Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μαρκόπουλος: «Κόστισαν τα αμυντικά ριμπάουντ»

Στην απώλεια των αμυντικών ριμπάουντ στάθηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος μετά την ήττα από τον Άρη στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι:
«Είχαμε ευκαιρίες αρκετές για να διευρύνουμε τη διαφορά, όταν είχαμε το προβάδισμα, αλλά κάναμε λάθη. Χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ, δέκα συνολικά, και δώσαμε πόντους στον Άρη. Ελπίζω να είμαστε πιο δυνατοί στο άλλο ματς και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι μπορούσαν να κερδίσουν σήμερα, στο τέλος στις λεπτομέρειες υπερίσχυσε ο Άρης, που είχε σε καλή μέρα τον Χαραλαμπίδη και τον Μπάβσιτς, που μας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα με τα τρίποντα»

Σούμποτιτς: «Μπράβο στα παιδιά»

Ευχαριστημένος από την νίκη του Άρη, ο τεχνικός των «κιτρίνων» Λευτέρης Σούμποτιτς, δήλωσε μετά την επιτυχία επί του ΠΑΟΚ:
«Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα κλειστό παιχνίδι, από την ώρα, που είδα το γήπεδο γεμάτο και ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε. Υπήρχε μεγάλη πίεση στην ομάδα, φαινόταν και το πρωί στα πρόσωπα των παικτών, όταν ήρθαμε να κάνουμε σουτ. Ξέραμε ότι αν γινόταν το 0-2 θα ήταν μετά πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα, δεχτήκαμε 38 πόντους. Στο δεύτερο δεχτήκαμε 29 συν το τρίποντο του Ντόζιερ στο τέλος. Οι παίκτες μου έβγαλαν πολλή ενέργεια στο γήπεδο, δεν έχασαν το μυαλό τους όταν βρεθήκαμε στο -4 και μπράβο τους γιατί ήταν ψυχολογικά δύσκολο παιχνίδι».

Πρώτη μεταξύ ίσων!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος σχολιάζει τον τελικό του Champions League και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα.
Πρώτη μεταξύ ίσων
Λέγαμε πριν την αρχή του τελικού, ότι αυτός θα ήταν ένας μεγάλος αγώνας ανάμεσα σε δύο μεγάλους αντιπάλους. Και οι προσδοκίες μας δικαιώθηκαν. Κερδισμένο ήταν το ποδόσφαιρο και νικήτρια ήταν η Μπαρτσελόνα, σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες την τελευταία οχταετία στην Ευρώπη.
Η Μπαρτσελόνα κατακτά έναν τίτλο σε μια σεζόν που από την αρχή της είχε την ταμπέλα του φαβορί και παρότι απέναντι της είχε μια ομάδα που τους τελευταίους δύο μήνες είχε κάνει ένα τρομερό πικ στην απόδοση της, με τις προκρίσεις αλλά και τις εμφανίσεις κόντρα στην Τσέλσι και την Σάλκε.
Αλλά η πρωταγωνίστρια ήταν η Μπαρτσελόνα. Η κορυφαία ομάδα της τελευταίας εικοσαετίας, ίσως και η κορυφαία όλων των εποχών. Με τον MVP του αγώνα του Λιονέλ Μέσι, με τα 53 γκολ σε ολόκληρη τη σεζόν και το γκολ που κάνει το 2-1 στον τελικό και δίνει ξανά στην ομάδα του το πάνω χέρι.
Με τον Τσάβι να κάνει αψεγάδιαστο παιχνίδι, και να κρατάει όλη την ομάδα μόνος του στο πρώτο εικοσάλεπτό, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιέζει και έχει μπει πιο δυνατά. Είναι ο παίκτης που με καθαρό μυαλό και με 42 (!) σωστές πάσες στο πρώτο ημίχρονο κρατάει την ομάδα όρθια.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει χάσει μεν αλλά δεν έχει κανέναν λόγο να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι. Ο Άλεξ Φέργκιουσον θέλει η ομάδα του να κερδίζει με τον δικό της τρόπο και όταν χάνει να καταλαβαίνει ότι ο αντίπαλος είναι ανώτερος. Καμία σχέση δηλαδή με αυτό που έκανε ο Ζοσέ Μουρίνιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Η Μάντσεστερ Γ. πάλεψε και έπεσε με ψηλά το κεφάλι.
Αλλά αυτή η Μπαρτσελόνα, η πρώτη και καλύτερη ομάδα της Ευρώπης μεταξύ ίσων αντιπάλων, αυτή τη στιγμή δεν παίζεται.
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Μπας και μένει ο "Μούσλι";

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου δήλωσε ότι αποχωρεί από την Τούμπα. Αυτή την δήλωση του Βόσνιου επιθετικού μη τη... δένετε και κόμπο!
Μπας και μένει ο "Μούσλι";
Ο ίδιος και ο εκπρόσωπός του βρίσκονται σε αναζήτηση ομάδας στο εξωτερικό, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η ομάδα που θα τον εντάξει στο δυναμικό της. Βέβαια η μεταγραφική περίοδος του Καλοκαιριού ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου και υπάρχουν τρεις ολόκληρη μήνες για να δει που θα συνεχίσει την καριέρα του.
Στον ΠΑΟΚ τώρα, η διοίκηση δεν έχει εκδώσει ευχαριστήρια ανακοίνωση για την τριετή παρουσία του στην Τούμπα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και τίποτα γιατί μπορεί να το κάνει με τη λήξη του συμβολαίου του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σ μια από τις τελευταίες συζητήσεις που είχε με τον Μουσλίμοβιτς του είχε ενημερώσει πως είναι ευπρόσδεκτός και πάλι στην Τούμπα σε περίπτωση που δεν βρει ομάδα στο εξωτερικό. Με την προϋπόθεση πως θα ρίξει κατά 200.000 ευρώ τις απαιτήσεις του.
Πηγή: gazzetta.gr

Τη "γλύτωσε" ο Μπλάτερ!!

Η επιτροπή της ηθικής της FIFA αθώωσε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, από τις κατηγορίες εις βάρος του στην έρευνα για το σκάνδαλο με τις δωροδοκίες.
Τη "γλύτωσε" ο Μπλάτερ
Αντίθετα ο πρώην αντίπαλο του Ελβετού στις εκλογές για την προεδρία, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάν και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Τζακ Γουόλνερ τιμωρήθηκαν με προσωρινό αποκλεισμό.
Ο Μπιν Χαμάν αποσύρθηκε λίγες ώρες πριν την απολογία του από τις εκλογές και πλέον θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως ο 75χρόνος Μπλάτερ θα επανεκλεγεί στην προεδρία της παγκόσμιας συνομοσπονδίας την Τετάρτη (1/6).

«Ντου» οπαδών στο ΟΑΚΑ

Tο γνωστό... «ντου» των οπαδών χωρίς εισιτήριο έγινε και πάλι αντιληπτό στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο γήπεδο παράνομα, αλλά η ένταση διήρκησε μόλις λίγα λεπτά.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν να ελέγξουν παντελώς την κατάσταση, αν και αρκετοί ήταν αυτοί που κατάφεραν εντέλει να μπουν στο κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου για να παρακολουθήσουν τον δεύτερο τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στις 20:30 στο γήπεδο, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό.

Ελέγχει την ΠΑΕ, ο «ερασιτέχνης» ΠΑΟΚ

Επίσημο έγγραφο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλαν χθες οι εκπρόσωποι του ερασιτέχνη, οι οποίοι μετέχουν στη επιτροπή η οποία με τη βοήθεια ορκωτού λογιστή θα ελέγξει τα οικονομικά δεδομένα της εταιρίας.

Θυμίζουμε πως τη επιτροπή αποτελούν οι σύμβουλοι του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Ποζατζίδης, Κώστας Χουζανάς και Γιάννης Παπαδόπουλος. Στο έγγραφο που έστειλαν, ενημερώνουν πως από τη Δευτέρα θα βρεθεί ο ορκωτός λογιστής (ο κ. Αγοραστός) στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη πρώτη γνωριμία με τα στελέχη και το προσωπικό της εταιρίας ενώ πιθανότατα από τη Τρίτη θα αρχίσει ο βασικός έλεγχος των βιβλίων και των οικονομικών δεδομένων της εταιρίας.
 Τhe Player

Ο Αρης εκανε το 1-1

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, νίκησε 73-70 τον ΠΑΟΚ σε δραματικό ματς στο "Αλεξάνδρειο" και ισοφάρισε 1-1 τη σειρά των μικρών τελικών που οδηγεί στα προκριματικά της Ευρωλίγκα.
1-1: Φτου κι απ΄ την αρχή!
Κορυφαίοι του παιχνιδιού για τον Άρη ήταν ο Μπάβτσιτς που πέτυχε 22 πόντους, πέντε από αυτούς μάλιστα στο φινάλε, ο Χαραλαμπίδης με 20 και ο Σλούκας με 13. Μάλιστα, ο Βόσνιος είχε συνολικά και 10 ριμπάουντ. Για τον ΠΑΟΚ σε εξαιρετική ημέρα ήταν ο Στίγγερς που σημείωσε 16 πόντους και ο Ντόζιερ με 16.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Άρης με… σπρώξιμο από τους περίπου 3.500 φίλους του, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε 5-0. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ όμως γρήγορα συνήλθαν και κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ, με 10-6 και 14-11. Μάλιστα, ισοφάρισαν σε 16-16, ενώ προηγήθηκαν και 18-20 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ωστόσο, ο Σούκας με έμμεσο τρίποντο στην εκπνοή της περιόδου έκανε το 21-20.

Στην δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα και ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, χωρίς όμως να ξεφεύγει (24-28 και 26-30). Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν και με δύο τρίποντα των Μπάβτσιτς και Χαραλαμπίδη πέρασαν μπροστά με 34-32. Κάπου εκεί όμως ανέλαβε δράση για τον «Δικέφαλο» ο Ντόζιερ, ο οποίος με τέσσερις σερί πόντους «ξύπνησε» την ομάδα του. Τελικά, το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 38-38.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός χάλασε, καθώς οι δύο ομάδες έπαιζαν πλέον «σκληρή» άμυνα, ενώ οι επιθέσεις του ήταν γρήγορες και συνήθως λανθασμένες. Κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε να προηγηθεί με μεγαλύτερη διαφορά από τους δύο πόντους, ενώ το τέλος της περιόδου βρήκε τον ΠΑΟΚ στο +1, 48-49.

Αρκετά λάθη και βεβιασμένες επιθέσεις είχαμε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου είχαμε όμως σασπένς. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά και προηγήθηκε με 50-54, ωστόσο ο Άρης με δύο τρίποντα από τους Χαραλαμπίδη και Μπράουν όχι μόνο έμεινε κοντά στο σκορ, αλλά πέρασε και μπροστά με 60-56. Οι «κίτρινοι» στην συνέχεια προηγήθηκε με 63-58 και 68-64 με δύσκολο τρίποντο του Μπάβτσιτς, ωστόσο ο «Δικέφαλος» βρήκε και πάλι τον τρόπο να γυρίσει στο ματς και να μειώσει σε 68-66 με δύο βολές του Στίγκερς 42.5’’ πριν το φινάλε. Εκεί όμως… μίλησε και πάλι ο Μπάβτσιτς, ο οποίος στο τέλος της επίθεσης έκανε το 70-66, μετά από φοβερή ασίστ του Σλούκα και «καθάρισε» το ματς παρά το… μίνι θρίλερ στο τέλος με ένα απίστευτο τρίποντο του Ντόζιερ. Το τελικό σκορ ήταν 73-70 υπέρ των «κίτρινων», οι οποίοι ισοφάρισαν σε 1-1. Επόμενη συνάντησή τους την Τετάρτη στην Πυλαία στις 19.00.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-38, 48-49, 73-70

Στοιχημα με τον Redoto_BET

Γεια σας αδερφια....

Το προηγουμενο σ/κ μας εκατσαν οι δυο τριαδουλες και ειμαστε μπερεκετακι!Σημερα ουσιαστικα εγω κλεινω την στοιχηματικη μου σεζον καθως και με το τελος της ΓΑΛΛΙΑΣ τελειωνουν τα πρωταθληματα που ασχολουμαι εγω.Οποτε ισως για τελευταια φορα παμε να δουμε τις επιλογες μου και καλο καλοκαιρι ελπιζοντας να κλεισουμε παλι με ταμειακι.......

Απο Ισπανια β εχουμε χαμηλες αποδοσεις στα φαβορι και μου αρεσουν μονο τα οβερακια στη ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΠΕΤΙΣ.Και τα δυο ματς ειναι αδιαφορα τελειως και αναμενω χαλαρες αμυνες και καλο θεαμα καθως ειναι ολες τους καλες επιθετικα και εκτιμω οτι θα εχουμε αρκετα γκολακια.

Απο το κυπελλο ΙΤΑΛΙΑΣ εκτιμω οτι θα εχουμε καλο ματς και εκει με γκολακια εκατερωθεν και θα κρατησω το οβερ.η ΙΝΤΕΡ ειναι πολυ καλη μπροστα και τρυπια αμυντικα.εδω εφαγε μεσα στο Σαν Σίρο 5ρα απο ΣΑΛΚΕ!

ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΜΑΝΑ!Απο την αλλη το ΠΑΛΕΡΜΟ με την υποστηριξη 40,000 οπαδων και την διψα να χτυπαει κοκκινο για κουπα και με την τρελα και την ποιοτητα των μαγων μπροστα Pastore,Ilicic,Hernadez σιγουρα θα σκοραρει.

Παμε τωρα και στα ζουμερα Γαλλικα ματσακια.....
Καταρχην δεν υπαρχουν εκει αδιαφοροι και ενδιαφερομενοι και ολα τα ματς ειναι στα ισια και παλικαρισια!Ωστοσο εγω θα κρατησω τον ασσο της ΚΑΕΝ που κερδιζει και σωζεται χωρις να την νοιαζει τιποτα αλλο.Υποδεχεται την απογοητευμενη ΜΑΡΣΕΙΓ που εχει και σημαντικες απουσιες και με την δυναμη της εδρας ,το παθος,την διψα για την σωτηρια νομιζω θα τα καταφερει.
Θα προτιμησω και το οβερ αναμεσα στο ζευγαρι ΛΙΛ-ΡΕΝ καθως ειναι αδιαφορο και χαλαρο χωρις αγχος.Η ποιοτητα και των δυο μπροστα ειναι δεδομενη και βλεπω να εχουμε ανοιχτο παιχνιδι με πολλες φασεις για γκολ.Οβερ.....
Και θα κλεισω με το αντερ στο ματς ΜΠΡΕΣΤ-ΤΟΥΛΟΥΖ καθως με ενα χ ειναι 100% σωμενη η ΜΠΡΕΣΤ και δεν ειναι χαζη να παει το ματς σε γρηγορο ρυθμο και ανοιχτο παιχνιδι αφου και η ΤΟΥΛΟΥΖ ειναι αδιαφορη και δεν βλεπω να καιγεται να χτυπησει και πολυ το παιχνιδι με τρελη ορεξη.Αντερ.....

Δυο τριαδες θα προτιμησω στην 
ΒΕΤ365 και ειναι οι εξης......

ΙΝΤΕΡ=ΟΒΕΡ 1,75,ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ=ΟΒΕΡ 1,65,ΜΠΕΤΙΣ=ΟΒΕΡ 1,60 ΜΕ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ

ΚΑΕΝ=1 ΣΤΟ 2,00,ΛΙΛ=ΟΒΕΡ=1,75,ΜΠΡΕΣΤ=ΑΝΤΕΡ 1,65
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ

Υ.γ. ειχαμε 2377 μοναδες μειον τις σημερινες 100 ,υπολοιπο 2277 μονάδες.

Χαιρετω μαγκες!

Αναγνώρισε το μεγαλείο της ο Σέρχιο Ράμος

Ο Σέρχιο Ράμος είναι από τους ποδοσφαιριστές που στα «el clasico» δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και παθιάζονται για τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης, έναντι της «μισητής» της αντιπάλου, Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, ο Ισπανός αμυντικός δεν θα μπορούσε να μείνει… ασυγκίνητος στο μεγαλείο των «μπλαουγκράνα», μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο έμπειρος μπακ, θέλησε να απονείμει τα εύσημα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα της Ισπανίας, που το βράδυ του Σαββάτου στο «Γουέμπλεϊ», επικράτησαν 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πανηγύρισαν το 43ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας των Καταλανών.
«Θα ήθελα να δώσω θερμά συγχαρητήρια στη Μπαρτσελόνα και τους συμπαίκτες μου για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγ» έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Σέρχιο Ράμος.

«Φτηνός ο Ρονάλντο»!

Καριέρα με διάρκεια ανάλογη αυτής του Ράιαν Γκιγκς μπορεί να έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο γυμναστής της Ρεάλ Μαδρίτης, Βάλτερ Ντι Σάλβο, που πιστεύει πως ο Πορτογάλος έχει τα φόντα να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια ακόμα. Λαμβάνοντας αυτόν τον παράγοντα υπόψη, ο Ισπανός προπονητής θεωρεί πως η μεταγραφή του CR7 μάλλον φτηνά κόστισε στους «μερένχες»!

«Είναι δύσκολο να προβλέψω ποιο θα είναι το ταβάνι για τον Κριστιάνο, επειδή δεν τα παρατάει ποτέ. Νομίζω ότι θα παίζει μέχρι τα 38 του και θα βρίσκεται στην κορυφή. Όπως και ο Γκιγκς, είναι επαγγελματίας και πρότυπο για τους συμπαίκτες του. Γι αυτό θεωρώ πως η μεταγραφή του ήταν φτηνή, αφού θα παραμείνει για πολλά χρόνια στη Μαδρίτη, δίνοντάς τα όλα για την ομάδα και παραμένοντας σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε ο Ντι Σάλβο.

Θέλουμε τον Σκόκο»!

Από επίσημα χείλη επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον της Εσκισεχίρσπορ για την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο! Ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας, Χαλίλ Ουνάλ αποκάλυψε στους ρεπόρτερ της ομάδας ότι ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ βρίσκεται στη μεταγραφική του λίστα !
 «Ο Σκόκο είναι ένας πολύ καλός παίκτης και τον θέλουμε», παραδέχτηκε ο ισχυρός άντρας της Εσκισεχίρσπορ. Παράλληλα, ο προπονητής της ομάδας, Οϊγκιούν, αποκάλυψε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της γειτονικής χώρας πως θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσε να έχει στο ρόστερ του τον Αργεντινό, αφού αντιμετωπίζεται- μαζί με άλλους δύο υποψήφιους- ως οι κατάλληλες περιπτώσεις για να κάνει ο σύλλογος την υπέρβαση!
«Αν θέλετε να έχουμε υψηλούς στόχους, πάρτε μου Γουεμπό, Σκόκο και Μπόιντ. Αν θέλουμε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, πρέπει να πάρουμε τέτοιας ποιότητας ποδοσφαιριστές και αν καταφέρουμε να τους αποκτήσουμε, η δουλειά μας θα γίνει ευκολότερη. Επαναλαμβάνω αν θέλομε να παίξουμε σημαντικό ρόλο τη νέα περίοδο, πρέπει να πάρουμε αυτούς τους τρεις», φέρεται να είπε για τον Αργεντινό άσο.
Όλα αυτά, λίγες ώρες μετά το τουρκικό δημοσίευμα που αποκάλυπτε συμφωνία με την ΑΕΚ για «τράμπα» του Νάτσο Σκόκο με τον Μπατουχάν Καραντενίζ!

Το χάος του Ηρακλή και η πρόταση του ΠΑΟΚ!

Την στιγμή που τα Ρουμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πρόταση του ΠΑΟΚ στον Βικτορά Γιάκομπ, ο ίδιος μιλάει για τα χρωστούμενα από τον Ηρακλή και το… χάος που επικρατεί στον «Γηραιό».

Το χάος του Ηρακλή και η πρόταση του ΠΑΟΚ!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «onlinesport.ro», ο «Δικέφαλος» έχει ήδη καταθέσει πρόταση στον επιθετικό του Ηρακλή και περιμένει την απάντηση του μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες της ρουμάνικης ιστοσελίδας, ο έμπειρος επιθετικός είναι έτοιμος να πει το «ναι» στον ΠΑΟΚ.

Στο ίδιο θέμα πάντως, φιλοξενούνται και δηλώσεις του Γιάκομπ, ο οποίος λέει: «Ο Ηρακλής μου χρωστάει χρήματα, επικρατεί το απόλυτο χάος στον σύλλογο. Την προηγούμενη χρονιά πήραμε μόλις το 10% των χρημάτων μας».

Ο Αμπιντάλ σήκωσε μαζί του εκατομμύρια ανθρώπους!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος σχολιάζει τον τρόπο που σήκωσε η Μπάρτσα το τρόπαιο του Champions League στον ουρανό του Λονδίνου…
Ο Αμπιντάλ σήκωσε μαζί του εκατομμύρια ανθρώπους
Αυτό το τρόπαιο το σήκωσαν μαζί του εκατομμύρια άνθρωποι που πάλεψαν ή παλεύουν ακόμη με τον καρκίνο, άνθρωποι που πάλεψαν ή παλεύουν ακόμη να τον νικήσουν, άνθρωποι που καθημερινά ζουν με την αγωνία της επόμενης εξέτασης ή του επόμενου ραντεβού με τον γιατρό τους, με τη λαχτάρα να τη βγάλουν ζωντανή.
Μετά και από αυτό, που έγινε μπροστά στα μάτια όλου του πλανήτη, στην κορυφαία στιγμή του ποδοσφαίρου για το 2011, ο Ερικ Αμπιντάλ γίνεται σύμβολο όλων αυτών που αγωνίζονται να νικήσουν τον καρκίνο, ή οποιαδήποτε άλλοι ασθένεια. Όλοι αυτοί οι νικητές της ζωής δεν σηκώνουν τροπαια, κι ας τους αξίζει. Έχουν όμως πλέον το καμάρι τους, το κουράγιο τους, ένα παιδί που 72 ημέρες μετά την εγχείρηση, αφού έβγαλε το κακό από μέσα του, σήκωσε το champions league.
Ο Γκουαρδιόλα έβαλε τον Πουγιόλ στο τερέν για να σηκώσει, όπως του έπρεπε, το τρόπαιο. Αυτός όμως επέλεξε να δώσει αυτη τη χαρά στον Αμπιντάλ. Στη συνείδηση εκατομμυρίων ανθρώπων ο Πουγιόλ είναι σαν να σήκωσε όλα τα τρόπαια του κόσμου μαζι.
Μπράβο ρε μαγκα! Σ' ευχαριστώ πολυ!

«Τι το θέλετε το ηλεκτρονικό σύστημα;»

Κάθετα αντίθετος στην χρησιμοποίηση της τεχνολογίας στο χώρο του ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος τόνισε πως το άθλημα είναι ανθρώπινο και δεν πρέπει να χαλάσει με τα ηλεκτρονικά συστήματα για το αν η μπάλα πέρασε την γραμμή…
«Τι το θέλετε το ηλεκτρονικό σύστημα;»
Σε συνέντευξη του στους «Times» ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ ανέφερε για το αν πρέπει να υπάρξει ηλεκτρονικό σύστημα που να δείχνει, αν η μπάλα πέρασε την γραμμή το τέρματος: «Για ποιο λόγο να εφαρμοστεί αυτό; Για να μην έχουμε αμφιβολία αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή; Μα για αυτό βάλαμε δύο επιπλέον διαιτητές στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.
Την ημέρα που θα εγκαταστήσουμε αυτό το σύστημα, μετά από πέντε λεπτά θα ζητήσετε και το ίδιο και για το οφ σάιντ και μετά από χρόνια για το πέναλτι! Δε θέλω να γίνει έτσι το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι ανθρώπινο και αυτό είναι που το κάνει το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Ακόμα, βέβαια, κι αν εφαρμόζαμε μια τέτοια τακτική, θα ήταν πιο χρήσιμη για το οφ σάιντ, παρά για το γκολ. Σε ένα αγώνα υπάρχουν περίπου δέκα περιπτώσεις αμφιβολίας για ένα οφ σάιντ, αλλά για το γκολ θα χρειαστεί μια φορά κάθε 40 χρόνια», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.
 

"Μετακομίζει"... Αθήνα ο ΟΦΗ!!

Στην Αθήνα θα μεταβούν την Δευτέρα οι άνθρωποι του ΟΦΗ με σκοπό την συνάντηση με τους Μπιτσαξή, Γερουλάνο και Νικητιάδη.
"Μετακομίζει"... Αθήνα ο ΟΦΗ
Τα περιθώρια έχουν στενέψει για τον ΟΦΗ γι΄αυτό και την Δευτέρα οι άνθρωποι της ομάδας θα βρεθούν στην πρωτεύουσα με σκοπό να ζητήσουν αμεση ανάκληση της αποφάσεως και την επανεξέταση του φακέλου.
Ιδιαίτερα σημαντικα τα λόγια των κ. Ξημέρη και Μιχαλόπουλου με τον πρώτο να τονίζει πως : “Η ουσία είναι πως εκδόθηκε μια απόφαση άκυρη. Αν δεν χρεωθει αύτη στον κ. Γυφτάκη αύριο έχει τελειώσει η ιστορία. Πρέπει αύριο το πρωί να γίνει αυτό.” και τον δικηγόρο της ΠΑΕ να συμπηρώνει:”Κάνω πρόταση να πάμε στο Μαξίμου και να ζητήσουμε να ανασταλεί το πρωτάθλημα μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι βρώμικες υποθέσεις κατά του ΟΦΗ του Ηρακλή και των Τρικάλων”.
Πηγή: gentikoule.gr

Τα λένε τη Δευτέρα Γόντικας και Φερέιρα!!

Με τη λήξη του τελικού του Champions League, τελείωσαν και τα περιθώρια για τον Δημήτρη Γόντικα που βρέθηκε στο Λονδίνο και τα υπόλοιπα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Παναθηναϊκού που πρέπει να τρέξουν το θέμα του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή.
Τα λένε τη Δευτέρα Γόντικας και Φερέιρα
Αύριο αναμένεται να υπάρχει συνάντηση του προεδρεύοντα αντιπροέδρου με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Για τον Πορτογάλο προπονητή υπάρχει η επιθυμία της διοίκησης του «τριφυλλιού» να συνεχίσει μαζί του και του χρόνου. Φυσικά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να παρουσιαστεί ένα ποδοσφαιρικό πλάνο στον 65χρονο τεχνικό και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να μπορέσει να δουλέψει και να παρουσιάσει έργο.
Σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν τα βρουν, είναι πιθανό ο Παναθηναϊκός να στραφεί στο… μεγάλο ρίσκο που λέγεται Γιώργος Δώνης ενώ πάντα υπάρχει στον ορίζοντα και ο Έκτορ Κούπερ.
Παράλληλα, την Τρίτη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεδριάσει η διοικούσα επιτροπή μετά από αρκετό καιρό. Θα τεθεί επί τάπητος το θέμα του προπονητή αλλά και του τεχνικού διευθυντή.
Για τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον Φρέιτας, φαίνεται πως στη λίστα υπάρχουν και «παίζουν» τα ονόματα των Νάνι, Φαλκς αλλά και κάποια άλλη περίπτωση που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Βρύζας και Φύσσας, όπως έχουμε τονίσει, δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την… ηρεμία της Εθνικής και να αναλάβουν πόστο στο «τριφύλλι».
Πηγή: gazzetta.gr

«Εσείς δεν είστε από την Πόλη»; (ΦΩΤΟ)

Σήμερα 29 Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για το ελληνικό έθνος καθώς πριν από 558 χρόνια η Κωνσταντινούπολη «έπεσε» στα χέρια των Τούρκων. Κάποιοι μεγάλοι σύλλογοι όμως ξέχασαν την αποφράδα μέρα…
«Εσείς δεν είστε από την Πόλη»; (ΦΩΤΟ)
Και δεν είναι όποιοι και όποιοι σύλλογοι! Μιλούμε για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, οι οποίες ιδρύθηκαν από Κωνσταντινουπολίτες πρόσφυγες. Παρ’ όλα αυτά στις επίσημες ιστοσελίδες των δύο ομάδων δεν υπάρχει καμία αναφορά στην αποφράδα αυτή ημέρα.
Ούτε για δείγμα! Έστω μία εικόνα της Αγιά Σοφιάς, ένα μπάνερ με την ημερομηνία της Αλώσεως και ένα μότο του στυλ: «Εάλω η Πόλις». Απολύτως τίποτα. Καμία αναφορά στην ιστορία! Καμία ένδειξη μνήμης..
Βέβαια, οι διοικήσεις των δύο ομάδων, όποτε τους συμφέρει, θυμούνται την ιστορική καταγωγή τους, τα βάσανα των προσφύγων, τον ξεριζωμό, τις ρίζες τους.
Όποτε τους συμφέρει…
Πηγή: sportdog.gr

Έφτασαν οι πρωταθλητές! (ΦΩΤΟ)

Στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης έφτασε πριν από λίγη ώρα το αεροπλάνο με τους πρωταθλητές Ευρώπης της Μπαρτσελόνα!
Έφτασαν οι πρωταθλητές! (ΦΩΤΟ)
Πρώτοι από το αεροσκάφος εξήλθαν οι Πεπ Γκουαρδιόλα και Κάρλες Πουγιόλ κρατώντας στα χέρια τους το βαρύτιμο τρόπαιο!

Μπαίνει… χειρουργείο ο Πουγιόλ

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει την προσεχή Πέμπτη ο Κάρλες Πουγιόλ, ούτως ώστε να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση στο αριστερό γόνατο, με την επιστροφή του στην ενεργό δράση να υπολογίζεται σε περίπου ενάμιση μήνα.
Την λεπτή αυτή επέμβαση στο γόνατο του αρχηγού της Μπαρτσελόνα θα πραγματοποιήσει ο Δρ. Ραμόν Κούγκατ, στην κλινική Ντεσέους της Καταλονίας και στόχος είναι να «καθαρίσει» το γόνατο του αμυντικού της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ώστε να απαλλαγεί από τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Με την προετοιμασία των «μπλαουγκράνα» μάλιστα να ξεκινά στο διάστημα μεταξύ 15-18 Ιουλίου, υπολογίζεται πως ο έμπειρος αμυντικός, θα είναι απόλυτα έτοιμος.

Έτοιμος ο Κούπερ για Παναθηναϊκό!!

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα κέρδισε πολλούς πόντους για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό με την κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι οφ και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλο όμως ότι ανέβηκε στην εκτίμηση πολλών και άλλο ότι είναι σίγουρη η παραμονή του.
Έτοιμος ο Κούπερ για Παναθηναϊκό
Ο Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος βρέθηκε στην Αγγλία για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, θα τα πει αρχές της εβδομάδας με τον Πορτογάλο τεχνικό και αν συμφωνήσουν στα "θέλω" του ο καθένας, τότε θα συνεχιστεί η συνεργασία. Διαφορετικά οι πράσινοι θα στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον τους για τη θέση του "τιμονιέρη" και επειδή ενστερνίζονται το ρητό "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" έχουν ήδη έτοιμες τις εναλλακτικές.

Η πιο "λουσάτη" είναι αυτή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντινός, όπως είχε γίνει και προ αρκετών εβδομάδων με τον Ολυμπιακό που προοριζόταν για αντί-Βαλβέρδε αν έφευγε τελικά ο Ισπανός, έτσι και τώρα έχει έρθει σε πλήρη συμφωνία με τους "πράσινους" και είναι ο κατά πολλούς νούμερο ένα υποψήφιος να αναλάβει αν δεν μείνει ο Φερέιρα.

Ο Αργεντινός συγκεντρώνει κάποια ατού τα οποία εκτιμώνται πολύ στον Παναθηναϊκό και έχουν να κάνουν κυρίως με το γεγονός ότι μπορεί και χτίζει ομάδες χωρίς να απαιτεί τρελά λεφτά για μεταγραφές. Το έχει κάνει πολλάκις στην καριέρα του με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Άρη τον οποίο οδήγησε σε επιτυχίες παίζοντας μάλιστα και καλό ποδόσφαιρο, χωρίς να έχει κανένα ιδιαίτερο μπάτζετ. Αν λοιπόν δεν μείνει ο Φερέιρα, το όνομα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ "παίζει" πάρα πολύ δυνατά.
Πηγή: sportdog.gr

Supporters και τα καγκουρό!!

Αιτήματα στους Supporters να ταξιδέψουν μέχρι την Αυστραλία για να ενημερώσουν τους ομογενείς ΑΕΚτζήδες για να γίνουν μέλη και μέτοχοι στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Supporters και τα καγκουρό!
Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί στον λογαριασμό των Supporters μετά την παρουσίαση του πλάνου τους την περασμένη Τρίτη, ξεπέρασε ήδη τις 650.000 ευρώ. Αύριο Δευτέρα ανοίγει ξανά ο λογαριασμός τους και είναι σίγουρο ότι το ποσό θα αυξηθεί, ενώ ο μέσος όρος καθημερινά που έχει προκύψει από τις τρεις πρώτες μέρες φτάνει τις 25.000 ευρώ.
Στους Supporters έχουν γίνει ήδη εγγραφές από δεκάδες πόλεις της Ελλάδας και αρκετές χώρες του εξωτερικού. Μάλιστα, έφτασε αίτημα από ομογενείς ΑΕΚτζήδες της Αυστραλίας για να ταξιδέψει εκεί κλιμάκιο του club και να τους ενημερώσει σχετικά. Υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς Ενωσίτες της Αυστραλίας για να βοηθήσουν και για αυτό αναμένεται να γίνει και σχετική λεπτομερής ενημέρωση.
Μάλιστα, έχουν ερωτηθεί οι Supporters από αρκετούς ΑΕΚτζήδες εντός και εκτός Ελλάδας, αν είναι εφικτό να δίνουν και μικρότερα ποσά ως δωρεά στο club και χωρίς να ζητούν να αποκτήσουν μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ ή τα σχετικά προνόμια, ενώ άλλα αιτήματα αφορούν αν μπορούν να γίνουν μέλη και τα μικρά παιδιά της οικογένειας τους.

Στο δρόμο της επιστροφής ο "Ελέ"

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των ημερών είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κρούση από την διοίκηση του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.
Στο δρόμο της επιστροφής ο "Ελέ"
Στα «υπέρ» άλλωστε της υπόθεσης του 35χρονου τερματοφύλακα, είναι το γεγονός ότι μπορεί να δηλωθεί ως γηγενής, μιας και προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.
Πηγή: katimagiko.gr

«Ανταλλαγές δεν γίνονται δεκτές…»

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ στα δημοσιεύματα των Τούρκων  που έκαναν λόγο για ανταλλαγή του Σκόκο με τον Καραντενίζ της Εσκισεχίρ.
«Ανταλλαγές δεν γίνονται δεκτές…»
Οι «κιτρινόμαυροι» αναφέρουν πως το θέμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησης παίκτη με… ανταλλαγή.

Κάτι απολύτως λογικό, καθώς αν η Ένωση δώσει τον  καλύτερο της παίκτη, που είναι ο Σκόκο, θα πρέπει πρώτα να έχει ικανοποιηθεί οικονομικά, όπερ σημαίνει… πολλά λεφτά στο ταμείο.

Η Ευρώπη στο πόδι!!

Η νεανική καρδιά χτυπάει πάντοτε με παλμό δυνατό. Και σήμερα, 29 Μαΐου του 2011, εκατομμύρια νεανικές καρδιές θα χτυπήσουν σαν μία, σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, καθώς το κίνημα των «Αγανακτισμένων» οργανώθηκε στον κυβερνοχώρο και εξαπλώθηκε στον «πραγματικό» χώρο.
Η Ευρώπη στο πόδι!
Πρόκειται για το «πανευρωπαϊκό ραντεβού πολιτών σε ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις. Μπορεί το κίνημα των «αγανακτισμένων» να ξεκίνησε από την Ισπανία, αλλά ακόμα και οι Ισπανοί πήραν κουράγιο από τους Αιγύπτιους της πλατείας Ταχρίρ πριν από μερικούς μήνες. Διαφορετικές οι αφορμές βέβαια. Οι αιτίες όμως είναι ίδιες. Το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε. Η αδικία «πνίγει» μαζί με την οικονομική απόγνωση τους πολίτες που, πλέον, δεν έχουν τίποτα να χάσουν και βγαίνουν στους δρόμους.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο newstoday.gr

"Όλα είναι στημένα στο γήπεδο"

Η Μαρία Σολωμού μιλά "έξω από τα δόντια" για τα ελληνικά γήπεδα και... όχι μόνο, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι ηλίθιος κανείς για να μην καταλάβει πως "παίζονται μίζες και συμφέροντα”.
"Όλα είναι στημένα στο γήπεδο"
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα σκεφτόταν να κάνει σχέση με αθλητή μόνο και μόνο επειδή είχε ωραίο σώμα η Μαρία Σολωμού απαντά: “Δεν με ενδιαφέρουν οι κοιλιακοί. Μη σου πω οτι γελάω κιόλας... Όχι πως προτιμώ ένα σώμα παρατημένο, αρχίζω από τον εαυτό μου. Προτιμώ τον αθλητισμό, αλλά όχι με την έννοια ότι ξημεροβραδιάζομαι στο γυμναστήριο.”
H γοητευτική ηθοποιός συνεχίζει λέγοντας: “Μου έρχεται εμετός με όλους αυτούς στην παραλία που παίζουν ρακέτες και έχουν λάδια. Δεν ξέρω που απευθύνονται. Μπορεί εγώ να είμαι τρελή.”
Η Μαρία Σολωμού δε βλέπει ποδόσφαιρο αλλά μπάσκετ,όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην συνέντευξή της στην εφημερίδα exedra.gr, ενώ υποστηρίζει την Εθνική.
Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι στην εποχή μας και στην Ελλάδα τα παιχνίδια κρίνονται μέσα στο γήπεδο απαντά αρνητικά. “Όχι. Δεν θέλει ιδιαίτερη σοφία για να το καταλάβεις. Μακάρι να παίζονταν μέσα στο γήπεδο. Όλα είναι προσυμφωνημένα και είμαι πολύ σίγουρη γι' αυτό το πράγμα. Παίζονται τόσες μίζες, τόσα χρήματα και τόσα συμφέροντα, που οι ίδιοι δεν ξέρουν... Έχουν χάσει την μπάλα.”
Στη συζήτηση δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Σισέ, όπου τόνισε μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου, πως αν έπρεπε να τον ντύσει χρησιμοποιώντας κάποιο συγκεκριμένο στύλ δεν θα επέλεγε κανένα απολύτως!
“Έτσι θα τον άφηνα. Έχει περισσότερο ενδιαφέρον, Αφού έχεις τα τατουάζ, βγάλ΄τα...”.
Πηγή: Cosmo.gr

Το... βιολί τους με Καραντενίζ οι Τούρκοι!!

Μήλον της Έριδος" για Ολυμπιακό και ΑΕΚ είναι ο Μπατουχάν Καραντενίζ της Εσκισεχίρ, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν τώρα πως η τουρκική ομάδα έχει προτείνει την ανταλλαγή του με τον Νάτσο Σκόκο στην Ένωση.
Το... βιολί τους με Καραντενίζ οι Τούρκοι
Το ενδιαφέρον της τουρκικής ομάδας για τον Αργεντίνο άσο της ΑΕΚ τονίζεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας και την Κυριακή αποφάσισαν να το προχωρήσουν το θέμα, αναφέροντας ότι η διοίκηση της Εσκισεχίρ έχει προτείνει ανταλλαγή του με τον 20χρονο διεθνή επιθετικό.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο ντεφορμέ Φέργκιουσον, το ιστορικό λάθος και το «άντε γεια»!!

Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει τον τελικό του Champions League.
Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
"Στην προηγούμενη στήλη τόνιζα ότι δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα κρατήσει αυτά τα χαφ της Μπαρτσελόνα η Μάντσεστερ αν παίξει στον άξονα με τον 37,5 χρονών Γκιγκς και τον Κάρικ. Είχα μιλήσει και για ενδεχόμενο διασυρμό. Αυτά στο Katimagiko. Στο δε Τηλεάστυ λίγες ώρες πριν από το ματς βγήκα σε έκτακτη εκπομπή και είπα «Γκουαρδιόλα, αν χάσεις από τον Φάμπιο, τον Παρκ και τον Βαλέντσια, κλείσ’ το το μαγαζί»!

Η Μάντσεστερ διασύρθηκε, 5-1 μπορούσε να λήξει το ματς. Κλάσεις καλύτερη ήταν η Μπαρτσελόνα. Πολύ καλά στημένη, ανέβηκε στην εκτίμησή μου ο Γκουαρδιόλα που πέρασε τον Μασεράνο σέντερ μπακ, τον Μπούσκετς στα χαφ και δεν έβαλε τον Πουγιόλ ούτε στα αριστερά προτιμώντας τον Αμπιντάλ παρά την περιπέτεια που πέρασε με το σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το θέμα ήταν η τραγική Μάντσεστερ. Έχω πει πολλές φορές ότι οι παίκτες της Μάντεστερ είναι μετριότητες μπροστά σε αυτούς της Μπαρτσελόνα. Όμως δεν ήταν εμφάνιση αυτή, δεν ήταν σύνθεση αυτή. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσο ντεφορμέ τον Φέργκιουσον! Ήταν ανεκδιήγητη η σύνθεση που κατέβασε και οι αλλαγές που έκανε και στην ώρα που τις έκανε - άργησε.

 Όλοι ξέρουν ότι είμαι Ολυμπιακός και Μάντσεστερ, όλοι ξέρουν ότι είμαι Μουρίνιο και Φέργκιουσον. Όμως αυτά τα χαφ της Μπαρτσελόνα είναι ανέκδοτο να πας να τα παίξεις με τον 37,5 χρονών Γκιγκς και τον Κάρικ. Έκαναν πάρτι ο Ινιέστα, ο Τσάβι και ο Μπούσκετς! Περνούσαν κατά κύματα! Απεγνωσμένα προσπαθούσαν να διώξουν οι σέντερ μπακ της Μάντσεστερ. Γκιγκς δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο, ήταν μόνο δηλωμένος στο φύλλο αγώνα. Ερνάντες δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο, ήταν μόνο δηλωμένος στο φύλλο αγώνα. Παρκ δεν υπήρχε, ήταν μόνο για να κυνηγάει τον Άλβες, ανύπαρκτος απ’ την πλευρά του, ούτε να διεμβολίσει ούτε να απειλήσει. Ο Ρούνεϊ να γυρνάει να κάνει το «δεκάρι», δεν μπορεί τέτοιο κορμί.

Αυτό που έκανε ο Φέργκιουσον είναι το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία των τελικών στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν είδα τη σύνθεση, είπα «άντε γεια». Η Μπαρτσελόνα έχει χαφ σίφουνες, ταχύτατους και μπαλαδόρους, εκτελεστές και κόφτες. Τι να κάνει μόνος του ανασταλτικά ο Κάρικ!

 Ταπεινώθηκε το αγγλικό πρωτάθλημα. Δεν είναι δυνατόν η πρωταθλήτρια Αγγλίας να δείχνει τέτοια εικόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και να διασύρεται από την πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Εγώ αν ήμουνα προπονητής της Μάντσεστερ σε αυτό το ματς, θα είχα βάλει τρία χαφ να τρέχουνε, Κάρικ, Άντερσον, Φλέτσερ, σφιχτά μπροστά από την άμυνα. Παίκτες με αντοχή και δύναμη. Σέντερ φορ θα είχα βάλει Μπερμπάτοφ και στις άκρες Ρούνεϊ και Νάνι. Ή σέντερ φορ τον Ρούνεϊ και στις άκρες Νάνι και Βαλέντσια. Δεν είναι μ…ας ο Μουρίνιο που έπαιζε την Μπαρτσελόνα με φορτωμένα τα χαφ, με επιπρόσθετο παίκτη τον Πέπε μπροστά από τα σέντερ μπακ - και την έπαιζε μια χαρά όσο είχε τον Πέπε στους αγώνες, πριν αποβληθεί. Δεν ήταν μ…ας ο Μουρίνιο που «μπούκωνε» πολύ τα χαφ και έκλεινε επίσης τους χώρους-διαδρόμους πίσω. Ενώ στα άλλα ματς με τις άλλες ομάδες η Ρεάλ ήταν πολύ επιθετική φέτος και έβαλε στο ισπανικό πρωτάθλημα πάνω από 100 γκολ! Μόνο με την Μπαρτσελόνα μαζευόταν τόσο πολύ. Διότι δεν παίζεται αλλιώς αυτή η ομάδα.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν θυμάμαι ποτέ άλλη τέτοια ομάδα. Ο Άγιαξ μετά το 1971 έχει ομοιότητες. Έπαιζε θεαματικό ποδόσφαιρο, βγαίνανε τα μπακ ψηλά, ήταν ομάδα γρήγορη και τεχνική, ο Κρόιφ έπαιζε σαν οπισθοχωρημένος φορ, όπως ο Μέσι. Χωνόταν και ο Νέσκες εκεί. Όμως υπήρχε μια διαφορά σημαντική από αυτήν την Μπαρτσελόνα. Ο Άγιαξ τότε άφηνε λίγο λάσκα τον αντίπαλο στο κέντρο, ενώ αυτοί εδώ τώρα σε πνίγουν, πάνε φουλ στο πρέσινγκ, σου τρώνε την μπάλα.

Έχουν κατά περίσταση τρία «δεκάρια» που εναλλάσσονται στο ποιος θα βγάλει την τελική πάσα (Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι), έχουν και τρεις εκτελεστές που εναλλάσσονται (Μέσι, Βίγια, Πέδρο), κινούνται περιστροφικά και ένας δίνει πλάτος, άλλος χώνεται απ’ την πλευρά του μεταξύ του αριστερού στόπερ και του αριστερού μπακ, ή μεταξύ του δεξιού στόπερ και του δεξιού μπακ, κάνοντας ξαφνικά την κίνηση και ψάχνοντας να πάρει την πάσα-τρύπα. Παίκτης αργός δεν υπάρχει περίπτωση να μπει να παίξει στην Μπαρτσελόνα, απαγορεύεται. Όπως και παίκτης που δεν είναι τεχνίτης. Έχουν παίκτες που είναι ταυτόχρονα κόφτες και δεκάρια, δεκάρια και εκτελεστές! Και όταν η αντίπαλη ομάδα καταφέρει να τους μπλοκάρει, τότε κάνει τη διαφορά ο Μέσι και τους ξελασπώνει.

Ένα ερώτημα είναι πώς αντέχουν ο Τσάβι και ο Ινιέστα να έχουν πάρει τόσα Τσάμπιονς Λιγκ, να έχουν πάρει EURO, να έχουν πάρει Μουντιάλ, να έχουν πάρει πρωταθλήματα στην Ισπανία, και όμως να συνεχίζουν σε αυτό το ρυθμό. Δεν υπάρχει θέμα ντόπινγκ σε αυτούς τους παίκτες. Τόσα χρόνια αν έπαιρναν ντόπα θα είχαν αρρωστήσει. Είναι απλώς σούπερ αθλητές, επαγγελματίες και καλά παιδιά.

Από τη φάτσα φαίνονται. Βλέπεις τατουάζ σε αυτούς; Όχι. Βλέπεις σκουλαρίκια σε αυτούς; Όχι. Βλέπεις τρελά κουρέματα σε αυτούς; Όχι. Αντιθέτως, βλέπεις τη φάτσα του Ινιέστα και είναι σαν κολεγιόπαιδο! Βλέπεις τη φάτσα του Τσάβι και είναι κύριος. Βλέπεις τον Μπούσκετς και είναι σαν επιστήμονας. Βλέπεις τον Βίγια και είναι σαν αριστοκράτης παλιάς εποχής. Βλέπεις τον Μέσι και ντρέπεσαι να τον βρίσεις. Είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και δεν ακούγεται τίποτα γι’ αυτούς ούτε για πουτάνες ούτε για ξενύχτια ούτε για μεθύσια - όπως γινόταν με τον Ροναλντίνιο ή τον Ρονάλντο, τον Αντριάνο κ.λπ."
Πηγή: katimagiko.gr

Ξεκαθαρίζει του "Παπα"

Σύμφωνα με αναφορές του ιταλικού Τύπου, τη Δευτέρα αναμένεται να συναντηθεί ο εκπρόσωπος του Σωκράτη Πάπασταθόπουλου Νίκος Κλιτσίδης με τον αθλητικό διευθυντή της Μίλαν Αντριάνο Γκαλιάνι, ώστε να διαπραγματευτούν το μέλλον του διεθνούς αμυντικού, που απασχολεί τον Ολυμπιακό.
Ξεκαθαρίζει του "Παπα"
Η προοπτική της επιστροφής του "Παπα"στην Τζένοα στο πλαίσιο της μεταγραφής του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ στους πρωταθλητές Ιταλίας δεν αρέσει καθόλου στον Μεσσήνιο στόπερ, ο οποίος αναζητεί κάτι καλύτερο, που θα τον βοηθήσει στην εξέλιξη της καριέρας του.
Αυτή ακριβώς η στάση που κρατά ο 24χρονος αμυντικός οδήγησε τον εκπρόσωπό του Νίκο Κιλτσίδη, στην Ιταλία, ώστε να θέσει στην τελική ευθεία τις επαφές του με τον Αντριάνο Γκαλιάνι προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.
Τα ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η πλευρά του ποδοσφαιριστή, που απασχολεί τον Ολυμπιακό, πιέζει τη διοίκηση της Μίλαν ώστε να κερδίσει και κάποια -τρόπων τινά- αποζημίωση από τη Μίλαν πριν συναινέσει στη μεταγραφή του στην Τζένοα, ωστόσο υπάρχει και πληροφορία που θέλει τον Παπασταθόπουλο να εξετάζει άλλες λύσεις.
Πηγή: katimagiko.gr

«Ίσως επιστρέψει μέσα στο 2011»

Ο μάνατζερ του Ρόμπερτ Κούμπιτσα, Ντανιέλ Μορέλι τόνισε ότι ο Πολωνός οδηγός της Renault έχει πολλές πιθανότητες να αγωνισθεί στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.
«Ίσως επιστρέψει μέσα στο 2011»
«Δεν θα στοιχημάτιζα ότι ο Ρόμπερτ δεν θα επιστρέψει μέσα στο 2011. Η δύναμη, το βάρος και γενικά όλη η κατάσταση δείχνει πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αν συνεχίσει έτσι θα επιστρέψει στις προπονήσεις στα τέλη του Ιουλίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κούμπιτσα.
Ο Κούμπιτσα είχε τραυματιστεί άσχημα ύστερα από ένα φοβερό ατύχημα τον περασμένο Φεβρουάριο σε αγώνα Ράλι. Ακολούθησε μια περίοδος συνεχών χειρουργικών επεμβάσεων και, πλέον βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης.

Πήρε τον στραβό δρόμο!!

Η ΑΕΚ το έκανε το «φάουλ». Και μάλιστα όχι εν θερμώ. Αντιθέτως, προχώρησε στην υποβολή ένστασης κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, κατόπιν ωρίμου σκέψεως.
Πήρε τον στραβό δρόμο
Γράφει στο Εθνοσπόρ ο Ανδρέας Παπαλουκάς...
Μπορεί να μην είχε παρέλθει ούτε 48ωρο από την ημέρα τέλεσης του αγώνα στο Πανθεσσαλικό στάδιο, κατά τον οποίο ο τιμωρημένος Αχιλλέας Μπέος επιχείρησε να εισβάλει στα αποδυτήρια, όμως ο χρόνος ήταν υπεραρκετός προκειμένου να λάβουν οι διοικούντες την ΠΑΕ των «κιτρινόμαυρων» τη σωστή απόφαση. Ομως εκείνοι, όπως ανέφεραν και στην ανακοίνωσή τους, δεν επιχείρησαν να κερδίσουν το παιχνίδι στα χαρτιά, αλλά να επιβληθεί σκληρή τιμωρία στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί υποτιμητικά (και) για την ΑΕΚ.
Βέβαια, οι ίδιοι οι διοικούντες την ομάδα ήταν εκείνοι οι οποίοι τον περασμένο Ιούλιο, στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου, τάχθηκαν στο πλευρό του... Αχιλλέα Μπέου. Για την ακρίβεια, στήριξαν τον «εκλεκτό» του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάση Κανελλόπουλο και όχι τον Γιώργο Σπανό, που αποτελούσε τον έτερο υποψήφιο. Ισως γιατί ο πρόεδρος του Ατρομήτου Περιστερίου εκπροσωπούσε... ομάδα συνοικίας και όχι μεγαλούπολης.
Οπως και να 'χει, η ΠΑΕ ΑΕΚ, με την απόφασή της να προσφύγει στην αθλητική δικαιοσύνη και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του Αχιλλέα Μπέου, αλλά και να πάρει το ματς στα χαρτιά, χάνει το όποιο ηθικό πλεονέκτημα είχε έναντι άλλων ομάδων. Διότι, όταν είχε κάνει σημαία της την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό το 2008 λόγω της γνωστής υπόθεσης Βάλνερ, δεν έχει το δικαίωμα ύστερα από τρία χρόνια να ακολουθεί τον ίδιο στραβό δρόμο.
Κι όλα αυτά ίσως συμβαίνουν επειδή δεν υπάρχει πρόβλεψη από το πειθαρχικό δίκαιο του ελληνικού ποδοσφαίρου να παρέχεται η δυνατότητα στη διοργανώτρια Αρχή να επιβάλλει ποινές χωρίς να απαιτείται η προσφυγή από κάποια ΠΑΕ. Κατ' αυτόν τον τρόπο ουδείς θα είχε το δικαίωμα να μέμφεται τον Ολυμπιακό επειδή κέρδισε, προ τριετίας, τον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στα χαρτιά ούτε και τώρα την ΑΕΚ. Αλλά για ποια Σούπερ Λίγκα μιλάμε; Που ούτε μια δήλωση δεν έκανε για το «εκλεκτό» μέλος της, τον Αχιλλέα Μπέο;

«Δεν έχω πού να πάω!»

Για την Αργεντινή και τις καλοκαιρινές διακοπές του αναχώρησε ο Σκόκο, αφού πρώτα ενημερώθηκε από τον μάνατζέρ του ότι δεν υπάρχει πρόταση για την αγορά του από κάποια ομάδα.
«Δεν έχω πού να πάω!»
Ο Αργεντινός χαφ είχε μία επαφή με τον ατζέντη του λίγο πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του, προκειμένου να μάθει αν υπάρχει κάτι νεότερο από την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ο εκπρόσωπός του τον ενημέρωσε ότι, για την ώρα τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα βρεθεί κάτι στο άμεσο μέλλον.
Ο Σκόκο, πάντως, μίλησε με συμπαίκτες του στην «Ένωση» λίγο πριν φύγει από την Ελλάδα και τους ενημέρωσε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει ενδιαφέρον, στις αρχές Ιουλίου θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να συμμετάσχει κανονικά στην προετοιμασία. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει άλλωστε; «Εγώ μένω στην ΑΕΚ και αν έρθει ποτέ κάποια πρόταση, τότε το συζητάμε», είναι το σχόλιο που έκανε ο Αργεντινός σε συμπαίκτες και φίλους που έχει στη χώρα μας, εκφράζοντας ουσιαστικά το αυτονόητο: Ότι μένει επειδή δεν μπορεί να φύγει.
Αν προκύψει, βέβαια, επίσημο ενδιαφέρον για την παραχώρησή του, κάτι που φέτος το καλοκαίρι θα το ψάξει και η AEK, τότε τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Μέχρι τότε, όμως, ο Σκόκο είναι παίκτης της ομάδας και υπολογίζεται κανονικότατα από τον Χιμένεθ. Δεν αποκλείεται, άλλωστε, να είναι κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνια για τα διαρκείας της νέας αγωνιστικής περιόδου.
 

«Πέντε στα έξι» για τον Φέτελ στο επεισοδιακό grand prix του Μονακό!

Σε ένα από τα πλέον συναρπαστικά γκραν πρι της σεζόν εξελίχθηκε αυτό του Μονακό, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ όμως για μια ακόμη φορά να καταφέρνει να πάρει την καρό σημαία, την πέμπτη στα έξι φετινά γκραν πρι. Δεύτερος τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Τζένσον Μπάτον.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγώνας διεκόπη πέντε γύρους πριν το τέλος του γκραν πρι, καθώς υπήρξε σφοδρή σύγκρουση των Αλγκουερσουαρί, Πετρόφ και Χάμιλτον ήταν η αιτία οι αγωνοδίκες να διακόψουν το γκραν πρι, μέχρι να καθαριστεί η πίστα, αλλά και να επιβεβαιωθεί πως η κατάσταση του Πετρόφ είναι καλή. Ο Ρώσος απομακρύνθηκε από την πίστα με ασθενοφόρο, με τη Renault να αναφέρει πως νιώθει πόνο στα πόδια, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει κάτι σοβαρότερο.
Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ

Ρόουζ καλεί Χάουαρντ στους Μπουλς!

Ένα σενάριο το οποίο μπορεί άμεσα να αλλάξει τις ισορροπίες στο NBA έκανε την εμφάνιση του σήμερα πέρα από τον Ατλαντικό και αφορά την ενίσχυση των Σικάγο Μπουλς. Συγκεκριμένα πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τον Ντουάιτ Χάουαρντ να «μετακομίζει» στο Σικάγο και να παίζει του χρόνου στο πλευρό του Ντέρικ Ρόουζ!
Τα αμερικανικά δημοσιεύματα επιμένουν πως οι «ταύροι» ψάχνουν έναν παίκτη, ο οποίος θα μπορεί να σταθεί στο πλευρό του MVP της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος, καθώς ο Ρόουζ αποδείχθηκε πως ήταν πολύ μόνος του στο σκοράρισμα, γεγονός που συνετέλεσε τα μέγιστα στον αποκλεισμό από τους Μαϊάμι Χιτ.
Ο Χάουαρντ φέτος πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις με τη φανέλα των Ορλάντο Μάτζικ, με τους οποίους «δένεται» με συμβόλαιο μέχρι το 2012. Το γεγονός όμως ότι το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τη νέα χρονιά, καθιστά ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο ανταλλαγής του φέτος, σε περίπτωση που βέβαια οι Μπουλς καταθέσουν ελκυστική προσφορά.

Στο… χορό για Αγουέρο η Μπάγερν!!

Ακόμη μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Σέρχιο Αγουέρο από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η Μπάγερν Μονάχου είναι αυτή που εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την αγορά του Αργεντινού επιθετικού από τους «ροχιμπλάνκος».
Βέβαια οι Βαυαροί είχαν φτάσει ένα βήμα από την απόκτηση του και πριν από δύο χρόνια, όμως τότε η μεταγραφή του δεν ολοκληρώθηκε. Πάντως, η κίνηση αυτή της γερμανικής ομάδας είχε την άμεση «απάντηση» της Γιουβέντους, η οποία όρισε προθεσμία δέκα ημερών στην Ατλέτικο Μαδρίτης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το ενδεχόμενο απόκτησης του. Με το ενδεχόμενο η ομάδα της Μαδρίτης να μην επιτρέψει τη μεταγραφή του Αγουέρο ολοένα να… πολλαπλασιάζεται, όποιος επιθυμεί να τον αποκτήσει, θα πρέπει να καταβάλλει 45 εκατ. ευρώ, όσα χρήματα δηλαδή αντιστοιχούν στη ρήτρα αποδέσμευσης του.

Με 170 εκ. λίρες «ψωνίζει» ο Φέργκιουσον

Η επόμενη μέρα του χαμένου τελικού, βρίσκει τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να σχεδιάζουν την ομάδα της νέας σεζόν.
Ο Άλεξ Φέργκιουσον θα έχει στην διάθεσή του ένα μπάτζετ περίπου 170 εκ. λίρες (!) και όπως αναφέρει η «Mail on Sanday» ήδη έχουν εντοπιστεί οι «στόχοι» του.
Πρώτο όνομα στην λίστα του Φέργκιουσον είναι ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ της Ίντερ και ο Αλέξις Σάντσεζ της Ουντινέζε ενώ είναι ήδη γνωστό το όνομα του πορτιέρο που θέλει ο Σκωτσέζος και αυτός δεν είναι άλλος από τον Νταβίντ Ντε Χέα.
Ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Άσλεϊ Γιάνγκ της Άστον Βίλα, τον οποίο προσπάθησαν να αποκτήσουν τον Γενάρη οι «κόκκινοι διάβολοι» ενώ στην λίστα βρίσκονται και οι Τζακ Ρόντγουελ (Έβερτον), Τσάρλι Άνταμ (Μπλάκπουλ) και Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (Σουθάμπτον).

Αφαίρεση όγκου για τον Όσκαρ Σμιντ!!

Σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο υποβλήθηκε ο Όσκαρ Σμιντ.
Το ευχάριστο για τον καλύτερο Βραζιλιάνο παίκτη όλων των εποχών είναι πως ο όγκος είναι καλοήθης, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη ζωή του.

F1: Στο νοσοκομείο παραμένει ο Πέρες!!

Ο μεγάλος άτυχος στη διάρκεια των χρονομετρημένων δοκιμαστικών στο Μονακό, ήταν ο Σέρχιο Πέρες. Ο «πιλότος» της Ζάουμπερ υπέστη εγκεφαλική διάσειση και μώλωπες στο μηρό, μετά από σφοδρή σύγκρουση που είχε με το μονοθέσιό του.
Για μία μέρα ακόμη θα παραμείνει στο νοσοκομείο, προληπτικά, ο 21χρονος Μεξικανός, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. «οι γιατροί συνέστησαν να τον κρατήσουν στο νοσοκομείο υπό παρακολούθηση για μία ακόμη νύχτα και το πρωί της Δευτέρας θα τον υποβάλουν σε μία ακόμη μαγνητική τομογραφία».

Γύρος δεύτερος...

Ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» τον αντίπαλο στην έδρα του, ο Ολυμπιακός είναι ζαλισμένος από το break, αλλά υπάρχει δεύτερος, τρίτος γύρος και... έχει ο Θεός.

Οι «αιώνιοι» αναμετρώνται στο ΟΑΚΑ 22:00, NET  στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών, με τους «πράσινους» να θέλουν να βάλουν τους «ερυθρόλευκους» στα σχοινιά, αλλά τους τελευταίους να σχεδιάζουν την αντεπίθεσή τους. Πράξη δεύτερη και στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Άρης-ΠΑΟΚ (19:00).

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (22:00, ΝΕΤ)

Ο πρώτος τελικός έδωσε προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στον Παναθηναϊκό έναντι στον Ολυμπιακό, αλλά οι «αιώνιοι» γνωρίζουν καλά πως ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες. Έτσι οι μεν «πράσινοι» θέλουν να χτίσουν πάνω στο break της Τετάρτης στο ΣΕΦ και να φτάσουν στο 2-0, οι δε «ερυθρόλευκοι» μετά την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα μετά από 31 σερί νίκες θέλουν να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί ξανά χωρίς τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στην ωμοπλάτη. Αντίθετα, αυτή τη φορά θα έχει στο πλευρό του τον κόσμο του, που θα γεμίσει το ΟΑΚΑ, μιας και τα αδιάθετα εισιτήρια είναι ελάχιστα. Σύμμαχος των «πράσινων» είναι η παράδοση, καθώς στο ΟΑΚΑ μετρούν 26 νίκες σε ισάριθμα ματς σε τελικούς της Α1, ενώ η τελευταία τους ήττα ήταν στη Γλυφάδα από τον Ολυμπιακό το 1993!

Ο Ολυμπιακός έχει τα γνωστά αγωνιστικά προβλήματα των Νεστέροβιτς, Βασιλόπουλου (τραυματίες) και Νίλσεν (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής). Οι μέρες που ακολούθησαν την ήττα στο ΣΕΦ είχαν πολλή συζήτηση, προσπάθεια ανασυγκρότησης, αγωνιστικής και ψυχολογικής, αλλά και στήριξη. Στη χθεσινοβραδινή τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα στο ΟΑΚΑ, περίπου 200 οπαδοί, αλλά και ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έδωσαν το «παρών» εκφράζοντας τη στήριξή τους στην ομάδα και την πίστη για την ισοφάριση.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Χριστοδούλου, Φούφης και Ψαριανός. Ο τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο ΣΕΦ (22:00).

Άρης-ΠΑΟΚ (19:00, Novasports)

Χωρίς τον Μπρένταν Γουίντερς, που παραμένει τραυματίας, αλλά με πάθος για την κατάκτηση της νίκης που θα φέρει τη σειρά στα ίσα (1-1) ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο. Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με στόχο το 2-0, που θα τον φέρει αγκαλιά με το εισιτήριο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Ο Σούλης Μαρκόπουλος θα έχει στη διάθεσή του τον Τόντορ Γκετσέφσκι, παρότι ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα τις τελευταίες ημέρες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Κορομηλάς και Παπαπέτρου. Ο τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο κλειστό της Πυλαίας (19:00).

Το νέο σχέδιο για κόκκινη κάρτα στη βία

Η επαναφορά του ιδιώνυμου αδικήματος σε περιπτώσεις υποτροπής για γεγονότα βίας στους αγωνιστικούς χώρους ή με αφορμή την τέλεσή τους, είναι η πιο σημαντική προσθήκη που υπάρχει στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Το νέο σχέδιο για κόκκινη κάρτα στη βία
Η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού επιχειρεί να κλείσει όλα τα κενά που υπάρχουν σε μια σειρά θεμάτων όπως η λειτουργία των συνδέσμων φιλάθλων, οι οργανωμένες μετακινήσεις, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι σεκιούριτι (ιδιωτική ασφάλεια), οι κάμερες και η άδεια καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων, πολλά από τα οποία παρότι προβλέπονται σε προγενέστερους νόμους, παραμένουν ανεφάρμοστα. Υπάρχουν, επομένως, προσθήκες, τροποποιήσεις και επαναδιατυπώσεις. Ωστόσο, η επιτυχία του νέου νομοσχεδίου το οποίο στις περισσότερες διατάξεις προβλέπει ποινές φυλάκισης και άλλες αυστηρές κυρώσεις, θα κριθεί από την εφαρμογή του στην πράξη.
Οπως προαναφέραμε, η σημαντικότερη προσθήκη που αφορά την αντιμετώπιση της βίας είναι η «μερική» επαναφορά του ιδιώνυμου σε περιπτώσεις που το φυσικό πρόσωπο καταδικάζεται για επεισόδια και είναι υπότροπο. Υπενθυμίζεται ότι το ιδιώνυμο αδίκημα για γεγονότα βίας στους αγωνιστικούς χώρους πέρασε όταν υφυπουργός Αθλητισμού ήταν ο Γ. Ορφανός και εφαρμόστηκε από το 2006 έως το 2009. Η εφαρμογή του έστειλε αρκετούς στη φυλακή αλλά οι συμπεριφορές που οδηγούσαν σε συλλήψεις δεν μειώθηκαν.
Σύμφωνα με στοιχεία από τη Σούπερ Λίγκα την περίοδο 2007- 2008 έγιναν 56 συλλήψεις στα γήπεδα. Την επόμενη περίοδο έγιναν 89 συλλήψεις (ποσοστό αύξησης 63%) και την περίοδο 2009-2010 που το ιδιώνυμο είχε καταργηθεί οι συλλήψεις ανέβηκαν στις 123 (ποσοστό αύξησης 38%).
Το ιδιώνυμο καταργήθηκε από τον διάδοχο του κ. Ορφανού στο υφυπουργείο Αθλητισμού, Γ. Ιωαννίδη που πολιτεύεται στην ίδια περιφέρεια (Α΄ Θεσσαλονίκης) με τη Νέα Δημοκρατία αφού κρίθηκε ως «άδικο». Είχε προηγηθεί η «δημιουργία» οπαδικού κινήματος αλληλεγγύης στους συλληφθέντες το οποίο εκφραζόταν με πορείες, συγκεντρώσεις σε δικαστήρια και φυλακές και αναρτώμενα πανό στα γήπεδα με περιεχόμενο του τύπου «Ζούμε για την Κυριακή βάλτε μας όλους φυλακή».
Το ιδιώνυμο που αποτελεί και αίτημα του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα) επανέρχεται ως αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας η οποία χαρακτηρίζεται «πλημμέλημα». Ομως, υπάρχει και μια σειρά άλλων μέτρων όπως η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτήριου και του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που επαναδιατυπώνεται και θα επιχειρηθεί να επιβληθεί. Η άρνηση υπαγωγής στο σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτήριου της ΓΓΑ που σημαίνει ότι τα στοιχεία όσων βρίσκονται στο γήπεδο θα είναι στη διάθεσή της, θα οδηγεί στην απαγόρευση έκδοσης εισιτηρίων. Για τις οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων προβλέπονται ποινές φυλάκισης για συμμετέχοντες σε επεισόδια, τους διοργανωτές όπως επίσης και για τον οδηγό του μέσου που μεταφέρει τους φιλάθλους εφόσον η οργανωμένη μετακίνηση έχει απαγορευτεί.
Μεγάλη αυστηροποίηση υπάρχει στις διατάξεις που αφορούν τις λέσχες (συνδέσμους) φιλάθλων. Οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (ΑΑΕ) καλούνται κάθε χρόνο να αναγνωρίσουν γραπτώς τους συνδέσμους οπαδών τους. Η μη αναγνώριση δύναται να οδηγήσει σε κλείσιμό τους. Για τη λειτουργία των λεσχών απαιτείται η έκδοση ειδικής άδειας από την αστυνομία. Σε περίπτωση που λειτουργεί λέσχη χωρίς άδεια προβλέπεται η ποινή φυλάκισης δύο ετών. Κάθε Ιούλιο θα γίνεται έλεγχος από τη ΓΓΑ με την υποβολή συγκεκριμένων στοιχείων. Τόσο η ΓΓΑ όσο και οι σύλλογοι μπορούν να ζητήσουν τη διάλυση της λέσχης. Οι σύλλογοι δικαιούνται να ασκούν εποπτεία και έλεγχο στις λέσχες και έχουν ευθύνη για πράξεις βίας κατά προσώπων και πραγμάτων που τελούν τα μέλη τους. Στο θέμα των σεκιούριτι οι σύλλογοι υποχρεώνονται να προσλαμβάνουν πιστοποιημένες από τις κείμενες διατάξεις ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας οι οποίες πρέπει να κοινοποιούν στην αστυνομία τα ονόματα των σεκιούριτι που θα χρησιμοποιήσουν δύο ημέρες πριν από την τέλεση του αγώνα. Ο έλεγχος στις εισόδους θα γίνεται από την αστυνομία ή τους σεκιούριτι οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα απαγόρευσης εισόδου σε φιλάθλους.
Σε περίπτωση μη εφαρμογής αυτών των διατάξεων προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως ένα έτος και πρόστιμο τουλάχιστον 100.000 ευρώ.
Προβλέπεται μάλιστα η βιντεοσκόπηση πράξεων βίας και εκτός αθλητικών εκδηλώσεων, ενώ θα απαγορεύεται η πώληση οινοπνευματωδών σε καταστήματα έως 200 μέτρα μακριά από την αθλητική εγκατάσταση τέσσερις ώρες πριν και δύο μετά τον αγώνα.
Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής.

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι!!
Αρκετά τα ματς σήμερα!!
Ξεχωρίζουν οι τελικοί κυπέλλου σε Ελβετία και Ιταλία καθώς και η τελευταία αγωνιστική στην Γαλλία.

 Avanti να δούμε τι έχουμε:

ΣΙΟΝ-ΞΑΜΑΞ  1 (1,72)

ΑΡΛ-ΣΟΣΟ  2 (1,83)

ΜΟΝΑΚΟ-ΛΥΩΝ  OVER(2,5) (1,90)

ΠΑΛΕΡΜΟ-ΙΝΤΕΡ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,10)

ΜΠΡΕΣΤ-ΤΟΥΛΟΥΖ 1 (1,95)

και σε σύστημα 3-4-5 τα εξής:

ΜΠΟΡΝΤΟ-ΜΟΝΠΕΛΙΕ  Χ (3,20)

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ Χ (3,45)

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ ΝΙΟΥΕΛΣ ΟΛΝΤ ΜΠΟΫΣ  Χ (3,74)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΟΥΡΟΥΓΑΗ  Χ (3,79)

ΜΟΝΑΚΟ-ΛΥΩΝ  1 (2,65)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com
Ci vediamo di nuovo! Ciao Bella!!