Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

«Ο Άρης δεν στηρίζεται σε βεντέτες»

Ο γενικός αρχηγός του Άρη, Κώστας Δράμπης, μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία των κιτρινόμαυρων στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.
Αναλυτικότερα τα όσα ανέφερε
-Πως είναι αρχικά να επιστρέφετε σε ενεργό ρόλο στα κοινά του Άρη μετά πολλά χρόνια;
«Για μένα είναι λίγο φορτισμένο το κλίμα. Είναι συγκινητικό. Είναι πολλά τα 32 χρόνια που λείπω και η επιστροφή είναι συγκινητική. Είναι τιμητικό και δεν το παραγνωρίζω το ότι με διάλεξε ο πρόεδρος. Όχι απλά δεν μπορούσα να πω όχι, αλλά απάντησα με την ψυχή μου ναι. Δεν έχω παρά να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Μιλήσαμε όλο κι όλο ένα τέταρτο με τον πρόεδρο. Δεν χρειάστηκε περισσότερο και τα βρήκαμε σε όλα».
-Πως είναι η προσαρμογή σας στην ομάδα και στο σύνολο αυτές τις ημέρες;
«Με δέχτηκαν όλοι με χαρά στην ομάδα και ήδη έχουμε μια άψογη συνεργασία. Νομίζω ότι ο τρόπος λειτουργίας μας είναι εξαιρετικός, άκρως σοβαρός κι επαγγελματικός και θεωρώ πως το βλέπετε κι εσείς. Τα βρήκα όλα πολύ ωραία και είναι ιδανικές οι συνθήκες. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Παναγιώτη Δαδάλα που κανόνισε την φετινή προετοιμασία και ήμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το ξενοδοχείο, τα γήπεδα και την φιλοξενία».
-Είναι όλα εντελώς διαφορετικά από την εποχή που παίζατε;
«Όταν έπαιζα εγώ όλα ήταν πολύ απλά και πρωτόγονα τα πράγματα. Τώρα δουλεύουμε σε ένα ευρωπαϊκό πρότυπο κι επειδή η προπονητική είναι ο τομέας μου, νιώθω ότι όλα πλέον γίνονται πολύ πιο επαγγελματικά κι οργανωμένα».
-Για να καταλάβουμε κι εμείς κι ο κόσμος. Ποιος είναι ο ακριβής ρόλος σας στην ομάδα;
«Αρχηγός της αποστολής είμαι εδώ. Ουσιαστικά είμαι ο γενικός αρχηγός της ομάδας. Για να είμαι ακριβής, θα είμαι ο επόπτης του αγωνιστικού τμήματος. Το ξεχωρίσαμε με τον Γιώργο Κολτσίδα. Στο εξωτερικό ο αντίστοιχος ρόλος για τις αρμοδιότητες που έχω είναι γνωστός ως football department. Αντίστοιχα του Κολτσίδα λέγεται general manager. Eίναι απαραίτητος ο Κολτσίδας κι αυτά γίνονται, διότι ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να υπάρχει κάποιος σταντ μπάι για θέματα της ομάδας και να αφήσει την αποστολή, για λειτουργικά θέματα. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και αυτό είναι απαραίτητο. Δεν διεκδικούμε κάποιο τίτλο στον Άρη. Αν θέλετε πιο απλά είμαι αυτός που λέγανε παλιά, έφορος ποδοσφαίρου».
-Το κεφάλαιο παλαίμαχοι είχε υποβαθμιστεί πολύ στον Άρη τα τελευταία χρόνια και υπήρχε μια αποστροφή προς αυτούς. Πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό με την επιστροφή σας ή και τη συμμετοχή του κυρίου Σπυρίδωνα στην ομάδα πέρυσι;
«Η ιστορία των παλαιμάχων είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην ιστορία μιας ομάδας. Πάντα υπήρχαν οι βετεράνοι κοντά στον Άρη. Ο Σεμερτζίδης, ο Μιχαλήτσος, ο Βένος ποτέ δεν απομακρύνθηκαν από την ομάδα. Θεωρώ ότι πάντα οι βετεράνοι πρέπει να αποτελούν μέλη των διοικήσεων. Γενικότερα μια διοίκηση πρέπει να αποτελείται από τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Τρεις με τέσσερις επιχειρηματίες ώστε να υπάρχει η ρευστότητα, τρεις με τέσσερις τεχνοκράτες, δικηγόροι και λοιπά ώστε να διαχειρίζονται τις δύσκολες και περίεργες καταστάσεις και τρεις με τέσσερις βετεράνους οι οποίοι θα κρατάνε τις ισορροπίες. Με αυτήν τη λογική και προς αυτήν την κατεύθυνση η νέα διοίκηση ανοίγει την πόρτα ξανά στους βετεράνους. Αισθανθήκαμε την απομόνωση, η οποία ήταν πολιτική των παλαιότερων διοικήσεων, όμως τώρα με τη νέα διοίκηση έγινε ένα μεγάλο άνοιγμα. Σαν βετεράνοι εμείς δεν θα ήρθαμε ούτε θα έρθουμε ποτέ σε κόντρα με το σωματείο. Ο Άρης είναι πάνω από όλους μας. Η ομάδα πρέπει τους βετεράνους της να τους χρησιμοποιεί περιοδικά και όχι να μένει κάποιος δεκαπέντε χρόνια στην ομάδα, επειδή δεν έχει κάτι άλλο να κάτι. Πρέπει να έρχεται και να παρέρχεται και προφανώς να είναι καταξιωμένος σαν άνθρωπος και αποδεκτός στο κοινωνικό σύνολο μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας».
-Ο Άρης πέρυσι είχε μια κάκιστη σεζόν. Φέτος αυτό θα αποφευχθεί;
«Πέρυσι η χρονιά ήταν τρομακτική και την παρακολουθήσαμε όλοι με κομμένη την ανάσα. Φέτος δεν μπορώ να προβλέψω από τώρα τι θα γίνει, όμως σίγουρος είμαι πως δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα, τα οποία ούτως ή άλλως δεν τα είχαμε συνηθίσει στον Άρη. Σήμερα γίνονται σωστά πράγματα. Με χαμηλούς τόνους ήρθαμε εδώ και δεν κάνουμε σπατάλες ούτε σε χρήματα ούτε σε λόγια. Απλωνόμαστε μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη μας. Το πακέτο μ’ αρέσει και κυρίως ο τρόπος που εργάζονται οι γυμναστές, οι φυσιοθεραπευτές και γενικότερα το στιλ που δουλεύουν οι παίκτες. Χθες (Σάββατο) δώσαμε έναν άνισο αγώνα σε εισαγωγικά κι αν αντιληφθεί κανείς ότι η αντίπαλος ομάδα είναι έτοιμη, ξεκινάει το πρωτάθλημα και έχει ένα πλήρες ρόστερ. Αντ’ αυτού εμείς και στα μέσα της προετοιμασίας είμαστε και το ρόστερ μας δεν έχει κλείσει, ωστόσο ήμασταν αξιοπρεπείς και για μένα ικανοποιητικοί. Νομίζω πάντως ότι μας λείπουν μεταγραφές».
-Με μια πιο ποδοσφαιρική ματιά τι ομάδα πάει να κάνει ο Άρης για ποιο λόγο είστε αισιόδοξος;
«Είναι γεγονός πως σταμάτησε ο Άρης να στηρίζεται σε μια δυο βεντέτες. Δεν είναι σωστός αυτός ο τρόπος. Χτίζει ο κόουτς μια ομάδα χωρίς πολλά ονόματα, η οποία βασίζεται στο σύνολο κι αυτός κατά την άποψή μου είναι ο σωστός ο δρόμος. Θα έχουμε ούτως ή άλλως περισσότερους Έλληνες και νεαρούς φέτος, ενώ και τα ξένα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, χωρίς να ξέρω βέβαια πως θα εξελιχθεί η περίπτωση του Αγκάνθο. Στόχος πάντως είναι να κάνουμε μια ομάδα που να φαίνεται πρώτα η ομάδα και μετά ο παίκτης. Να μην λέμε άμα δεν παίξει ο… τάδε χάσαμε».
-Φαίνεται πάντως ότι βρίσκεστε πολύ κοντά στα παιδιά και τους μιλάτε διαρκώς. Τι τους συμβουλεύετε;
«Δεν θέλω να τους πιέζω. Ίσα – ίσα να τους αποφορτίζω θέλω. Χαλαρά – χαλαρά το κάνω, κυρίως όταν βλέπω να ψιλοχάνονται. Για παράδειγμα ο Καραγιάννης και ο Σταυρόπουλος, κάνοντας δυο λάθος ενέργειες χθες φάνηκε να επηρεάζονται και να μην έχουν την ψυχολογία. Στις αλλαγές τους έπιασα και τους είπα ότι πρέπει να είστε συνειδητοποιημένοι. Μην ακούτε την κερκίδα. Μόνο να είστε συγκεντρωμένοι την ώρα του ματς. Προσπαθώ να τους πω να κάνουν αυτά που έκανα εγώ όταν έπαιζα. Θα επιμείνω σε αυτό».
-Υπάρχει ποδοσφαιριστής που να σας θυμίζει τον παίκτη Δράμπη;
«Από τη νέα εποχή το στιλ μου ήταν σαν του Τσιάρτα. Εγώ είχα τις μεταβιβάσεις και τα στημένα. Φανταστείτε πως ο Αλεξιάδης δεν άφηνε κανέναν να χτυπήσει κόρνερ! Μόνο εμένα γιατί του την έστελνα ακριβώς εκεί που ήθελε. Ψύχραιμος ήμουν και καλός στις ασίστ. Στον Άρη τον τωρινό είναι εξελίξιμος ο Σουνάς σε αυτό το στιλ. Δεν θέλω όμως να το χρεώσω το παιδί. Έχει τα στοιχεία σίγουρα. Εγώ τότε δεν είχα σχέση με τον Κούη, τον Σεμερτζίδη ή τον Μπαλή. Το ποδόσφαιρο πάντως δεν ζητάει να περνάς δέκα παίκτες και να κάνεις γκολ. Θέλει την μπάλα να παίζεται με τη μία».
-Πότε υπήρχε περισσότερη παιδεία; Στην εποχή σας ή τώρα;
«Κοιτάξτε πλέον οι ποδοσφαιριστές δεν σπουδάζουν . Τότε είχαμε έξι ή επτά φοιτητές στην ομάδα. Εκείνη την εποχή δεν εξασφαλιζόμασταν από το ποδόσφαιρο και κοιτούσαμε να κάνουμε κάτι ακόμα. Ο Ζήνδρος ήταν στο Πολυτεχνείο, εγώ στα ΤΕΦΑΑ κι άλλοι πολλοί σε σχολές. Ήμασταν πρωτοπόροι ως ομάδα σε αυτό. Ποδοσφαιρική παιδεία όμως αυτά τα παιδιά έχουν περισσότερο, από ότι είχαμε εμείς. Τότε αν έκανες ένα γκολ και έβγαινες ως το πρωί και δεν σου μιλούσε κανείς. Είχες το δικαίωμα. Τώρα όλοι σε ελέγχουν. Τα παιδιά ανεβαίνουν στο δωμάτιο από νωρίς. Παλιά έβλεπες όλοι μετά την προπόνηση άπλωναν τα τάβλι και τις τράπουλες!».
-Ενίσχυση χρειάζεται η ομάδα και ποιοι σας έχουν εντυπωσιάσει από τις μεταγραφές;
«Τα κενά δεν μπορώ να σας τα πω εγώ, διότι είναι δουλειά του προπονητή. Θα βασιστούμε ως ομάδα στο τρέξιμο, στο πρέσινγκ και στις γρήγορες επιστροφές. Αυτό θα επιτευχθεί με τα παιχνίδια, το τρέξιμο και το όλοι μαρκάρουμε και όλοι επιτιθέμαστε. Κρίση θα έχω μετά την Τρίτη ή τέταρτη αγωνιστική. Η ομάδα όμως δεν θα πάει σε μεταγραφές μεγάλων ηλικιών. Ενίσχυση προφανώς και χρειαζόμαστε, αλλά δεν πρέπει να έχουν μεγάλη απόκλιση οι παίκτες ηλικιακά. Με εντυπωσιάζει η δουλειά του Μπουζάνη και με εντυπωσιάζει επειδή έχει παιδεία και δουλεύει πολύ σκληρά».
-Ο γενικός αρχηγός στα ελληνικά πρότυπα έχει συνηθίσει να σπρώχνει και να κάνει μαγκιές. Εσείς;
«Πιστεύω ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος για να κερδίσεις. Να ορμάμε όλοι στον επόπτη και τι υα βγει; Αυτό φαίνεται στην κερκίδα ωραίο. Την πωρώνει. Νομίζω όμως ότι η επίσημη διαμαρτυρία στα αποδυτήρια είναι πιο σωστή. Δεν είναι του επιπέδου του Άρη και του δικού μου επιπέδου τα νταϊλίκια. Θα κάνω αυτό που είναι σωστό. Δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας».
-Αυτά τα χρόνια που παρακολουθούσατε τον Άρη τι δεν πήγε όπως θα έπρεπε και φτάσαμε εδώ;
«Χάθηκε η αξιοπιστία του Άρη μετά τα συσσωρευμένα χρέη. Κυρίως στους παίκτες που δεν πληρώνονταν. Γίνανε σπατάλες. Δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τα βασικά. Έτσι χάθηκε και το κίνητρο από τους παίκτες του ρόστερ».Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: