Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Κοντρέρας: «Ευτυχισμένος πάλι στην εθνική»

Ευγνώμων προς τον ομοσπονδιακό τεχνικό της πατρίδας του Κλαούντιο Μπόργκι, αισθάνεται ο Πάμπλο Κοντρέρας, που κλήθηκε και πάλι στην εθνική Χιλής στα 33 του χρόνια. Με την επιστροφή του για τις θερινές διακοπές στην Χιλή ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Cooperativa» και δεν έκρυψε την ευγνωμοσύνη του και την χαρά του για την πρόσκληση του στην εθνική ομάδα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ είναι μέσα στους 28 παίκτες που έχουν προεπιλεγεί και είναι ο εμπειρότερος όλων.
Ο Κοντρέρας δήλωσε στους συμπατριώτες του: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Είχα μία επαφή με το τεχνικό επιτελείο της εθνικής ομάδας και έμαθα για τα πλάνα τους για εμένα. Είμαι ευγνώμων για τη νέα κλήση μου και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν».
Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ και το τέλος αυτής της σαιζόν, τόνισε: «Με τον ΠΑΟΚ είχαμε μία καλή χρονιά, δώσαμε μάχη σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαμε και τη νέα σεζόν θα είμαστε και πάλι στην Ευρώπη».
O διεθνής αμυντικός φέτος δεν θα προλάβει να κάνει διακοπές κι αυτό ασφαλώς θα έχει την επιβάρυνση του στον ίδιο. Το πρόγραμμα που τον περιμένει είναι διαρκές. Μεθαύριο Τρίτη θα είναι παρών στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής για να ξεκινήσει η προετοιμασία ενός μήνα, για την μεγαλύτερη διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής.
Ο Κοντρέρας θα είναι στους παίκτες που θα παίξουν δύο φιλικά με την εθνική ομάδα της Χιλής αν όλα πάνε καλά. Στις 19 Ιουνίου στο Σαντιάγκο με την Εσθονία και στις 23 Ιουνίου στο Ασουνθιόν με την Παραγουάη. Μετά απ΄ αυτά τα φιλικά, θα κοπούν οι έξι από την αποστολή, για να συνεχίσουν οι υπόλοιποι 22 για το Κόπα Αμέρικα. Υπενθυμίζεται ότι το Κόπα Αμέρικα ξεκινά την 1η Ιουλίου και τελειώνει στις 24 Ιουλίου.
Λίγες μέρες αργότερα ξεκινάνε και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ με το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ. Κάτι που σημαίνει πως ο 33χρονος αμυντικός μόνο μερικές ανάσες μπορεί να πάρει αυτό το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: