Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Στον ΠΑΟ με τίποτα, στον ΠΑΟΚ με κλειστά μάτια!

Δύο έμπειροι Έλληνες αμυντικοί απέρριψαν το ενδεχόμενο μεταγραφή τους στον Παναθηναϊκό και τώρα "ψήνονται" να συνεχίσουν την καριέρα τους στον ΠΑΟΚ!
Τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει. Μπορεί ο Ολυμπιακός να παραμένει πρώτη δύναμη, αλλά πλέον δεν έχει αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, αλλά τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Για τρίτο διεκδικητή του πρωταθλήματος δεν μιλάμε, αφού η ΑΕΚ είναι στη Γ΄ Εθνική, ενώ άλλες παραδοσιακές δυνάμεις, όπως ο Άρης και ο Ηρακλής, έχουν χάσει την αίγλη τους.

Είναι λογικό, λοιπόν, πλέον ο Δικέφαλος του Βορρά να αποτελεί έναν πιο ελκυστικό προορισμό για οποιονδήποτε καλό ποδοσφαιριστή σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, που μπορεί να έχει το όνομα αλλά δεν έχει, πια, τη …χάρη.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλο αυτό το διάστημα των μεταγραφών οι "πράσινοι" έχουν χτυπήσει τις πόρτες αρκετών διεθνών παικτών με "βαρύ" βιογραφικό, αλλά …έφαγαν πόρτα, μιας και δεν μπορούσαν να καλύψουν τα συμβόλαιά τους.

Θέλετε και ονόματα; Ο Παναθηναϊκός απέτυχε να αποκτήσει τον Βαγγέλη Μόρα λόγω υψηλού κασέ και παρόλο που ήταν ο πρώτος στόχος για το κέντρο της άμυνας. Το ίδιο φαίνεται να έγινε και με την περίπτωση του Σωτήρη Κυργιάκου, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να διαπραγματευτεί με την πρώην ομάδα του θεωρώντας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του.

Κι αυτές οι δύο περιπτώσεις δεν αναφέρθηκαν τυχαία. Τόσο ο Μόρας, που έχει μείνει ελεύθερος από την Ελλάς Βερόνα, όσο και ο Κυργιάκος που έχει μείνει ελεύθερος από τη Βόλφσμπουργκ, βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ και είναι επιλογή του Δικέφαλου αν θα τους αποκτήσει.

Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη καλύπτει τους δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές, καθώς τους προσφέρει καλά συμβόλαια και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό. Βεβαίως, δεν είναι σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα προτιμήσει κάποιον από τους δύο στόπερ για την ενίσχυση της άμυνάς του, αλλά είναι στο χέρι του, αν το αποφασίσει, να κινηθεί για την απόκτηση ενός Έλληνα αμυντικού.

Ο Σαββίδης, άλλωστε, έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή για την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στον ΠΑΟΚ και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να "σκάσει" θέμα με τον Κυργιάκο ή τον Μόρα, με τον δεύτερο πάντως να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: