Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Περισσότερο party, παρά τελετή! (pics)

Η ελληνική σημαία μπήκε πρώτη στο γήπεδο, οι Ολυμπιακοί αγώνες άρχισαν, αλλά η τελετή έναρξης δεν ήταν από αυτές που θα μείνουν αξέχαστες! Αξέχαστη όμως θα μείνει η ατάκα του Ζακ Ρογκ ότι «οι Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους…»
Πολύ χρώμα και πολλή μουσική… Σύμφωνα με τα όσα παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες τρεις και πλέον ώρες η τελετή έναρξης έδειξε ότι ήταν μια ακριβή παραγωγή, σύμφωνα και με τον προϋπολογισμό της διοργάνωσης που είχε δοθεί στη δημοσιότητα, όμως σίγουρα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε…

Ανάμεικτα τα συναισθήματα και ποικίλα τα σχόλια που έκαναν το γύρο του κόσμου κατά τη διάρκεια της τελετής στο διαδίκτυο, ακόμη και από τους ίδιους τους Βρετανούς που έδειχναν περισσότερο απογοητευμένοι, παρά υπερήφανοι για το θέαμα που αντίκρισαν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στις καλύτερες των τελευταίων 30 χρόνων. Δεν ήταν σαν την Αθήνα, δεν ήταν σαν το Πεκίνο, διοργανώσεις που έχουμε καλύτερη εικόνα για να συγκρίνουμε. Αν και στις προηγούμενες περιπτώσεις μιλάμε για ιστορία 3.000 χρόνων…

Η αρχή έγινε με την αγροτική ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να περάσουμε στη συνέχεια στη βιομηχανική εποχή και βιομηχανική επανάσταση, τα πολιτικά δικαιώματα και τον Παγκόσμιο Πόλεμο. «Σφήνα» η… πρωταγωνίστρια Βασίλισσα Ελισάβετ με συμπρωταγωνιστή τον Τζέιμ Μποντ, ο οποίος έφτασε με ελικόπτερο από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και προσγειώθηκε στην Αρένα του γηπέδου με αλεξίπτωτο, για να γίνει έτσι η είσοδος της Βασίλισσας στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η παιδική λογοτεχνία και το εθνικό σύστημα υγείας (!) ήταν από τα μεγαλύτερα κεφάλαια των Βρετανών στην τελετή, ενώ μεγάλο βάρος, και δικαίως, δόθηκε στη βρετανική μουσική σκηνή και τον βρετανικό κινηματογράφο, με τον Ρόουαν Άτκινσον ή αλλιώς «Mr Bean», να έχει ενεργή συμμετοχή.
Σε γενικές γραμμές πολύ «φτωχό» το θέμα των Βρετανών παρά τα ποσά που δαπανήθηκαν και χωρίς πολλή φαντασία για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του θεατή. Μεγάλο μέρος καλύφθηκε από μουσική, ενώ ειδική αναφορά έγινε στο διαδίκτυο και στα social media, από τη σύγχρονη ιστορία τους. Αυτά τα ολίγα…

Η παρέλαση των 204 χωρών του κόσμου έγινε με κάθε επισημότητα με πρώτη όπως πάντα την ελληνική αποστολή και σημαιοφόρο τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τελευταία τη διοργανώτρια Βρετανία, στην είσοδο της οποίας εκτοξεύτηκαν περισσότερα από επτά δισεκατομμύρια χαρτάκια, όσοι και οι κάτοικοι του πλανήτη Γη. Πυροτεχνήματα έλαμψαν στον ουρανό του Λονδίνου για να δώσει αργότερα λίγο ενδιαφέρον στη γιορτή ο Ζακ Ρογκ.

«Άκυρο» από Ρογκ

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σεμπάστιαν Κόε καλωσόρισε τους λαούς του κόσμου στο Λονδίνου, για την έναρξη των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων, δηλώνοντας πιο υπερήφανος από ποτέ που είναι Βρετανός, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η δήλωση «βόμβα» από τον ισχυρό άνδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν απόψε στο σπίτι τους». Ποιος και γιατί μόνο αυτός το ξέρει…
Η Βασίλισσα Ελισάβετ πήρα τον λόγο και κήρυξε κι επίσημα την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και όλοι ανέμεναν πια το άναμμα της Φλόγας στο βωμό του Σταδίου, αφού και σε αυτή την περίπτωση είχαν τονίσει ότι θα επρόκειτο για κάτι το εντυπωσιακό.

Εν τέλει, ούτε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, ούτε ο πεντάκις χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Σερ Στίβεν Ρεντγκρέιβ, ο οποίος παρόλα αυτά παρέλαβε τη φλόγα από το σκάφος που τη μετέφερε ο Βρετανός ποδοσφαιριστής και την οδήγησε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εκεί τη σκυτάλη πήραν επτά νέοι αθλητές, που συμβόλιζαν το μέλλον του αθλητισμού για να ανάψουν με τη σειρά τους μικρότερες δάδες, οι οποίες αρχικά σχημάτισαν ένα φλεγόμενο κύκλο ενώ στη συνέχεια σηκώθηκαν και ενώθηκαν για να σχηματίσουν τον βωμό.

Τη βραδιά έκλεισε ο Πολ Μακάρτνεϊ που με τη σειρά του καλωσόρισε αθλητές και επισκέπτες στο Λονδίνο, το παγκόσμιο κέντρο του αθλητισμού για τις επόμενες 17 ημέρες.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: