Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

«Πέρασαν» διοργανωτές και Ολυμπιονίκες!!

«Πέρασαν» διοργανωτές και Ολυμπιονίκες
Την πρόκριση τους στις «8» καλύτερες ομάδες του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών πανηγυρίζουν οι Μεγάλη Βρετανία και Αμερική. Οι μεν διοργανωτές επικράτησαν 3-0 του Καμερούν και ισοβαθμούν στην κορυφή με τη Βραζιλία, οι δε «χρυσές» Ολυμπιονίκες του Πεκίνου… σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση μετά το εξίσου 3-0 επί της Κολομβίας.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι Βρετανίδες έστησαν ένα μίνι… πάρτι κόντρα στο Καμερούν και δεν έχασαν την ευκαιρία να «κλείσουν» μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μέσα σε 5λεπτά στο πρώτο ημίχρονο πήραν προβάδισμα με δύο γκολ και έβαλαν τις… βάσεις για το τρίποντο. Αρχικά, η Στόνεϊ στο 15΄ και στη συνέχεια η Σκοτ στο 23΄ έδωσαν… αέρα δύο γκολ στις «γηπεδούχες», επιβεβαιώνοντας το ρόλο των φαβορί. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε η Χιούτον στο 82΄, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Μεγάλης Βρετανίας και την πρόκριση στην οκτάδα του ποδοσφαιρικού τουρνουά των γυναικών.

Οι «χρυσές» στο Πεκίνο πριν τέσσερα χρόνια δείχνουν ότι δεν αστειεύονται στη φετινή διοργάνωση και η απώλεια του περυσινού παγκόσμιου τίτλου ήταν μια προσωρινή αποτυχία. Οι Αμερικανίδες πήραν προβάδισμα με σκορ 1-0 στο 33΄ με την Ραπινόε, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημίχρονου. Ένα ξέσπασμα μετά το 70 διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και έδωσε το εισιτήριο για τους «8». Στο 74΄ η Γουάμπακ και στο 77΄ η Λόιντ «κλείδωσαν» τους τρεις βαθμούς και «χάρισαν» την πρόκριση στις γυναίκες της Αμερικής.

Βαθμολογία πρώτου ομίλου: (2 αγώνες)

1. Βραζιλία 6
2. Μεγάλη Βρετανία 6
3. Νέα Ζηλανδία 0
4. Καμερούν 0

Βαθμολογία τρίτου ομίλου: (2 αγώνες)

1. ΗΠΑ 6
2. Νότιος Κορέα 3 (1 αγώνα)
3. Γαλλία 0 (1 αγώνα)
4. Κολομβία 0


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: