Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Όταν σε χτυπάει στο μυαλό!!

Ο Σταύρος Κόλκας σχολιάζει τις δυσκολίες που υπάρχουν για όλους σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας και την ανάγκη του ΠΑΟΚ για απόκτηση παίκτη πίσω από τον επιθετικό.
Σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, δώδεκα – δεκατρείς μέρες μετά την έναρξη του βασικού σταδίου, είναι αυτό που έχω χαρακτηρίσει εδώ και καιρό φάση αγαμίας. Είναι η περίοδος που κανένας δεν σκέφτεται καθαρά, είτε οι δημοσιογράφοι, είτε οι παίκτες και αυτό έχει αντίκτυπο και στα κείμενά μας και στην απόδοση μιας ομάδας.
Το να είσαι δημοσιογράφος, έχει μία λογική να περνάς φάση αγαμίας για δύο εβδομάδες, αλλά για τους παίκτες, ειδικά τους ανύπαντρους, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Ιδίως που τώρα υπάρχουν αυτά τα social media.
Είσαι παίκτης, ανάμεσα σε παίκτες, δύο σχεδόν εβδομάδες βλέπεις κάτι γκόμενες σχεδόν τραγικές στο ξενοδοχείο, οι οποίες ομορφαίνουν με μαθηματική ακρίβεια όσο περνάνε οι μέρες. Ανεβαίνεις στο δωμάτιο και ανοίγεις τον λογαριασμό σου στο twitter ή το facebook και η άλλη σου έχει στείλει φωτό με τον πάτο της. Έχεις θέμα.
Αυτό είναι ένα κομμάτι της κατάστασης που δεν αφορά βέβαια όλους, όμως όπως και να χει, έναν βαθμό συγκέντρωσης στον στόχο σου στερεί.
Το άλλο, είναι η προπόνηση. Δεν είναι τόσο η πίεση που προσφέρει αυτή, που όντως σε σακατεύει, αλλά το γεγονός πως ξυπνάς, πρωινό, πας προπόνηση, μεσημεριανό, ξεκουράζεσαι μία ώρα, πάλι μετά προπόνηση, γυρνάς, φαγητό, δωμάτιο. Ψυχολογικά σε καταρρακώνει μετά από κάποια φάση.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο ΠΑΟΚ έδωσε δύο φιλικά μέσα σε ένα 24ωρό, με διαφορετικές βέβαια ομάδες και με γενικότερα κακή εικόνα, τόσο κακή που σε κάνει να προβληματίζεσαι. Εγώ βέβαια, ούτε προβληματίζομαι, ούτε ενθουσιάζομαι, λέω να περιμένω.
Ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα που μπορεί να αντεπεξέλθει στους στόχους της, τους άμεσους και το μόνο που μου τη δίνει στα νεύρα είναι πως δεν έχουμε πάρει παίκτη πίσω από τον φορ. Με τον Βούκιτς μόνο, ναι μεν υπάρχει μία αξιόπιστη λύση, αλλά όχι στο επίπεδο που πρέπει για να σφραγίσουμε τον ρόλο του φαβορί στον τρίτο προκριματικό.
Για να κατανοήσετε τι εννοώ, αυτή τη στιγμή, το πιθανότερο σενάριο τριάδας πίσω από τον φορ αν πάμε στα πρώτα επίσημα με 4-2-3-1, είναι αυτή των Λούκας, Γεωργιάδη και Βούκιτς. Οι δύο τελευταίοι έχουν καλύτερη εικόνα από τους ανταγωνιστές τους και ο Λούκας παρότι δεν θα είναι 100% έτοιμος, θα είναι ένα κλικ πάνω από τον Ολίσε που ξεκίνησε πολύ άσχημα.
Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να έχει πάρει έναν ακόμη παίκτη και αυτό είναι λάθος. Από την άλλη, το να πάρει απλά για να πάρει, είναι επίσης λάθος
Ακολουθεί το φιλικό με το ΑΠΟΕΛ, το τελευταίο επί Αυστριακού εδάφους, που ελπίζω να παρουσιάσουμε μία πιο ορθολογική εικόνα. Απ' ότι είπε ο Στέφενς δεν πρόκειται να χαλαρώσουν οι προπονήσεις, άρα είναι κάπως δύσκολο να δούμε τεράστιες διαφορές.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: