Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Γκέλα με το… καλημέρα η Ανζί!!

Ο Ετό έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις και η Ανζί έμεινε στο 2-2 με την Λοκομοτίβ (το 0-1 ο Εντόι). Ίδιο σκορ και στο Ντιναμό-Βόλγκα.

Η μία συνεχίζει να ξοδεύει εκατομμύρια και είναι από τα φαβορί για τον τίτλο και η άλλη είναι σαφώς αποδυναμωμένη σε σχέση με την περσινή αποτυχημένη σεζόν. Μοναδική διαφορά στην Λοκομοτίβ η παρουσία του Κούτσουκ στον πάγκο στη θέση του Μπίλιτς. Αυτή η διαφορά μοιάζει να φαίνεται από το ξεκίνημα, καθώς οι Μοσχοβίτες κατάφεραν να φύγουν με ισοπαλία 2-2 από το Νταγκεστάν απέναντι στην Ανζί στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ στη Ρωσία.
Οι παίκτες μας αποζημίωσαν για το άκρως βαρετό πρώτο μέρος στην επανάληψη. Μοναδική ευκαιρία άξια αναφοράς στο πρώτο 45λεπτο ήταν προς το τέλος, όταν ο Γκιγιέρμε έβγαλε δύσκολα το σουτ του Μπουσουφά, με τους παίκτες του Χίντινκ να έχουν την κατοχή και τίποτα περισσότερο.
Η είσοδος του Τραορέ έδωσε άλλη διάσταση στην επίθεση των Νταγκεστανών, με τον Ιβοριανό να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη, όταν είδε τον κορυφαίο της Λοκομοτίβ Γκιγιέρμε να του λέει «όχι». Στο 62’, όμως, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα, όταν μετά από κεφαλιά Μαϊκόν, ο Εντόι με νέα κεφαλιά έκανε το 0-1! Οι παίκτες του Χίντινκ προσπάθησαν να πιέσουν και στο 79’ κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Οι αμυντικοί της Λοκοκοτίβ… κοιμήθηκαν, άφησαν τον Ετό να κάνει την προσωπική ενέργεια και το πλήρωσαν, με τον Καμερουνέζο να κάνει το σουτ, την μπάλα να βρίσκει στον Ντούριτσα και να καταλήγει στα δίχτυα.
Στο 83’ ήρθε η ανατροπή, όταν ο Τραορέ κέρδισε μία κόντρα, έμεινε όρθιος και πλάσαρε σωστά τον Γκιγιέρμε για το 2-1! Στο 77’ ο Κούτσουκ είχε βάλει στο παιχνίδι τον Παβλιουτσένκο στη θέση του Εντόι και στο 89’ δικαιώθηκε, με τον Ρώσο να κάνει το 2-2! Από εκτέλεση πλαγίου άουτ οι Μοσχοβίτες έπιασαν στον ύπνο τους αντιπάλους τους, ο Τκατσιόβ (επίσης αλλαγή) έκανε το γύρισμα και ο επιθετικός της Λοκομοτίβ δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Το… θρίλερ, όμως, δεν είχε τελειώσει, με τον Τραορέ να κερδίζει πέναλτι – δεν υπήρχε τίποτα – στο 90’ από τον Τσόρλουκα, όμως ο Γκιγιέρμε νίκησε τον Ετό από την άσπρη βούλα!
Όπως... τελείωσε η Ντιναμό
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα στη Ρωσία, καθώς Ντιναμό και Βόλγκα αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς μόλις στο 3’ βρέθηκαν να προηγούνται 2-0! Αρχικά στο 2’ μετά από κόρνερ και κεφαλιά του πρώην «δυναμίτη» Κολόντιν, ο Σουλένιν από κοντά με το στήθος έκανε το 0-1 για το πρώτο γρήγορο γκολ της Βόλγκα στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ!
Η συνέχεια βρήκε τον Μουκέντι να κάνει και το 0-2 στο 3’ μετά από λάθος του Σούνιν, με τον Κονγκολέζο να χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να σκοράρει με τη νέα του ομάδα! Όλα πήγαιναν στραβά για τους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν να βρουν με τίποτα ρυθμό, Λεάντρο και Καριάκα έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να τελειώσουν το παιχνίδι, όμως αντί για το 0-3 ο Κασάεβ στο 28’ έδωσε το φιλί της ζωής στην Ντιναμό. Ο Ρώσος στο ντεμπούτο μείωσε σε 1-2 με εξαιρετική ενέργεια και στο 31’ ήρθε η ισοφάριση. Ο Νομπόα κράτησε την κατοχή, έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Βορόνιν με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-2! Η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να… μαζεύονται και τους παίκτες του Πετρέσκου να ψάχνουν τη νίκη στην επανάληψη.
Στο δεύτερο 45λεπτο οι παίκτες του Γκατζίεβ δεν δημιούργησαν ούτε μία ευκαιρία, όμως στον αντίποδα και εκείνες της Ντιναμό ήταν ελάχιστες. Ο Αμπάεβ έβγαλε δύσκολα τα σουτ των Σκόλοβ, Λόμπιτς και Γιουσουπόβ, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 84’, όταν η μπάλα μετά το ωραίο σουτ του Σολομάτιν βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρώσου γκολκίπερ, με το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Κυριακή (14/07)
Ντιναμό-Βόλγκα 2-2
(28’ Κασάεβ, 31’ Βορόνιν - 2’ Σουλένιν, 3’ Μουκέντι)
Ανζί-Λοκομοτίβ 2-2
(79' Ετό, 83' Τραορέ - 62' Εντόι, 89' Παβλιουτσένκο)
Κούμπαν-Ρούμπιν 1-1
(74' Εζμπιλίζ - 71' Ερεμένκο)
Δευτέρα (15/07)
Ροστόβ-Τέρεκ (19:00)
Τρίτη (16/07)
Άμκαρ-Τομ Τομσκ (16:00)
Κρίλια Σοβέτοβ-Σπαρτάκ (18:30)
Τετάρτη (17/07)
Ούραλ-ΤΣΣΚΑ (16:30)
Κρασνοντάρ-Ζενίτ (19:00)
Επόμενη αγωνιστική
Ντιναμό-Ανζί
Τομ Τομσκ-Κούμπαν
Βόλγκα-Λοκομοτίβ
Τέρεκ-Άκμαρ
Ρούμπιν-Ζενίτ
Ούραλ-Σπαρτάκ
Ροστόβ-Κρασνοντάρ
ΤΣΣΚΑ-Κρίλια

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: