Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Έχασε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών από τις ΗΠΑ

Για ένα σουτ έμεινε εκτός τελικού η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, που ηττήθηκε από τις ΗΠΑ με 7-8 και την Παρασκευή (31/7-17:00GR) θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στη Ρωσία στον μικρό τελικό. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 8-6 στα τελευταία λεπτά μείωσαν με την Τσουκαλά η οποία είχε την ευκαιρία να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση, όμως η Αρμοστρονγκ απέκρουσε το σουτ της δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

Παρά την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της η Εθνική δεν είχε απάντηση για την Ελσι Γουάιντς, που της έκανε μεγάλη ζημιά σκοράροντας πέντε από τα οκτώ τέρματα τον αμερικανίδων. Με την Γουάιντς να πετυχαίνει δυο γρήγορα γκολ οι ΗΠΑ βρέθηκαν μπροστά με 3-0 στο ξεκίνημα του πρώτου οκταλέπτου.

Η Εθνική απάντησε με τις Αντωνάκου και Ασημάκη και μέχρι τη λήξη του είχε προλάβει να μειώσει σε 2-3. Η δεύτερη περίοδος ήταν εντυπωσιακή για τις ελληνίδες που «στραγγάλισαν» την επίθεση των αμερικανίδων και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες με τη μπάλα να βρίσκει δυο φορές το δοκάρι της Αρμοστρονγκ προτού η Ασημάκη ισοφαρίσει σε 3-3. Η Γουάιντς όμως ξαναπήρε μπροστά και με δυο ακόμα γκολ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της με 5-3, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του τρίτου οκτάλεπτου η Ασημάκη ξαναβρήκε δίχτυα μειώνοντας σε 4-5, με τη Ρούλον λίγο μετά να δίνει και πάλι ασφάλεια δυο τερμάτων στις αμερικανίδες. Η Εθνική με την Ρουμπέση έφτασε ξανά σε απόσταση ενός γκολ και μάλιστα στο 6’ της τελευταίας περιόδου έφερε το παιχνίδι στα ίσια (6-6). Παρόλα αυτά η Γουάιντς έκανε ξανά τη ζημιά στην ελληνική άμυνα σκοράροντας το πέμπτο τέρμα της.

Οι ΗΠΑ απέκτησαν προβάδισμα νίκης με το γκολ της Αλισον Γκρεγκόρα 4:30’ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, όμως η Τσουκαλά δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με 43’’ για την ολοκλήρωση του αγώνα μείωσε σε 7-8 και στα 2’’ επιχείρησε να νικήσει ξανά την Αρμοστρονγκ η οποία όμως απέκρουσε και χάρισε τη νίκη στις αμερικανίδες.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-2, 2-1, 2-2

Διαιτητές: Πατέλι (Βραζιλία), Μπορέλ (Ισπανία)

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Τσουρή, Τσουκαλά 1, Κουτέλη 1, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 1, Λαρά

ΗΠΑ: Αρμστρονγκ, Πέτρι, Χέιζ, Βίγια 1, Ουένγκερ, Γκάντι, Ρούλον 1, Στέφενς, Ουίντες 5, Γκρεγκόρκα 1, Βαν Νόρμαν, Κρεγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: