Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

«Ο 'Αρης δεν έχει ταβάνι»

Ο Μιχάλης Μανιάς, πρώτος σκόρερ πέρσι στην Football League μίλησε στο gazzetta.gr για την επιλογή του να απορρίψει άλλες ελληνικές ομάδες και ομάδες από το εξωτερικό και να επιλέξει τον Αρη. ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΠΡΑΒΕΤΣ: ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΤΣΑΛΤΙΔΗΣ
«Ο…  Μανιάς της γειτονιάς σας» έχει κάνει θραύση στο διαδίκτυο και αποτελεί την μεγάλη ελπίδα των φίλων του ΑΡΗ για το σκοράρισμα πάντα βέβαια δίπλα στον Νταβίντ Αγκάνθο. Ο Ροδίτης, πρώτος σκόρερ πέρσι στην football league μίλησε στο gazzetta.gr για την επιλογή του να απορρίψει άλλες ελληνικές ομάδες και ομάδες από το εξωτερικό και να επιλέξει τον 'Αρη
Μιχάλη πως νιώθεις που ανήκεις στην οικογένεια του ΑΡΗ;
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Όταν δέχεσαι πρόταση από μια τόσο μεγάλη ομάδα, νομίζω ότι δικαιώνεσαι ως παίκτης. Έχω προσαρμοστεί ήδη και θέλω να φτάσω το 100%, ώστε να μπορέσω να φτάσω στο σημείο να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν να παίξω σε μια ομάδα με τόσο μεγάλη εμβέλεια στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου»!
Συνεχίζεις με φόρα, όπως ακριβώς τελείωσες τη χρονιά. Με γκολ. Θα συνεχίσεις έτσι;
«Ένας επιθετικός για να λέγεται καλός, πρέπει να βάζει γκολ. Είναι χαρά μου να σκοράρω. Για να συμβαίνει αυτό όμως πρέπει να έχω ρέντα! Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι! Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».
Έχουμε διαπιστώσει πως υπάρχει μια… μανία με τον Μανιά. Πως το βλέπεις;
«Μου αρέσει και με πωρώνει αυτό κι εμένα. Είναι καλό πιστεύω και από την άλλη εγώ θα προσπαθήσω να δουλέψω να δει ο κόσμος όσα θέλω να δώσω μέσα στο γήπεδο. Προσπαθώ να μην αγχώνομαι, ο κόσμος μου δίνει κουράγιο και ενέργεια και θέλω να φανώ αντάξιος των οπαδών».
Πριν κλείσεις στον ΑΡΗ ήρθε πρόταση από τη Ναϊμέγκεν. Την απέρριψες και έκλεισες άμεσα. Γιατί;
«Έγινε μια πρώτη κουβέντα στην αρχή με τον κύριο Ηλιάδη, μου έδειξε ότι ο ΑΡΗΣ με ήθελε κι αφού τα βρήκαμε και τα διευθέτησε όλα, ήρθε η πρόταση μαζί με τα εισιτήρια από τους Ολλανδούς. Δεν είχα λόγο να πάω. Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα».
Στις αρχές λογίζεσαι για βασικός. Πως νιώθεις;
«Θα δουλέψω και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών. Όλοι θέλουν να είναι βασικοί και ειδικά στον ΑΡΗ. Δεν το ξέρω αν είμαι. Αν συμβεί θα είμαι ευτυχισμένος».
Πως αισθάνεσαι που έχεις για συμπαίκτη έναν σπουδαίο στράικερ, τον Νταβίντ Αγκάνθο;
«Από τον Αγκάνθο και τη συνεργασία μας έχω μόνο να κερδίσω. Αν έχεις έναν συμπαίκτη δίπλα σου, που έχει τέτοιες παραστάσεις έχεις μόνο να κερδίσεις».
Λένε πως η αυτοπεποίθηση είναι το μισό γκολ του επιθετικού. Εσύ έχεις;
«Σίγουρα η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στο χαρακτήρα ενός επιθετικού. Όταν αρχίζουν να μπαίνουν τα γκολ, νιώθεις ότι μπορείς να δώσεις πολλά στην ομάδα σου. Ότι είσαι πραγματικά σημαντικός».
Που παίζεις εκτός από φορ;
«Η κλασσική θέση μου αυτή του σέντερ φορ. Πέρυσι όμως το μισό πρωτάθλημα το έβγαλα ως αριστερό εξτρέμ. Θα αγωνιστώ όπου χρειαστεί και θέλει ο κόουτς».
Με το… καλημέρα ο Απόλλωνας αντίπαλος. Τα πρώτα συναισθήματα;
"Τώρα είμαι στον ΑΡΗ και με νοιάζει μόνο αυτό. Θα πάμε να κερδίσουμε. Σέβομαι τον Απόλλων, όμως η ομάδα μου είναι ο ΑΡΗΣ".
Το σλόγκαν… «ο Μανιάς της γειτονιάς σας» έχει κάνει θραύση. Ένα σχόλιο;
«Μακάρι να μπαίνουν γκολ και να λέγονται αυτά! Με πειράζουν και οι συμπαίκτες μου, αλλά είναι αλήθεια ότι αυτός ο χαβαλές σε χαλαρώνει».
Η Βουλγαρία και το Πράβετς πως σου φαίνονται;
«Είναι υπέροχα εδώ. Υπάρχει ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο, μας χαλαρώνει πολύ η λίμνη, αλλά περισσότερο απ’ όλα, τα γήπεδα είναι καταπληκτικά κι έχουν φανταστικό χόρτο σε εξαιρετική κατάσταση».
Ήρθες σε μια ομάδα με πολύ κόσμο. Σε γεμίζει ευθύνη αυτό;
«Νιώθω πολύ καλά, με έχουν υποδεχτεί όλοι με τον καλύτερο τρόπο. Πιστεύω πως το να παίζεις σε μια ομάδα με τέτοιο κόσμο σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός σαν παίκτης. Είναι πολύ σπουδαίο να αγωνίζεσαι για τον κόσμο του ΑΡΗ. Γι’ αυτούς τους οπαδούς».
Ποιοι είναι οι στόχοι του ΑΡΗ και ποιοι οι δικοί σου, από τη στιγμή που πέρυσι έβαλες 18 γκολ στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο;
«Θέλουμε να ξεχαστεί άμεσα η περυσινή χρονιά. Να τελειώνουμε από νωρίς με τη σωτηρία και να κάνουμε ένα αξιοπρεπές πρωτάθλημα, να φτάσουμε όσο μπορούμε πιο ψηλα. Δεν έχει ταβάνι ο Άρης. Σε προσωπικό επίπεδο στόχος είναι φέτος να πετύχω όσα περισσότερα γίνεται. Δεν υπάρχει πήχης! Το θέμα είναι να είμαστε καλά και χωρίς τραυματισμούς»!
Ο Κύργιας είναι καλός αμυντικός ή τον περνάς εύκολα στην προπόνηση;
«Ο Μιχάλης είναι ένας εκπληκτικός αμυντικός, με τρομερά προσόντα κι εξαιρετικές τοποθετήσεις. Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: