Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Άνετη νίκη του Ολυμπιακού 2-0 την Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση νίκησε εκτός έδρας την Σλόβαν Μπρατισλάβας με 2-0 και έκανε ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 2’ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 21’ με τον Λεονάρντο. Βασικοί ξεκίνησαν οι Μήτρογλου, Ζαϊρί, Γιάννης Παπαδόπουλος και Λεονάρντο, ενώ στο πάγκο έμειναν οι Ντιόγκο, Μαρέσκα και Γκαλέτι. Ξεχώρισαν με την εμφάνισή τους οι Μήτρογλου, Ζαϊρί και Ντουντού. Εκπληκτικό κοουτσάρισμα από τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος δικαιώθηκε απόλυτα για τις αρχικές του επιλογές.

Εκπλήξεις από Κετσπάγια

Ο Τιμούρ Κετσπάγια επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις για την αρχική ενδεκάδα, καθώς προτίμησε να αφήσει τελικά στον πάγκο τόσο τον ανέτοιμο Γκαλέτι όσο και τον Ντιόγκο, ενώ χρησιμοποίησε το 4-5-1 και όχι το αγαπημένο του 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νικοπολίδης, στα δεξιά της άμυνας ο Ζεβλάκοφ, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο και στο κέντρο οι Α.Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν ως κόφτες οι Ντουντού και Λεντέσμα, λίγο πιο μπροστά στους σε ρόλο επιτελικού χαφ ο Γιάννης Παπαδόπουλος, δεξιά ο Ζαϊρί και αριστερά ο Λεονάρτνο. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μήτρογλου.

Ιδανικό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Ζαϊρί εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Μήτρογλου με κεφαλιά γύρισε τη μπάλα στο κέντρο της περιοχής, εκεί όπου ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, ενώ έδωσε άλλον αέρα στους παίκτες των «ερυθρολεύκων». Οι Πειραιώτες στα επόμενα λεπτά έχοντας την κατοχή της μπάλας, έψαξαν και το δεύτερο γκολ και λίγο έλειψε να το πετύχουν στο 11’, όταν ο Μήτρογλου επιχείρησε το σουτ εντός περιοχής από πλάγια θέση, με τη μπάλα όμως να φεύγει άουτ.

Λεονάρντο σκόραρε, Ζαϊρί «μάγευε»

Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Έλληνας επιθετικός, το πέτυχε τελικά ο Λεονάρντο στο 21’, όταν βρέθηκε εντός περιοχής από πλάγια θέση και με ένα πολύ ωραίο σουτ νίκησε τον Μπίτσικ και έκανε το 2-0. Στα επόμενα λεπτά η Σλόβαν προσπάθησε να ηρεμήσει το παιχνίδι και να κόψει τον ρυθμό του Ολυμπιακού, ο οποίος πραγματικά έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν και πάλι αυτοί που έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 36’, όταν ο Ζαϊρί μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, επιχείρησε και το σουτ, όμως νικήθηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο. Ο Μαροκινός είχε άλλη μία καλή ευκαιρία πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν το σουτ που έκανε από καλή θέση στο 44’, κατέληξε στην αγκαλιά του Μπίτσικ.

Χαλάρωσε αλλά δεν κινδύνευσε…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και πάλι δυνατά με στόχο να πετύχει το γρήγορο γκολ, ωστόσο στάθηκε άτυχος στη φάση του 50’, όταν η κεφαλιά του Ντουντού έφυγε λίγο άουτ. Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι, με τη βοήθεια των φιλάθλων τους οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί, μπόρεσαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να δημιούργησουν τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στον Αντώνη Νικοπολίδη. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο γκολ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αφού απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ, τα οποία είτε έφευγαν άουτ είτε κατέληγαν στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των Πειραιωτών.

Μαρέσκα – Γκαλέτι ξύπνησαν την ομάδα

Από το 70’ και μετά οι «ερυθρόλευκοι» ανέλαβαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και σε συνδυασμό με την είσοδο στο παιχνίδι των Μαρέσκα και Γκαλέτι, αντί των κουρασμένων Ζαϊρί και Γιάννη Παπαδόπουλου, μπόρεσαν ελέγξουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και να δημιουργήσουν μοναδικές ευκαιρίες για το 3-0. Την αρχή έκανε ο Μήτργογλου στο 72’, όταν η κεφαλιά που επιχείρησε έφυγε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μαρέσκα με δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι της Σλόβαν. Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι έψαξαν ένα γκολ που θα διατηρούσε ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση, ωστόσο η άμυνα του Ολυμπιακού βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και βοήθησε τα μέγιστα, ώστε ο Νικοπολίδης να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σλόβαν: Μπίτσικ, Σαλάτα (79’ Τσέρνακ), Ντόμπροτκα, Βαλάτσοβιτς, Χαλενάρ, Σλοβάκ, Πετράς, Μάσαρικ (57’ Σιλβέστρ), Κοζάκ, Γκαούτσο (74’ Ιβάνα), Ντοσουντίλ.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα, Ντουντού, Ζαϊρί, Λεονάρντο (60’ Γκαλέτι), Γιάννης Παπαδόπουλος (70’ Μαρέσκα), Μήτρογλου (84’ Ντιόγο).

Έχασε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών από τις ΗΠΑ

Για ένα σουτ έμεινε εκτός τελικού η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, που ηττήθηκε από τις ΗΠΑ με 7-8 και την Παρασκευή (31/7-17:00GR) θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στη Ρωσία στον μικρό τελικό. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 8-6 στα τελευταία λεπτά μείωσαν με την Τσουκαλά η οποία είχε την ευκαιρία να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση, όμως η Αρμοστρονγκ απέκρουσε το σουτ της δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

Παρά την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της η Εθνική δεν είχε απάντηση για την Ελσι Γουάιντς, που της έκανε μεγάλη ζημιά σκοράροντας πέντε από τα οκτώ τέρματα τον αμερικανίδων. Με την Γουάιντς να πετυχαίνει δυο γρήγορα γκολ οι ΗΠΑ βρέθηκαν μπροστά με 3-0 στο ξεκίνημα του πρώτου οκταλέπτου.

Η Εθνική απάντησε με τις Αντωνάκου και Ασημάκη και μέχρι τη λήξη του είχε προλάβει να μειώσει σε 2-3. Η δεύτερη περίοδος ήταν εντυπωσιακή για τις ελληνίδες που «στραγγάλισαν» την επίθεση των αμερικανίδων και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες με τη μπάλα να βρίσκει δυο φορές το δοκάρι της Αρμοστρονγκ προτού η Ασημάκη ισοφαρίσει σε 3-3. Η Γουάιντς όμως ξαναπήρε μπροστά και με δυο ακόμα γκολ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της με 5-3, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του τρίτου οκτάλεπτου η Ασημάκη ξαναβρήκε δίχτυα μειώνοντας σε 4-5, με τη Ρούλον λίγο μετά να δίνει και πάλι ασφάλεια δυο τερμάτων στις αμερικανίδες. Η Εθνική με την Ρουμπέση έφτασε ξανά σε απόσταση ενός γκολ και μάλιστα στο 6’ της τελευταίας περιόδου έφερε το παιχνίδι στα ίσια (6-6). Παρόλα αυτά η Γουάιντς έκανε ξανά τη ζημιά στην ελληνική άμυνα σκοράροντας το πέμπτο τέρμα της.

Οι ΗΠΑ απέκτησαν προβάδισμα νίκης με το γκολ της Αλισον Γκρεγκόρα 4:30’ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, όμως η Τσουκαλά δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με 43’’ για την ολοκλήρωση του αγώνα μείωσε σε 7-8 και στα 2’’ επιχείρησε να νικήσει ξανά την Αρμοστρονγκ η οποία όμως απέκρουσε και χάρισε τη νίκη στις αμερικανίδες.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-2, 2-1, 2-2

Διαιτητές: Πατέλι (Βραζιλία), Μπορέλ (Ισπανία)

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Τσουρή, Τσουκαλά 1, Κουτέλη 1, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 1, Λαρά

ΗΠΑ: Αρμστρονγκ, Πέτρι, Χέιζ, Βίγια 1, Ουένγκερ, Γκάντι, Ρούλον 1, Στέφενς, Ουίντες 5, Γκρεγκόρκα 1, Βαν Νόρμαν, Κρεγκ

Η Λιόν πήρε τον Μπαφετιμπί Γκομίς για 5 χρόνια

Με την φανέλα της Λιόν θα αγωνίζεται ο Μπαφετιμπί Γκομίς για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο σενεγαλέζος στράικερ ολοκλήρωσε με επιτυχία τον ιατρικό έλεγχο την Τετάρτη (29/07) και στη συνέχεια υπέγραψε το συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα.

Η Σεντ Ετιέν, η πρώην ομάδα του 23χρονου επιθετικού, θα βάλει στα ταμεία της 13 εκατομμύρια ευρώ από τη μετακίνηση αυτή. Το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί κατά 2 εκατομμύρια, ανάλογα με τις εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσει ο Γκομίς στη Λιόν.

Η Λιόν ανακοίνωσε ακόμα πως αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον Λουά Ρεμί, επιθετικό της Νις. Η ομάδα αποφάσισε να μην προχωρήσει τη μεταγραφή αυτή μετά από την άφιξη του Γκομίς και σε συνδυασμό με τα νέο δεδομένα που ισχύουν στον οικονομικό τομέα.

Νίκη με ανατροπή 2-1 τη Λιβόρνο ο Άρης

Αν και ακόμα βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου, ο Άρης φαίνεται πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Οι «κίτρινοι» νίκησαν και τη Λιβόρνο σε σημερινό φιλικό με 2-1 και παρέμειναν αήττητοι επί ιταλικού εδάφους, αφού έχουν προηγηθεί η νίκη επί της Μπάρι και η ισοπαλία με την Σιένα. Οι Θεσσαλονικείς μάλιστα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Ντιαμάντι, ωστόσο με τέρματα των Γκαρσία και Κάμπορα μπόρεσαν και ανάτρεψαν το σκορ.

Γκολ για… Όσκαρ!

Ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 9’ έχασε μία καλή ευκαιρία για γκολ, όταν το σουτ του Κάμπορα έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι «κίτρινοι» από τα πρώτα λεπτά επέβαλαν τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να έχουν περιορίσει τους Ιταλούς στο μισό γήπεδο. Στο 15’ μάλιστα έφθασαν και πάλι πολύ κοντά στο γκολ, όμως ο πορτιέρο της Λιβόρνο μπλόκαρε, αν και δύσκολα, το σουτ του Γκαρσία.

Αν και ο Άρης ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες, οι Ιταλοί ήταν αυτοί που έφθασαν πρώτοι στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 20’ ο Ντιαμάντι με ένα πολύ μακρινό σουτ, νίκησε τον Σοντεζάν που ήταν εκτός θέσης. Από το τέρμα της Λιβόρνο και μετά, οι «κίτρινοι» ανέλαβαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 42’, με ένα σουτ «κεραυνό» του Γκαρσία.

Η ισοφάριση όμως δεν αρκούσε στους «κίτρινους», οι οποίοι μπόρεσαν να πάνε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενοι με 2-1. Συγκεκριμένα στο 45’ ο Κάμπορα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ήταν και πάλι καλύτερος, δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες, όπως το σουτ του Κάλβο και το φάουλ του Κόκε στο 85’, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Η ενδεκάδα του Άρη: Πιαβεζάν, Φλάβιο, Κουλοχέρης, Βανγκέλι, Γιάχιτς, Νέτο, Γκαρσία, Ρόβας, Γκρασιάν, Αραβίδης, Κάμπορα

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Πέσκοβιτς, Νασούτι, Γκιάρο, Ρομπέρζ, Αράνο, Ναφτί, Πρίττας, Κάλβο, Ντέιλι, Κόκε, Αμπρέου

Λιβόρνο: Ντελουσία, Ραϊμόντι, Μιλιόνικοφ, Περτικόνε, Πιέρι, Πέργκβολντ, Πουζέτι, Λοδίζο, Ντιαμάντι, Ντανιλεβίτσιους, Ταβάνο

Σάντος: "Θα παίξουμε με το 80% της περυσινής ομάδας"

«Κόντρα στη Βαλερένγκα θα παίξουμε με το 80% της περυσινής ομάδας ώστε να είμαστε περισσότερο συμπαγείς και με ομοιογένεια». Τάδε έφη Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο πλαίσιο της αυριανής αναμέτρησης με τη Βαλερένγκα για το Γιουρόπα Λιγκ.
Όταν ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε αν το 20% των νέων αντιστοιχεί σε δύο ή τρεις παίκτες, απάντησε το πρώτο. Άρα, το πιθανότερο είναι ότι στο αρχικό σχήμα θα περιλαμβάνονται οι Φωτάκης και Τσιρίλο. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ υπογράμμισε ότι στόχος της ομάδας του είναι να αποσπάσει αποτέλεσμα, το οποίο θα της επιτρέπει να μην έχει άγχος στον επαναληπτικό: «Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μην έχουμε πολύ άγχος στο δεύτερο παιχνίδι. Θέλουμε να περάσουμε. Για μία ομάδα όπως εμείς, που έχει μόνο λίγες ημέρες προετοιμασίας και ασχολήθηκε κυρίως με φυσική κατάσταση είναι λογικό να μην είναι στην καλύτερη φόρμα. Έχουμε πει ότι αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα για την αντίπαλο».

Στη συνέχεια ο Σάντος τόνισε: «Περιμένουμε καλό παιχνίδι. Ξέρω τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αγώνες με σκανδιναβικές ομάδες. Εμείς προσπαθούμε να μάθουμε όσο γίνεται καλύτερα τον αντίπαλο και τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του και θα προσπαθήσουμε το έλλειμμα που έχουμε σε φυσική κατάσταση να το αναπληρώσουμε, παίζοντας καλύτερα. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Ήρθαμε για θετικό αποτέλεσμα».

«50-50 οι πιθανότητες»
Ερωτηθείς σχετικά ο Σάντος απάντησε πως «Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50. Ο προκριματικός γύρος είναι ανοικτός», ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός που παίζοντας τελευταίος από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη μπορεί να μάθει από τα λάθη τους, σχολίασε: «Γι' αυτό είχα προειδοποιήσει από καιρό. Ελεγα αφενός ότι δεν υπάρχουν αδύνατοι αντίπαλοι και αφετέρου, και είναι και το πιο σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι αυτό το τουρνουά που κάνουν στο τέλος της σεζόν και τώρα οι ελληνικές ομάδες πληρώνουν το κόστος αυτό. Εχουμε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα και κάνουμε άλλον αγώνα για να δούμε που θα καταλήξουμε στη βαθμολογία. Μετά έχουμε είκοσι μέρες ξεκούρασης και άλλες είκοσι μέρες για να προετοιμαστούμε για τις πρώτες υποχρεώσεις μας. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε αύριο μια καλή ομάδα. Αν θέλουμε να κερδίσουμε και να περάσουμε, που προφανώς είναι αυτός ο στόχος μας, πρέπει να δουλέψουμε, να προσπαθήσουμε πολύ και να έχουμε πνεύμα αυτοθυσίας».

Αναφερόμενος στη Βαλερένγκα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, επισήμανε: «Η αντίπαλη ομάδα έχει αξία και δυνατότητες. Τα τελευταία ατυχή αποτελέσματά της δεν αντικατοπτρίζουν την αξία της. Έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα, μείγμα έμπειρων και νέων με ταλέντο. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αγωνίζονται σε Εθνικές ομάδες της Νορβηγίας. Στη Βαλερένγκα κάθε ποδοσφαιριστής ξέρει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Εξάλλου ο συνάδερφος μου στο τελευταίο παιχνίδι κράτησε στον πάγκο κάποιους σημαντικούς ποδοσφαιριστές ώστε να τους χρησιμοποιήσει στο αυριανό παιχνίδι. Φαίνεται ότι έχει ποντάρει πολλά στο αυριανό παιχνίδι και είναι φυσιολογικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να έχουμε σωστή άμυνα αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Θα πρέπει να επιτεθούμε, να ψάξουμε να βάλουμε γκολ».

Αντρέεσεν: «Φαβορί ο ΠΑΟΚ»
Φαβορί τον ΠΑΟΚ, με τη σειρά του, έχρισε για τη σειρά ο τεχνικός-παίκτης της Βαλερένγκα, Μάρτιν Αντρέεσεν. «Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα το φαβορί. Είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, έχει καλούς, τεχνικούς παίκτες, με ικανότητες πολλές. Θα επιδιώξουμε να μη δεχτούμε γκολ, που είναι το πιο βασικό, ώστε να πάμε στο δεύτερο παιχνίδι με μεγαλύτερη άνεση. Θέλουμε να περάσουμε. Είναι πλεονέκτημα για μας τα παιχνίδια που έχουμε στα πόδια μας, έναντι του ΠΑΟΚ που έχει λίγες μέρες που άρχισε προετοιμασία», δήλωσε.

Ηρακλής Πάρμα 2-1

Μετά το τέλος του αγώνα ο Όλεγκ Προτάσοφ και ο Ιβάν Μπόσνιακ μίλησαν για το πρώτο θετικό αποτέλεσμα του Ηρακλή και την παρουσία του στον αγώνα με την Πάρμα.

Προτάσοφ: «Ήταν μια ωραία νίκη. Κερδίσαμε κι αυτό είναι πολύ καλό. Το αποτέλεσμα βέβαια μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και κοιτάμε πως ήμασταν και τι μποτούμε να διορθώσουμε. Δεν ξεκινήσαμε καλά, είχαμε άγχος και δώσαμε χώρο στον αντίπαλο.
Στο τέλος ημιχρόνου σκοράραμε και στο δεύτερο καταλάβαμε πως έπρεπε να παίξουμε. Μας βγήκαν καλές φάσεις είχαμε και τραυματίες βέβαια. Είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε σχεδόν 1 μήνα βλέπουμε που πρέπει να προσέξουμε και που είμαστε καλοί και προχωράμε.
Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Έχω πολλά παράπονα βέβαια απο τα παιδιά. Θα τα συζητήσουμε. Σ’ αυτά τα φιλικά δεν είμαστε «φρέσκοι», γιατί έχουμε νωρίτερα και προπονήσεις.
Πρέπει να δείξουμε προσοχή. Μου άρεσε ο τσαμπουκάς και η θέληση που δείξαμε, η όρεξη της ομάδας. Ήταν κάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια απο τον Ηρακλή. Ακόμη κι αν χάσουμε δεν θέλουμε κανείς να μη μας πει οτι δεν παλέψαμε, αυτό είναι βασικό και το είδαμε σήμερα. Δεν μου άρεσε το πρώτο 20λεπτο. Δεν πρέπει να παίζουμε έτσι. Αργήσαμε να μοπούμε στο παιχνίδι. Απο το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό πρέπει να παλεύουμε».

Μπόσνιακ: «Είναι σημαντικό που σκόραρα στον αγώνα και με βοηθά αυτό και στην ψυχολογία μου ώστε να αισθάνομαι καλύτερος. Κάνουμε μια δυνατή προετοιμασία και δουλεύω σκληρά. Σκοπός μου να είναι να σκοράρω όσο πιο πολλά γκολ μπορώ στο νέο πρωτάθλημα.
Σιγουρα κάθε νίκη είναι σημαντική για την ψυχολογία και βοηθά πάρα πολύ. Είχα πει πως μετά απο τρεις ήττες ήταν καλό να κερδίσουμε για να δουλεύουμε καλύτερα.
Ο κόσμος μας ακολουθεί και οι φίλαθλοι κανουν μεγάλα ταξίδια και είναι σπουδαίο να είναι μαζί μας τόσο μακριά και παρά την ταλαιπωρία. Μου αρέσει να αφιερώνω τα γκολ στον κόσμο.
Πάνω απο όλα κρατάω τη νίκη και το οτι σαν ομάδα δουλεύουμε καλύτερα και μετά απο τρείς ήττες ήρθε μια σημαντική νίκη».

Εκτός εθνικής ο Ροναλντίνιο

Αν και το τελευταίο διάστημα ο Ροναλντίνιο φαίνεται πως ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό στη Μίλαν, ο Ντούνγκα εξακολουθεί να μην τον συμπεριλαμβάνει στα βασικά του πλάνα για την εθνική Βραζιλίας.

Η κάτοχος του κυπέλλου Συνομοσπονδιών θα αντιμετωπίσει τον επόμενο μήνα σε φιλική αναμέτρηση την Εσθονία και ο Ντούνγκα ανακοίνωσε την αποστολή της «σελεσάο» που ταξιδέψει στο Καλίν στις 12 Αυγούστου, στην οποία όμως για ακόμα μία φορά δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Ροναλντίνιο. |

Αντίθετα κανονικά σε αυτή συμπεριλαμβάνεται ο Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού, ο οποίος αποτελεί άλλωστε το βασικό χαφ των Βραζιλιάνων.

Όσον αφορά το νέο πρόσωπο της «σελεσάο», πρόκειται για τον επιθετικό Ντιέγκο Ταρντέλι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ροναλντίνιο είχε μείνει εκτός εθνικής και στο κύπελλο Συνομοσπονδιών, ενώ έχει να αγωνιστεί με το εθνόσημο από το φιλικό της Βραζιλίας με την Ιταλία το Φεβρουάριο.

Οι παίκτες του κάλεσε ο Ντούνγκα είναι οι εξής:

Τερματοφύλακες: Ζούλιο Σέζαρ (Ίντερ), Γκόμες (Τότεναμ)

Αμυντικοί: Αντρέ Σάντος (Φενερμπαχτσέ), Ντάνιελ Άλβες (Μπαρτσελόνα), Μαϊκόν (Ίντερ), Μαρσέλο (Ρεάλ Μ.), Λούσιο (Ίντερ), Λουιζάο (Μπενφίκα), Μιράντα (Σάο Πάουλο), Ζουάν (Ρόμα)

Μέσοι: Ελάνο (Μάντσεστερ Σ.), Φελίπε Μέλο (Γιουβέντους), Ζιλμπέρτο Σίλβα (Παναθηναϊκός), Ζόσουε (Βόλφσμπουργκ), Ραμίρεζ (Μπενφίκα), Ζούλιο Μπαπτίστα (Ρόμα), Κακά (Ρεάλ Μ.), Κλέμπερσον (Φλαμένγκο)

Επιθετικοί: Λουίς Φαμπιάνο (Σεβίλλη), Νιλμάρ (είναι πολύ κοντά στη Βιγιαρέάλ από την Ιντερνασιονάλ), Ρομπίνιο (Μάντσεστερ Σ.), Ντιέγκο Ταρντέλι (Ατλέτικο Μινέιρο)

Ο Μίκαελ Σουμάχερ επιστρέφει !

Τον αντικαταστάτη του Φελίπε Μάσα για το γκραν πρι της Ευρώπης (21-23 Αυγούστου, Βαλένθια) βρήκαν στην Φεράρι και αυτός δεν πρόκειται να είναι άλλος από τον επτάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ!

Οσο περίεργο κι αν ακούγεται ο Σουμάχερ αποφάσισε να επιστρέψει στη δράση και να αντικαταστήσει τον Μάσα για όσο χρειαστεί. Με ανακοίνωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο "Σούμι" αναφέρει: "Ευτυχώς, τα νέα από τον Φελίπε είναι πάρα πολύ θετικά. Του εύχομαι, λοιπόν, τα καλύτερα και πάλι.

Το απόγευμα συζήτησα με τους Stefano Domenicali και Luca di Montezemolo και αποφασίσαμε από κοινού να προετοιμαστώ ώστε να αντικαταστήσω τον Felipe. Αν και απουσιάζω από τη Formula 1 για πολύ καιρό, αφού ολοκλήρωσα την καριέρα μου, έχω αφοσιωθεί στην ομάδα και αυτή η ατυχής περίσταση δεν μπορεί να παραγνωριστεί. Ως αθλητής, πραγματικά αδημονώ για αυτήν την πρόκληση".

Ετσι, στα 40 του χρόνια ο γερμανός θα ξαναμπεί στο μονοθέσιό του, γεγονός που φυσικά ενθουσιάζει τους πολλούς θαυμαστές του.

Σε ό,τι αφορά τον Μάσα, η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται συνεχώς. Οπως ανακοίνωσε μάλιστα η Ferrari ο βραζιλιάνος αναμένεται να βγει από την εντατική. Επίσης στην ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας αναφέρεται ότι ο Μάσα περπάτησε και από κλινικής απόψεως όλα είναι εξαιρετικά.

Ο προσωπικός του γιατρός τόνισε πως με δηλώσεις του στο "Gazzetta dello sport" εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως ο Μάσα θα ξανατρέξει στους αγώνες.

Καλύτερα ο Μάσα

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η κατάσταση της υγείας του Φελίπε Μάσα. Ο άτυχος οδηγός της Φεράρι ξεπερνάει σιγά σιγά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στην πίστα της Βουδαπέστης και σύμφωνα με ανακοίνωση της «σκουντερία», την Τετάρτη θα βγει από την εντατική ενώ ήδη μπορεί και περπατάει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας:

«Ο οδηγός υποβλήθηκε σε περισσότερες εξετάσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την συνεχή πρόοδό του. Ο Φελίπε μιλάει, μπορεί να κάτσει σε όρθια θέση, ενώ μπόρεσε ακόμη και να κάνει τα πρώτα βήματά του. Σήμερα θα βγει από την εντατική. Από κλινικής και ραδιολογικής απόψεως, όλα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά. Ο Φελίπε θα μείνει στο νοσοκομείο για τις επόμενες ημέρες, έως ότου μπορεί να μεταφερθεί κάπου αλλού».

Παράλληλα, η Φεράρι ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος της ομάδας, Λούκα ντι Μοντζετζέμολο, ο οποίος επισκέφθηκε τον Μάσα τη Δευτέρα, όταν ακόμη ήταν σε νάρκωση, θα μεταβεί αεροπορικώς στη Βουδαπέστη, ώστε να τον χαιρετήσει προσωπικά.

TENORIO !...Στοίχημα.....


15η αγωνιστική του Μπραζιλεϊράο


ΝΑΟΥΤΙΚΟ - ΣΑΝΤΟΣ (2)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΝΑΟΥΤΙΚΟ


Την περασμένη αγωνιστική με τήν Ρεσίφε(3-3) ήταν καλή σε σχέση
με προηγούμενα παιχνίδια της αλλά η αμυνά της
ήταν και πάλι τραγική, ναι μεν έβαλε 3 γκολ αλλά δέχτηκε ισάριθμα τέρματα
Η Νάουτικο πάντως έχει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα και για αυτό το λόγω στο σημερινό μάτς θα ρίξει το βάρος
στο τομέα αυτό..

Αγωνιστικά νέα...
Επιστρέφουν οι βασικοί στόπερ Ασρπίγια (9/1) και Γκλάντστοουν (11/1).



ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΣΑΝΤΟΣ


Άτυχη η ομάδα του Λουσεμπούργκο γνώρισε την ήττα, αν και προηγήθηκε, με 2-1 από τη Φλαμένγκο, η ισοπαλία θα ήταν δικαιότερο αποτέλεσμα αλλά ένα αυτογκόλ λίγο πριν τη λήξη, ήταν αυτό που έκρινε το ματς.

εκτός ο κίπερ Φάμπιο Κόστα Εκτός ο βασικός στόπερ Ντομίνγκος, Κάρτες συμπλήρωσε ο χαφ Ρομπέρτο Μπρουμ Νέο απόκτημα ο χαφ Εμερσον που έμεινε ελεύθερος από τη Μίλαν.Ντεμπούτο για τον αμυντικό χαφ Ροντρίγκο Μάνσα
Μεγάλη η επιστροφή του Κλέμπερ Περέιρα (10/5) που επιστρέφει
από μακροχρόνιο τραυματισμό.

Η Σάντος με τον Λουσεμπούργκο δείχνει σοβαρή. Το ρόστερ της ομάδας, είναι
ποιοτικό, όπως μου είπανε και τα παιδία απο τη Βραζιλια που μιλούσαμε το μεσημέρι,
και πιστεύω οτι μπορεί σήμερα
να τα καταφέρει και να μας χαρίσει ενα πολύ καλό ΔΙΠΛΟ.....



ΣΑΝΤΟ ΑΝΤΡΕ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ (2)


ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΣΑΝΤΟ ΑΝΤΡΕ

Διεξάγεται στο ουδέτερο «Σάο Ζοάο Ρίο Πρέτο».

Την περασμένη αγωνιστική, η Σάντο Αντρέ το πάλεψε κόντρα στη Γκρέμιο
αλλά δεν τα κατάφερε Έχασε με 3-2, αν και προηγήθηκε. Μετά από αυτή την
ήττα Ο προπονητής Σέρζιο Γκουέδες συναντήθηκε με τη διοίκηση και δήλωσε την παραίτησή του.
έγινε δεκτή και πλέον η Σάντο Αντρέ δεν έχει προπονητή.Στην αναμέτρηση με την Κορίνθιανς
θα την κατευθύνει ο Σάντρο Γκαούτσο, παλιός ποδοσφαιριστής.
Από τη σημερινή αναμέτρηση, πάντως, θα απουσιάσει ο βασικός φορ Νούνες (12/3).



ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ


Την περασμένη αγωνιστική, στο ντέρμπι με την Παλμέιρας, μόλις αποχώρησε ο Ρονάλντο,
στο 20ο λεπτό,Η Παλμέιρας την πήρε παραμάζωμα με τον
Όμπινα να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και να πετυχαίνει χατ-τρικ,
Η Κορίνθιανς έμεινε και με δέκα παίκτες, στο 75’, όταν το ματς είχε κριθεί και παραδόθηκε
στην αντίπαλό της. Ο Ρονάλντο έσπασε το χέρι του και θά μείνει εκτός γιά 1 μήνα..
Εκτός απο τήν απουσία του Ρονάλντο ο κοούτς της Κορίνθιας θα έχει επιπρόσθετες απουσίες
αλλά ακόμη και έτσι, επειδή το μάτς γίνεται σε ουδέτερο και επιδεί πρωσοπικά τα μετράω
κάτι τέτοια θα πάω με το ΔΙΠΛΟ.........

Καλά να περνάτε τα σέβη μου ΤΕΝΟRIO...........

Παρουσιάστηκαν Ντικούδης και Χατζηβρέττας

Tην επίσημη παρουσίαση των Δήμου Ντικούδη και Νίκου Χατζηβρέττα πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης, σε ειδική τελετή στο Αλεξάνδρειο.

Αμφότεροι οι δύο Έλληνες άσοι εξήγησαν τους λόγους που επέλεξαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης για να συνεχίσουν την καριέρα τους, με τον Χατζηβρέττα να σχολιάζει ότι δεν ήταν δύσκολο να αφήσει τον Παναθηναϊκό για τον Άρη, αφού στους «κίτρινους» θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

«Έπαιξε ρόλο και ο Νίκος»

Ο Δήμος Ντικούδης σχολίασε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ σήμερα και αποτελώ μέλος της ομάδας. Θεωρώ μεγάλη τιμή να φοράω τα κίτρινα και αγωνίζομαι ως παίκτης του Αρη στο Αλεξάνδρειο το οποίο γνώρισα ως αντίπαλος αλλά πάντα προκαλεί δέος. Θέλουμε να κάνουμε μια δυνατή ομάδα όπως θέλει και ο κόσμος και να πετύχουμε τους στόχους μας. Για μένα δεν έπαιξε ρόλο η Ευρωλίγκα, από την στιγμή που είδα ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια.

Ο Αρης με καλύπτει σε πάρα πολλά πράγματα. Πρέπει να τονίσω ότι έπαιξε ρόλο και η συμφωνία με τον Νίκο. Ο Αρης είναι μεγάλο και σοβαρό σωματείο με πολύ καλό υλικό. Η απόκτηση του Νίκου ήταν επιπλέον πόντος για να πω ναι στον Αρη. Και οι δύο είμαστε πάντα σε ομάδες μεγάλες ευθύνες. Και τώρα το γνωρίζουμε ότι θα έχουμε και μας αρέσει. Θα πρέπει να βάλουμε και την δύναμη μας για να πετύχουμε. Γνωρίζω τι σημαίνει ένας τίτλος για τον Αρη. Να σπάσουμε το δίδυμο του τελικού και αυτό θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία
».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χατζηβρέττας είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας του Αρη. Από σήμερα που βρέθηκα στο γήπεδο ένιωσα λίγο περίεργα. Είμαι επτά χρόνια μακριά από την Θεσσαλονίκη και ερχόμουν μόνο ως αντίπαλος. Θέλω να πιστεύω ότι με πολύ δουλεία θα πετύχουμε τους στόχους της ομάδα. Το σημαντικό είναι να έχεις όρεξη.
Εγώ προσωπικά ανυπομονώ να ξεκινήσω με την ομάδα, να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές για να νιώσω 100% μέλος της ομάδας. Δεν είναι πολύ δύσκολο να αφήσω τον Παναθηναικό. Μπασκετικά είναι πολύ καλύτερα να έρθω στον Αρη ήθελα να νιώθω παίκτης που παίζει και προσφέρει. Θα έχω μεγαλύτερο κίνητρο αλλά θα έχω και περισσότερο χρόνο. Δεν ήταν πολύ δύσκολη απόφαση».

ΚΑΒΑΛΑ: Ανακοίνωσε τον Ριπέρ!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γκιγιόμ Ριπέρ ανακοίνωσε σήμερα (29/7) το μεσημέρι η ΠΑΕ Καβάλας. Οι «Αργοναύτες» τα βρήκαν τελικά στο οικονομικό κομμάτι με την Μετς, με την οποία ο 26χρονος Γάλλος αμυντικός δεσμευόταν μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Ο Ριπέρ έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο, ενώ θα αμείβεται με περισσότερα από 150.000 ευρώ το χρόνο.

«H PUMA ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή ποδοσφαιριστή με την Εθνική ομάδα Ελπίδων της Γαλλίας Guillaume RIPPERT. για τα επόμενα τρία (3) χρόνια. Ο Guillaume RIPPERT είναι γεννημένος στις 30 Απριλίου 1985, πέρυσι αγωνίζονταν στην Γαλλική ομάδα ΜΕΤΖ (17 συμμετοχές), ενώ προηγούμενες ομάδες του ήταν οι Nantes και Valenciennes»

Παρελθόν από την άλλη, από το σύλλογο αποτελούν οι Ντο Νασιμέντο Αλεξάντρο Άλβες, Μπέρνι Ντέιβιντ Πένα Πιζάρο και Γιώργος Κατερίνης. Δανεικός στα Τρίκαλα θα παίξει την επόμενη σεζόν Ματαμάρος Πέρεζ Ενόκ.

«Η PUMA ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ ανακοινώνει την από κοινού λύση της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές: Ντο Νασιμέντο Αλεξάντρο Άλβες, Μπέρνι Ντέιβιντ Πένα Πιζάρο και Γιώργου Κατερίνη ενώ ο ποδοσφαιριστής Ματαμάρος Πέρεζ Ενόκ δόθηκε με τη μορφή «δανεισμού» για έναν (1) χρόνο στα Τρίκαλα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ έφτασαν στη χώρα μας τα δύο άλλα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Γουίλσον Ορούμα και Ντιόγκο Ρινκόν. Στο αεροδρόμιο για να τους υποδεχθούν ήταν μέλη του διοικητικού συμβολαίου και της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

«Έδεσε» Εντουάρντο η Χοφενχάιμ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία της «έδεσε» η Χοφενχάιμ, αφού ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Κάρλος Εντουάρντο έως το 2013. Ο Βραζιλιάνος μέσος αποκτήθηκε το 2007 από τη βραζιλιάνικη Γκρέμιο, έναντι του ποσού των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η ομάδα αγωνιζόταν ακόμα στη Β’ Γερμανίας.

«Η επέκταση του συμβολαίου του Κάρλος Εντουάρντο δείχνει ότι αισθάνεται πολύ καλά κι εμείς χαιρόμαστε που αυτά τα χρόνια θα μας βρουν μαζί» δήλωσε ο διευθυντής της Χοφενχάιμ, Γιάν Σιντερμάιζερ, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Εργοτέλης: Ελαφρύ διάστρεμμα ο Τσεσνάουσκις

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ελαφρύ διάστρεμμα υπέστη ο Ντέιβιντας Τσεσνάουσκις στο φιλικό παιχνίδι του Εργοτέλη με τη Λοκομοτίβ Σόφιας και θα μείνει εκτός δράσης τις επόμενες μέρες.

Ο Λιθουανός μέσος έτσι δεν θα αγωνιστεί στο τελευταίο φιλικό των Κρητικών με αντίπαλο την Φέενταμ και ενώ στο πρώτο διάστημα της προετοιμασίας της ομάδας είχε πολύ καλή παρουσία.

Ο Νίκος Καραγεωργίου έμεινε ικανοποιημένος από τα δείγματα γραφής στο τελευταίο τεστ με την ομάδα της Βουλγαρίας και όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα η προσπάθεια των παικτών, δίνει δύναμη να συνεχίσει η ομάδα στους ίδιους ρυθμούς, προκειμένου να παρουσιαστεί έτοιμοι με το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων.

Πανιώνιος: Μία εβδομάδα εκτός προπονήσεων ο Ρεκόμπα

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για τουλάχιστον μία εβδομάδα θα μείνει εκτός προπονήσεων του Πανιωνίου ο Αλβάρο Ρεκόμπα καθώς αντιμετωπίζει μυϊκή θλάση.

Μετά από υπερηχογράφημα και τις απαραίτητες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, το ιατρικό τιμ συνέστησε στον Ουρουγουανό να μην προπονηθεί και να ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας. Με την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα, θα εκτιμηθεί η περαιτέρω κατάσταση του τραυματισμού του, αλλά εκτιμάται ότι θα απουσιάσει τουλάχιστον μία εβδομάδα από τις προπονήσεις.

Επίσης οι Σμόγιε, Μπάλαμπαν ακολούθησαν ελαφρύ πρόγραμμα αποκατάστασης. Οι δύο παίκτες αναμένεται πάντως τις επόμενες ημέρες να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης,το πρόγραμμα περιέλαμβανε ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο και τακτικές.

Ο Βέλγος προπονητής των "κυανερύθρων" δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εφαρμογή αλληλοκαλύψεων, ανάπτυξης σε κενούς χώρους και γενικότερης κυκλοφορίας της μπάλας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν πάνω σε κομπίνες στημένων φάσεων (κόρνερ, φάουλ) κλπ. είτε ως επιτιθέμενοι, είτε ως αμυνόμενοι.

Το απόγευμα έχει προγραμματισθεί, όπως και την Τρίτη, πιο ελαφρύ πρόγραμμα προπόνησης. Οι ποδοσφαιριστές σε δύο γκρουπ θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις φυσικής κατάστασης, τρέξιμο, πισίνα και ορισμένοι ποδήλατο.

Αποκλεισμός για Αλυφαντή, Καλάργαρη

Δεν τα κατάφεραν οι έλληνες εκπρόσωποι στα προκριματικά της τέταρτης ημέρας (29/07) των αγωνισμάτων της κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης.Ο Ρωμανός Αλυφαντής με 2.01.06 έμεινε στην 26η θέση των προκριματικών στα 200 μ. μικτής ατομικής και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Ο Γιάννης Καλάργαρης με 49.92 κατετάγη 53ος στα προκριματικά των 100 μ. ελεύθερο.

Στα πρωινά προκριματικά την παράσταση έκλεψε η Μέρι Ντεσέντζα. Η αμερικανίδα κολυμβήτρια με 2.04.14 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ (2.04.18) που είχε κάνει η κινέζα Λιού Ζίγκε στις 14 Αυγούστου 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ο απόηχος των "πειραμάτων"

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα "πειράματα" του προπονητή του και την κακή αμυντική του λειτουργία, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από την Σπάρτα στην Πράγα. Οι "πράσινοι" κινδυνεύουν να μείνουν πρόωρα εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από μία κατώτερη ομάδα, εξαιτίας των λαθών τους.

Ο Χενκ Τεν διόρθωσε τα λάθη του μετά το 60', ενίσχυσε την αριστερή πλευρά με τον Λέτο και ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά "προσγειώθηκε ανώμαλα" με το 3-1 και κινδυνεύει να αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ από μία ομάδα που είναι κατώτερη του. Ο Ολλανδός τεχνικός θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να πειραματίζεται ακόμη, βρίσκεται από το περασμένο καλοκαίρι στην Παιανία και δεν έχει καταφέρει να μάθει την ομάδα του!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ εξελίχθηκε στον "μοιραιό" παίκτη του "τριφυλλιού", ο Γάλλος επιθετικός έχασε μοναδική ευκαιρία μετά το 1-0 και αστόχησε στο πέναλτι έπειτα από το 2-0. Οι "πράσινοι" ελπίζουν στην πρόκριση χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και θα είναι αποτυχία αν αποκλειστούν από τη Σπάρτα Πράγας.

Μπορούν να φτάσουν στο 2-0 στη ρεβάνς της Τρίτης στο Ολυμπιακό Στάδιο, αρκεί να μην συνεχιστούν τα "πειράματα". Σε αντίθετη περίπτωση θα δεχτούν ένα ηχηρό χαστούκι, τόσο για το ευρωπαϊκό γόητρο της ομάδας, όσο και για τα ταμεία της ΠΑΕ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός εφόσον αποκλειστεί, δεν μένει πρόωρα εκτός Ευρώπης και θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην παρούσα φάση, η ομάδα πρέπει να ηρεμήσει και να παλέψει για την πρόκριση και δεν είναι τώρα η ώρα των ευθυνών καθώς το παιχνίδι της Τρίτης πλησιάζει. Το καμπανάκι πάντως "χτύπησε" και η δίοικηση θα πρέπει να προστατέψει την μεγάλη επένδυση που έκανε για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι.

Λίγο πριν τη μονομαχία με τους Βίκινγκς

Η μεγάλη βραδιά για τους δύο μονομάχους πλησιάζει. Βίκινγκς και Έλληνες ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες τους για την αυριανή μεταξύ τους αναμέτρηση στο στάδιο «Ούλεβααλ» του Όσλο. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται από χθες στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας και παρά τα προβλήματα και τις απουσίες της τελευταίας στιγμής, είναι έτοιμος να πάρει το αποτέλεσμα εκείνο, που θα τον καταστήσει ως το απόλυτο φαβορί ενόψει της ρεβάνς, που θα γίνει σε μία εβδομάδα στο «σπίτι» του, την Τούμπα.

Δύο προπονήσεις

Οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν χθες αργά το απόγευμα στο Όσλο, μετά από ένα μεγάλο ταξίδι και αφού πρώτα είχαν προπονηθεί το πρωί στη Σουρωτή. Σήμερα, στις 9.30 το πρωί, η ομάδα του Δικεφάλου θα προπονηθεί κεκλεισμένων των θυρών, στο παλαιό γήπεδο της Βαλερένγκα, το οποίο πλέον δε χρησιμοποιείται πια από την αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Το συγκεκριμένο γήπεδο το έχει ως έδρα η Σκέιντ, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της Νορβηγίας. Η δεύτερη και τελευταία πριν το αυριανό ματς προπόνηση του ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί στις 19.30, στο γήπεδο όπου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, το στάδιο «Ούλεβααλ». Η Βαλερένγκα θα κάνει προπόνηση νωρίτερα από την ελληνική ομάδα, ως γηπεδούχος.

«Μιλάει» ο Σάντος

Στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πριν από τέτοιους αγώνες συνέντευξη Τύπου του προπονητή του ΠΑΟΚ. Ο Φερνάντο Σάντος θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου και α αναφερθεί φυσικά στο αυριανό παιχνίδι με τη Βαλερένγκα, ενώ αναμένεται να απαντήσει και σε ερωτήσεις που θα του γίνουν.

«Πρώτη» για Γκαγκάτση

Με την αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκεται στο Όσλο και ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον πρόεδρο της ομάδας, Θόδωρο Ζαγοράκη. Ο εκτελεστικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ θα κάνει το… ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα του Δικεφάλου, και μάλιστα ευρωπαϊκό. Στην αποστολή συμμετέχει και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Τα αγωνιστικά

Τα προβλήματα του ΠΑΟΚ είναι γνωστά με τις απουσίες των τραυματιών Κοντρέρας, Αραμπατζή, Σαβίνι, όπως και του ανέτοιμου Βιεϊρίνια. Προβλήματα όμως έχει και η Βαλερένγκα. Αμφίβολος είναι ο βασικός κεντρικός αμυντικός Αντρέ Μούρι, ενώ ο διεθνής Αμερικανός τερματοφύλακας Τρόι Πέρκινς αναμένεται να επιστρέψεις την ενδεκάδα. Απών θα είναι και ο Φρέντυ Ντος Σάντος, ο οποίος μάλιστα θα υποβληθεί πιθανότατα σε επέμβαση, λόγω προβλήματος στην καρδιά και γι’ αυτό το λόγο δε συμετέχει στις αγωνιστικές δραστηριότητες της νορβηγικής ομάδας.

Νασούτι : Ήρθα για να μείνω !

Την ευχή να παραμείνει πολλά χρόνια στον Αρη και να γράψει ιστορία με την ομάδα με της Θεσσαλονίκης εξέφρασε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Εξέδρα" ο αργεντινός αμυντικός των κιτρίνων, Κρίστιαν Νασούτι. "Δεν ήρθα στον Αρη για να καθήσω ένα χρόνο και μετά να φύγω. Ηρθα για να μείνω πολλά χρόνια στην ομάδα. Θέλω να γράψω ιστορία στην καριέρα μου, παράλληλα με την ιστορία του συλλόγου", είπε χαρακτηριστικά ο πρώην παίκτης της Ρίβερ Πλέιτ, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νασούτι:

Με την απόφασή σου να έρθεις στον Αρη άνοιξες μια καινούργια σελίδα στην καριέρα σου. Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σου από τη νέα σου ομάδα;

- Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Αυτό έγινε από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Αισιοδοξώ ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι σπουδαία για τον Αρη. Θα δουλέψω σκληρά για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου.

Πριν από δύο χρόνια έφθασες μια ανάσα από τον Ολυμπιακό. Φέτος, έκανες το άλμα στην Ευρώπη μέσω του Αρη. Εψαχνες χρόνια αυτή την ευκαιρία;

- Ο Αρης μου δίνει τη δυνατότητα να εκπληρώσω ένα όνειρο ζωής. Να κάνω, δηλαδή, το άλμα από τη μια άκρη του Ατλαντικού στην άλλη και να αγωνιστώ σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δεν ήρθα στον Αρη για να καθήσω ένα χρόνο και μετά να φύγω. Ηρθα για να μείνω πολλά χρόνια στην ομάδα. Θέλω να γράψω ιστορία στην καριέρα μου, παράλληλα με την ιστορία του συλλόγου και Θεού θέλοντος η ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Το πρωτάθλημα Αργεντινής ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό. Προέρχεσαι από μια γεμάτη χρονιά. Πιστεύεις ότι χρειάζεσαι ξεκούραση για να αντεπεξέλθεις στην πίεση της επόμενης σεζόν;

- Πιστεύω ότι αυτό δεν θα με επηρεάσει. Επιπροσθέτως, στον Αρη ήρθα με μεγάλη όρεξη και διάθεση για να δουλέψω. Στο θέμα της φυσικής κατάστασης δεν θα μείνω πίσω. Ερχομαι με μεγάλο ενθουσιασμό σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να φύγει εντελώς από το μυαλό μου η λέξη διακοπές.

Επικρατεί η άποψη ότι οι Αργεντινοί προσαρμόζονται δύσκολα όταν έρχονται να αγωνιστούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Τι γνώμη έχεις για αυτό κι αν πιστεύεις ότι θα ισχύσει στη δική σου περίπτωση;

- Δεν θα επηρεαστώ. Ημουν έτοιμος όταν πήρα την απόφαση να έρθω στον Αρη. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες διαφορές στον τρόπο ζωής, ωστόσο πιστεύω ότι θα συνηθίσω γρήγορα. Εχω μεγάλη όρεξη και διάθεση. Θα προσπαθήσω να εγκλιματιστώ γρήγορα και να μάθω λίγα ελληνικά. Δεν είμαι περαστικός από τον Αρη. Οπως είπα, ήρθα για να μείνω πολλά χρόνια.

Τι γνωρίζεις για το ελληνικό πρωτάθλημα;

- Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες ανταγωνιστικές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, που κατακτά τα τελευταία χρόνια τον τίτλο, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Για τον Αρη είχα πληροφορηθεί για το πολύ καλό ρόστερ που διαθέτει και ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας σχεδιασμός από τους ανθρώπους της ομάδας για να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο και να μπει σφήνα στην πρώτη τριάδα.

Εχεις κάποια προσωπική σχέση με τους Αργεντινούς που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα;

- Γνωρίζω αρκετούς, αλλά δεν έχουμε φιλικές σχέσεις. Κάποιους από αυτούς τους έχω αντιμετωπίσει στην Αργεντινή. Ομως, υπάρχουν και ορισμένοι άλλοι που δεν έκαναν καριέρα στη χώρα μου κι έτσι δεν τους ξέρω.

Πώς νιώθεις που θα βρεθείς για ακόμη μία φορά αντιμέτωπος με την Μπόκα Τζούνιορς;

- Το περιμένω με ανυπομονησία αυτό το παιχνίδι. Θέλω να είμαι καλά και να με επιλέξει ο προπονητής μου να αγωνιστώ. Είναι σημαντικό για έναν παίκτη να παίζει σε τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό με την Μπόκα, η οποία είναι τεράστια ομάδα. Είναι ένα ιδιαίτερο φιλικό παιχνίδι.

Εχεις πληροφορηθεί ότι έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια;

- Αν θέλετε έχω εισιτήρια να σας πουλήσω (σ.σ.: γέλια). Γνωρίζω ότι εξαντλήθηκαν. Πάντως, αυτό δεν μου έκανε έκπληξη. Το περίμενα. Είδα τους οπαδούς μας στην πρώτη προπόνηση και πόσο πάθος και αγάπη έχουν για την ομάδα. Περιμένουν με αγωνία το παιχνίδι και εγώ περιμένω να ζήσω αυτήν την ατμόσφαιρα.

Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα σε έναν κεντρικό αμυντικό;

- Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας κεντρικός αμυντικός είναι τρία. Πρώτον, να έχει μεγάλη προσωπικότητα. Δεύτερον, να διαθέτει δυνατή φωνή για να οργανώνει την αμυντική γραμμή. Τρίτον, όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, να είναι συγκεντρωμένος στα καθήκοντά του και να μοιράζει σωστά την μπάλα όταν τη βγάζει εκτός περιοχής».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τους υπόλοιπους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας;

- Οι Γιάχιτς, Ρονάλντο και Ρομπέρζ είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές (σ.σ.: με τον Κουλουχέρη δεν έχει παίξει ακόμη). Οι αμυντικοί χρειαζόμαστε κάποιο χρόνο προσαρμογής για να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Πιστεύω αυτό να γίνει γρήγορα και αισιοδοξώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα».

Ποια θεωρείς την πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σου;

- Την πρώτη μου χρονιά στη Ρίβερ. Πραγματοποιήσαμε ένα καλό πρωτάθλημα, ενώ στο Κόπα Λιμπερταδόρες φτάσαμε ψηλά. Χάρη σε αυτή τη χρονιά, ευρωπαϊκές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και η Βασιλεία, έδειξαν ενδιαφέρον για εμένα. Ωστόσο, τη σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου την κρατάω για τον Αρη.

Υπάρχει κάποιος κεντρικός αμυντικός που θαυμάζεις; Ποιος είναι ο δυσκολότερος επιθετικός που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι τώρα στην καριέρα σου;

- Αυτή τη στιγμή παρακολουθώ όλους τους παίκτες και προσπαθώ να πάρω πράγματα από αυτούς. Μπροστά μου έχω ακόμη πολλά χρόνια. Βλέπω και μαθαίνω. Από εκεί και πέρα, μου αρέσει πολύ ο Φέρντιναντ. Είναι ένας έξυπνος και οργανωτικός αμυντικός. Σχετικά με αυτό που με ρωτήσατε για τον δυσκολότερο επιθετικό που έχω αντιμετωπίσει, θα έλεγα ότι είναι ο Κάρλος Τέβες στις καλές του στιγμές. Πάντως, ένας αμυντικός θα πρέπει να υπολογίζει τον οποιοδήποτε επιθετικό, γιατί ο καθένας μπορεί να γίνει επικίνδυνος.

Σκόραρε ο Κ. Ρονάλντο σε φιλικό

Το πρώτο του γκολ με την φανέλα της νέας του ομάδας, Ρεάλ Μαδρίτης, πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, στην φιλική νίκη με 4-2 επί της Λίγκα ντε Κίτο, στο πλαίσιο του τουρνουά "Peace Cup".
Ο πορτογάλος άσος, στο τρίτο του παιχνίδι με την "Βασίλισσα", σκόραρε με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, από τον αμυντικό της ομάδας του Εκουαδόρ, Νορμπέρτο Αραούχο.

Ο Ρονάλντο συμμετείχε και στο δεύτερο γκολ των "μερένχες", καθώς μετά από δικό του σουτ και ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα, ο Γκρανέρο έκανε το 2-0. Στο 68` ο Ενρίκε Βέρα μείωσε σε 1-2 για την Λίγκα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κριστόφ Μέτζελντερ έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ρεάλ, μετά από κόρνερ του Γκρανέρο.

Στο 87`, ο Βέρα, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, μείωσε σε 2-3 για την Λίγκα ντε Κίτο, ενώ το τελικό 4-2 έγραψε ο Αλβάρο Νεγκρέδο στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της Παρασκευής (31/7) την Γιουβέντους, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή (2/8).

Λέει «αντίο» στη F1 η BMW

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 είναι πιθανότατα το τελευταίο που διεξάγεται με τη συμμετοχή της BMW. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στο Μόναχο, ότι από το 2010 θα αποσύρει το μονοθέσιό της (BMW Ζάουμπερ) από την F1.

Πηγές του συλλόγου τονίζουν ότι η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε εξαιτίας του υψηλού κόστους, ούτε επειδή η ομάδα παραπαίει στο πρωτάθλημα. Ο λόγος είναι η νέα στρατηγική που θέλει να χαράξει στο εσωτερικό της η BMW. Στα νέα πλάνα λοιπόν δεν συμπεριλαμβάνεται η F1. Δεν πρόκειται να συμβεί όμως το ίδιο στα άλλα μηχανοκίνητα αθλήματα που παίρνει μέρος η BMW.

Σύμφωνα όμως με άλλες πληροφορίες το οικονομικό βάρος είναι δυσβάσταχτο, ειδικά τώρα, εν μέσω παγκόσμιας κρίσης- ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε φυσικά η κάθετη πτώση στη φετινή βαθμολογία, αφού τόσο ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, όσο και ο Νικ Χάιντφιλντ δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο της σεζόν να φανούν ανταγωνιστικοί. Τον ίδιο δρόμο με την BMW, φημολογείται ότι θα ακολουθήσει η Toyota.

Κλήθηκε στη Σελεσάο ο Ζιλμπέρτο

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Βασικός και αναντικατάστατος είναι στην εθνική Βραζιλίας ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού κλήθηκε από τον Κάρλος Ντούνγκα για το φιλικό της Σελεσάο κόντρα στην Εσθονία στις 12 Αυγούστου.

Ο άσος του τριφυλλιού μετά το Κύπελλο Συνομοσπονδιών θα φορέσει και πάλι το εθνόσημο μετά τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Σπάρτα Πράγας.

Αρμπελόα στη Ρεάλ


Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι στη νέα περίοδο ο Αλβάρο Αρμπελόα. Η διοίκηση της Λίβερπουλ ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε με τη «βασίλισσα» για την παραχώρηση του Ισπανού αμυντικού.

«Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το κόστος της μεταγραφής του παίκτη, η οποία εξαρτάται από τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, στις οποίες θα υποβληθεί» δήλωσε εκπρόσωπος των «κόκκινων» στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος παίκτης είχε ενταχθεί στη δύναμη της Ρεάλ Μαδρίτης σε ηλικία 16 ετών, προερχόμενος από τη Ρεάλ Σαραγόσα. Η Λίβερπουλ τον απέκτησε από τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, όπου τον είχαν παραχωρήσει οι μαδριλένοι, το 2007.

Μία ανάσα από Κόλο Τουρέ η «Σίτι»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο τελικό στάδιο έχει μπει πλέον η υπόθεση της μεταγραφής του Κόλο Τουρέ στην Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ιβοριανός αμυντικός της Άρσεναλ μετά τη συμφωνία των «κανονιέρηδων» με τους «πολίτες» για την παραχώρηση του έναντι 15εκατ. λιρών, συμφώνησε και ο ίδιος στους όρους του συμβολαίου του και πλέον θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Ο Κόλο Τουρέ αγωνίζεται στους «κανονιέρηδες» από το 2002 ενώ πλέον ετοιμάζεται να αλλάξει σταθμό στην καριέρα του με το συμβόλαιο του με την Μάντσεστερ Σίτι να είναι για τέσσερα χρόνια.

Πανθρακικός: Ανακοίνωσε τον Γάλλο Ρομπέρ

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την απόκτηση του 25χρονου Γάλλου μεσοεπιθετικού, Μπερτράντ Ρομπέρ, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πανθρακικός.

Το νέο απόκτημα της ομάδας της Κομοτηνής έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στις Γκινγκάμπ, Αζαξιό και Λοριάν ενώ συμφώνησε για δύο χρόνια. Πρόκειται για τη 12η μεταγραφή του Πανθρακικού στο θερινό παζάρι και δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια.

Άλλωστε ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου δοκιμάζει στην προετοιμασία της ομάδας στην Γαλλία τους Μουνάφο, Μίτου και Νίματς και Μπιβά και το φιλικό της Τετάρτης με τη Λανς(20:00-ώρα Ελλάδας) θα αποτελέσει κριτήριο ενδεχομένως για την παραμονή τους ή όχι στον Πανθρακικό.

Εθνική Ελλάδας: Κάλεσε Πλιάτσικα ο Νιόπλιας


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Βασίλης Πλιάτσικας που πρόσφατα πήρε μεταγραφή στη Σάλκε είναι ανάμεσα στις επιλογές του προπονητή της Εθνικής Ελπίδων για το φιλικό με το αντίστοιχο συγκρότημα της Σλοβακίας(12/8).

Ο Νίκος Νιόπλιας κάλεσε δύο παίκτες, που ανήκουν σε συλλόγους του εξωτερικού, ενόψει της εκτός έδρας φιλικής αναμέτρησης και εκτός από τον Βασίλη Πλιάτσικα της Σάλκε,κλήθηκε και ο Κώστα Λάμπρου της Φέγενορντ.

Εκτός Εθνικής: Δέλλας.Μπασινάς & Σεϊταριδης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τον Σεπτέμβριο η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει σε ένα κομβικό παιχνίδι την Ελβετία, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Όμως, πριν την αναμέτρηση της Βασιλείας, η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ θα δώσει την πρόβα τζενεράλε, που θα είναι το εκτός έδρας φιλικό της 12ης Αυγούστου με την Πολωνία.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός ανακοίνωσε τις πρώτες κλήσεις εν όψει αυτού του φιλικού, που όπως πάντα είναι οι «λεγεωνάριοι», με τον Ρεχάγκελ να καλεί οκτώ παίκτες.

Πρόκειται για τους Βαγγέλη Μόρα, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Φάνη Γκέκα, Νίκο Λυμπερόπουλο, Αγγελο Χαριστέα, Γιώργο Σαμαρά, Χρήστο Πατσατζόγλου και Γιάννη Αμανατίδη.

Αντίθετα, δεν κλήθηκαν τρεις βασικότατοι παίκτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο αρχηγός, Αγγελος Μπασινάς. Εκτός είναι και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, που δεν έχει βρει ομάδα μετά την αποχώρησή του από την Ατλέτικο, αλλά και ο Τραϊανός Δέλλας.