Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ντοπέ Γκέι, Πάουελ και Σίμπσον!!

Χαμός στον παγκόσμιο στίβο με τα κρούσματα ντόπινγκ. Μετά τον Τάισον Γκέι, έγινε γνωστό ότι Ασάφα Πάουελ και Σερόν Σίμπσον βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένη ουσία.

Ντοπέ Γκέι, Πάουελ και Σίμπσον!
Ένα πολύ ισχυρό «χτύπημα» δέχθηκε την Κυριακή ο στίβος! Δύο τεράστια ονόματα του χώρου, ο Τάισον Γκέι και ο Ασάφα Πάουελ, βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένη ουσία ενώ υπάρχει μία λίστα πέντε Τζαμαϊκανών (ένας από αυτούς είναι ο Πάουελ) που είναι ντοπέ.

Το όλο θέμα ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, όταν ο 30χρονος Αμερικανός σπρίντερ των 100μ., Τάισον Γκέι επιβεβαίωσε ότι είναι θετικός σε έλεγχο που του έγινε και μάλιστα απέσυρε την συμμετοχή του από το Παγκόσμιο της Μόσχας.

Υπήρχε όμως και συνέχεια… Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι θετικοί σε έλεγχο βρέθηκαν τόσο ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ, Ασάφα Πάουελ όσο και η Σερόν Σίμπσον, μία ιδιαίτερα γνωστή και επιτυχημένη αθλήτρια των 100μ, 200μ και 400 μέτρων.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, στην λίστα αυτή υπάρχουν τρεις ακόμα Τζαμαϊκανοί που έχουν πιαστεί ντοπέ αλλά δεν είναι τόσο γνωστοί στον περισσότερο κόσμο. Από την ομοσπονδία της χώρας και το περιβάλλον των αθλητών, προκύπτει ότι όλοι τους πήραν ένα συγκεκριμένο συμπλήρωμα το οποίο περιείχε μία απαγορευμένη ουσία που δεν γνώριζαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ξέσπασε η… φασαρία, ο εκπρόσωπος του πιο μεγάλου ονόματος του χώρου, του Γιουσέιν Μπολτ, ξεκαθάρισε ότι δεν βρίσκεται στην λίστα αυτή ο πελάτης του. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: