Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Λίνεκερ: «Μόνο μία ομάδα στο γήπεδο»

Άξια υποστήριξε ο Γκάρι Λίνεκερ ότι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα, στον τελικό του Champions League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Άγγλος πρώην επιθετικός εγκωμίασε τους «κόκκινους διάβολους» για τον τρόπο παιχνιδιού τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους ημιτελικούς μεταξύ των «μπλαουγκράνα» και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην στήλη του στη “News of the World”:

«Άλλες ομάδες έχουν παίξει υπέροχο ποδόσφαιρο, αλλά όταν προσθέτεις φυσική κατάσταση και ψυχική δύναμη, έχεις μια πλευρά που είναι σε καλό δρόμο για να γίνει ο μεγαλύτερος σύλλογος όλων των εποχών.

Για να το πετύχει αυτό, όμως, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα πρέπει να κερδίσει το Champions League δύο ή τρεις ακόμη φορές. Ωστόσο, όσο όμορφο κι αν είναι το ποδόσφαιρό σου, η κληρονομιά είναι τελικά τα τρόπαια. Οι πρώτες ομάδες της Ρεάλ Μαδρίτης και η Μίλαν του Αρίγκο Σάκι δεν σήκωσαν μόνο το τρόπαιο, αλλά ανέβασαν και τον πήχη, όσον αφορά το μορφή που θα μπορούσε να έχει το ποδόσφαιρο.

Δεν θα στοιχημάτιζα εναντίον αυτής της Μπαρτσελόνα να μην το καταφέρει. Μόνο ο Κάρλες Πουγιόλ πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του και δεν τους έλειψε πραγματικά χθες το βράδυ».


Για την τακτική της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόσθεσε:
«Το γκολ του Ρούνεϊ ήρθε από το πουθενά, αλλά πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στη Γιουνάιτεντ για το σωστό τρόπο που προσέγγισαν το παιχνίδι

Δεν είναι στην φύση τους να καταστρέφουν, να παίζουν το είδος του αντι-ποδοσφαίρου που επέτρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίσει το Copa del Rey και να χαλάσει τους ημιτελικούς του Champions League. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια, η Ρεάλ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να κατεβάσει την Μπάρτσα στο επίπεδό της. Είδαμε και μερικούς από τους θεατρινισμούς της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι πιθανώς είναι και το μόνο ελάττωμά της.

Η Γιουνάιτεντ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρό της, αλλά ακόμα και μετά την ισοφάριση, υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο. Το χαμόγελο που έδωσε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον Γκουαρντιόλα μετά το τέλος του αγώνα τα έλεγε όλα: Όταν η Μπαρτσελόνα παίζει έτσι, δεν έχεις στην πραγματικότητα καμία ευκαιρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: