Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Ο απόηχος των "πειραμάτων"

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα "πειράματα" του προπονητή του και την κακή αμυντική του λειτουργία, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από την Σπάρτα στην Πράγα. Οι "πράσινοι" κινδυνεύουν να μείνουν πρόωρα εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από μία κατώτερη ομάδα, εξαιτίας των λαθών τους.

Ο Χενκ Τεν διόρθωσε τα λάθη του μετά το 60', ενίσχυσε την αριστερή πλευρά με τον Λέτο και ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά "προσγειώθηκε ανώμαλα" με το 3-1 και κινδυνεύει να αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ από μία ομάδα που είναι κατώτερη του. Ο Ολλανδός τεχνικός θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να πειραματίζεται ακόμη, βρίσκεται από το περασμένο καλοκαίρι στην Παιανία και δεν έχει καταφέρει να μάθει την ομάδα του!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ εξελίχθηκε στον "μοιραιό" παίκτη του "τριφυλλιού", ο Γάλλος επιθετικός έχασε μοναδική ευκαιρία μετά το 1-0 και αστόχησε στο πέναλτι έπειτα από το 2-0. Οι "πράσινοι" ελπίζουν στην πρόκριση χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και θα είναι αποτυχία αν αποκλειστούν από τη Σπάρτα Πράγας.

Μπορούν να φτάσουν στο 2-0 στη ρεβάνς της Τρίτης στο Ολυμπιακό Στάδιο, αρκεί να μην συνεχιστούν τα "πειράματα". Σε αντίθετη περίπτωση θα δεχτούν ένα ηχηρό χαστούκι, τόσο για το ευρωπαϊκό γόητρο της ομάδας, όσο και για τα ταμεία της ΠΑΕ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός εφόσον αποκλειστεί, δεν μένει πρόωρα εκτός Ευρώπης και θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην παρούσα φάση, η ομάδα πρέπει να ηρεμήσει και να παλέψει για την πρόκριση και δεν είναι τώρα η ώρα των ευθυνών καθώς το παιχνίδι της Τρίτης πλησιάζει. Το καμπανάκι πάντως "χτύπησε" και η δίοικηση θα πρέπει να προστατέψει την μεγάλη επένδυση που έκανε για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: