Κυριακή 29 Μαΐου 2011

«Τι το θέλετε το ηλεκτρονικό σύστημα;»

Κάθετα αντίθετος στην χρησιμοποίηση της τεχνολογίας στο χώρο του ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος τόνισε πως το άθλημα είναι ανθρώπινο και δεν πρέπει να χαλάσει με τα ηλεκτρονικά συστήματα για το αν η μπάλα πέρασε την γραμμή…
«Τι το θέλετε το ηλεκτρονικό σύστημα;»
Σε συνέντευξη του στους «Times» ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ ανέφερε για το αν πρέπει να υπάρξει ηλεκτρονικό σύστημα που να δείχνει, αν η μπάλα πέρασε την γραμμή το τέρματος: «Για ποιο λόγο να εφαρμοστεί αυτό; Για να μην έχουμε αμφιβολία αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή; Μα για αυτό βάλαμε δύο επιπλέον διαιτητές στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.
Την ημέρα που θα εγκαταστήσουμε αυτό το σύστημα, μετά από πέντε λεπτά θα ζητήσετε και το ίδιο και για το οφ σάιντ και μετά από χρόνια για το πέναλτι! Δε θέλω να γίνει έτσι το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι ανθρώπινο και αυτό είναι που το κάνει το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Ακόμα, βέβαια, κι αν εφαρμόζαμε μια τέτοια τακτική, θα ήταν πιο χρήσιμη για το οφ σάιντ, παρά για το γκολ. Σε ένα αγώνα υπάρχουν περίπου δέκα περιπτώσεις αμφιβολίας για ένα οφ σάιντ, αλλά για το γκολ θα χρειαστεί μια φορά κάθε 40 χρόνια», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: