Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Γύρος δεύτερος...

Ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» τον αντίπαλο στην έδρα του, ο Ολυμπιακός είναι ζαλισμένος από το break, αλλά υπάρχει δεύτερος, τρίτος γύρος και... έχει ο Θεός.

Οι «αιώνιοι» αναμετρώνται στο ΟΑΚΑ 22:00, NET  στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών, με τους «πράσινους» να θέλουν να βάλουν τους «ερυθρόλευκους» στα σχοινιά, αλλά τους τελευταίους να σχεδιάζουν την αντεπίθεσή τους. Πράξη δεύτερη και στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Άρης-ΠΑΟΚ (19:00).

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (22:00, ΝΕΤ)

Ο πρώτος τελικός έδωσε προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στον Παναθηναϊκό έναντι στον Ολυμπιακό, αλλά οι «αιώνιοι» γνωρίζουν καλά πως ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες. Έτσι οι μεν «πράσινοι» θέλουν να χτίσουν πάνω στο break της Τετάρτης στο ΣΕΦ και να φτάσουν στο 2-0, οι δε «ερυθρόλευκοι» μετά την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα μετά από 31 σερί νίκες θέλουν να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί ξανά χωρίς τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στην ωμοπλάτη. Αντίθετα, αυτή τη φορά θα έχει στο πλευρό του τον κόσμο του, που θα γεμίσει το ΟΑΚΑ, μιας και τα αδιάθετα εισιτήρια είναι ελάχιστα. Σύμμαχος των «πράσινων» είναι η παράδοση, καθώς στο ΟΑΚΑ μετρούν 26 νίκες σε ισάριθμα ματς σε τελικούς της Α1, ενώ η τελευταία τους ήττα ήταν στη Γλυφάδα από τον Ολυμπιακό το 1993!

Ο Ολυμπιακός έχει τα γνωστά αγωνιστικά προβλήματα των Νεστέροβιτς, Βασιλόπουλου (τραυματίες) και Νίλσεν (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής). Οι μέρες που ακολούθησαν την ήττα στο ΣΕΦ είχαν πολλή συζήτηση, προσπάθεια ανασυγκρότησης, αγωνιστικής και ψυχολογικής, αλλά και στήριξη. Στη χθεσινοβραδινή τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα στο ΟΑΚΑ, περίπου 200 οπαδοί, αλλά και ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έδωσαν το «παρών» εκφράζοντας τη στήριξή τους στην ομάδα και την πίστη για την ισοφάριση.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Χριστοδούλου, Φούφης και Ψαριανός. Ο τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο ΣΕΦ (22:00).

Άρης-ΠΑΟΚ (19:00, Novasports)

Χωρίς τον Μπρένταν Γουίντερς, που παραμένει τραυματίας, αλλά με πάθος για την κατάκτηση της νίκης που θα φέρει τη σειρά στα ίσα (1-1) ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο. Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με στόχο το 2-0, που θα τον φέρει αγκαλιά με το εισιτήριο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Ο Σούλης Μαρκόπουλος θα έχει στη διάθεσή του τον Τόντορ Γκετσέφσκι, παρότι ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα τις τελευταίες ημέρες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Κορομηλάς και Παπαπέτρου. Ο τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο κλειστό της Πυλαίας (19:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια: