Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Νίκη με ανατροπή 2-1 τη Λιβόρνο ο Άρης

Αν και ακόμα βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου, ο Άρης φαίνεται πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Οι «κίτρινοι» νίκησαν και τη Λιβόρνο σε σημερινό φιλικό με 2-1 και παρέμειναν αήττητοι επί ιταλικού εδάφους, αφού έχουν προηγηθεί η νίκη επί της Μπάρι και η ισοπαλία με την Σιένα. Οι Θεσσαλονικείς μάλιστα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Ντιαμάντι, ωστόσο με τέρματα των Γκαρσία και Κάμπορα μπόρεσαν και ανάτρεψαν το σκορ.

Γκολ για… Όσκαρ!

Ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 9’ έχασε μία καλή ευκαιρία για γκολ, όταν το σουτ του Κάμπορα έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι «κίτρινοι» από τα πρώτα λεπτά επέβαλαν τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να έχουν περιορίσει τους Ιταλούς στο μισό γήπεδο. Στο 15’ μάλιστα έφθασαν και πάλι πολύ κοντά στο γκολ, όμως ο πορτιέρο της Λιβόρνο μπλόκαρε, αν και δύσκολα, το σουτ του Γκαρσία.

Αν και ο Άρης ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες, οι Ιταλοί ήταν αυτοί που έφθασαν πρώτοι στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 20’ ο Ντιαμάντι με ένα πολύ μακρινό σουτ, νίκησε τον Σοντεζάν που ήταν εκτός θέσης. Από το τέρμα της Λιβόρνο και μετά, οι «κίτρινοι» ανέλαβαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 42’, με ένα σουτ «κεραυνό» του Γκαρσία.

Η ισοφάριση όμως δεν αρκούσε στους «κίτρινους», οι οποίοι μπόρεσαν να πάνε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενοι με 2-1. Συγκεκριμένα στο 45’ ο Κάμπορα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ήταν και πάλι καλύτερος, δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες, όπως το σουτ του Κάλβο και το φάουλ του Κόκε στο 85’, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Η ενδεκάδα του Άρη: Πιαβεζάν, Φλάβιο, Κουλοχέρης, Βανγκέλι, Γιάχιτς, Νέτο, Γκαρσία, Ρόβας, Γκρασιάν, Αραβίδης, Κάμπορα

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Πέσκοβιτς, Νασούτι, Γκιάρο, Ρομπέρζ, Αράνο, Ναφτί, Πρίττας, Κάλβο, Ντέιλι, Κόκε, Αμπρέου

Λιβόρνο: Ντελουσία, Ραϊμόντι, Μιλιόνικοφ, Περτικόνε, Πιέρι, Πέργκβολντ, Πουζέτι, Λοδίζο, Ντιαμάντι, Ντανιλεβίτσιους, Ταβάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: