Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Οι τρεις δρόμοι του Σαλπιγγίδη

Γιατί διέψευσε τις πληροφορίες για επιστροφή και ποιες είναι οι τρεις πιθανές επιλογές του Δημήτρη Σαλπιγγίδη σε ό,τι αφορά την επόμενη σεζόν.
Οι τρεις δρόμοι του Σαλπιγγίδη
Η διάψευση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη -μέσω κύκλων- για το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Goal» περί των σκέψεών του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό ήρθε απολύτως φυσιολογικά, αφού το όλο ζήτημα που έχει προκύψει με τις αντιδράσεις μερίδας των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι ακόμη «ζεστό». Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει «θέμα».
Οι αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Ελληνα επιθετικού είναι κάτι που τον απασχολεί έντονα, καθώς βλέπει πως μολονότι έχει περάσει ένας χρόνος από την επιστροφή του στην Τούμπα υπάρχουν ακόμη αντιδράσεις. Κι αυτό -αν μη τι άλλο- τον προβληματίζει εν όψει της επόμενης χρονιάς
Οι προσωπικοί λόγοι που τον οδήγησαν στην επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη το περασμένο καλοκαίρι δεν έχουν εκλείψει, ωστόσο ο ίδιος βλέπει πως ένα κομμάτι της κερκίδας εξακολουθεί να μην τον αποδέχεται. Και αυτό επηρεάζει την ψυχολογία του, αφού δεν θα ήθελε να μπει σε παρόμοια διαδικασία και τη νέα χρονιά.
Γι' αυτό άλλωστε επιδίωξε και τη συνάντηση με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, προκειμένου να «ζυγίσουν» από κοινού τα δεδομένα της επόμενης σεζόν. Επί της ουσίας, ο Σαλπιγγίδης έχει αυτήν τη στιγμή μπροστά του τρεις δρόμους:
1. Να παραμείνει στον ΠΑΟΚ, παίρνοντας τις όποιες «εγγυήσεις» από τη διοίκηση για μεγαλύτερη «ηρεμία» προς το πρόσωπό του.
2. Να φύγει στο εξωτερικό, όπου υπάρχει δεδομένο ενδιαφέρον από το Αννόβερο κι από άλλους συλλόγους.
3. Να «ενεργοποιήσει» τις πόρτες που έχει αφήσει ανοικτές στον Παναθηναϊκό
Η περίπτωση του εξωτερικού, μολονότι για πολλούς δείχνει ως η καταλληλότερη επιλογή, δεν φαίνεται -επί του παρόντος- να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αφού ο ίδιος δεν «ψήνεται» ιδιαίτερα στην προοπτική να «ξενιτευτεί» στα 30 του, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να το κάνει για παράδειγμα πέρυσι, όπου είχε μία δελεαστική πρόταση από την Μπέρμιγχαμ.
Αν, λοιπόν, ο ίδιος αισθανθεί ότι τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο για τον ίδιο στην Τούμπα και πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, η προοπτική του Παναθηναϊκού παραμένει «ανοικτή» για τον «Σάλπι». Βεβαίως, ακόμη κι αν τα πράγματα οδηγηθούν εκεί, υπάρχουν πολλά «αγκάθια» τα οποία θα πρέπει να ξεπεραστούν, όπως το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, αφού δεδομένα ο «δικέφαλος» δεν θα τον αφήσει εύκολα χωρίς ανταλλάγματα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: