Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Λέει «αντίο» στη F1 η BMW

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 είναι πιθανότατα το τελευταίο που διεξάγεται με τη συμμετοχή της BMW. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στο Μόναχο, ότι από το 2010 θα αποσύρει το μονοθέσιό της (BMW Ζάουμπερ) από την F1.

Πηγές του συλλόγου τονίζουν ότι η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε εξαιτίας του υψηλού κόστους, ούτε επειδή η ομάδα παραπαίει στο πρωτάθλημα. Ο λόγος είναι η νέα στρατηγική που θέλει να χαράξει στο εσωτερικό της η BMW. Στα νέα πλάνα λοιπόν δεν συμπεριλαμβάνεται η F1. Δεν πρόκειται να συμβεί όμως το ίδιο στα άλλα μηχανοκίνητα αθλήματα που παίρνει μέρος η BMW.

Σύμφωνα όμως με άλλες πληροφορίες το οικονομικό βάρος είναι δυσβάσταχτο, ειδικά τώρα, εν μέσω παγκόσμιας κρίσης- ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε φυσικά η κάθετη πτώση στη φετινή βαθμολογία, αφού τόσο ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, όσο και ο Νικ Χάιντφιλντ δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο της σεζόν να φανούν ανταγωνιστικοί. Τον ίδιο δρόμο με την BMW, φημολογείται ότι θα ακολουθήσει η Toyota.

Δεν υπάρχουν σχόλια: