Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Σάντος: "Θα παίξουμε με το 80% της περυσινής ομάδας"

«Κόντρα στη Βαλερένγκα θα παίξουμε με το 80% της περυσινής ομάδας ώστε να είμαστε περισσότερο συμπαγείς και με ομοιογένεια». Τάδε έφη Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο πλαίσιο της αυριανής αναμέτρησης με τη Βαλερένγκα για το Γιουρόπα Λιγκ.
Όταν ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε αν το 20% των νέων αντιστοιχεί σε δύο ή τρεις παίκτες, απάντησε το πρώτο. Άρα, το πιθανότερο είναι ότι στο αρχικό σχήμα θα περιλαμβάνονται οι Φωτάκης και Τσιρίλο. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ υπογράμμισε ότι στόχος της ομάδας του είναι να αποσπάσει αποτέλεσμα, το οποίο θα της επιτρέπει να μην έχει άγχος στον επαναληπτικό: «Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μην έχουμε πολύ άγχος στο δεύτερο παιχνίδι. Θέλουμε να περάσουμε. Για μία ομάδα όπως εμείς, που έχει μόνο λίγες ημέρες προετοιμασίας και ασχολήθηκε κυρίως με φυσική κατάσταση είναι λογικό να μην είναι στην καλύτερη φόρμα. Έχουμε πει ότι αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα για την αντίπαλο».

Στη συνέχεια ο Σάντος τόνισε: «Περιμένουμε καλό παιχνίδι. Ξέρω τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αγώνες με σκανδιναβικές ομάδες. Εμείς προσπαθούμε να μάθουμε όσο γίνεται καλύτερα τον αντίπαλο και τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του και θα προσπαθήσουμε το έλλειμμα που έχουμε σε φυσική κατάσταση να το αναπληρώσουμε, παίζοντας καλύτερα. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Ήρθαμε για θετικό αποτέλεσμα».

«50-50 οι πιθανότητες»
Ερωτηθείς σχετικά ο Σάντος απάντησε πως «Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50. Ο προκριματικός γύρος είναι ανοικτός», ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός που παίζοντας τελευταίος από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη μπορεί να μάθει από τα λάθη τους, σχολίασε: «Γι' αυτό είχα προειδοποιήσει από καιρό. Ελεγα αφενός ότι δεν υπάρχουν αδύνατοι αντίπαλοι και αφετέρου, και είναι και το πιο σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι αυτό το τουρνουά που κάνουν στο τέλος της σεζόν και τώρα οι ελληνικές ομάδες πληρώνουν το κόστος αυτό. Εχουμε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα και κάνουμε άλλον αγώνα για να δούμε που θα καταλήξουμε στη βαθμολογία. Μετά έχουμε είκοσι μέρες ξεκούρασης και άλλες είκοσι μέρες για να προετοιμαστούμε για τις πρώτες υποχρεώσεις μας. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε αύριο μια καλή ομάδα. Αν θέλουμε να κερδίσουμε και να περάσουμε, που προφανώς είναι αυτός ο στόχος μας, πρέπει να δουλέψουμε, να προσπαθήσουμε πολύ και να έχουμε πνεύμα αυτοθυσίας».

Αναφερόμενος στη Βαλερένγκα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, επισήμανε: «Η αντίπαλη ομάδα έχει αξία και δυνατότητες. Τα τελευταία ατυχή αποτελέσματά της δεν αντικατοπτρίζουν την αξία της. Έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα, μείγμα έμπειρων και νέων με ταλέντο. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αγωνίζονται σε Εθνικές ομάδες της Νορβηγίας. Στη Βαλερένγκα κάθε ποδοσφαιριστής ξέρει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Εξάλλου ο συνάδερφος μου στο τελευταίο παιχνίδι κράτησε στον πάγκο κάποιους σημαντικούς ποδοσφαιριστές ώστε να τους χρησιμοποιήσει στο αυριανό παιχνίδι. Φαίνεται ότι έχει ποντάρει πολλά στο αυριανό παιχνίδι και είναι φυσιολογικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να έχουμε σωστή άμυνα αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Θα πρέπει να επιτεθούμε, να ψάξουμε να βάλουμε γκολ».

Αντρέεσεν: «Φαβορί ο ΠΑΟΚ»
Φαβορί τον ΠΑΟΚ, με τη σειρά του, έχρισε για τη σειρά ο τεχνικός-παίκτης της Βαλερένγκα, Μάρτιν Αντρέεσεν. «Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα το φαβορί. Είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, έχει καλούς, τεχνικούς παίκτες, με ικανότητες πολλές. Θα επιδιώξουμε να μη δεχτούμε γκολ, που είναι το πιο βασικό, ώστε να πάμε στο δεύτερο παιχνίδι με μεγαλύτερη άνεση. Θέλουμε να περάσουμε. Είναι πλεονέκτημα για μας τα παιχνίδια που έχουμε στα πόδια μας, έναντι του ΠΑΟΚ που έχει λίγες μέρες που άρχισε προετοιμασία», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: