Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Μην ανησυχείτε. Η Μπνέι Γεχούντα δεν είναι Αϊντχόφεν!!

Η ουσία βρίσκεται στο αν τελικά ο ΠΑΟΚ είναι όσο πίσω έδειξε προχθές ή βρέθηκε η ισχυρή Αϊντχόφεν που ανέδειξε τις αδυναμίες του. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
Μην ανησυχείτε. Η Μπνέι Γεχούντα δεν είναι Αϊντχόφεν
Γιατί αν συμβαίνει το πρώτο, θα πρέπει κάποιοι να ανησυχούν και να πάψουν να αφορίζουν το Κύπελλο, υπονοώντας ότι υπάρχει ο πρωταθλητισμός. Αν, δε, προκύπτει ασφαλέστερο το δεύτερο συμπέρασμα, τότε ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα και ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μέσα σε μια εβδομάδα ταχύρρυθμης προετοιμασίας και βελτίωσης.

Οι δύο παραπάνω παράμετροι βρίσκονται τόσο κοντά όσο και το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης στο Ισραήλ. Εκεί ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει ανάλογες καιρικές συνθήκες, σαν τις χθεσινοβραδινές στην Τούμπα και ίσως λίγο... χειρότερες. Μόνο που όσο δυσάρεστες κι αν είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, είναι βέβαιο ότι θα ισχύσουν και για τις δύο ομάδες (όπως και χθες) και όποιος φερθεί πιο έξυπνα, όποιος λειτουργήσει εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες του αντιπάλου, θα εισπράξει το πολύτιμο προβάδισμα για την πρόκριση.

Και η Αϊντχόφεν κάτι τέτοιο έκανε. Περίμενε μόνο ένα 20λεπτο -βαριά βαριά- για να διαβάσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, μέχρι που βρήκε πώς θα τον εκθέσει και το έκανε με απέραντη ευχαρίστηση, απαξιώνοντας οριστικά τις αμυντικές ικανότητες του Λίνο.

Οι αδυναμίες του ΠΑΟΚ ξεκινούσαν από τις μικρές γκάφες του κέντρου και την... απουσία του Γκαρσία. Προφανώς για την εικόνα του ΠΑΟΚ δεν έφταιξε μόνο ένα λάθος του Λάζαρ που τα άκουσε για ώρα από τον Δώνη. Ούτε αν τυχόν ο Ρουμάνος σημείωνε το γκολ στη μοναδική καλή του φάση, θα άλλαζαν πολλά. Οι Ολλανδοί τράβηξαν χειρόφρενο στο δεύτερο μέρος και μετά το 0-2 δεν ήθελαν να κουραστούν περισσότερο.
Βέβαια η Μπνέι Γεχούντα ή Γεούντα, όπως με διόρθωσε ένας φίλος Εβραίος, δεν είναι Αϊντχόφεν. Αλλά ούτε κι ο προχθεσινός ΠΑΟΚ είναι όσο ΠΑΟΚ θα χρειαζόταν για να μην υπολογίζεται η πρώτη του αντίπαλος στο Γιουρόπα Λιγκ.

Από την άλλη υπάρχει μια γενικότερη αναστάτωση στην ομάδα και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ουδείς. Χθες «κόπηκε» κι ο Μπακουρά. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός πάει κατά διαόλου κι αυτό παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Γιώργος Δώνης, που μοιάζει να έχει δεμένα τα χέρια όσο δεν ξεκαθαρίζουν υποθέσεις σαν αυτές του Σαλπιγγίδη και του Μαλεζά. Οι οποίες, σημειωτέων, δεν θα μπορούσε κανείς να προβλέψει πριν από έναν μήνα ότι θα λάβουν τη σημερινή εξέλιξη, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τελικά το γεγονός ότι υπάρχει μια κρίσιμη δοκιμασία για την ερχόμενη εβδομάδα και ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να είναι καλύτερα προετοιμασμένος. Για παν ενδεχόμενο...

Τέλος, αυτή η υπόθεση με τον Σαλπιγγίδη, που, όπως φάνηκε από τις μοιρασμένες αντιδράσεις του κόσμου άμα τη εμφανίσει του στο χθεσινό φιλικό, έχει εξελιχθεί σε καρκίνωμα και εκείνος που δεν αξίζει τέτοιας συμπεριφοράς είναι σίγουρα ο ποδοσφαιριστής.

ΥΓ.: Τελικά η απογύμνωση του ΠΑΟΚ είναι εντυπωσιακότερη από όσο την προέβλεψαν αρχικά, λόγω των οικονομικών προβλημάτων.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: