Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Από αυτούς δεν κάνει ούτε ένας για Ελλάδα;

Εμείς το έχουμε απορία εδώ στον σκύλο. Απ’ αυτούς τους παίκτες που βγάλανε μάτια στο παγκόσμιο νέων της Τουρκίας, δεν κάνει ούτε ένας για ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος; Το πρωτάθλημα Ουρουγουάης δεν θεωρείται δα κι από τα ακριβότερα στον κόσμο. Είναι πιο προσιτό κι απ’ αυτό της Βραζιλίας κι απ’ αυτό της Αργεντινής, από τα οποία συχνά – πυκνά αγοράζουν παίκτες οι ομάδες μας.
Εμείς, λοιπόν, κοιτάμε το ρόστερ της Ουρουγουάης που έγινε φιναλίστ. Το επίσημο ρόστερ εννοούμε, έτσι όπως είναι μέσα στο σάιτ της ΦΙΦΑ. Η Γαλλία, άλλωστε, που σήκωσε την κούπα έχει ήδη παίκτες σε μεγάλους συλλόγους της χώρας της, οπότε δύσκολα μπορεί κάποιος να αποκτηθεί από ελληνική ομάδα.
Και τι βλέπουμε, λοιπόν; Από τους 21 ποδοσφαιριστές της εθνικής νέων Ουρουγουάης μόνο τέσσερις αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού! Και συγκεκριμένα ένας στην Αϊντχόβεν, ένας στην Μπενφίκα, ένας στην Μπορντό κι ένας στην Ρόμα. Όλοι οι άλλοι είναι ακόμα παίκτες στο πρωτάθλημα Ουρουγουάης.
Κι όποιος έτυχε να δει αγώνες αυτής της ομάδας στο Μουντιάλ της Τουρκίας διαπίστωσε ότι το ταλέντο ξεχειλίζει. Ένας κι ένας είναι οι 18χρονοι και οι 20χρονοι της Ουρουγουάης.
Και για να μην μπερδευτεί κανένας, ο γκολκίπερ Ντε Αμόρες που έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις και αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας της διοργάνωσης (και στον τελικό ήταν φοβερός με δυο, τρείς αποκρούσεις σε φάσεις για γκολ) δεν ανήκει στην Λίβερπουλ της Αγγλίας, όπως είδαμε να γράφεται κάπου σε σάιτ του εξωτερικού, αλλά στην Λίβερπουλ… Μοντεβιδέο! Κι όσοι δεν πιστεύετε, δείτε και μόνοι σας.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: