Κυριακή 15 Μαΐου 2011

SPL: Πρωταθλητές οι Ρέιντζερς, γκολ ο Σαμαράς!!

Το 54ο πρωτάθλημα Σκωτίας της ιστορίας τους και τρίτο συνεχόμενο πανηγυρίζουν οι Ρέιντζερς που στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος συνέτριψαν την Κιλμάρνοκ με 5-1. Γκολ... χωρίς αντίκρισμα για τον Γιώργο Σαμαρά στη νίκη της Σέλτικ με 4-0 επί της Μάδεργουελ.

Κανένα περιθώριο... ελπίδας δεν άφησαν οι Ρέιντζερς στη Σέλτικ. Οι «Καθολικοί» χρειάζονταν στραβοπάτημα της... μισητής αντιπάλου τους στην έδρα της Κιλμάρνοκ για να κατακτήσουν εκείνοι τον τίτλο με νίκη επί της Μάδεργουελ, αλλά οι «Διαμαρτυρόμενοι» δεν τους έκαναν το χατίρι.

Μάλιστα, «καθάρισαν» τη νίκη τίτλου μέσα σε... 7 λεπτά! Ο Λάφερτι άνοιξε το σκορ πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού, ενώ στο 5` τον μιμήθηκε ο Νέισμιθ, με τον Λάφερτι να «χτυπά» ξανά στο 7ο λεπτό. Οι πρωταθλητές... κατέβαζαν στροφές στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, αλλά επανήλθαν δριμύτεροι στην επανάληψη με τον Γέλαβιτς να κάνει το 4-0 στο 49` και τον Λάφερτι να ολοκληρώνει το χατ τρικ του στο 53`. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Ντέιτον στο 65ο λεπτό.

Την ίδια ώρα, η Σέλτικ, με τον Γιώργο Σαμαρά να σκοράρει, έπαιρνε εύκολη αλλά άνευ σημασίας εντός έδρας νίκη με 4-0 επί της Μάδεργουελ. Ο Χούπερ άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό και στο 40` ο Έλληνας άσος έκανε το 2-0 έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Τσάρλι Μάλγκριου. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσαν οι Μαλόνεϊ (53`) και ΜακΚουρτ (71`).

Στο άλλο ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Χαρτς ηττήθηκε με 2-1 από τη Νταντί Γιουνάιτεντ, σε μία ήττα χωρίς συνέπειες καθώς είχε ήδη εξασφαλίσει την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League της ερχόμενης σεζόν.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Σέλτικ - Μάδεργουελ 4-0
(29` Χούπερ, 40` Σαμαράς, 53` Μαλόνεϊ, 71` ΜακΚουρτ)

Νταντί Γιουνάιτεντ - Χαρτς 2-1
(22` Γκουντγουίλι, 71` Ντέιλι - 31` Γκλεν)

Κιλμάρνοκ - Ρέιντζερς 1-5
(65` Ντέιτον - 1`, 7`, 53` Λάφερτι, 5` Νέισμιθ, 49` Γέλαβιτς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: