Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Άνετη νίκη του Ολυμπιακού 2-0 την Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση νίκησε εκτός έδρας την Σλόβαν Μπρατισλάβας με 2-0 και έκανε ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 2’ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 21’ με τον Λεονάρντο. Βασικοί ξεκίνησαν οι Μήτρογλου, Ζαϊρί, Γιάννης Παπαδόπουλος και Λεονάρντο, ενώ στο πάγκο έμειναν οι Ντιόγκο, Μαρέσκα και Γκαλέτι. Ξεχώρισαν με την εμφάνισή τους οι Μήτρογλου, Ζαϊρί και Ντουντού. Εκπληκτικό κοουτσάρισμα από τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος δικαιώθηκε απόλυτα για τις αρχικές του επιλογές.

Εκπλήξεις από Κετσπάγια

Ο Τιμούρ Κετσπάγια επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις για την αρχική ενδεκάδα, καθώς προτίμησε να αφήσει τελικά στον πάγκο τόσο τον ανέτοιμο Γκαλέτι όσο και τον Ντιόγκο, ενώ χρησιμοποίησε το 4-5-1 και όχι το αγαπημένο του 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νικοπολίδης, στα δεξιά της άμυνας ο Ζεβλάκοφ, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο και στο κέντρο οι Α.Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν ως κόφτες οι Ντουντού και Λεντέσμα, λίγο πιο μπροστά στους σε ρόλο επιτελικού χαφ ο Γιάννης Παπαδόπουλος, δεξιά ο Ζαϊρί και αριστερά ο Λεονάρτνο. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μήτρογλου.

Ιδανικό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Ζαϊρί εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Μήτρογλου με κεφαλιά γύρισε τη μπάλα στο κέντρο της περιοχής, εκεί όπου ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, ενώ έδωσε άλλον αέρα στους παίκτες των «ερυθρολεύκων». Οι Πειραιώτες στα επόμενα λεπτά έχοντας την κατοχή της μπάλας, έψαξαν και το δεύτερο γκολ και λίγο έλειψε να το πετύχουν στο 11’, όταν ο Μήτρογλου επιχείρησε το σουτ εντός περιοχής από πλάγια θέση, με τη μπάλα όμως να φεύγει άουτ.

Λεονάρντο σκόραρε, Ζαϊρί «μάγευε»

Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Έλληνας επιθετικός, το πέτυχε τελικά ο Λεονάρντο στο 21’, όταν βρέθηκε εντός περιοχής από πλάγια θέση και με ένα πολύ ωραίο σουτ νίκησε τον Μπίτσικ και έκανε το 2-0. Στα επόμενα λεπτά η Σλόβαν προσπάθησε να ηρεμήσει το παιχνίδι και να κόψει τον ρυθμό του Ολυμπιακού, ο οποίος πραγματικά έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν και πάλι αυτοί που έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 36’, όταν ο Ζαϊρί μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, επιχείρησε και το σουτ, όμως νικήθηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο. Ο Μαροκινός είχε άλλη μία καλή ευκαιρία πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν το σουτ που έκανε από καλή θέση στο 44’, κατέληξε στην αγκαλιά του Μπίτσικ.

Χαλάρωσε αλλά δεν κινδύνευσε…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και πάλι δυνατά με στόχο να πετύχει το γρήγορο γκολ, ωστόσο στάθηκε άτυχος στη φάση του 50’, όταν η κεφαλιά του Ντουντού έφυγε λίγο άουτ. Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι, με τη βοήθεια των φιλάθλων τους οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί, μπόρεσαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να δημιούργησουν τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στον Αντώνη Νικοπολίδη. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο γκολ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αφού απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ, τα οποία είτε έφευγαν άουτ είτε κατέληγαν στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των Πειραιωτών.

Μαρέσκα – Γκαλέτι ξύπνησαν την ομάδα

Από το 70’ και μετά οι «ερυθρόλευκοι» ανέλαβαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και σε συνδυασμό με την είσοδο στο παιχνίδι των Μαρέσκα και Γκαλέτι, αντί των κουρασμένων Ζαϊρί και Γιάννη Παπαδόπουλου, μπόρεσαν ελέγξουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και να δημιουργήσουν μοναδικές ευκαιρίες για το 3-0. Την αρχή έκανε ο Μήτργογλου στο 72’, όταν η κεφαλιά που επιχείρησε έφυγε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μαρέσκα με δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι της Σλόβαν. Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι έψαξαν ένα γκολ που θα διατηρούσε ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση, ωστόσο η άμυνα του Ολυμπιακού βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και βοήθησε τα μέγιστα, ώστε ο Νικοπολίδης να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σλόβαν: Μπίτσικ, Σαλάτα (79’ Τσέρνακ), Ντόμπροτκα, Βαλάτσοβιτς, Χαλενάρ, Σλοβάκ, Πετράς, Μάσαρικ (57’ Σιλβέστρ), Κοζάκ, Γκαούτσο (74’ Ιβάνα), Ντοσουντίλ.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα, Ντουντού, Ζαϊρί, Λεονάρντο (60’ Γκαλέτι), Γιάννης Παπαδόπουλος (70’ Μαρέσκα), Μήτρογλου (84’ Ντιόγο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: