Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αυτός είναι αστέρι!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο gazzetta για τον Λούκας που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες με τις ενέργειές του και να αντικαταστήσει επάξια το κενό που έχει αφήσει ο Βιεϊρίνια.
Δεν πρόκειται να μπω στον πειρασμό να γράψω για συμπεράσματα πριν το φιλικό παιχνίδι που θα δώσει ο ΠΑΟΚ με τη Νις στην Τούμπα την μεθεπόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε θα περιοριστώ σε απλές αναφορές καθώς είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι οι παίκτες του Δικεφάλου είναι σαφώς επηρεασμένοι από την εξαντλητική προετοιμασία.
Μπορεί το πνεύμα τους να είναι έτοιμο να απογειωθεί για υψηλές πτήσεις στη νέα περίοδο αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, το σώμα δεν ακολουθεί. Τόσο στον αγώνα με την Ζνόιμο όσο και σ΄ αυτόν με την Πάσινγκ ήταν εμφανές ότι οι παίκτες εκτός από τα κιλά τους… κουβαλούν και την επίπονη προσπάθεια στην οποία τους υποχρεώνει καθημερινά ο Χούμπ Στέφενς.
Ο Ολλανδός χρησιμοποιεί τα φιλικά ως μέρος της προετοιμασίας και όχι ως όπλο για να ενθουσιάσει τους φιλάθλους της ομάδας. Οι εμφανίσεις στους δυο τελευταίους αγώνες του έδωσαν τη δυνατότητα να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τις αδυναμίες της ομάδας και όχι για τα προτερήματα της. Αυτό είναι και το ζητούμε κατά το διάστημα που μια ομάδα βρίσκεται σε προετοιμασία.
Θα μου επιτρέψετε να σταθώ στην παρθενική εμφάνιση του Λούκας με την ασπρόμαυρη φανέλα. Δεν θα πως ότι με άφησε με το στόμα ανοιχτό, σίγουρα όμως μου έδωσε με την παρουσία του στο γήπεδο να πιστέψω ότι τέτοιο παίκτη ο ΠΑΟΚ δεν έχει στο ρόστερ του. Δεν θα τον συγκρίνω με τον Βιερίνια αλλά μπορώ να πω ότι ο Δικέφαλος βρήκε τον παίκτη που θα αντικαταστήσει επάξια τον Πορτογάλο.
Θα δικαιώσω την επιμονή του Γιώργου Γεωργιάδη που ένα χρόνο τώρα προσπαθεί -κι επιτέλους κατάφερε- να φέρει τον Λούκας στην Τούμπα. Τα στοιχεία του Ισπανού μου δίνουν το δικαίωμα να υποστηρίξω ότι, είναι ένα λαμπερό αστέρι που αν τον βοηθήσει η τύχη και φυσικά δουλέψει και ο ίδιος για να το πετύχει, θα λατρέψει η Τούμπα! Γρήγορος με ή χωρίς την μπάλα, , τεχνίτης, με πολλές επιλογές στις κινήσεις του, «βλέπει» εστία και πολλά ακόμα που θα μας δείξει στην πορεία.
Με έπεισε στα λίγα λεπτά της αγωνιστικής παρουσίας του στο τελευταίο φιλικό του ΠΑΟΚ ο Ισπανός, ότι μπορεί να αναστατώσει κάθε άμυνα που θα βρει μπροστά του αρκεί να πετύχει το στόχο του. Να φθάσει δηλαδή με απειλητικές διαθέσεις στην αντίπαλη εστία ή να ανοίξει διαδρόμους για να φθάσουν σ΄ αυτή με μεγαλύτερη άνεση οι συμπαίκτες του.
Είναι ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ενός αγώνα μια ενέργεια ή μια επιλογή του. Παίκτης που μπορεί να σηκώσει φιλάθλους από τις πολυθρόνες του για να τον παρακολουθήσουν live. Δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει με την ίδια αποτελεσματικότητα στα πλάγια ή στον άξονα. Ξέρω ότι όταν θα βρεθεί σε καλή αγωνιστική και φυσική κατάσταση –ξεκίνησε προετοιμασία πολύ αργότερα από τους συμπαίκτες του- θα… αναγκάσει την Τούμπα να ασχοληθεί μαζί του.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: