Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Καλί: «Πρώτος στόχος η παραμονή»

Την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα έθεσε ως πρωταρχικό στόχο του Παναιτωλικού τη νέα σεζόν ο Σιρίλ Καλί, μιλώντας στην “Sportday”.

Καλί: «Πρώτος στόχος η παραμονή»
Με ένα και μοναδικό στόχο θα ξεκινήσουν τη σεζόν στον Παναιτωλικό και αυτός δεν είναι άλλος από την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, όπως δήλωσε ο Σιρίλ Καλί.

Ο Γάλλος αμυντικός χαρακτήρισε τη μετακόμισή του στον Παναιτωλικό ως μία νέα αρχή.

Ακόμη, αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους, δηλώνοντας πως θέλει να αποδείξει τις ικανότητες του δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό εντός και εκτός γηπέδου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα “Sportday”:

- Έπαιξε ρόλο η παρουσία του Μάκη Χάβου, που ήσασταν μαζί πέρυσι στη Βέροια;
«Τον ξέρω και με ξέρει. Είχα πολύ καλή συνεργασία μαζί του. Τον εκτιμώ και τον σέβομαι πάρα πολύ».

-Ο στόχος είναι η παραμονή ή στο πίσω μέρος του μυαλού σας υπάρχει και το κάτι παραπάνω;
«Όταν έρχεσαι από τη δεύτερη κατηγορία, πρέπει να σκέφτεσαι την παραμονή. Ακόμη και όταν διαθέτεις μία πολύ καλή ομάδα. Μετά θα δεις πώς θα κυλήσει η σεζόν. Για μένα προσωπικά πρώτος στόχος είναι η παραμονή».

-Ο «ανταγωνισμός» σε μία θέση, είναι ευεργετικός;
«Για όλους είναι καλό. Βοηθά τον παίκτη να γίνεται καλύτερος. Έτσι πρέπει να μάχεται. Θες το δικό σου καλό ως παίκτης και να αγωνίζεσαι. Έτσι κάνεις καλό και στην ομάδα».

-Το γεμάτο γήπεδο δημιουργεί άγχος;
«Άγχος; Όχι. Είναι κίνητρο. Είναι χαρά. Για όλους είναι καλύτερο να παίζουν σε γεμάτο γήπεδο».

-Οι προσωπικές φιλοδοξίες;
«Θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου πως μπορώ να γίνω καλύτερος. Ότι αξίζω να γίνομαι καλύτερος. Και να αποδείξω την αξία μου στην ομάδα. Πως αξίζω να παίζω. Και φυσικά να την βοηθήσω να φτάσει σε καλύτερο επίπεδο».

-Πόσο εύκολο είναι για έναν παίκτη να αλλάζει συνεχώς τόπο διαμονής;
«Για μένα αποτελεί μία καινούργια αρχή. Θέλω να κάνω κάτι καλύτερο. Να αναζητήσω καινούργιο στόχο. Να αποδείξω πως μπορώ να γίνω καλύτερος».

-Το πρωτάθλημα των 18 ομάδων πόσο διαφορετικό θα είναι με το περσινό;
«Θα είναι καλύτερο. Θα υπάρχουν περισσότερα ματς και έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να μαζέψουμε περισσότερους πόντους. Θα είναι καλύτερο».

-Ένα μήνυμα για τον κόσμο;
«Είμαι ένα αληθινό πρόσωπο. Δεν κρύβω κάτι. Θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό, μέσα και έξω από το γήπεδο. Θα τους αποδείξω πως είμαι καλός και ένας από αυτούς. Ευχαριστώ τον κόσμο που μέχρι στιγμής με έχει δεχθεί και μου συμπεριφέρεται τόσο καλά».

-Για την οικονομική κρίση;
«Όλοι έχουν επηρεαστεί. Κάποιοι μάλιστα την εκμεταλλεύονται και τη χρησιμοποιούν ως αφορμή για να μην πληρώνουν. Ο ποδοσφαιριστής για πόσα χρόνια θα παίζει μπάλα; 10; 15; Προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για την οικογένειά του. Πλέον τα κασέ έχουν πέσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Εγώ ευχαριστώ τον Θεό για όλα όσα έχω, γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν έστω ένα ευρώ. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τη γυναίκα μου που είναι στο πλευρό μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: