Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Εντυπωσιακή η Μάλαγα στη Βενεζουέλα!!

Εντυπωσιακή η Μάλαγα στη Βενεζουέλα
Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η Μάλαγα επικράτησε με σκορ 3-0 της Ζαμόρα, στο πρώτο της φιλικό στη Βενεζουέλα.

Τα γκολ για την ισπανική ομάδα, την οποία θα υποδεχθεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός στις 7 Αυγούστου, σημείωσαν οι Μαρέσκα, Μπουονανότε και Χουάνμι.

Η Μάλαγα είχε το ρυθμό και την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο παρά τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0).

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Πελεγκρίνι συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, αλλά αυτή τη φορά είδε… δίχτυα, με τον Μαρέσκα να κάνει το 1-0 στο 48ο λεπτό. Στο 63’ ο Μπουονανότε έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ανδαλουσιανούς, με τον Χουάνμι -εννιά λεπτά αργότερα- να διαμορφώνει το τελικό 3-0.


πηγή: sport-fm.gr

Αυτή ήταν τελετή λήξης!!

Αυτή ήταν τελετή λήξης
Τελετή έναρξης μας προανήγγειλαν, αλλά αυτή ήταν τελετή λήξης που ετοίμασαν οι Βρετανοί. Πλέον το ερώτημα είναι άλλο. Στις 12 Αυγούστου θα την ξαναπαίξουν ή θα μας παρουσιάσουν την τελετή έναρξης.

Το ότι στους ίδιους τους Αγγλους άρεσε το σκηνικό δεν με εκπλήσσει, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό απ' αυτούς. Μήπως ό,τι είδαμε είχε καμιά λογική; Ο Μπέκαμ εμφανίστηκε με σκάφος στον Τάμεσι, ο Τζέιμς Μποντ πήρε τη φλόγα, οι στρατιωτικοί εμφανίστηκαν ξαφνικά λες και ήταν άλλη παρέλαση, όχι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τι δουλειά είχαν τώρα οι στρατιωτικοί, κανείς δεν κατάλαβε.
άρθρο του Μιχάλη Λεάνη 
Οπως δεν μας εξήγησε κανείς γιατί η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων πολλαπλασιάστηκε. Μία είναι η Φλόγα, την παραδίδει ο ένας στον άλλο. Δεν έχει ο καθένας τη δική του για να παίζει. Ε, εμείς είδαμε 7 φλόγες ξαφνικά. Μην μείνει κανείς με το παράπονο. Α, κι αυτός ο βωμός, σαν να ήταν σε ρωμαϊκή αρένα έμοιαζε. Μόνο λιοντάρια δεν βγήκαν για να φάνε τους Χριστιανούς.

Το μόνο που δεν είδαμε ήταν να μπαίνει και ο Ολυμπιακός στο στάδιο. Ξέρω ότι εδώ γράφουμε για μπάσκετ, αλλά αφού τώρα γράφω για την τελετή θα την πω την αμαρτία μου. Έπρεπε να σχολιάσω για την εφημερίδα το φιλικό του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού και παρακολουθούσα παράλληλα δύο κανάλια. Από το ζάπινγκ μπερδεύτηκα. Έβλεπα κάθε περίεργο να συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία στο Λονδίνο, έβλεπα τους παράγοντες να προηγούνται των αθλητών στην παρέλαση. Ε, κάποια στιγμή σκέφτηκα "όλα γίνονται, μπορεί να περάσει από το ένα κανάλι στο άλλο και ο Ολυμπιακός".

Εδώ ο Ζαγκ Ρογκ είπε «κατά μία έννοια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους απόψε».  Το ακούσαμε και αυτό με άλλα λόγια. Ε, γιατί να μην τα δούμε και όλα κάποια στιγμή. Υπομονή. Υπάρχει και η τελετή έναρξης...
πηγή: superbasket.gr

Τα εύκολα… δύσκολα ο Φέντερερ!!

Τα εύκολα… δύσκολα ο Φέντερερ
Και ενώ φαινόταν ότι ο Ρότζερ Φέντερερ θα κάνει περίπατο στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τελικά τα… χρειάστηκε απέναντι στον Αλεσάντρο Φάλα μέχρι να φτάσει στην επικράτηση με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 6-3) σε 107λεπτά αγώνα. Με δύο εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα, καθώς εκτός συνέχειας έμειναν οι Τόμας Μπέρντιχ (No 7) και Φερνάντο Βερντάσκο (No 16).

Ο νούμερο ένα τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη πήρε με χαρακτηριστική ευκολία το πρώτο σετ με 6-3 γκέιμ. Στο δεύτερο έκανε και πάλι μπρέικ νωρίς, παίρνοντας προβάδισμα με 5-3. Στο ένατο γκέιμ και ενώ σέρβιρε ο Κολομβιανός τενίστας, ο «King Roger» προηγείθηκε 40-0. Ωστόσο, ο Φάλα άντεξε στην πίεση και αφού κράτησε το σέρβις του, έκανε και δύο διαδοχικά μπρέικ στον Φέντερερ, ισοφαρίζοντας τα σετ σε 1-1 και αν μη τι άλλο... άγχωσε τον Ελβετό.

Στο τρίτο και τελευταίο ο «πορθητής» του πρόσφατου Wimbledon, όπου στα ίδια κορτ διεξάγονται και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έκανε νωρίς μπρέικ, «έφαγε» μπρέικ μπακ, όμως… αφυπνίστηκε την κατάλληλη στιγμή και τσέκαρε εισιτήριο για το δεύτερο γύρο.

Αποτελέσματα πρώτου γύρου ανδρών: (Σάββατο)

Χιράλντο – Χάρισον 2-0 (7-5, 6-3)
Λάκο – Πέτζσχνερ 0-2 (6-7, 1-6)
Μπέρντιχ – Νταρκίς 0-2 (4-6, 4-6)
Ναλμπάντιαν – Τιψαρέβιτς 0-2 (3-6, 4-6)
Ίσνερ – Ρόχους 2-0 (7-6, 6-4)
Τρόιτσκι – Αλμάγκρο 0-2 (4-6, 6-7)
Μπενετό – Γιούζνι 2-0 (7-5, 6-3)
Λου – Γιατζίρι 1-2 (6-7, 6-4, 3-6)
Ιστόμιν – Βερντάσκο 2-0 (6-4, 7-6)
Κούμποτ – Ντιμιτρόφ 0-2 (3-6, 6-7)
Φέντερερ – Φάλα 2-1 (6-3, 5-7, 6-3)
Σέπι – Γιάνγκ 2-0 (6-4, 6-4)
Σιμόν – Κουκούσιν 2-0 (6-4, 6-2)


πηγή: sport-fm.gr

Πιο… εύστοχοι οι Ιταλοί!!

Πιο… εύστοχοι οι Ιταλοί
Η Ιταλία είναι η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο ομαδικό ανδρών της τοξοβολίας. Οι γείτονες νίκησαν στον τελικό του αγωνίσματος με 219-218 τους Αμερικανούς σε ένα αγώνα ντέρμπι και χάρισαν την πρώτη μεγάλη διάκριση στη χώρα τους στη 30η διοργάνωση.

Νωρίτερα, οι Αμερικάνοι είχαν επικρατήσει με 224-219 της Νότιας Κορέας, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μετά το 224-219 επί του Μεξικού στον «μικρό» τελικό.


πηγή: sport-fm.gr

«Πέρασαν» διοργανωτές και Ολυμπιονίκες!!

«Πέρασαν» διοργανωτές και Ολυμπιονίκες
Την πρόκριση τους στις «8» καλύτερες ομάδες του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών πανηγυρίζουν οι Μεγάλη Βρετανία και Αμερική. Οι μεν διοργανωτές επικράτησαν 3-0 του Καμερούν και ισοβαθμούν στην κορυφή με τη Βραζιλία, οι δε «χρυσές» Ολυμπιονίκες του Πεκίνου… σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση μετά το εξίσου 3-0 επί της Κολομβίας.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι Βρετανίδες έστησαν ένα μίνι… πάρτι κόντρα στο Καμερούν και δεν έχασαν την ευκαιρία να «κλείσουν» μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μέσα σε 5λεπτά στο πρώτο ημίχρονο πήραν προβάδισμα με δύο γκολ και έβαλαν τις… βάσεις για το τρίποντο. Αρχικά, η Στόνεϊ στο 15΄ και στη συνέχεια η Σκοτ στο 23΄ έδωσαν… αέρα δύο γκολ στις «γηπεδούχες», επιβεβαιώνοντας το ρόλο των φαβορί. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε η Χιούτον στο 82΄, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Μεγάλης Βρετανίας και την πρόκριση στην οκτάδα του ποδοσφαιρικού τουρνουά των γυναικών.

Οι «χρυσές» στο Πεκίνο πριν τέσσερα χρόνια δείχνουν ότι δεν αστειεύονται στη φετινή διοργάνωση και η απώλεια του περυσινού παγκόσμιου τίτλου ήταν μια προσωρινή αποτυχία. Οι Αμερικανίδες πήραν προβάδισμα με σκορ 1-0 στο 33΄ με την Ραπινόε, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημίχρονου. Ένα ξέσπασμα μετά το 70 διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και έδωσε το εισιτήριο για τους «8». Στο 74΄ η Γουάμπακ και στο 77΄ η Λόιντ «κλείδωσαν» τους τρεις βαθμούς και «χάρισαν» την πρόκριση στις γυναίκες της Αμερικής.

Βαθμολογία πρώτου ομίλου: (2 αγώνες)

1. Βραζιλία 6
2. Μεγάλη Βρετανία 6
3. Νέα Ζηλανδία 0
4. Καμερούν 0

Βαθμολογία τρίτου ομίλου: (2 αγώνες)

1. ΗΠΑ 6
2. Νότιος Κορέα 3 (1 αγώνα)
3. Γαλλία 0 (1 αγώνα)
4. Κολομβία 0


πηγή: sport-fm.gr

Διαδικαστικά για Τσουκαλά!!

Ο Σταύρος Τσουκαλάς πιέζει τον ΠΑΟΚ για να φύγει και να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην ΑΕΚ την επόμενη εβδομάδα
Διαδικαστικά για Τσουκαλά
Ο Βασίλης Τσιάρτας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον μάνατζερ του παίκτη και υπάρχει σχεδόν… συμφωνία, όπως έχουμε αναφέρει από το aek365. Όμως περιμένουν την οριστική αποδέσμευση του από τον ΠΑΟΚ. Μέχρι την Τρίτη (εκείνη την ημέρα ή την Δευτέρα) θα γίνει το τελευταίο και καθοριστικότερο ραντεβού με την διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης για να επιτευχθεί συμφωνία στον τρόπο εξόφλησης (καθόλου «εύκολη» κουβέντα).
Εν συνεχεία θα… ολοκληρωθεί η συμφωνία ΑΕΚ – Τσουκαλά και αν όλα πάνε καλά και δεν προκύψει κάτι, ο παίκτης θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα για την Αγγλία για να ενσωματωθεί με την «κιτρινόμαυρη» αποστολή.
Πηγή: aek365.gr

Κλείνουν σύντομα στόπερ και γκολκίπερ!!

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχουν κλείσει στόπερ και τερματοφύλακας.
Κλείνουν σύντομα στόπερ και γκολκίπερ
Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως υπάρχουν κεντρικοί αμυντικοί που είναι ψηλά στη λίστα και ο ΠΑΟΚ κινείται προς αυτούς. Οι περιπτώσεις Μόρα – Σαριέγκι, έχουν προταθεί αλλά βρίσκονται πολύ χαμηλά στη λίστα.
Στο θέμα του τερματοφύλακα, ο «Μπέμπης» επιβεβαίωσε πως έγινε κρούση στον Μιχάλη Σηφάκη, ο οποίος σίγουρα δεν είναι αρνητικός όσον αφορά στη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, αλλά θέλει λίγες ημέρες ακόμη μήπως και βρει κάτι στο εξωτερικό. Κάτι που προσπαθεί από τον Ιούνιο.
Ουσιαστικά και του στόπερ, αλλά και του Σηφάκη, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέχρι την Τρίτη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Κρητικός τερματοφύλακας είναι και η μοναδική επιλογή του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com

"Πετάει" για Ιταλία ο Πουλίδο!!

Ο Ρούμπεν Πουλίδο αφού πέρασε από τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε 2ετες συμβόλαιο συνεργασίας, θα ταξιδέψει αύριο για Ιταλία ώστε να ενσωματωθεί κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή του Αρη.
"Πετάει" για Ιταλία ο Πουλίδο
Ο 33χρονος σε αντίθεση με τον Κατίδη θα φτάσει απευθείας στο Μπέργκαμο γλυτώνοντας μεγάλη ταλαιπωρία, αφού το συγκεκριμένο αεροδρόμιο απέχει λίγα χιλιόμετρα από το Πράτο Άλο Στέλβιο.
Μάλιστα ,αφού τον παραλάβει ο Γιώργος Κολτσίδας δεν αποκλείεται να οδηγηθεί κατευθείαν στο Μάλες, για να δει εκεί για πρώτη φορά την ομάδα του να αγωνίζεται κόντρα στις Κόμο και Παλέρμο.
Πηγή: allaboutaris.com

Kινέζικη δύναμη!!

Η Μινγκτζουάν Γουάνγκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία βάρους 48 κιλών, αποδεικνύοντας την κυριαρχία της Κίνας στη γυναικεία άρση βαρών.
Kινέζικη δύναμη
Η Κινέζα σήκωσε 91 κιλά στο αρασέ, 114 στο ζετέ, που της έδωσε στο σύνολο 205 κιλά.
Δεύτερη ήταν η Γιαπωνέζα Χιρόμι Μιγιάκε με 87 αρασέ, 110 ζετέ και 197 σύνολο, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η Βορειοκορεάτισσα Τσουν Χούα Ριάνγκ με 80, 112 και 192 αντίστοιχα.

πηγή: sportdog.gr