενόμενη καθώς υποδείχτηκε οφσάιντ ο Αθανασιάδης. Στο ριπλέι όμως φάνηκε ότι ο "Σάλπι" καλυπτόταν...
24' Μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ να κάνει το 2-0! Ο Σκόκο εκτέλεσε κορνερ από αριστερά, ο αφύλαχτος Μανωλάς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο χόρτο και πέρασε άουτ λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά!
21' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μίτσελ, ο Μπαχά πήρε την πρώτη κεφαλιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, o Τσιρίλο δεν έδιωξε σωστά με το κεφάλι, o Xαλκιάς έκανε... έξοδο του Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα  ο Δέλλας να πάρει τη... δεύτερη κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα  για το 1-0.

20' ΣΧΟΛΙΟ: Ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει καλύτερα πατήματα από την ΑΕΚ. Ο "Δικέφαλος" του Βορρά πιέζει συνεχώς ψηλά με τον Μουσλίμοβιτς, μέχρι στιγμής όμως τη μεγαλύτερη στιγμή στο παιχνίδι έχει η "Ένωση" με τον Σκόκο στο 1ο λεπτό.
8' Σουτ του Μουσλίμοβιτς, η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Σάχα και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ.
1` Ο Σκόκο στην κόντρα μπήκε από αριστερά και σούταρε, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και έφυγε άουτ!
1` Έναρξη του αγώνα
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ (79' Ματέος), Μάκος, Μίτσελ, Καφές (52' Γκερέιρο), Μπαχά, Σκόκο (66' Λαγός).
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (57' Λίνο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (74' Ελ Ζαρ), Τσουκαλάς (65' Αρίας), Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: