Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αφαίρεσε το ματς της Ξάνθης η UEFA!!

Σε μια τροποποίηση στο πρόγραμμα του Europa League που δημιουργεί υποψίες σύνδεσης με την απόφαση του CAS για τον ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησε η UEFA.

Αφαίρεσε το ματς της Ξάνθης η UEFA
Μια αλλαγή που ενδεχομένως να σημαίνει πολλά -ενδεχομένως και τίποτα- για το θέμα της πέμπτης ελληνικής ομάδας που θα παίξει στην Ευρώπη παρατηρήθηκε στην ιστοσελίδα της UEFA.

Στο πρόγραμμα λοιπόν των πρώτων αγώνων για το δεύτερο προκριματικό του Europa League δεν βρίσκεται πλέον το παιχνίδι της SKODA Ξάνθη με τη Λίνφιλντ, το οποίο είναι προγραμματισμένο (με τα υπάρχοντα δεδομένα) για την προσεχή Πέμπτη.

Κάτι που αναπόφευκτα δημιουργεί συνειρμούς ότι -λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στο CAS για την υπόθεση του ΠΑΣ Γιάννινα- η κίνηση αυτή συνδέεται με την απόφαση που αναμένεται.

Είτε επειδή υπάρχει πληροφόρηση στην ομοσπονδία ότι δικαιώνονται οι Ηπειρώτες (άρα θα πρέπει εκείνοι να αγωνιστούν στο Europa League), είτε απλά επειδή η UEFA θέλει να είναι και τυπικά σωστή μέχρι ν’ ανακοινωθεί η οριστική ετυμηγορία του δικαστηρίου.Πηγή: sport-fm.gr

«Πόρτα» σε Φενέρ, οριστικά στους ισχυρούς ο ΠΑΟΚ!!

Στους ισχυρούς του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρεθεί οριστικά ο ΠΑΟΚ καθώς η UEFA δεν έκανε δεκτή την έφεση της Φενερμπαχτσέ, που έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

«Πόρτα» σε Φενέρ, οριστικά στους ισχυρούς ο ΠΑΟΚ
Από τους ισχυρούς της κληρωτίδας του τρίτου προκριματικού γύρου θα ξεκινήσει τη φετινή του πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ. Η Επιτροπή Εφέσεων της UEFA δεν έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε η Φενερμπαχτσέ για τον διετή αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω της εμπλοκής της στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων στην Τουρκία και ο «Δικέφαλος του Βορρά» προβιβάζεται στο γκρουπ των ισχυρών.

Εκτός από τη Φενέρ, ούτε η έφεση της Μπεσίκτας έγινε δεκτή και θα μείνει εκτός από το Europa League της επόμενης σεζόν.
Αξίζει να σημειωθεί, πως και οι δύο ομάδες θα προσφύγουν στο CAS.

Έτσι, η ομάδα του Χουμπ Στέφενς αποφεύγει οριστικά τις Λιόν, Ζενίτ , Αϊντχόφεν και Μέταλιστ. Ενώ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Σάλτσμπουργκ, Νόρτζελαντ, Γκρασχόπερς, Ζούλτε Βάρεγκεμ και Μπούρσασπορ (παίρνει τη θέση της Φενέρ) Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά σε Καστιγιόν, δύσκολα του Νάνο!!

Μια «ανάσα» από την απόκτηση του επιθετικού του Αγιαξ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, απομακρύνεται του αριστερού μπαξ χαφ της Πομφεραντίνα. Αξιολογείται η πρόταση της Ουντινέζε για Καρνέζη.

Κοντά σε Καστιγιόν, δύσκολα του Νάνο
Ο Τζέφρεϊ Καστιγιόν θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο δεύτερος επιθετικός του Παναθηναϊκού, μετά τον Μάρκους Μπεργκ.

Οι διαπραγματεύσεις του «τριφυλλιού» με τον Αγιαξ είναι σε προχωρημένο στάδιο και αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε ότι το θέμα με τον «Αίαντα» έχει ξεμπλοκαριστεί. Οι Ολλανδοί αναμένεται να πάρουν ένα ποσό που δεν θα ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ, ενώ θα κρατήσουν και ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή. Ο 22χρονος φορ αναμένεται μέσα στην εβδομάδα στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους «πράσινους».

Αντιθέτως, απομακρύνεται η περίπτωση του Νάνο, παρά την αισιοδοξία που υπήρχε τις προηγούμενες μέρες. Το θέμα της ελευθέρας του από την Πομφεραντίνα δεν ξεκαθαρίζει (θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός του έχει διαμηνύσει ότι τον θέλει, αρκεί να μείνει ελεύθερος). Οι «πράσινοι» ζήτησαν την Παρασκευή σχετικό χαρτί, από την Ομοσπονδία, το οποίο δεν έφτασε ούτε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ. Όπως τονίζουν από την ομάδα, το πιθανότερο είναι να στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις που έχουν.

Αξιολογούν την πρόταση για Καρνέζη

Όπως σας έχουμε ενημερώσει από το μεσημέρι, σήμερα ο Ορέστης Καρνέζης μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μετέφερε στον Νίκο Νταμπίζα την πρόταση της Ουντινέζε, ύψους 800.000 ευρώ. Οι «πράσινοι» δεν βιάζονται να απαντήσουν και θέλουν πρώτα να αξιολογήσουν την πρόταση. Μάλιστα, ορισμένοι από την ομάδα θέλουν περισσότερα χρήματα από τους Ιταλούς για τον κορυφαίο Ελληνα τερματοφύλακα και δεν αποκλείεται να ζητήσουν παραπάνω…

Δύσκολο του Πράνιτς

Οσον αφορά, τώρα, το θέμα Πράνιτς, τα δεδομένα έχουν ως εξής: Ο Κροάτης τα έχει βρει με τον Παναθηναϊκό και θέλει να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ωστόσο, το θέμα «κολλάει» στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και στις απαιτήσεις που έχει. Υπάρχει απόσταση ανάμεσα σ’ αυτά που δίνει το «τριφύλλι» και σ’ αυτά που ζητάνε οι Πορτογάλοι. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, η υπόθεση Πράνιτς μόνο εύκολη δεν είναι, εκτός αν αλλάξουν τα δεδομένα στη συνέχεια.. Πηγή: sport-fm.gr

«Ναυάγησε» του Τεννέ για την Κέρκυρα!!

Αρνητικά απάντησε ο Μπάμπης Τεννές στην πρόταση που είχε δεχθεί από την συγχωνευμένη ομάδα της Κέρκυρας.

«Ναυάγησε» του Τεννέ για την Κέρκυρα
Μια… ανάσα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της συγχωνευμένης Κέρκυρας (ΑΟ Κέρκυρα/ΑΟ Κασσιώπης) ήταν ο Μπάμπης Τεννές.

Ο πρώην προπονητής της Καλλονής είχε δύο συναντήσεις την προηγούμενη εβδομάδα με τους ιθύνοντες του συλλόγου, ,όμως χθες υπήρξε ανατροπή δεδομένων.

Συγκεκριμένα, ο Αθηναίος προπονητής επικοινώνησε με τον Γιώργο Λιμπάντση και του έδωσε την αρνητική του απάντηση.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Τεννές δεν αποδέχθηκε την πρόταση για προσωπικούς λόγους.
Πηγή: sport-fm.gr

Στο Παρίσι ο Καβάνι!!

Ο Έντινσον Καβάνι βρίσκεται στο Παρίσι, όπως υποστηρίζει η “L’ Equipe”, για να περάσει από τις ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Στο Παρίσι ο Καβάνι
Στην τελική ευθεία είναι η μεταγραφή του Έντινσον Καβάνι στην Παρί Σεν Ζερμέν σύμφωνα με την “Equipe”.

Όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η γαλλική εφημερίδα ο Καβάνι βρίσκεται στο Παρίσι από χθες το βράδυ για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του.

Σήμερα αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ο Καβάνι θα παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους αύριο.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν σταματά πουθενά η Εθνική!!

Δεν… καταλαβαίνει τίποτα η Εθνική Νέων. Οι παίκτες του Μίσσα επικράτησαν 77-68 της Κροατίας και μπήκαν με το… δεξί στην δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Συνολικά 14 τάπες οι διεθνείς μας!

Δεν σταματά πουθενά η Εθνική!
«Αφεντικό» η Ελλάδα εξ’ αρχής! Τα παιδιά του Κώστα Μίσσα έκαναν αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στις κορυφαίες «8» ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, καθώς επιβλήθηκαν 77-68 της Κροατίας στο πρώτο παιχνίδι τους για την δεύτερη φάση της διοργάνωσης και παραμένουν αήττητοι!

Έσβησαν τα… φώτα οι διεθνείς που «μοίρασαν» 14 τάπες εκ των οποίων οι 6 του Αντετοκούνμπο, ο οποίος έκανε double double με 12 πόντους και 15 ριμπάουντ. Φόβος και τρόμος ο Λαρεντζάκης που ολοκλήρωσε το ματς με 25 πόντους.

Επόμενος αντίπαλος το Μαυροβούνιο την Τρίτη, όπου με νίκη η Εθνική παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Το ματς

Ο Λαρεντζάκης ξεκίνησε… καυτός από τα 6,75, όμως οι Κροάτες ήταν που προηγούνταν 9-8 στα πρώτα πέντε λεπτά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέρασε στον αγώνα και η Εθνική προηγήθηκε 18-16 και την Κροατία να ανακτά εκ νέου το προβάδισμα (21-18). Στα επόμενα τέσσερα λεπτά οι παίκτες του Μίσσα «έτρεξαν» ένα σερί 16-0(!), με «πρωτομάστορα» τον άσο των Μπακς και η Ελλάδα ξέφυγε με το υπέρ της 34-21. Οι αντίπαλοί μας κατάφεραν να «ψαλιδίσουν» την διαφορά μέχρι το ημίχρονο για το 30-36, αφού η ελληνική ομάδα «κόλλησε» στην επίθεση προς στιγμήν.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η άμυνα της Εθνικής ήταν απροσπέλαστη, στην επίθεση υπήρξαν λύσεις και η διαφορά ανέβηκε ξανά σε διψήφια επίπεδα (45-33). Οι Κροάτες δεν τα παράτησαν και με τον Πάντουριτς μείωξαν στους πέντε (45-50). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Έλληνες παίκτες να έχουν μια καλή απόσταση, επτά πόντων, 56-49. Με ένα μίνι σερί 5-0, η Κροατία έφτασε μια… ανάσα από την Εθνική (54-56), ενώ στο 35’ οι δύο ομάδες συνέχισαν να βρίσκονται πολύ κοντά (58-60). Ο Λαρεντζάκης πήρε από το… χέρι την ομάδα του στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του αγώνα, η Ελλάδα να βρίσκεται μπροστά με 70-63. Τα πάντα είχαν κριθεί, αφού οι Κροάτες δεν μπορούσαν να απειλήσουν, με το ροζ φύλλο αγώνα να καταλήγει σε ελληνικά χέρια με το τελικό 77-68.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 30-36, 49-56, 68-77

Κροατία: Παντούριτς, Σάματς, Σέγκαριτς, Κάναετ, Μπούοβατς, Μπάκοβιτς, Μπόμπαν, Ράμλιακ, Μάντουνιτς, Βλάιτς, Σίρκο, Μποζίνοβιτς

Ελλάδα: Μποχωρίδης 9 (1), Λαρεντζάκης 25 (4), Παπαπέτρου 7 (1), Καραμολέγκος 3 (1), Καλογιαννίδης, Σλαφτσάκης 2, Μίτσιαλος, Αντετοκούνμπο 12 (15 ριμπάουντ), Μελισσαράτος 2, Αγραβάνης 14 (8 ριμπάουντ), Καμπερίδης 3, Γόντικας

Βαθμολογία

1. Ελλάδα 3-0 6
2. Λιθουανία 2-1 5
3. Τουρκία 2-0 4*
4. Μαυροβούνιο 1-2 4
5. Κροατία 0-3 3
6. Γερμανία 0-2 2*
*Έχουν αγώνα λιγότερο
Πηγή: sport-fm.gr

Φιλική νίκη για Καραγκούνη!

Την φιλική νίκη με 3-0 πήρε η Φούλαμ κόντρα στην Καρταχίνες, σε ματς που διεξήχθη στην Κόστα Ρίκα, με τον Γιώργο Καραγκούνη να αγωνίζεται για 45 λεπτά.

Φιλική νίκη για Καραγκούνη
Το πρώτο παιχνίδι μετά την επιστροφή του στην Φούλαμ έδωσε ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός της Εθνικής αγωνίστηκε για 45 λεπτά στη νίκη των Λονδρέζων με 3-0 κόντρα στην Καρταχίνες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν, στην Κόστα Ρίκα.

Ο «τυπάρας» ξεκίνησε ως βασικός κι αντικαταστάθηκε στο δεύτερο μέρος, όπως δηλαδή συνέβη και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, αφού ο Μάρτιν Γιολ θέλησε να τους δοκιμάσει όλους.

Ωστόσο το σκορ στο πρώτο μέρος ήταν ήδη 2-0 υπέρ των «cottagers», με δύο προσωπικά τέρματα του Μπερμπάτοφ στο 35’ και στο 44’ (πέναλτι). Στο δεύτερο μέρος πέρασαν και τα νέα αποκτήματα της Φούλαμ στον αγώνα, οι Στεκέλενμπουργκ, Αμπορεμπιέτα και Μπόατενγκ, με τον Ρουίς στο 73’ να διαμορφώνει το τελικό 3-0.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην αναμονή για τη … μετακόμιση ο Καρνέζης!!

Μέχρι το βράδυ, ο Ορέστης Καρνέζης θα γνωρίζει αν τελικά θα παραχωρηθεί στην Ουντινέζε, την πρόταση της οποίας παρουσίασε στον Παναθηναϊκό.

Στην αναμονή για τη … μετακόμιση ο Καρνέζης
Ο Έλληνας πορτιέρο ετοιμάζει τις… βαλίτσες του για την Ιταλία!

Το ενδιαφέρον της Ουντινέζε για την απόκτησή του πήρε επίσημη μορφή, αφού, έπειτα από τις επαφές που είχε η πλευρά του παίκτη με την ιταλική ομάδα, παρουσιάστηκε η επίσημη προσφορά στην «πράσινη» ΠΑΕ.

Σε ραντεβού που είχε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νταμπίζας, με τον Ορέστη Καρνέζη και τον εκπρόσωπό του, κατατέθηκε η επίσημη πρόταση της Ουντινέζε που ανέρχεται στις 800.000 ευρώ. Μάλιστα, το συμβόλαιο του Έλληνα πορτιέρο θα είναι πενταετές και θα λαμβάνει 350.000 ευρώ ετησίως.

Την απόφαση για την παραχώρηση του «Ορέ» θα την πάρει ο Γιάννης Αλαφούζος μέσα στην ημέρα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα έχει συνάντηση με τον τερματοφύλακα το βράδυ, όταν και θα παρθεί η απόφαση για το μέλλον του Καρνέζη. Πηγή: sport-fm.gr

Παρατηρήσεις από τον Στέφενς!

Τις παρατηρήσεις του από το χθεσινό φιλικό του ΠΑΟΚ με την Πάσινγκ (1-0) έκανε σε ομιλία του στους παίκτες του «Δικεφάλου» ο Χουμπ Στέφενς.

Παρατηρήσεις από τον Στέφενς
Τα δύο «κολλητά» φιλικά του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία, ήταν ένας ικανός λόγος προκειμένου ο Χουμπ Στέφενς να τους χαρίσει την απογευματινή προπόνηση.

Νωρίτερα, ωστόσο δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο το πρωινό πρόγραμμα.

Όσοι αγωνίστηκαν πάνω από 45 λεπτά ενάντια στην Πάσινγκ (1-0) ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης. Οι υπόλοιποι χωρίστηκαν σε 3 γκρουπ των 6 και έπαιξαν τουρνουά σε μισό γήπεδο.

Όλοι όμως άκουσαν τον Ολλανδό τεχνικό να τους καταθέτει τις παρατηρήσεις για το χθεσινό φιλικό.

Εξάλλου, στις προπονήσεις των «ασπρόμαυρων» εντάχθηκαν πλέον οι Κωνσταντινίδης και Πέλκας που το προηγούμενο διάστημα είχαν υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα κάτω των 20 ετών.




Πηγή: sport-fm.gr

Διαψεύδει για Μπαντιμπανγκά!!

Ο Ολυμπιακός διέψευσε δημοσίευμα, το οποίο κάνει λόγο για συμφωνία με τον Βέλγο, Μπαντιμπανγκά!

Διαψεύδει για Μπαντιμπανγκά!
Άμεση ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού για τις πληροφορίες που ήθελαν τον Μπαντιμπανγκά να βρίσκεται πολύ κοντά στο να ντυθεί ερυθρόλευκος.

Οι Πρωταθλητές διέψευσαν σχετικό δημοσίευμα το οποίο έφερνε τον 21χρονο Βέλγο να είναι με το ένα πόδι στον… Πειραιά αλλά και πως υπάρχει συμφωνία με την ομάδα του, την Άντερλεχτ για την απόκτησή του.

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που οι ερυθρόλευκοι διαψεύδουν τέτοια δημοσιεύματα, στην εφετινή αγωνιστική σεζόν…

Ο Μπατιμπανγκά αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός, με μεγαλύτερη ικανότητα να αγωνίζεται στο άκρο. Είναι διεθνής με τις "μικρές" εθνικές ομάδες του Βελγίου.Πηγή: sport-fm.gr

Σήμερα στη σέντρα ο Πλατανιάς!

Σήμερα θα γίνει η πρώτη σέντρα για τα φιλικά προετοιμασίας του Πλατανιά, ενώ ανακοινώθηκαν τέσσερις ακόμα φιλικές αναμετρήσεις μέχρι τις 4 Αυγούστου.

Σήμερα στη σέντρα ο Πλατανιάς
Τα φιλικά που θα δώσει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ανακοίνωσε ο Πλατανιάς, με το πρώτο απ’ αυτά να γίνεται σήμερα.

Οι Χανιώτες θα αντιμετωπίσουν στις 6 –αντί στις 7 παρά τέταρτο, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο- τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καρπενήσι, ενώ στο ίδιο μέρος θα γίνουν και τα δύο επόμενα κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακό.

Στην έδρα του θα δώσει τα δύο τελευταία φιλικά, κόντρα στον συντοπίτη Κισσαμικό και τον «γείτονα» Εργοτέλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει ότι οι -μέχρι στιγμής- προγραμματισμένοι φιλικοί αγώνες που θα δώσει η ομάδα του Πλατανιά Χανίων έως και τις αρχές Αυγούστου είναι οι εξής:
- 15 Ιουλίου: με Π.Α.Σ. Γιάννινα (Καρπενήσι).προγραμματισμένο για 7 παρά τέταρτο θα γίνει στις 6
- 19 Ιουλίου: με Αστέρα Τρίπολης (Καρπενήσι).
- 25 Ιουλίου: με Λεβαδειακό (Καρπενήσι).
- 31 Ιουλίου: με Κισσαμικό (Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων).
- 4 Αυγούστου: με Εργοτέλη (Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων).

Η «πρώτη» του Εργοτέλη στη Νάουσα!!

Στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών αφιερώθηκε η πρωινή προπόνηση του Εργοτέλη.

Η «πρώτη» του Εργοτέλη στη Νάουσα
Την πρώτη τους – πρωινή προπόνηση – πραγματοποίησαν οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη στο Άγιο Παύλο Νάουσας, όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη προπονήθηκαν για περίπου 1,5 ώρα και το πρόγραμμα αφιερώθηκε σε ασκήσεις για τη βελτίωση φυσικής κατάστασης των Κρητικών.

Από την πλευρά τους, οι τερματοφύλακες (Αθανασίου, Καβουσάκης, Δερμιτζάκης) ακολούθησαν ένα μέρος του προγράμματος και στη συνέχεια γυμνάστηκαν υπό τις οδηγίες του Μιχάλη Ξημεράκη.

Η απογευματινή προπόνηση θα διεξαχθεί στις 18.30.Πηγή: sport-fm.gr

Ήταν πολλά τα χιλιόμετρα…!!

Την πρώτη μέρα προετοιμασίας θύμισε η πρωινή προπόνηση του Άρη επί βουλγαρικού εδάφους

Ήταν πολλά τα χιλιόμετρα…
Σε ασκήσεις αντοχής και ταχυδύναμης επιδόθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη στην πρωινή τους προπόνηση, κάνοντας παράλληλα πολλά σπριντ στην ένατη ημέρα της προετοιμασίας τους.

Οι παίκτες του Γιάννη Χατζηνικολάου θυμήθηκαν τις πρώτες μέρες παρουσίας τους στη Βουλγαρία, όμως παρουσιάστηκαν ορεξάτοι και έβγαλαν χωρίς πρόβλημα όλες τις ασκήσεις.

Από την πλευρά του, ο Νταβίντ Αγκάνθο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα για να μην επιβαρυνθεί το γόνατό του από τις επίπονες ασκήσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Καλί: «Πρώτος στόχος η παραμονή»

Την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα έθεσε ως πρωταρχικό στόχο του Παναιτωλικού τη νέα σεζόν ο Σιρίλ Καλί, μιλώντας στην “Sportday”.

Καλί: «Πρώτος στόχος η παραμονή»
Με ένα και μοναδικό στόχο θα ξεκινήσουν τη σεζόν στον Παναιτωλικό και αυτός δεν είναι άλλος από την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, όπως δήλωσε ο Σιρίλ Καλί.

Ο Γάλλος αμυντικός χαρακτήρισε τη μετακόμισή του στον Παναιτωλικό ως μία νέα αρχή.

Ακόμη, αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους, δηλώνοντας πως θέλει να αποδείξει τις ικανότητες του δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό εντός και εκτός γηπέδου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα “Sportday”:

- Έπαιξε ρόλο η παρουσία του Μάκη Χάβου, που ήσασταν μαζί πέρυσι στη Βέροια;
«Τον ξέρω και με ξέρει. Είχα πολύ καλή συνεργασία μαζί του. Τον εκτιμώ και τον σέβομαι πάρα πολύ».

-Ο στόχος είναι η παραμονή ή στο πίσω μέρος του μυαλού σας υπάρχει και το κάτι παραπάνω;
«Όταν έρχεσαι από τη δεύτερη κατηγορία, πρέπει να σκέφτεσαι την παραμονή. Ακόμη και όταν διαθέτεις μία πολύ καλή ομάδα. Μετά θα δεις πώς θα κυλήσει η σεζόν. Για μένα προσωπικά πρώτος στόχος είναι η παραμονή».

-Ο «ανταγωνισμός» σε μία θέση, είναι ευεργετικός;
«Για όλους είναι καλό. Βοηθά τον παίκτη να γίνεται καλύτερος. Έτσι πρέπει να μάχεται. Θες το δικό σου καλό ως παίκτης και να αγωνίζεσαι. Έτσι κάνεις καλό και στην ομάδα».

-Το γεμάτο γήπεδο δημιουργεί άγχος;
«Άγχος; Όχι. Είναι κίνητρο. Είναι χαρά. Για όλους είναι καλύτερο να παίζουν σε γεμάτο γήπεδο».

-Οι προσωπικές φιλοδοξίες;
«Θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου πως μπορώ να γίνω καλύτερος. Ότι αξίζω να γίνομαι καλύτερος. Και να αποδείξω την αξία μου στην ομάδα. Πως αξίζω να παίζω. Και φυσικά να την βοηθήσω να φτάσει σε καλύτερο επίπεδο».

-Πόσο εύκολο είναι για έναν παίκτη να αλλάζει συνεχώς τόπο διαμονής;
«Για μένα αποτελεί μία καινούργια αρχή. Θέλω να κάνω κάτι καλύτερο. Να αναζητήσω καινούργιο στόχο. Να αποδείξω πως μπορώ να γίνω καλύτερος».

-Το πρωτάθλημα των 18 ομάδων πόσο διαφορετικό θα είναι με το περσινό;
«Θα είναι καλύτερο. Θα υπάρχουν περισσότερα ματς και έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να μαζέψουμε περισσότερους πόντους. Θα είναι καλύτερο».

-Ένα μήνυμα για τον κόσμο;
«Είμαι ένα αληθινό πρόσωπο. Δεν κρύβω κάτι. Θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό, μέσα και έξω από το γήπεδο. Θα τους αποδείξω πως είμαι καλός και ένας από αυτούς. Ευχαριστώ τον κόσμο που μέχρι στιγμής με έχει δεχθεί και μου συμπεριφέρεται τόσο καλά».

-Για την οικονομική κρίση;
«Όλοι έχουν επηρεαστεί. Κάποιοι μάλιστα την εκμεταλλεύονται και τη χρησιμοποιούν ως αφορμή για να μην πληρώνουν. Ο ποδοσφαιριστής για πόσα χρόνια θα παίζει μπάλα; 10; 15; Προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για την οικογένειά του. Πλέον τα κασέ έχουν πέσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Εγώ ευχαριστώ τον Θεό για όλα όσα έχω, γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν έστω ένα ευρώ. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τη γυναίκα μου που είναι στο πλευρό μου».

Έφυγε για Ελατοχώρι ο Απόλλων!!

Στο Ελατοχώρι της Πιερίας θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Απόλλωνα Σμύρνης.

Έφυγε για Ελατοχώρι ο Απόλλων
Για το Ελατοχώρι της Πιερίας, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας του, αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας η αποστολή του Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι νεοφώτιστοι θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις 5 Αυγούστου και ο Αλέκος Βοσνιάδης θα έχει την ευκαιρία για μοντάρισμα της ομάδας, μέσω των φιλικών που έχουν προγραμματιστεί.

Την αποστολή απαρτίζουν οι Αθανασίου, Αργυρόπουλος, Αλβάρες, Μπλάζεκ, Βέρτζος, Γκόμες, Γκουέλα, Γουμάγιας, Διαμάντης, Δημογιάννης, Δεληζήσης, Kamara, Κανακούδης, Κόρμπος, Μίνγκας, Μπέντας, Μπάρκογλου, Ντούνης, Παντελιάδης, Πετρόπουλος, Σιγάλας, Τζόρβας, Τσιλιγκίρης, Τσεμπερίδης, Τσοκάνης, Φαρινόλα και Χατζηζήσης. Πηγή: sport-fm.gr

«Σούπερ επιθετικός ο Μπρέτσεβιτς»

Μόνο πολύ καλά λόγια για την αξία του Ιβάν Μπρέτσεβιτς είχε να πει ο Ντένις Πόποβιτς του Πανθρακικού στη SportDay.

«Σούπερ επιθετικός ο Μπρέτσεβιτς»
Τον νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ και πρώην συμπαίκτη του, Ιβάν Μπρέτσεβιτς, «σκιαγράφησε» ο Ντένις Πόποβιτς στη SportDay.

Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν συνεργαστεί στην Κόπερ, προτού ο Πόποβιτς φύγει για τον Πανθρακικό.

«Το ξέρω ότι ο Ιβάν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ. Είναι πολύ καλός παίκτης και πολύ καλό παιδί. Τρομερός φορ. Εχει την αίσθηση του γκολ, είναι σούπερ επιθετικός», ανέφερε αρχικά ο 23χρονος χαφ και συνέχισε.

«Εχει πολύ καλές κινήσεις μέσα στην περιοχή και μπορεί να σκοράρει με τα πόδια. Αλλά το δυνατό του σημείο είναι οι κεφαλιές. Μπορεί να βάλει εντυπωσιακά γκολ με αυτόν τον τρόπο».

Καταλήγοντας, ο Σλοβένος εξήγησε τι θα πρέπει να περιμένουν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ: «Θα το πω απλά. Είναι ο παίκτης που ήθελε η ΑΕΚ. Πιστεύω ότι θα βάλει πάνω από 15 γκολ».

Συμφωνία με Πράνιτς!

Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Πράνιτς, ο οποίος αναλαμβάνει να τα βρει με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τη λύση του συμβολαίου του.

Συμφωνία με Πράνιτς
Ένα βήμα πιο κοντά στον Πράνιτς είναι ο Παναθηναϊκός! Όπως αναφέρει το Goal oι πράσινοι συμφώνησαν με τον Κροάτη μέσο για το συμβόλαιο που θα έχει.

Το μπαλάκι –πλέον- περνάει σε αυτόν για να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και να λύσει το συμβόλαιό του.

Η πορτογαλική ομάδα του έχει δώσει το ΟΚ να μιλήσει με άλλες ομάδες καθώς θέλει να γλιτώσει το συμβόλαιό του.

Ο Πράνιτς άμεσα θα αρχίσει τις συζητήσεις με την πορτογαλική ομάδα για να λάβει ένα μέρος από τα χρήματα που ορίζει το συμβόλαιό του για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η τρέχουσα εβδομάδα είναι αρκετά κρίσιμη για το ζήτημα καθώς σε αυτή να ξεκαθαρίσει εάν –τελικά- θα αποχωρήσει ο Πράνιτς από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να προχωρήσει και το deal με τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: sport-fm.gr

Δανειολήπτης έσωσε το σπίτι του!

Πώς το Ειρηνοδικείο Καβάλας διέγραψε όλο το χρέος του

Δανειολήπτης έσωσε το σπίτι του
Μια ιδιαίτερης βαρύτητας απόφαση πήρε πρόσφατα το Ειρηνοδικείο Καβάλας, το οποίο προχώρησε στο ολικό «κούρεμα» χρέους ενός ζευγαριού δανειοληπτών–μελών του συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος διασώζοντας πλήρως την πρώτη κατοικία του.

Πρόκειται ίσως από τις μοναδικές δικαστικές αποφάσεις για ολική διαγραφή χρέους τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχει χρέος για αγορά πρώτης κατοικίας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το δικαστήριο αποφάσισε την ολική διαγραφή χρέους ύψους 120.000 ευρώ (για στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες), εξαίρεση της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση, δηλαδή τον πλειστηριασμό, που μπορούσε να διαταχθεί από το δικαστήριο και, παράλληλα, την εξαίρεση των δανειοληπτών από την πρόσθετη υποχρέωση να καταβάλει μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου τους.

«Πρόκειται ίσως από τις μοναδικές αποφάσεις, αν όχι η μοναδική απόφαση σε όλη την Ελλάδα, κατά την οποία το δικαστήριο απαλλάσσει τους δανειολήπτες από τις οφειλές τους και θέτει σε εφαρμογή την πρόβλεψη του νομοθέτη να εξαιρεί από την υποχρέωση καταβολής μέχρι το 85% της εμπορικής της αξίας του ακινήτου τους όταν τίθεται ζήτημα επιβίωσης τους», δήλωσε κατά την πρωινή ενημέρωση του radio1d.gr ο δικηγόρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χρήστος Γάκης.

Όπως διευκρίνισε ο κ Γάκης, το ζευγάρι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης δεδομένου ότι ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος ενώ οι απολαβές της συζύγου δεν ξεπερνούν τα 400 με 420 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 9 του Ν. 3869/2010 «Ο οφειλέτης μπορεί να υποβάλει στο δικαστήριο πρόταση εκκαθάρισης ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση βεβαρημένο ή μη με εμπράγματη ασφάλεια ακίνητο, που χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του, εφόσον τούτο δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά πενήντα τοις εκατό. Στην περίπτωση αυτή το δικαστήριο ρυθμίζει την ικανοποίηση απαιτήσεων των πιστωτών μέχρι συνολικό ποσό που ανέρχεται στο ογδόντα πέντε τοις εκατό της εμπορικής αξίας του ακινήτου της κύριας κατοικίας, όπως αυτή αποτιμάται από το δικαστήριο».

Η διάταξη αυτή εισάγει ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ του οφειλέτη, αφού του παρέχει τη δυνατότητα εξαίρεσης της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση, δηλαδή τον πλειστηριασμό, που μπορούσε να διαταχθεί από το δικαστήριο σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του ίδιου άρθρου, δοθέντος ότι αποτελεί ρευστοποιήσιμο περιουσιακό στοιχείο, πλην όμως του επιβάλλει, προκειμένου να πετύχει την εξαίρεση, την πρόσθετη υποχρέωση να καταβάλει μέχρι το 85% της εμπορικής της αξίας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα και με την εισηγητική έκθεση του Ν. 3869/2010, δίνεται μεν η δυνατότητα στον οφειλέτη να απαλλαγεί από τα χρέη του, εφόσον όμως δεν υφίστανται περιουσιακά στοιχεία για την ικανοποίηση των πιστωτών. Ειδικά επί της διάσωσης της κατοικίας από τη ρευστοποίηση, η δυνατότητα αυτή παρέχεται στον οφειλέτη υπό τους όρους και διαδικασίες που δε θα θίγουν τα συμφέροντα των πιστωτών. Εφόσον ο οφειλέτης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην πρόσθετη αυτή υποχρέωση, εναπόκειται στη βούλησή του η εξαίρεση ή μη της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση, αφού το δικαστήριο μπορεί να τη διατάξει μόνο μετά από αίτημά του και όχι αυτεπάγγελτα.

Με βάση λοιπόν τη ρύθμιση του αρθ, 9 παρ. 2 εφόσον μεν τα υπόλοιπα των χρεών του οφειλέτη μετά τις καταβολές της ρύθμισης του αρθ. 8 παρ. 2 υπερβαίνουν το ποσό του 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας του, το δικαστήριο θα προβεί σε ρύθμιση επιβάλλοντάς του πρόσθετο χρέος για την εξόφληση των οφειλών του αυτών ίσο με το ποσό αυτό του 85%, απαλλασσομένου του υπολοίπου των χρεών με την τήρηση της ρύθμισης. Εφόσον δε τα υπόλοιπα των χρεών του είναι μικρότερα του 85% θα υποχρεωθεί σε καταβολές μέχρι την εξάντληση του ποσού αυτού.

Πηγή: newsbeast.gr

Λες και ο Τζόνσον τους… καταράστηκε!!

Λες και ο Τζόνσον τους… καταράστηκε!
«Τα ρεκόρ δεν γίνονται μόνο με μπριζόλα και πατάτες τηγανητές» είχε δηλώσει στο παρελθόν μεγάλη Ελληνίδα πρωταθλήτρια και όσο κυνικό και αν ακούγεται είναι απολύτως ειλικρινές, καθώς η ιστορία μάς προσφέρει άπειρα παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν.

Ο Καναδός Μπεν Τζόνσον παραμένει μέχρι και σήμερα -25 χρόνια μετά - σημείο αναφοράς για την σχέση των σπρίντερ με το ντόπινγκ. Φυσικά και δεν υπήρξε ο πρώτος, αλλά ο εξωπραγματικός του χρόνος προκάλεσε αίσθηση.

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από δέκα χρόνια για να καταφέρει κάποιος σπρίντερ να ισοφαρίσει την «ντοπαρισμένη» επίδοση του Τζόνσον στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988.

Στα «Τσικλητήρεια» το 1999, ο Αμερικανός Μόρις Γκριν κατάφερε για πρώτη φορά να δει το χρονόμετρο να κατεβαίνει πριν το φράγμα του 9:80.

Αν και η ιστορία του Τζόνσον «σκέπασε» με μια βαριά σκιά τους περισσότερους σπρίντερ που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια στα κουλουάρ, ωστόσο ευτυχώς υπήρξαν και περιπτώσεις που διέψευσαν την αφοριστική άποψη πως «όλοι ντοπάρονται».
Ο Γκριν ανήκε σε αυτή την κατηγορία, καθώς δεν βρέθηκε ποτέ θετικός. Οι μόνες υποψίες για τον Αμερικάνο ήρθαν στο προσκήνιο λίγο πριν την απόσυρση του από τον στίβο το 2008, όταν Μεξικανός δισκοβόλος υποστήριξε πως έλαβε 10,000 δολάρια από τον Γκριν για αγορά ουσιών. Ο Αμερικανός δεν διέψευσε την συνάντηση και την πληρωμή, όμως ανέφερε πως ήταν συνήθης διαδικασία να αγοράζει ουσίες για λογαριασμό συναθλητών του.

Από το καλοκαίρι το 1999 μέχρι εκείνο του 2009, όταν ο Μπολτ πέτυχε το ακατάρριπτο μέχρι σήμερα 9:58, τρείς αθλητές είδαν το όνομα τους να μπαίνει στη λίστα των παγκοσμίων ρεκόρ. Και οι τρείς όμως είδαν το όνομα τους να μπαίνει δίπλα στη λέξη ντόπινγκ.

Τον Σεπτέμβριο του 2002, ο Αμερικανός Τιμ Μοντγκόμερι κατέβασε στον χρόνο στο 9:78. Μόλις δυο χρόνια αργότερα βρέθηκε να εμπλέκεται στο σκάνδαλο, παραδεχόμενος αργότερα την χρήση τεστοστερόνης και αυξητικών ορμονών. Η αμερικανική επιτροπή αντι-ντόπινγκ του επέβαλλε ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών και ο ίδιος προσέφυγε στο CAS. Η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της Λωζάννης έκρινε ένοχο τον Μοντγκόμερι και αποφάσισε να τους αφαιρεθούν όλες οι επιδόσεις από τον Μάρτιο του 2001 και έπειτα, μεταξύ των οποίων και το παγκόσμιο ρεκόρ.

Μέχρι την εμφάνιση του Μπολτ, ο συμπατριώτης του Ασάφα Πάουελ ήταν αυτός που κόντραρε περισσότερο το χρονόμετρο. Στα «Τσικλητήρεια» το 2005, ο Τζαμαικανός κατέρριψε το ρεκόρ με χρόνο 9:77. Την επίδοση αυτή την πέτυχε άλλες δυο φορές μέσα στο 2006, ενώ στο Γκραν Πρι της IAAF στην Ιταλία το 2007, κατέβασε και άλλο το ρεκόρ στο 9:74. Αν και στο παρελθόν θεωρήθηκε από τους μεγαλύτερους πολέμιους της χρήσης αναβολικών, ο Πάουελ βρέθηκε θετικός στην ουσία οξιλοφρίνη. Ο 30χρονος αθλητής ωστόσο υποστηρίζει πως δεν έχει κάνει εν γνώσει του χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Στο διάστημα που ο Πάουελ ήταν κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, ο Τζάστιν Γκάτλιν ήρθε για να αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Ο Αμερικανός το 2006 στο Κατάρ ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ, όμως αυτή η επίδοση του ακυρώθηκε λίγους μήνες αργότερα καθώς είχε βρεθεί θετικό δείγμα που είχε δώσει πριν από εκείνους τους αγώνες. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο χρυσός ολυμπιονίκης της Αθήνας βρέθηκε θετικός σε έλεγχο. Το 2001 του είχε επιβληθεί ποινή αποκλεισμού δυο ετών γιατί είχε βρεθεί θετικός στη χρήση αμφεταμινών. Παρά τη δεύτερη παράβαση του ο Γκάτλιν απέφυγε τον ισόβιο αποκλεισμό καθώς συμφώνησε να συνεργαστεί με τις αρχές καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Από το 2008 μέχρι και σήμερα ο Γιουσέιν Μπόλτ είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, με το χρόνο να έχει σταματήσει στο 9:58 και αφού προηγουμένως είχε περάσει από το 9:72 και το 9:69. Ο ύψους 1.95 σπρίντερ είναι «καθαρός» ή τουλάχιστον δεν έχει βρεθεί ποτέ θετικός σε όσους ελέγχους του έχουν γίνει και αποτελεί την ελπίδα των φιλάθλων πως τα ρεκόρ μπορεί να έρθουν και χωρίς ουσίες. Πηγή: sport-fm.gr

Το ντόπινγκ είναι σαν τη Λερναία Υδρα!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα νέα κρούσματα ντόπινγκ στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Το ντόπινγκ είναι σαν τη Λερναία Υδρα!
Ένα τέταρτο του αιώνα σχεδόν έχει περάσει από τη μέρα που ο μύθος του Μπεν Τζόνσον κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος. Ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον πλανήτη, που είχε διαλύσει τα χρονόμετρα στη Ρώμη το 1987 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και είχε αφήσει άφωνο τον κόσμο με το εξωπραγματικό 9’’79 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, είχε βρεθεί θετικός στην ουσία στανοζολόλη!

Το σοκ ήταν τεράστιο αφού για πρώτη φορά αποκαθηλωνόταν ένας τόσο σπουδαίος αθλητής, λόγω ντόπινγκ, σε μία εποχή που η τηλεόραση έβαζε πια τους μεγάλους αγώνες σε κάθε σπίτι.

Από τότε καμία υπόθεση ντόπινγκ, ούτε καν του μεγέθους του Λανς Αρμστρονγκ που συγκλόνισε, δεν δημιουργεί την ίδια αίσθηση με εκείνη του Τζόνσον. Αυτό ωστόσο δεν αλλοιώνει το γεγονός πως κάθε τέτοιο φαινόμενο ξύνει πληγές. Όταν ο ταχύτερος σπρίντερ φέτος στον κόσμο, ο Αμερικανός Τάισον Γκέι και ο τρίτος πιο γρήγορος, ο Τζαμαικανός Ασάφα Πάουελ βρίσκονται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, τα φαντάσματα έρχονται ξανά για να μας στοιχειώσουν.

Ο Πάουελ μάλιστα που είναι ο τελευταίος κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ στα 100 μέτρα πριν τη εμφάνιση του Γιουσέιν Μπολτ, δεν είναι ο μοναδικός από τη Τζαμάικα σε αυτή την ανεπιθύμητη λίστα αφού υπάρχει και η αργυρή ολυμπιονίκης στη σκυταλοδρομία Σερόν Σίμπσον.

Φαίνεται πως εκείνη η ιστορία του Τζόνσον συνεχίζει να μην είναι διδακτική για κάποιους. Εξάλλου δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την αποκαθήλωση ενός ακόμη αστεριού, της Μάριον Τζόουνς η οποία ήταν στην κορυφή του σκανδάλου της Balco. Ο παρονομαστής παραμένει ο ίδιος, μία αέναη προσπάθεια ενός πολλά υποσχόμενου αθλητή να ξεφύγει από τη μετριότητα και να γίνει πρώτος, ελισσόμενος ταυτόχρονα ανάμεσα από τις παγίδες του αντιντόπινγκ.

Συχνά αρκετοί τα καταφέρνουν αφού πάντα θα ισχύει αυτό που μου είχε πει στον απόηχο του σκανδάλου του Τζόνσον, ο τότε επικεφαλής του εργαστηρίου της Κολονίας, ο δόκτορ Ντόνικε: «Πάντα οι μηχανισμοί θα ήμαστε πίσω από το ντόπινγκ, τουλάχιστο δύο βήματα, αλλά πρέπει και οφείλουμε να το κυνηγάμε». Ο Ντόνικε, εξηγώντας μου το 1989, πως ακριβώς γίνεται προσπάθεια να παταχθεί το φαινόμενο, το οποίο είχε γιγαντώσει, έλεγε πως αν δεν υπάρχει και συγκεκριμένη καθοδήγηση από ανώνυμες πηγές για το τι ακριβώς ψάχνουν σε κάποιες περιπτώσεις οι αρχές, το έργο τους γίνεται πολύ δύσκολο. «Ξέρεις κάτι;» ήταν τα λόγια του που μου στροβιλίζουν το μυαλό από τότε «όταν κοιτάμε για να βρούμε τι ουσίες παίρνουν κάποιοι αστέρες είναι σαν να ψάχνουμε να εντοπίσουμε δύο κουταλιές ζάχαρη σε μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Και είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι βγαίνουν πέντε».

Από εκείνη την κουβέντα και έπειτα δεν ήμουν ποτέ αισιόδοξος για το ζήτημα αυτό, αλλά πάντως η αλήθεια είναι πως στη ποδηλασία μετά το «ξεγύμνωμα» του Αρμστρονγκ και όλου του κυκλώματος, μοιάζουν οι φετινοί χρόνοι να είναι πιο γήινοι!

Μετά την τιμωρία του Τάισον Γκέι (που φέτος είχε χρόνο 9’’75 και κάποια στιγμή έχει τρέξει και σε 9’’69 τα 100 μέτρα) και του Πάουελ, ο μόνος που μπορεί να κοντράρει τον Μπολτ στο Παγκόσμιο της Μόσχας είναι πια ο Τζάστιν Γκάτλιν. Μόνο που ο Αμερικανός ήδη στο παρελθόν, το 2001 και το 2006 έχει τιμωρηθεί για χρήση αναβολικών, οπότε το ότι είναι χάλκινος ολυμπιονίκης του Λονδίνου περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τρείς ακόμη Τζαμαικανοί αθλητές έχουν βρεθεί θετικοί σε ελέγχους ντόπινγκ, ωστόσο ανάμεσα τους φαίνεται πως δεν βρίσκεται ο Γιουσέιν Μπολτ. Ο 26χρονος σπρίντερ πιθανότατα έχει ελεγχθεί όσο κανείς άλλος αθλητής στον πλανήτη χωρίς όμως να βρεθεί ποτέ θετικός. Ο Μπολτ είναι μία κατηγορία μόνος του, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης αφού ας μην λησμονούμε πως έντεκα χρόνια πριν στο Κίνγκστον είχε κατακτήσει χρυσό -αν και 16άρης- στα 200 μέτρα νικώντας 19χρονους.

Τα 100 μέτρα παραδοσιακά είναι το αγώνισμα που συγκεντρώνει στους αγώνες στίβου και ιδιαίτερα στους Ολυμπιακούς, την απόλυτη τηλεθέαση και ο Μπολτ είναι… πυρηνικό όπλο. Και επειδή από την εποχή που ο Τζόνσον έβαλε το δηλητήριο της αμφιβολίας βαθιά μέσα στη σκέψη όλων των φιλάθλων, η ενδόμυχη ελπίδα είναι να μην καταρρεύσει κάποια στιγμή και ο μύθος του Τζαμαικανού, που το χαμόγελο και η όλη εικόνα του τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό. Τα τελευταία γεγονότα έριξαν ξανά στις πλάτες του Μπολτ το φορτίο του να κρατηθούν τα σπριντ αλώβητα, όσο και αν αυτό είναι δύσκολο από τη λαίλαπα! Πηγή: sport-fm.gr

Νικήτας Ματθαίου στο Metropolis: «Να γίνει όλος ο Άρης μια γροθιά»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Νικήτας Ματθαίου.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τα τεκταινόμενα στον Άρη: «Ο πρόεδρος κάνει ήσυχη δουλειά, χωρίς πολλές δηλώσεις προχωράει στη δημιουργία μιας νοικοκυρεμένης ομάδας. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να κριθεί. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, όμως. Η ομάδα ενισχύεται με αναγνωρισμένης αξίας παίκτες. Ωστόσο το βασικό θέμα για τον Άρη δεν είναι τόσο το αγωνιστικό, όσο το οικονομικό. Όλη η ρότα της ομάδα θα αλλάξει με την υπαγωγή στο άρθρο 99 .Εκεί θα ανοίξουν οι πόρτες και μπορεί η ομάδα να γίνει πόλος έλξης για επενδυτή.

Για το νέο πρόεδρο Δημήτρη Ηλιάδη: «Έχει μεγάλη εμπειρία ο Ηλιάδης, έλειπε χρόνια από την ΕΛλάδα, αλλά εχει γνώση του αντικειμένου. Είναι νωρίς για να κριθεί .Περιμένουμε να υλοποιήσει τα όσα υποσχέθηκε στον τομέα των χορηγών. Η νέα διοίκηση θα ενισχυθεί οικονομικά και από την πώληση Γιαννιώτα, και τα χρήματα του ΟΠΑΠ και πιστεύω να είναι καλύτερα τα πράγματα».

Για το πόσο αναγκαία θεωρεί την είσοδο ενός επενδυτή: «Είναι αλλιώς να υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να μπορεί να διαθέσει κάποια κεφάλαια για την ομάδα. Το να διαχειρίζεσαι απλώς τα έσοδα σημαίνει ότι πρέπει να δίνεις μάχες και να εκτίθεσαι για να είσαι σωστός.

Τέλος ο Νικήτας Ματθαίου αναφέρθηκε και στη συμβολή του κόσμου στη νέα προσπάθεια: «Αυτή τη στιγμή όλος ο κόσμος του Άρη πρέπει να πάρει διαρκείας, ώστε να βοηθήσει τη νέα διοίκηση για να γίνει μια νέα αρχή και η ομάδα να βρει το δρόμο της αγωνιστικά. Είναι κρίμα ο Άρης να ταλαιπωρείται κάθε χρόνο με τον κίνδυνο υποβιβασμού. Κάνω έκκληση σε όλους, ανεξαρτήτως τι πιστεύει ο καθένας, όλοι να βοηθήσουν. Όλοι είμαστε Άρης. Να γίνουμε όλοι μια γροθιά και όλα θα πάνε καλά». Πηγή: metrosport.gr

Στις 800.000 ευρώ η συμφωνία!!

Χθες το «Μ» σας αποκάλυψε πως με παρέμβαση του Θόδωρου Ζαγοράκη ο ΑΣ ΠΑΟΚ εξασφάλισε ένα μεγαλύτερο ποσό σε σχέση με το προβλεπόμενο που αφορά την συμφωνία με τον Ιβάν Σαββίδη για τη χρήση των εμπορικών χώρων της Τούμπας και την εξ΄ ολοκλήρου εκμετάλλευση της από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ΑΣ ΠΑΟΚ θα έπρεπε να πάρει κοντά στις 610.000 ευρώ αλλά τελικά συμφωνήθηκε να εισπράξει 800.000 ευρώ. Όμως πλέον η εκμετάλλευση των χώρων και η εμπορική χρήση περνά εξ? ολοκλήρου στα χέρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τόσο δηλαδή το ενοίκιο από το σούπερ μάρκετ κάτω από την θύρα 7, το ενοίκιο από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που έχουν τις κεραίες τους στην Τούμπα αλλά και την εκμετάλλευση των κυλικείων. Η συμφωνία έχει επιτευχθεί και τις επόμενες μέρες θα αποτυπωθεί και στο χαρτί. Αυτές οι 800.000 ευρώ είναι σημαντικό ποσό για τον ΑΣ ΠΑΟΚ (αφορά τα χρήματα για αυτό το χρόνο) έτσι ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί τα τμήματα που έχει και παράλληλα να συνεχίσουν τον πρωταθλητισμό ότι δηλαδή συνέβη και φέτος. Πηγή: metrosport.gr

Σαρρής: «Δεν πήραν σωστή απόφαση»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, θεώρησε πως η επιτροπή αδειοδοτήσεων ενήργησε λανθασμένα με το να δώσει άδεια στις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα, από την στιγμή που η UEFA δεν προέβη σε ανάλογη ενέργεια. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε για Εθνική και Euro 2020 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.
Αναλυτικά:

Για την πληροφορία ενδιαφέροντος για την Παιανία:


«Η εξεύρεση ενός προπονητικού κέντρου για τις Εθνικές δεν είναι ένα θέμα καινούργιο. Μας έχουν πει ότι θα φύγουμε από τον Άγιο Κοσμά και εμείς αναζητούμε λύση. Στο πλαίσιο αυτό κάναμε μια επαφή για το κατά πόσο να μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε την Παιανία. Είναι πολύ καλό κέντρο και θα είναι ευχής έργον να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Είναι ένα από τα πιο σύγχρονα αθλητικά κέντρα. Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσαμε να ανταποκριθούμε γιατί ξέρετε πως και τα οικονομικά της ομοσπονδίας δεν είναι τόσο καλά.

Μπορούμε να μιλάμε για μια ενοικίαση που θα αποβλέπει σε αγορά από την ομοσπονδία. Μέσα στο καλοκαίρι θα μιλήσουμε για να δούμε ποιο είναι το τίμημα. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις σαν ομοσπονδία. Θα το δούμε όμως, γιατί είναι για το καλό όλων των Εθνικών ομάδων».

Για το πότε θα σταματήσουν οι προπονήσεις της Εθνικής στον Άγιο Κοσμά:

«Μας έχουν πει πως θα μας ειδοποιήσουν έναν χρόνο πριν. Δεν μας έχουνε πει κάτι. Είχαμε συναντηθεί με τον Γιάννη Ιωαννίδη και μας είχαν πει ότι θα μας έδιναν χώρο για να κατασκευάσουμε ένα αθλητικό κέντρο με τη βοήθεια κάποιων κονδυλίων που προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις».

Για το δάνειο:

«Δεν είναι δάνειο για την ομοσπονδία. Ούτε ότι επιχορηγούμαστε από την Πολιτεία. Από το 2004 δεν έχουμε λάβει επιχορηγήσεις. Οι Ενώσεις είναι αυτές που επιχορηγούνται. Πέρσι ήταν να λάβουν 1,5 εκατομμύριο ευρώ και πήραμε 2,5 με μια έκτακτη επιχορήγηση. Φέτος δεν έχουμε πάρει τίποτα»

Για την ανανέωση συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος:

«Τον Αύγουστο θα μας απαντήσει. Για το θέμα δεν έχουμε καμία εξέλιξη. Δεν θα πιέσουμε τον κ. Σάντος. Του καταθέσαμε την πρόταση μας και ευελπιστούμε… Είμαστε αισιόδοξοι αλλά εκείνος θα απαντήσει».

Για το θέμα των αδειοδοτήσεων των ΠΑΕ Παναθηναϊκού και ΠΑΣ Γιάννινα:

«Το είπα και χθες στη ΓΣ. Η ΕΠΟ δεν είναι αυτή που δίνει τις άδειες. Είναι υπεύθυνη μέχρι το τμήμα που κάνει εισηγήσεις σε μια ανεξάρτητη επιτροπή. Το τμήμα είχε κάνει την αρνητική της εισήγηση. Κόπηκαν, οι ομάδες έκαναν έφεση και πήραν τις άδειες…
Εμείς τα μέλη της Επιτροπής αδειοδότησης ορίζουμε αλλά δεν είναι υπάλληλοι της ΕΠΟ.

Δεν προβλέπεται κάποια διαδικασία ανάκλησης αδειών… Αν μια επιτροπή κάνει σωστά τη δουλειά της όχι, εμείς σαν ομοσπονδία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε εκτός από το να μην ορίσουμε και πάλι τα μέλη αυτά. Με βάση την απόφαση που πήρε η UEFA, δεν πήραν σωστή απόφαση… Το πώς όμως δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το κρίνω…».

Για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία και αυτόν που θα προβιβαστούν στην πρώτη, στη νέα αγωνιστική σεζόν:

«Και εγώ έχω μια πληροφόρηση ότι υπάρχει μια νέα πρόταση. Δεν μπορώ όμως να προκαταβάλλω μια απόφαση».

Για τις ποινές που επιβλήθηκαν στις ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου στην χθεσινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση:

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την απόφαση να μην υπάρχουν δημοσιογράφοι αλλά ήταν μια παράληψη της ομοσπονδίας η οποία έπρεπε να έχει εξηγήσει τη διαδικασία σε αυτές τις Έκτακτες Συνελεύσεις. Η παράληψη της ομοσπονδίας είναι ότι έπρεπε να ενημερώσουμε την προηγούμενη ημέρα. Δεν θα ξανασυμβεί.

Χθες ήταν μια διαδικασία πολύ καθοριστική για το μέλλον και τη λειτουργία της ΕΠΟ από το 2006 και μετά, από τότε που ορίστηκε το αυτοδιοίκητο. Με αυτά που ειπώθηκαν χθες, δεν υπάρχει κανείς από τα μέλη της ΕΠΟ που να μπορεί να αμφισβητήσει το αυτοδιοίκητο.

Η απόφαση κατά πολλούς ήταν μεσοβέζικη. Αλλά έπρεπε να κοιτάξουμε όλες τις παραμέτρους. Εμείς δεν θέλαμε να υπάρχει υπόνοια εκδικητικής δράσης. Δεν θέλαμε και από την άλλη να υπάρχει και ατιμωρησία. Και –τέλος- θέλαμε να δείξουμε ότι η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών στο μέλλον θα είναι ακόμη πιο σκληρή.

Η ποινή τους είναι 2 στον ένα και 4 στον άλλο παύση λειτουργίας. Εμείς θέλαμε να μην θιγεί το ποδόσφαιρο στην περιοχή».

Για τη συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού για το Euro:

«Μελετάμε τις μετατροπές που πρέπει να γίνουν στο ΟΑΚΑ για να είναι δυνατή η κατάθεση φακέλου στον Σεπτέμβριο. Μας έχουν ζητήσει από την UEFA ότι θα πρέπει έστω να υπάρχει μια υπογραφή από την Πολιτεία ότι θα γίνουν οι μετατροπές. ο υφυπουργός το είδε θετικά και μας είπε πως θέλει να γνωρίζει το κόστος των μετατροπών για να απαντήσει».

Τα βρήκε με Ουντόζι!!

Παίκτης του Άρη πρέπει να θεωρείται ο Σαλόζε Ουντότζι που συμφώνησε σε όλα με τους «κιτρινόμαυρους».
Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής που έχει βουλγαρικό διαβατήριο δέχτηκε την πρόταση του Άρη και θα συνεργαστεί και πάλι με τον Γιάννη Χατζηνικολάου που τον είχε προπονητή κατά την κοινή θητεία τους στην ομάδα του Πλατανιά.
Ο Ουντότζι έχει την ποιότητα και τη δυνατότητα να βοηθήσει τον Άρη στη φετινή του προσπάθεια για μια θετική χρονιά, μετά την άσχημη περσινή πορεία.
Πηγή: arenafm.gr

«Πρωταγωνιστής ο Απόλλων»

Ο προπονητής του Απόλλων Καλαμαριάς, Ανδρέας Παντζιαράς μίλησε στον Arena 89.4 για την πρώτη προπόνηση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα (15/7, 18:00) και τους στόχους της ομάδας στη Football League.
Αρχικά είπε: «Θα είναι μια πρώτη γνωριμία με τους παίκτες και θα ακολουθήσει  προπόνηση. Έχει γίνει μια ανανέωση κατά 50% στο ρόστερ, όπου έχουν αποκτηθεί 6 νέοι παίκτες.  Θα αποκτηθούν άλλοι 4 παίκτες και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα διαπιστώσουμε αν χρειάζονται και άλλοι. Θα αποκτηθούν παίκτες που γνωρίζουν την κατηγορία, έμπειροι και μερικοί νεαροί με φιλοδοξίες».
Για τους έμπειρους παίκτες που θα παραμείνουν: «Όταν υπάρχει αλλαγή στο ρόστερ πρέπει να υπάρχει και σωστή διάδοχη κατάσταση. Πρέπει να υπάρχουν κάποιοι που θα βάλουν τους νέους παίκτες στο κλίμα. Περιμένω πολλά από τους παλαιότερους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ».
Για τους παίκτες που είναι ήδη στην ομάδα: «Υπάρχουν παίκτες που είναι σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία που έχουν εμπειρία και πιστεύω να μας βοηθήσουν να πετυχούμε τους στόχους μας».
Για το γεγονός πως  δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το θέμα με τους δύο ομίλους στην δεύτερη κατηγορία είπε με αρκετή δόση χιούμορ: «Είναι προτέρημα να είσαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να μην ξέρεις πότε θα ξεκινήσει το  πρωτάθλημα, πόσες ομάδες θα είναι και να ζητούν από τους προπονητές τον τέλειο προγραμματισμό».
Για την πρώτη του συμμετοχή σαν προπονητής στη δεύτερη κατηγορία: «Είναι η πρώτη χρόνια που θα δουλέψω στη δεύτερη κατηγορία. Ήμουν στον Πλατάνια όταν ανέβηκε στη δεύτερη εθνική αλλά αποχώρησα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό πάντως».
Ακόμα σημείωσε: «Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Να δούμε το θέμα με τις αδειοδοτήσεις, αν και στην Ελλάδα όλοι παίρνουν τελικά αδειοδότηση για αυτό δεν πάμε μπροστά σε όλα τα επίπεδα».
Για τους στόχους του Απόλλωνα για τη νέα σεζόν: «Στόχος είναι να κάνουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στον αγωνιστικό χώρο. Ο Απόλλων έχει νοικοκυριό στα διοικητικά και είναι από τις λίγες ομάδες που δεν χρεωστάει ούτε ένα ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Είναι σημαντικό να δείξουμε να σοβαρό πρόσωπο, να φτάσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα δούμε το Δεκέμβριο αν η διοίκηση μπορεί να κάνει την υπέρβαση».
Πηγή: arenafm.gr

«Έχει μεγάλο προπονητή»

Ο προπονητής της Πάσινγκ, Γκέραρντ Μπαουμγκάρντνερ μίλησε στον Arena 89.4 για το φιλικό παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ όπου αναφέρθηκε και στην αξία του Χουμπ Στέφενς.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το φιλικό με τον ΠΑΟΚ: «Ήταν πολύ ενδιαφέρον για μια ομάδα όπως η Πάσινγκ να παίξει απέναντι στον ΠΑΟΚ και απέναντι στον Χουμπ Στέφενς που τον γνωρίζω από τότε που ήταν στη Σάλτσμπουργκ και για έμενα ήταν πολύ ευχάριστο να βρεθώ αντίπαλος του και να μιλήσω μαζί του.
Για τη συνομιλία που είχε με τον προπονητή του ΠΑΟΚ: «Μου είπε ότι δουλεύει με νέους παίκτες και αυτό τον ευχαριστεί. Πιστεύω ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να παίξει καλυτέρα αλλά τον δυσκόλεψε η θερμοκρασία. Εγώ από την πλευρά μου είμαι ευχαριστημένος που η ομάδα μου έκανε ευκαιρίες, παρά την ήττα με 1-0».
Για το πώς είδε τον ΠΑΟΚ: «Ξεχώρισα τον ΠΑΟΚ στο αμυντικό κομμάτι. Στο κέντρο έχει παίκτες που μπορούν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και στην επίθεση έχει παίκτες που μπορούν να απειλήσουν ανά πάσα στιγμή».
Για το ποιους παίκτες ξεχώρισε: «Μου άρεσε πάρα πολύ ο Χακόμπο και ο Λούκας που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο. Μου άρεσε και ο αρχηγός (σ.σ. Πάμπλο Γκαρσία) που έπαιζε στο κέντρο και με την εμπειρία του μοίραζε το παιχνίδι».
Για το γεγονός πως η Πάσινγκ έχει ξεκινήσει ήδη τις υποχρεώσεις της για το κύπελλο: «Κερδίσαμε μια μέρα πριν το φιλικό με τον ΠΑΟΚ με 5-0 για το κύπελλο και συνεχίζουμε. Θέλουμε να κάνουμε και φέτος μια καλή πορεία στο κύπελλο όπως πέρσι που το κατακτήσαμε».
Για τον αν ο Στέφενς είναι γνωστός στην Αυστρία: «Φυσικά είναι πολύ γνωστός στην Αυστρία. Πήγε πολύ μπροστά τη Σάλτσμπουργκ. Πηρέ το πρωτάθλημα εκεί. Είναι και πολύ γνωστός στη Γερμάνια και πιστεύω πως θα πάει πολύ καλά στον ΠΑΟΚ».
Αν θα του άρεσε να προπονήσει κάποια ελληνική ομάδα: «Δεν έχω κάποια επαφή αλλά αν έρθει πρόταση θα την εξετάσω και θα το σκεφτώ».
Για το γκολ του Βούκιτς: «Ήταν ένα πολύ ωραίο γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Πραγματικά ένα πολύ όμορφο γκολ».
Πηγή: arenafm.gr

«Καλές εντυπώσεις απο Μανιά»

Ο Μπάμπης Μουστακίδης πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, φιλοξενήθηκε στον Arena fm 89,4 και σχολίασε για το τελευταίο φιλικό αγώνα του Άρη με την Λίτεξ Λόβετς.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Σαν πρώτη εικόνα ήταν θετική, αυτό που περίμενες να δεις το είδες, ο Άρης θέλει πολύ δουλεία στο δημιουργικό κομμάτι αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγάλεις συμπεράσματα, βλέπω πολύ καλή διάθεση από πολλά παιδιά. Από τους καινούργιους ο Μανιάς άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ από τους παλαιότερους σίγουρα περιμένουμε περισσότερα πράγματα φέτος ενώ, σε πρώτη εικόνα ο Τριανταφυλάκος δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από του υπόλοιπους.Σίγουρα θα έχει οφέλη ο Άρης από την παρουσία των μικρών παιδιών και πιστεύω φέτος θα μετουσιωθούν οι προσδοκίες που ξεκίνησαν να φτιάχνονται από πέρσι».
Για τον κόσμο:«Η ομάδα μπορεί να στηριχθεί στον κόσμο, μέχρι τώρα τα δείγματα είναι θετικά, ο κόσμος θα στηρίξει την προσπάθεια και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ό Άρης είναι πάντα δυνατός στο κομμάτι του κόσμου».
Πηγή: arenafm.gr

«Κρατούν όμηρο τον ΠΑΟΚ»

Για την ομάδα του ΠΑΟΚ μίλησε στον ArenaFM.gr  ο Ανδρέας Μανδρίνος , όπου αναφέρθηκε σε Σαββίδη, Ζαγορακη Βρύζα, αλλά και τα χρέη του Δικεφάλου.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Όσο για το διοικητικό, είναι πολύ θετικό που υπάρχει ένας ιδιοκτήτης που αποδεδειγμένα έχει φέρει ρευστότητα στον σύλλογο, και έχει λύσει πάρα πολλά προβλήματα, μένει να δούμε το πώς θα στηθεί η ομάδα.
Είναι κάτι πάρα πολύ θετικό που υπάρχει ένα άνθρωπος σαν τον Σαββίδη  .Από εκεί και πέρα η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση άμα δεν θέλουμε να δούμε την χρονιά που κάναμε φέτος. Όσο για το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι σίγουρη η 2η θέση με το υπάρχον υλικό αλλά με αυτό το υλικό δύσκολα να χτυπήσεις την πρώτη θέση. Και εκτός από το πρωτάθλημα, άμα δεν ενισχυθείς ουσιαστικά δεν έχεις καμία ελπίδα ούτε στην Ευρώπη.
Έχουν γίνει πολλά χτυπήματα στον σύλλογο, η εσωτερική διαμάχη που υπήρχε έκανε κακό στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να επουλωθούν οι πληγές και να προχωρήσουμε. Άμα θέλουμε τον κόσμο πίσω στο γήπεδο, πρέπει να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά και να κοιτάξουμε μπροστά. Άμα κοιτάζουμε προς τα πίσω, πίσω θα πάμε».
Για τον Στέφενς:
«Το “μπακράουντ” του συγκεκριμένου προπονητή μιλάει από μόνο του, το μόνο που μένει είναι να δούμε και την δουλειά του. Καλό θα είναι να γίνει μια ενίσχυση στον κορμό, χρειάζεται έναν ποιοτικό παίκτη που θα κάνει διαφορά. Πάντως μέχρι τώρα δεν βλέπουμε μεγάλη διαφορά»,
Απολογισμός Σαββίδη:
«Είναι σωτήριο ότι μπήκαν όλα αυτά τα χρήματα και έκλεισαν και κλείνουν πάρα πολλές τρύπες. Τα χρήματα αυτά δεν θα μπορούσαν να βρεθούν από αλλού. Από εκεί και πέρα θέλει προσεχτικές κινήσεις και όλα θα πάνε καλά».
Για την υπόθεση των χρεών:
«Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει να κρατιέται όμηρος για τα χρέη ενώ τα λεφτά υπάρχουν. Υπάρχει αυτή η ρευστότητα, γίνεται η πρόταση να πληρωθούν και ξαφνικά αυτοί που καίγονται για τα χρήματα δεν έρχονται να τα πάρουν».
Πηγή: arenafm.gr

Προς Παναιτωλικό ο Έτο!!

Στην ομάδα του Αγρινίου φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αραούχο Έτο καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, απομένουν μόνο τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο για ένα χρόνο.Πηγή: arenafm.gr

Έτοιμος ο «αντί – Σουμπίνιο»

Το κεφάλαιο Σουμπίνιο αναμένεται να κλείσει σήμερα, θετικά ή αρνητικά, για την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ Άρης. Η συνάντηση του ατζέντη του Βραζιλιάνου με την διοίκηση του Ολυμπιακού, θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις για την έλευση ή όχι του παίκτη στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Για τον Σουμπίνιο υπάρχει εμπλοκή του Αστέρα Τρίπολης, που θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό του, αλλά τόσο η οικονομική πρόταση του Άρη όσο και ο ρόλος που θα έχει στην ομάδα, κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό το ενδεχόμενο να φορέσει τα κιτρινόμαυρα.
Σε περίπτωση, βέβαια, που ο Σουμπίνιο αποφασίσει να μην κάνει αποδεκτή την πρόταση συνεργασίας που του έχει καταθέσει η ΠΑΕ Άρης, μέσω του προέδρου της, το “plan b” είναι έτοιμο και θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του arenafm.gr, η διοίκηση του Άρη έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με επιτελικό μέσο που έχει πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία και θα ανακοινώσει άμεσα την απόκτησή του, σε περίπτωση άρνησης του Σουμπίνιο. Το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά ο κ. Ηλιάδης, σε συνεργασία πάντα με τους κ.κ. Μούτα και Χατζηνικολάου, που διατηρούν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Θεσσαλονίκη από το Πράβετς.
Πηγή: arenafm.gr

Στον Ηρακλή ο Κυριάκος!!

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής μέσω της οποίας γνωστοποιεί την απόκτηση του Τάσου Κυριάκου ο οποίος κατά το παρελθόν αγωνίστηκε στην ΑΕΛ, στην Καλλιθέα, στον Άρη, στον Ολυμπιακό αλλά και στον Αστέρα Τρίπολης.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Τάσου Κυριάκου για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.
Ο έμπειρος μέσος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Απόλλωνα Λάρισας την αγωνιστική χρονιά 97-98 και μετά από 3 χρόνια παραμονής μεταπήδησε στην Λάρισα μέχρι το 2001-2002. Επόμενες ομάδες ήταν η Καλλιθέα στα 3 χρόνια 2002-2005, ο Ολυμπιακός, ο Άρης, ο Αστέρας Τρίπολης και ξανά η Λάρισα. Την χρονιά 2009-2010 πηγαίνει στο Κυπριακό πρωτάθλημα και αγωνίζεται με την ομάδα της Ομόνοιας και την επόμενη χρονιά εντάσσεται στην ομάδα του Πας Γιάννενα για 2 χρόνια από το 2010 έως 2012. Την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε με την ομάδα της Νίκη Βόλου όπου είχε 41 συμμετοχές και 5 γκολ.
*Η φωτογραφία του άρθρου, είναι από το επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ηρακλής.

«Χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΟΚ»

Ο Κώστας Ορφανός, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και  πρόεδρος των βετεράνων Θεσσαλονίκης μίλησε στον Arena fm 89,4.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Εγώ νομίζω ότι λείπουν αρκετά πράγματα από τον ΠΑΟΚ, περιμένω να δω μια ομοιογένεια στο σύνολο της ομάδας η οποία θα καλύψει τα όποια κενά σε ποδοσφαιρική αξία, υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην ομάδα».
Για το αν μπορεί να ενσωματωθεί νέος παίκτης:
«Είναι δύσκολο να προσαρμοστεί παίκτης αυτήν την περίοδο, ακόμα και αν ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, θεωρώ ότι είναι ήδη αργά έστω και αν είναι και από το «πάνω ράφι». Αν όμως είναι παίκτης μεγάλης ποιότητας μπορεί να καλύψει αυτό το κενό διάστημα με την εμπειρία του και την ποδοσφαιρική του αξία».
Για τον κόσμο:
«Είναι πολύ σημαντικό που κόσμος του ΠΑΟΚ βρίσκεται κοντά στην ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο, σε μια περίοδο κρίσης. Ο κόσμος στέλνει του δικό του μήνυμα ότι είναι  κοντά και αυτό είναι πολύ βασικό για την ομάδα».
Για το αν χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα:
«Θα χρειαστεί ένας παίκτη με επιτελικά προσόντα γιατί ο Βούκιτς μπορεί να τα πηγαίνει πολύ καλά μέχρι τώρα, να έχει δείξει καλά δείγματα, αλλά πιστεύω ότι δεν θα έχει διάρκεια. Χρειαζόμαστε ένα σέντερ φορ αλλά όπως φαίνεται θα χρειαστούμε και έναν παίκτη στο κέντρο της άμυνας. Επίσης περιμένουμε και τον Σκόνδρα να ανεβάσει την απόδοση του γιατί είναι μέτριος μέχρι τώρα και δεν μπορώ να πω ότι καλύφτηκε με σιγουριά το δεξί άκρο της άμυνας».
Πηγή: arenafm.gr

«Θα χάνει δύσκολα ο Άρης»

Ο Πολυδέυκης Γκουρλάκης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ Άρης φιλοξενήθηκε στον Arena fm 89,4 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εικόνα της ομάδας στον κόσμο αλλά και στα εισιτήρια διαρκείας.
Για το πώς βλέπει την ομάδα:
«Μίλησα με όλα τα παιδιά, είναι η πρώτη φορά που είμαι παρών σε μια προετοιμασία ως μέλος της διοίκησης, αλλά πραγματικά βρήκα μια ομάδα πλήρως οργανωμένη που δεν της λείπει τίποτα και οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να κάνουν την προετοιμασία τους στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, σε τέλειες εγκαταστάσεις. Υπάρχει μια ηρεμία στην ομάδα, μια ηρεμία που έλειπε από την ομάδα τα τελευταία χρόνια, είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι και τα παιδιά προετοιμάζονται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».
Για το φιλικό:
«Είδα πολύ μαχητική την ομάδα, πιστεύω θα κάνουμε μια πολύ δυναμική ομάδα, μια ομάδα που θα είναι πολύ δύσκολη να την κερδίσεις και από εκεί και πέρα άμα καλύψουμε και κάποιες αδυναμίες θα τα πάμε ακόμα καλύτερα. Ήμασταν καλύτεροι από την Λίτεξ και θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει το παιχνίδι.
Όλα τα παιδιά είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και η ηρεμία που επικρατεί βοηθάει πάρα πολύ.»
Για τον κόσμο που παραβρέθηκε στο φιλικό:
«Ήτανε φανταστικός ο κόσμος για ακόμα μια φορά αλλά τι να πούμε για τον κόσμο του Άρη ,έχει αποδείξει άπειρες φορές ποιος είναι».
Για τα εισιτήρια διαρκείας:
«Πάμε αρκετά καλά , είμαι ικανοποιημένος ειδικά για τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει όλη αυτή την προσπάθεια, έχουμε κατεβάσει αρκετά τις τιμές και περιμένουμε ακόμα περισσότερο κόσμο να έρθει να βοηθήσει την ομάδα».
Πηγή: arenafm.gr

«Υπάρχει προοπτική »

Ο προπονητής του Άρη Βαγγέλης Αγγέλου, φιλοξενήθηκε στον Arena fm 89,4 και μίλησε για τις δυσκολίες που υπάρχουν στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο αλλά έδειξε και πολύ αισιόδοξος για την συνέχεια.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Όλοι μας και πρώτη η διοίκηση έχουμε αξιολογήσει την σοβαρότητα και το μέγεθος της δουλειάς που πρέπει να γίνει και η οργάνωση μας και οι συζητήσεις που κάνουμε είναι σε ένα κοινό στόχο, να μην περικλείνουμε από τις προδιαγραφές που έχουμε βάλει, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει ο σύλλογος , στα πολυεπίπεδα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Υπάρχει προοπτική στον Άρη και φάνηκε από τις δυο πρώτες μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν. Οι δυο συγκεκριμένοι παίκτες είχαν προτάσεις από ομάδες που τερμάτισαν πάνω από τον Άρη.Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι, πολύ δυνατοί, πάρα πολύ συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλον.Όσο για μένα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη και την ανέλαβα με μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή , ξέρω ότι υπάρχει προοπτική και αυτό φαίνεται».
Για τους μάνατζερ:«Εμείς από την μεριά μας συνεργαζόμαστε με εκείνο το κομμάτι των μάνατζερ που μπορούμε να δούμε μια προοπτική, και στην δουλειά τους αλλά και στη ν δική μας ικανότητα να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτά που μας λένε.
Ο Άρης πρέπει να πορευτεί τα επόμενα χρόνια με αλήθεια και φερεγγυότητα».
Για τον Πελεκάνο και την πρόταση που του έχει γίνει:«Ο Άρης δεν περιμένει αυτήν την στιγμή από κανέναν παίκτη να κάνει την διαφορά . Ο Μιχάλης βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα πολύπλευρα, εξαιρετικός χαρακτήρας, μεγάλη προσφορά στην ομάδα και θέλουμε να είναι παίκτης μας και την επόμενη χρονιά».
Για το πότε θα κλείσει το ρόστερ του Άρη:«Εμείς είμαστε έτοιμοι να κλείσει το ρόστερ και σήμερα .Η αγορά αντιμετωπίζει καχύποπτα τον Άρη, είμαστε όλοι στο κυνήγι και στα τηλέφωνα για να το αλλάξουμε αυτό, η διοίκηση τρέχει με τους νομικούς για το άρθρο 99, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε».
Πηγή: arenafm.gr

“Μεγάλη τιμή για την Θεσσαλονίκη”

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης φιλοξενήθηκε στον Arena fm 89,4 και μίλησε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων το οποίο γίνεται στην Θεσσαλονίκη. 
Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης ήταν σε φόρμα στο τελευταίο παιχνίδι και σημείωσε 16 πόντους με τρία τρίποντα. Το επόμενο παιχνίδι είναι σήμερα στις 14.30(15/7) με την Σλοβενία.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Το έχω ακόμα, η τέχνη δεν ξεχνιέται», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει για τους συμπέκτες του:
«Μια χαρά τα πάει ο Μπάνε αλλά προχθές δεν έπαιξε στο 3ο δεκάλεπτο  γιατί ένιωσε ένα τράβηγμα .Θα παίξει κανονικά ο Πρέλεβιτς, τον προφυλάξαμε λίγο στο τελευταίο παιχνίδι αλλά δεν γίνεται να απουσιάσει, είναι ο παίκτης των τελικών».
Για τον Τσέκο:
«Και αυτός είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έφαγε όμως μια στα πλευρά και του δημιούργησε πρόβλημα, είναι καλά πάντως και σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει χάσει πολλά κιλά, είναι λιγότερα δηλαδή από τότε που έπαιζε μπάσκετ».
«Είναι μεγάλη υπόθεση που το τουρνουά αυτό διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη».
Πηγή: arenafm.gr

Υπομονή για Καββαδά!

Ο Βασίλης Καββαδάς αποτελεί τον διακαή πόθο του Βαγγέλη Αγγέλου για την ενίσχυση της φρόντ λάιν του Άρη. Ο σέντερ/πάουερ φόργουορντ του Πανιωνίου έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητά ο Αγγέλου, για τον παίκτη που θα ενισχύσει την γραμμή ψηλών και θα μπορεί να αγωνιστεί με ευκολία και στην θέση «4» και στην θέση «5». Ωστόσο, η υπόθεση Καββαδά είναι περίπλοκη, εξαρτάται από τον Πανιώνιο και ο Άρης δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να περιμένει υπομονετικά τις εξελίξεις.
Η παραμονή του Βασίλη Καββαδά στο ρόστερ της Νεοσμυρνιώτικης ομάδας, εξαρτάται από το αν ο ιδιοκτήτης της, Ηλίας Λιανός, μπορέσει να άρει την απαγόρευση της ΦΙΜΠΑ για μεταγραφές παικτών. Ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε και αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος, λόγω της οφειλής του ύψους 76 χιλιάδων ευρώ προς τον Ιβάν Ζορόσκι, από την περίοδο 2009-2010.
Ο Ηλίας Λιανός, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αθήνα, διεμήνυσε στον μάνατζερ του Καββαδά (που τυγχάνει να είναι ο Νίκος Λώτσος, μάνατζερ των Βεζένκοφ και Αντετοκούμπο) ότι κάνει προσπάθειες για να άρει την απαγόρευση της ΦΙΜΠΑ και να βρει μια λύση στο πρόβλημα Ζορόσκι, ώστε ο τελευταίος να αποσύρει την καταγγελία του από την παγκόσμια ομοσπονδία. Αν καταφέρει να βρει λύση, τότε ο Πανιώνιος θα αφήσει ελεύθερο τον Καββαδά και θα κινηθεί για την απόκτηση Αμερικανού παίκτη στην ίδια θέση. Σε διαφορετική περίπτωση, ενημέρωσε τον Λώτσο ότι θα διατηρήσει τον 22χρονο σέντερ στο ρόστερ του Πανιωνίου.
Στο Αλεξάνδρειο είναι αναγκασμένοι να περιμένουν τις εξελίξεις στην υπόθεση Καββαδά, από την στιγμή που ο Αγγέλου θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος παίκτης θα αποτελέσει πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ομάδα του. Μάλιστα, το ενδιαφέρον για τον παίκτη εκφράστηκε επίσημα στον Λώτσο, με την υποσημείωση όμως ότι ο Άρης θα κινηθεί για τον παίκτη εάν και εφόσον ο Πανιώνιος επιλύσει το πρόβλημά του με την ΦΙΜΠΑ και τον αφήσει ελεύθερο.
Ο Καββαδάς από την πλευρά του, φαίνεται να είναι έτοιμος να έρθει με… χίλια στο Αλεξάνδρειο για τον Άρη, σε περίπτωση που ο Πανιώνιος αποφασίσει να κινηθεί για ξένο παίκτη στην θέση του. Και είναι δεδομένο ότι εφόσον προκύψει το διαζύγιο μεταξύ του παίκτη και της Νεοσμυρνιώτικης ομάδας, ο Άρης θα είναι η πρώτη επιλογή του Καββαδά αλλά και η ομάδα που θα έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του.
Όλα τα παραπάνω βέβαια, θα έχουν λόγο συζήτησης εάν και εφόσον ο Πανιώνιος καταφέρει να άρει την απαγόρευση μεταγραφών στην ΦΙΜΠΑ. Γι’ αυτό, διοίκηση και προπονητικό επιτελείο του Άρη, τηρούν στάση αναμονής και συνεχίζουν τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό με βάση τα σημερινά δεδομένα.
Πηγή: arenafm.gr

Παρουσίαση, διαρκείας και… Γκάλης!!

Την προσεχή Πέμπτη, 18 Ιουλίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ Άρης. Πρόκειται για μια… πολυαναμενόμενη και σημαντική συνέντευξη Τύπου, στην διάρκεια της οποίας η διοίκηση αναμένεται να τοποθετηθεί για πολλά και σημαντικά ζητήματα.
Αρχικά, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του Βαγγέλη Αγγέλου, που θα είναι προπονητής του Άρη για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά και ο Παρασκευάς Μουρατίδης που είναι ο νέος operation manager της ΚΑΕ Άρης. Από εκεί και πέρα, η διοίκηση αναμένεται να κάνει τον απολογισμό της αγωνιστικής χρονιάς που έφυγε, να μιλήσει με στοιχεία για την πορεία των προσπαθειών υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99, αλλά και να αναφερθεί σε πολλά ακόμη παράπλευρα αγωνιστικά και διοικητικά ζητήματα.
Για τα εισιτήρια διαρκείας δεν θα γίνει μεγάλη κουβέντα σε αυτήν την συνέντευξη Τύπου, αφού η ΚΑΕ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια ξεχωριστή – και άκρως θεαματική – εκδήλωση, κατά την διάρκεια της οποίας θα παρουσιάσει τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014. Αυτή, σύμφωνα με τις ενδείξεις, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Ιουλίου, στο Nick Galis Hall, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι και ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης, θα δώσει το «παρών» στην παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας της ΚΑΕ για την νέα αγωνιστική περίοδο!
Πηγή: arenafm.gr

Κορυφώνεται η αγωνία!!

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Άρη, σε γενικές γραμμές, προχωρά όπως τον είχαν σχεδιάσει η διοίκηση και ο Βαγγέλης Αγγέλου. Με δεδομένες τις δυσκολίες που υπάρχουν και, κυρίως, την απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβάλλει στον Άρη η ΦΙΜΠΑ, οι κίτρινοι βαδίζουν σε καλό δρόμο και αισιοδοξούν ότι το ρόστερ τους θα έχει ολοκληρωθεί όταν πρέπει και όπως πρέπει. Μάλιστα, μέσα στο επόμενο 48ωρο, αναμένονται ανακοινώσεις από την ΚΑΕ Άρης, που θα ανεβάσουν σημαντικά τον αριθμό των παικτών στους οποίους ο Αγγέλου μπορεί να υπολογίζει για την νέα αγωνιστική περίοδο.
Η υπόθεση του Μιχάλη Πελεκάνου είναι η πρώτη που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι το αργότερο αύριο το απόγευμα. Η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης και ο προπονητής της ομάδας, επικοινώνησαν με τον ατζέντη του παίκτη, Σπύρο Καλλέργη, ενημερώνοντάς τον ότι περιμένουν μέχρι την Τρίτη (16/7) την οριστική απάντηση του Μιχάλη Πελεκάνου στην πρότασή τους. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως άφησαν να εννοηθεί, θα προχωρήσουν στο plan b και στις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για την θέση «3». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πελεκάνος φέρεται κοντά στο να πει το «ναι» στον Άρη και να υπογράψει το νέο του τριετές συμβόλαιο.
Μετά την υπόθεση Πελεκάνου, ακολουθεί αυτή του Κώστα Χαρίση. Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει αναφορικά με όσα σας είχαμε αναφέρει στο ρεπορτάζ προηγούμενων ημερών, αλλά και με τα όσα είχε δηλώσει στο arenafm.gr ο έμπειρος σέντερ. Η συμφωνία με τον Άρη θεωρείται δεδομένη, ωστόσο απομένουν μικρές τυπικές λεπτομέρειες στην σύνταξη των τελικών συμβολαίων, ώστε να υπογραφούν και να επιβεβαιωθεί η παραμονή του Χαρίστη στο Αλεξάνδρειο για τα επόμενα δυο χρόνια. Και αυτή η υπόθεση αναμένεται να κλείσει μέσα στο επόμενο 48ωρο.
Σε ότι αφορά την θέση «2» και τον παίκτη που θα αντικαταστήσει στο ρόστερ του Άρη τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς, ο Γιάννης Καλαμπόκης φέρεται να είναι το φαβορί. Ο 35χρονος γκαρντ έχει συμφωνήσει σε όλα με την διοίκηση της ΚΑΕ Άρης σε προφορικό επίπεδο και περιμένει η συμφωνία να μεταφερθεί σε συμβόλαιο, το οποίο και είναι έτοιμος να υπογράψει. Επικοινωνία έχει υπάρξει και με τον Αλέξη Κυρίτση, ωστόσο έχει διαπιστωθεί διαφορά στο οικονομικό και σε συνάρτηση και με την επιθυμία του παίκτη να «ψαχτεί» για το εξωτερικό, στο Αλεξάνδρειο φαίνεται να προκρίνουν ξεκάθαρα την λύση του Γιάννη Καλαμπόκη για την θέση του σούτινγκ γκαρντ.
Οι παραπάνω τρεις μεταγραφικές υποθέσεις, αναμένεται να κλείσουν άμεσα και θετικά για την ΚΑΕ Άρης. Εάν αυτό συμβεί, ο Βαγγέλης Αγγέλου θα επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση του υπόλοιπου μεταγραφικού σχεδιασμού και, κυρίως, στην απόκτηση δυο ακόμη παικτών που θα ενισχύσουν την φροντ λάιν του Άρη στις θέσεις «4» και «5», αλλά και στην απόκτηση ενός ακόμη παίκτη που θα μπορεί να παίξει στις θέσεις «3» και «4». Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο Αλεξάνδρειο δεν πρόκειται να βιαστούν να κλείσουν το ρόστερ και είναι διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού, ώστε να επωφεληθούν από μεταγραφικές… «καραμπόλες» και να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές.
Πηγή: arenafm.gr

«Ο 'Αρης δεν έχει ταβάνι»

Ο Μιχάλης Μανιάς, πρώτος σκόρερ πέρσι στην Football League μίλησε στο gazzetta.gr για την επιλογή του να απορρίψει άλλες ελληνικές ομάδες και ομάδες από το εξωτερικό και να επιλέξει τον Αρη. ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΠΡΑΒΕΤΣ: ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΤΣΑΛΤΙΔΗΣ
«Ο…  Μανιάς της γειτονιάς σας» έχει κάνει θραύση στο διαδίκτυο και αποτελεί την μεγάλη ελπίδα των φίλων του ΑΡΗ για το σκοράρισμα πάντα βέβαια δίπλα στον Νταβίντ Αγκάνθο. Ο Ροδίτης, πρώτος σκόρερ πέρσι στην football league μίλησε στο gazzetta.gr για την επιλογή του να απορρίψει άλλες ελληνικές ομάδες και ομάδες από το εξωτερικό και να επιλέξει τον 'Αρη
Μιχάλη πως νιώθεις που ανήκεις στην οικογένεια του ΑΡΗ;
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Όταν δέχεσαι πρόταση από μια τόσο μεγάλη ομάδα, νομίζω ότι δικαιώνεσαι ως παίκτης. Έχω προσαρμοστεί ήδη και θέλω να φτάσω το 100%, ώστε να μπορέσω να φτάσω στο σημείο να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν να παίξω σε μια ομάδα με τόσο μεγάλη εμβέλεια στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου»!
Συνεχίζεις με φόρα, όπως ακριβώς τελείωσες τη χρονιά. Με γκολ. Θα συνεχίσεις έτσι;
«Ένας επιθετικός για να λέγεται καλός, πρέπει να βάζει γκολ. Είναι χαρά μου να σκοράρω. Για να συμβαίνει αυτό όμως πρέπει να έχω ρέντα! Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι! Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».
Έχουμε διαπιστώσει πως υπάρχει μια… μανία με τον Μανιά. Πως το βλέπεις;
«Μου αρέσει και με πωρώνει αυτό κι εμένα. Είναι καλό πιστεύω και από την άλλη εγώ θα προσπαθήσω να δουλέψω να δει ο κόσμος όσα θέλω να δώσω μέσα στο γήπεδο. Προσπαθώ να μην αγχώνομαι, ο κόσμος μου δίνει κουράγιο και ενέργεια και θέλω να φανώ αντάξιος των οπαδών».
Πριν κλείσεις στον ΑΡΗ ήρθε πρόταση από τη Ναϊμέγκεν. Την απέρριψες και έκλεισες άμεσα. Γιατί;
«Έγινε μια πρώτη κουβέντα στην αρχή με τον κύριο Ηλιάδη, μου έδειξε ότι ο ΑΡΗΣ με ήθελε κι αφού τα βρήκαμε και τα διευθέτησε όλα, ήρθε η πρόταση μαζί με τα εισιτήρια από τους Ολλανδούς. Δεν είχα λόγο να πάω. Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα».
Στις αρχές λογίζεσαι για βασικός. Πως νιώθεις;
«Θα δουλέψω και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών. Όλοι θέλουν να είναι βασικοί και ειδικά στον ΑΡΗ. Δεν το ξέρω αν είμαι. Αν συμβεί θα είμαι ευτυχισμένος».
Πως αισθάνεσαι που έχεις για συμπαίκτη έναν σπουδαίο στράικερ, τον Νταβίντ Αγκάνθο;
«Από τον Αγκάνθο και τη συνεργασία μας έχω μόνο να κερδίσω. Αν έχεις έναν συμπαίκτη δίπλα σου, που έχει τέτοιες παραστάσεις έχεις μόνο να κερδίσεις».
Λένε πως η αυτοπεποίθηση είναι το μισό γκολ του επιθετικού. Εσύ έχεις;
«Σίγουρα η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στο χαρακτήρα ενός επιθετικού. Όταν αρχίζουν να μπαίνουν τα γκολ, νιώθεις ότι μπορείς να δώσεις πολλά στην ομάδα σου. Ότι είσαι πραγματικά σημαντικός».
Που παίζεις εκτός από φορ;
«Η κλασσική θέση μου αυτή του σέντερ φορ. Πέρυσι όμως το μισό πρωτάθλημα το έβγαλα ως αριστερό εξτρέμ. Θα αγωνιστώ όπου χρειαστεί και θέλει ο κόουτς».
Με το… καλημέρα ο Απόλλωνας αντίπαλος. Τα πρώτα συναισθήματα;
"Τώρα είμαι στον ΑΡΗ και με νοιάζει μόνο αυτό. Θα πάμε να κερδίσουμε. Σέβομαι τον Απόλλων, όμως η ομάδα μου είναι ο ΑΡΗΣ".
Το σλόγκαν… «ο Μανιάς της γειτονιάς σας» έχει κάνει θραύση. Ένα σχόλιο;
«Μακάρι να μπαίνουν γκολ και να λέγονται αυτά! Με πειράζουν και οι συμπαίκτες μου, αλλά είναι αλήθεια ότι αυτός ο χαβαλές σε χαλαρώνει».
Η Βουλγαρία και το Πράβετς πως σου φαίνονται;
«Είναι υπέροχα εδώ. Υπάρχει ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο, μας χαλαρώνει πολύ η λίμνη, αλλά περισσότερο απ’ όλα, τα γήπεδα είναι καταπληκτικά κι έχουν φανταστικό χόρτο σε εξαιρετική κατάσταση».
Ήρθες σε μια ομάδα με πολύ κόσμο. Σε γεμίζει ευθύνη αυτό;
«Νιώθω πολύ καλά, με έχουν υποδεχτεί όλοι με τον καλύτερο τρόπο. Πιστεύω πως το να παίζεις σε μια ομάδα με τέτοιο κόσμο σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός σαν παίκτης. Είναι πολύ σπουδαίο να αγωνίζεσαι για τον κόσμο του ΑΡΗ. Γι’ αυτούς τους οπαδούς».
Ποιοι είναι οι στόχοι του ΑΡΗ και ποιοι οι δικοί σου, από τη στιγμή που πέρυσι έβαλες 18 γκολ στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο;
«Θέλουμε να ξεχαστεί άμεσα η περυσινή χρονιά. Να τελειώνουμε από νωρίς με τη σωτηρία και να κάνουμε ένα αξιοπρεπές πρωτάθλημα, να φτάσουμε όσο μπορούμε πιο ψηλα. Δεν έχει ταβάνι ο Άρης. Σε προσωπικό επίπεδο στόχος είναι φέτος να πετύχω όσα περισσότερα γίνεται. Δεν υπάρχει πήχης! Το θέμα είναι να είμαστε καλά και χωρίς τραυματισμούς»!
Ο Κύργιας είναι καλός αμυντικός ή τον περνάς εύκολα στην προπόνηση;
«Ο Μιχάλης είναι ένας εκπληκτικός αμυντικός, με τρομερά προσόντα κι εξαιρετικές τοποθετήσεις. Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».
Πηγή: gazzetta.gr

Το κρυφό μαράζι των γάβρων!!

Οι παοκτσήδες θέλουν πρωτάθλημα, όχι και οι ολυμπιακοί, ψυχαναλύει ο Αποδυτηριάκιας…
Θρίαμβος Τσίπρα, κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές. Εγώ τι κέρδισα εκτός από τις κάλτσες μου; Με 74% ο σύντροφος Αλέξις πήρε την ΠΑΕ ΣΥΡΙΖΑ και, τώρα που έγινε μεγαλομέτοχος της, εσύ θα περιμένεις να κερδίσεις αφού πρώτα η ομάδα πάρει το πρωτάθλημα.
Τι ακριβώς θα κερδίσω όταν μετά το κόμμα ο αρχηγός πάρει και τις εκλογές; Η ζωή σου θα είναι καλύτερη, θα τα περνάς καλύτερα. Σίγουρο αυτό;
Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ελπίζεις, όμως. Όπως ελπίζουν οι παοκτσήδες με τον δικό τους Τσίπρα, τον Ιβάν Σαββίδη. Ζούμε, άλλωστε, για μια ελπίδα, όπως λένε.
Ναι, αλλά οι γάβροι πήραν, ξαναπήραν το πρωτάθλημα και δεν νοιώθουν κερδισμένοι. Ούτε είναι ευχαριστημένοι. Για ρώτα τους να δεις τι θα σου πουν. Πρωταθλητές είναι και δεν τα περνάνε καλά. Σε τι να ελπίζουν αυτοί;
Λες μαλακίες. Και οι γάβροι ελπίζουν. Να χάσουν το πρωτάθλημα, αυτή είναι η κρυφή τους ελπίδα. Επειδή κάποιοι , και είναι αρκετοί αυτοί, έχουν ξενερώσει, επειδή ψοφάει η ψυχή τους να ξεσαλώσουν. Κι αυτό θα γίνει μόνον αν χάσουν το πρωτάθλημα.  Σου λέω το μαράζι που έχει φυτρώσει μέσα τους και δεν το έχουν συνειδητοποιήσει οι φουκαράδες. Δηλαδή;
Οι παοκτσήδες θέλουν το πρωτάθλημα με αρχηγό τον Σαββίδη, οι ολυμπιακοί αν δεν το χάσουν δεν θα έχουν καμμία δικαιολογία να τα βάλουν πάλι με τον Μαρινάκη.

 Ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ είναι πιο ισχυρός από τον Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, γράφει ο apodytiriakias.gr

Γίνονται εκλογές και χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε που θα μας γράφει ο Τσίπρας. Το ίδιο βράδυ των εκλογών θα παραιτηθεί. Δεν θα έχει άλλη επιλογή. Δεν είναι ο Καραμανλής της ΝΔ και ο Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, με ρίζες βαθειές στο κόμμα τους, που άντεξαν ήττες.

Ο Τσίπρας είναι στον αέρα. Καμμία ισχύ δεν του προσδίδει το 74% των ψήφων, το οποίο άλλωστε είναι μικρό, μικρότατο, όταν δεν είχε αντίπαλο. Και 100% να έπαιρνε στην εσωκομματική διαδικασία δεν έλεγε τίποτα, όσο η νίκη στις εθνικές εκλογές.

Έχασε το κύπελλο, ούτε καν προκρίθηκε στον τελικό ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όπως δεν θα κλονιστεί η θέση του μεγαλομετόχου ακόμα κι αν η ομάδα αποτύχει ολοκληρωτικά στους αγωνιστικούς της στόχους την προσεχή σαιζόν.

Θα φταίει η διαιτησία, πιθανόν ο Στέφενς επειδή έκανε λάθος σχεδιασμό, επειδή πόνταρε σε λάθος επιλογές. Όπως ευθύνες μπορεί να έχει η διοίκηση του Βρύζα, το πρόβλημα επικοινωνίας του Τσιτιακωφ με τον Ζαγοράκη κι ό,τι άλλο.

Ακόμα, όμως, και να φταίει ο Ιβάν, άμα βάζει το χέρι στην τσέπη θα τον προσκυνούν τα πρωτοσέλιδα και οι παοκτσήδες πάντα θα ελπίζουν.

Ο Τσίπρας, από την άλλη, αν δεν πάρει το πρωτάθλημα δεν γλυτώνει με τίποτα. Δεν έχει καμμία δικαιολογία. Όλα είναι με το μέρος του. Κυβέρνηση μνημονιακή, ο κόσμος στη δυστυχία και στους δρόμους. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την αντιπολίτευση.


Πηγή: gazzetta.gr

Για το «μπαμ» με Φάμπρεγας η Γιουνάιτεντ!!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέθεσε πρόταση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ στην Μπαρτσελόνα για τον Ισπανό μέσο.
Η Γιουνάιτεντ χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση στη μεσαία της γραμμή και από την αρχή της φετινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου το όνομα που ακουγόταν ως φημολογία ήταν αυτό του Σεσκ Φάμπρεγας.
Τελικά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά καθώς όπως μεταδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Αγγλίας και της Ισπανίας, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κατέθεσαν πρόταση 30 εκατομμυρίων ευρώ στην Μπαρτσελόνα για να φέρουν τον Ισπανό μέσο στο Ολντ Τράφορντ και να κάνουν ένα από τα μεγαλύτερα «μπαμ» του καλοκαιριού!
Όλο το προηγούμενο διάστημα τα δημοσιεύματα από την Ισπανία για το μέλλον του Φάμπρεγας ήταν αντικρουόμενα με κάποια να υποστηρίζουν ότι ο πρώην άσος της Άρσεναλ θα έβλεπε με καλό μάτι την επιστροφή του στο αγγλικό ποδόσφαιρο και άλλα να υποστηρίζουν πως ο παίκτης δεν σκέφτεται καν την αποχώρησή του από το Καμπ Νου.
Ο ίδιος ο Φάμπρεγας πάντως σε δηλώσεις του είχε επισημάνει πως επιθυμία του είναι να παραμείνει στη Βαρκελώνη, παρά το γεγονός ότι αρκετοί οπαδοί της Μπαρτσελόνα δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοσή του στην ομάδα.
Πηγή: gazzetta.gr

"Όνειρο το περιβραχιόνιο"

Ο Μπάμπης Οικονομόπουλος μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Πράβετς της Βουλγαρίας και αναφέρθηκε στην παρουσία του στον ΑΡΗ, αλλά και το όνειρο ζωής του να φορέσει κάποια στιγμή το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Αναλυτικά τα όσα ειπε:
Για την προετοιμασία : "Δε θα πρωτοτυπήσω και θα πω και εγώ με τη σειρά μου ότι ειλικρινά γίνεται πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής. Δουλεύουμε στη φυσική κατάσταση και σταδιακά θα δουλέψουμε περισσότερο στην τακτική. Θεωρώ ότι όταν τα πόδια θα...λυθούν, με θετική διάθεση θα βγάλουμε μια πολύ καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και θα βελτιωθούμε πολύ τακτικά"
Για το τι ζητά ο Γιάννης Χατζηνικολάου: "Θέλει να παίζουμε για το συμπαίκτη και κανείς να μην έχει το "εγώ" του πάνω από την ομάδα. Θα είμαστε μια ομάδα που θα τρέχει, όλοι μας θα καλύπτουμε χώρους και παραμένουμε πειθαρχημένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο. Θέλουμε να κρατάμε το μηδέν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίζουμε αμυντικά. Απλά είναι απαραίτητο το "δέσιμο" της άμυνας τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν"
Για το αν είναι έτοιμος να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες: "Νιώθω έτοιμος. Πλέον έχω κάποια εμπειρία αγώνων στις πλάτες μου και μπορώ να πάρω πολύ περισσότερες πρωτοβουλίες"
Για το γεγονός ότι είναι ο παλιότερος στην ομάδα: "Είναι περίεργο, γιατί από πιο μικρός έγινα πιο μεγάλος. Οπως και να έχει οι καταστάσεις και οι στιγμές που έζησα στην ομάδα με ωρίμασαν πολύ πιο γρήγορα και πλέον νιώθω πολύ καλά"
Για το αν θα ήθελε να φορέσει το περιβραχιόνιο: "Αυτό είναι σίγουρα ένα όνειρο για εμένα. Κάλλιστα θα μπορούσα και μακάρι ο προπονητής να με επιλέξει"
Για τους νεαρούς της ομάδας: "Πολλά παιδιά θα παίξουν καλύτερα φέτος. Οι περσινές εμπειρίες μας έδωσαν προσωπικότητα και θα δείτε κάτι καλύτερο απ` εμάς φέτος"
Για τις απαιτήσεις του κόσμου: "Ο κόσμος δεν θα αντέξει και φέτος μια ίδια πορεία. Από τη στιγμή που η περσινή χρονιά έχει περάσει στο παρελθόν, μπορούμε φέτος να καταλάβουμε τις άσχημες καταστάσεις πιο γρήγορα και να προλάβουμε κάποιες τυχόν άσχημες καταστάσεις".
Για το λόγο που ανανέωσε το συμβόλαιο του: "Εχω ζήσει πολύ ωραίες στιγμές. Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται βαθιά στην καρδία μου. Είναι το δεύτερο σπίτι μου. Εχω δεθεί με την πόλη, και ήθελα, αλλά και χρειαζόμουν να μείνω".

Ένα... μηχανάκι για τον Θρύλο!! (vid)

Ένα βήμα πριν φορέσει τα ερυθρόλευκα βρίσκεται ο Μοχάμεντ Ραμπιού και το Gazzetta.gr παρουσιάζει το... μηχανάκι που θα προσθέσει στην μεσαία του γραμμή ο Ολυμπιακός.
Στο... φουλ δουλεύουν οι «ερυθρόλευκες» μηχανές στο μεταγραφικό παζάρι και μετά τον Καρλ Μεντζανί που θεωρείται «κλεισμένος» από τους πρωταθλητές, το επόμενο «χτύπημα» θα είναι όπως όλα δείχνουν ο 23χρονος μέσος από τη Γκάνα, Μοχάμεντ Ραμπιού. Πρόκειται για κλασικό «6άρι», που μπορεί να μη διακρίνεται για τα δημιουργικά του χαρίσματα, ωστόσο αναμφίβολα ξεχωρίζει για τις μεγάλες αντοχές του, κάτι που αποτελεί και το κύριο προσόν του.
Η παρουσία του σίγουρα επιβλητική στο χώρο του κέντρου και γι' αυτό «ευθύνονται» τα 188 εκατοστά που... έχει για μπόι. Συνεπώς έχει μεγάλο διασκελισμό, ενώ ξεχωρίζει και για το πάθος του, στοιχείο που καταδεικνύει και η μία κίτρινη κάρτα που δεχόταν ανά τρία ματς περίπου κατά μ.ο. πέρυσι στο Σαμπιονά με την Εβιάν (9 σε 28 παιχνίδια).
Το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει την καριέρα του νεαρού χαφ, που βρίσκεται κοντά στο μεγάλο Λιμάνι.
Το... μετέωρο βήμα στην Ευρώπη
Τα εφηβικά χρόνια του ύψους 1,88 μ. άσου τον βρήκαν στην άσημη Λίμπερτι της πατρίδας του, ένας σύλλογος επτά χρόνια... μικρότερος ηλικιακά από τον ίδιο, αφού ιδρύθηκε μόλις το 1996! Παρ' όλα αυτά δεν άργησε να φτιάξει βαλίτσες για την Ευρώπη, κάτι που έκανε σε ηλικία μόλις 18 ετών. Συγκεκριμένα ο πρώτος του σταθμός στη Γηραιά Ήπειρο ήταν για χάρη της ισπανικής Χιμνάστικ τον Γενάρη του 2008, που συμμετέχει στη Σεγούντα Ντιβιζιόν Β' και δόθηκε ως δανεικός.
Στον σύλλογο της Ταραγόνα (ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας) ωστόσο δεν μπόρεσε ποτέ να καθιερωθεί και δεν έμεινε περισσότερο από ένα εξάμηνο. Σε αυτό το διάστημα μέτρησε μόλις δύο συμμετοχές, δίνοντας το πρώτο του ματς εναντίον της Σεβίλλης για να δοθεί ξανά με τη μορφή δανεισμού στη Χερέθ. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου θα φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα των Ανδαλουσιάνων που αγωνίζονταν στην ίδια κατηγορία, αυτή όμως θα είναι και η μοναδική του (κόντρα στην Τενερίφη). Ολόκληρη η σεζόν τον βρήκε μεταξύ πάγκου, εξέδρας και δεύτερης ομάδας κι έτσι δεν άργησε να αφήσει την ιβηρική χερσόνησο.
Ώρα Ιταλίας και Παγκόσμιος Πρωταθλητής!
Το 1,5 χρόνος που ο Γκανέζος μέσος έμεινε στην Ισπανία μόνο ευχάριστες αναμνήσεις δεν του άφησε και κάπως έτσι τον Αύγουστο του 2009 ταξίδεψε για την Ιταλία, αφού έστω κι αν είχε ελάχιστον χρόνο συμμετοχής προηγουμένως, τράβηξε το βλέμμα των ανθρώπων της Σαμπντόρια, που τότε βρισκόταν μάλιστα στη Serie Α. Και πάλι όμως η καθιέρωση δεν ήρθε ποτέ για τον 20χρονο τότε Ραμπιού. Με τους Γενοβέζους άλλωστε δεν αγωνίστηκε καν σε ολόκληρη τη σεζόν, παρ' όλα αυτά για τον ίδιο ήταν ξεχωριστή;
Ο λόγος; Τον Οκτώβριο του 2009 (16/10) ο 20χρονος τότε άσος αναδεικνυόταν Πρωταθλητής Κόσμου στα γήπεδα της Αιγύπτου, όταν η Γκάνα επικρατούσε με 4-3 στα πέναλτι της Βραζιλίας (0-0 καν. διάρκεια και παράταση) για το Μουντιάλ Νέων, με τον ίδιο να παίζει για 101 λεπτά στον τελικό.
Ουντινέζε και από εκεί... Γαλλία
Αφού δεν κατάφερε ούτε στη Σαμπντόρια να «πιάσει», ο Ραμπιού θα πάει με κανονική μεταγραφή πια στην Ουντινέζε. Τότε ο ίδιος δήλωνε αισιόδοξος, λέγοντας ότι: «Πιστεύω πως με σκληρή δουλειά, θα καταφέρω να παίξω στην Ουντινέζε», οι «μπιανκονέρι» ωστόσο είχαν διαφορετική άποψη, στέλνοντάς τον στη Ligue 2 και την Εβιάν για να «ψηθεί». Την πρώτη του χρονιά (2010-11) δεν φόρεσε περισσότερες από δέκα φορές τη φανέλα της γαλλικής ομάδας, παρ' όλα αυτά πανηγύρισε μαζί της την άνοδο στο Σαμπιονά, μένοντας αρχικά για έναν ακόμα χρόνο.
Αυτή τη φορά φαίνεται πως είχε βρει το... λιμάνι του ο Γκανέζος χαφ, αφού η επόμενη σεζόν ήταν η πρώτη «γεμάτη» της επαγγελματικής του καριέρας. Με 25 συμμετοχές (12 βασικός) στη μεγάλη κατηγορία, κέρδισε και με το... παραπάνω την εμπιστοσύνη της Εβιάν, που θέλησε να αγοράσει τα δικαιώματά του από την Ουντινέζε. Αρχικά οι Ιταλοί αξίωναν για την παραχώρησή του κάτι λιγότερο από 2 εκατ. ευρώ, εν τέλει όμως αρκέστηκαν στα μισά (1 εκατ. ευρώ), με τον Ραμπιού να υπογράφει το καλοκαίρι του 2011 πενταετές συμβόλαιο. Tην ίδια χρονιά μάλιστα έγινε μέλος και της ανδρικής εθνικής ομάδας της χώρας του, μετρώντας έκτοτε 8 συμμετοχές.
Κι αν η δεύτερη χρονιά στη Γαλλία ήταν αυτή της καθιέρωσης, πέρυσι ο 23χρονος άσος δεν το... κουνούσε από το βασικό σχήμα με 28 συνολικά συμμετοχές, έχοντας βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα στις 23 εξ αυτών, ενώ σκόραρε και δύο φορές. Ο Ραμπιού ήταν βασικός μοχλός στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του και μάλιστα αποτέλεσε ένα από τα βασικά της γρανάζια στη μεγάλη μάχη που έδωσε για την παραμονή της στην κατηγορία, τερματίζοντας μόλις δύο θέσεις (16η) και ισάριθμους βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.



Πηγή: gazzetta.gr