Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Τουρκία-Σλοβενία 67-69


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι Σλοβένοι κέρδισαν τους Τούρκους που αστόχησαν σε ελεύθερο τρίποντο στην εκπνοή με τον Ατσούρ και έτσι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή στην οκτάδα την Τουρκία. Οι Σλοβένοι προηγήθηκαν με 19 πόντους, οι Τούρκοι προσπέρασαν και το τέλος ήταν δραματικό.

Δύο εικόνες είχε το ματς. Στο πρώτο ημίχρονο οι Σλοβένοι κυριάρχησαν πλήρως ως το 15ο λεπτό. Μετά το καλάθι και φάουλ του Γκιουλέρ που έγραψε το 9-9, ο Νάχμπαρ με 10 μαζεμένους πόντους έγραψε το 15-24. Οι Σλοβένοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό μπροστά στους αμήχανους Τούρκους, που είχαν ξανά τον Τούρκογλου άστοχο και με Λάκοβιτς και Γιαγκόντνικ να έχουν από 5 πόντους, έφτασαν στο +19 για το 18-37.

Κάπου εκεί άλλαξε πλήρως ο αγώνας. Με τους Ντ. Λόρμπεκ και Ντράγκιτς εκτός, οι Σλοβένοι περιφερειακοί έδειξαν να κουράζονται και οι Τούρκοι απάντησαν με 14-0 σερί για το 32-37. Ο Τούρκογλου πήρε επιτέλους μετά από δύο ματς μπροστά και με 9 μαζεμένους πόντους μείωσε σε 41-44 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Με τον Ερντέν οι Τούρκοι, μάλιστα προσπέρασαν με 48-47 ολοκληρώνοντας ένα 30-10 επιμέρους σκορ από το 18-37.

Οι Σλοβένοι, πάντως, αντέδρασαν με καταιγισμό τριπόντων από Γιαγκόντνικ (2), Ούντριχ και Λάκοβιτς για το 52-60. Οι Τούρκοι πάλεψαν μείωσαν με Ιλιασόβα και Αρσλάν σε 60-61, αλλά το τρίποντο του Νάχμπαρ και το καλάθι του Σλόκαρ ήταν μαχαιριά (60-66) 1,5 λεπτό πριν το τέλος. Οι Σλοβένοι έχασαν συνεχόμενες επιθέσεις και ο Ούντριχ έκανε έγκλημα καθώς 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έκανε φάουλ για 3 βολές στον Αρσλάν (που παραλίγο να βάλει και το τρίποντο) για να μειώσουν οι Τούρκοι σε 67-68. Ο Ούντριχ είχε 1/2 βολές, αλλά ο Ατσούρ στην εκπνοή έχασε ελεύθερο τρίποντο με τους Σλοβένους να κερδίζουν.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 32-39, 52-57, 67-69.

Εφτάψυχος... Toro!

alkmarolybiakos.jpg Πολύ σκληρός για να πεθάνει αυτός ο Ολυμπιακός! Με απουσίες βασικών παικτών, με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο και με τον νεοπροσληφθέντα Ζίκο στην σουίτα, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με το δεξί στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς στο «καμίνι» του Καραϊσκάκη με το «χρυσό» γκολ του... ταύρου Βασίλη Τοροσίδη (79') κέρδισαν με 1-0 την Άλκμααρ. Μεγάλη επέμβαση του Νικοπολίδη στο 83΄

Όλα μηδέν στο Μιλάνο

inter_barca.jpgΤο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Ίντερ και την Μπαρτσελόνα δημιουργούσε πολλές προσδοκίες για μια μεγάλη μάχη, όμως οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, σε ένα ματς που γρήγορα θα ξεχαστεί. Δύσκολη νίκη για Λίβερπουλ με 1-0 επί της Ντεμπρετσένι, με το ίδιο σκορ κέρδισε και η Λιόν την Φιορεντίνα. Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η Σεβίλη επικράτησε της Ουνιρέα με 2-0, ενώ η Ντιναμό γύρισε το ματς και κέρδισε 3-1 την Ρούμπιν. Στο 1-1 έμειναν Στουτγάρδη και Ρέιντζερς.


Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Λίβερπουλ-Ντεμπρετσένι 1-0 (Κάουτ 45')

Λιόν-Φιορεντίνα 1-0 (Πιάνιτς 76')

Ίντερ-Μπαρτσελόνα 0-0

Ντινάμο Κιέβου-Ρούμπιν Καζάν 3-1 (Γιουσούφ 71', Μαγκράο 79' Γκούσεφ 85' - Ντομίνγκεζ 25')

Στουτγάρδη-Ρέιντζερς 1-1 (Πογκμπρένιακ 18' Μπουγκέρα 77')

Σεβίλλη-Ουνιρέα 2-0 (Λουίς Φαμπιάνο 45', Ρενάτο 70')

Ολυμπιακός-Άλκμααρ: 1-0


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με την ψυχή του και το πάθος του, ο Ολυμπιακός έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπροστά στα μάτια του νέου του τεχνικού, Ζίκο, που ανακοινώθηκε για 2 χρόνια και βρέθηκε στις εξέδρες του «Καραϊσκάκη», νίκησε 1-0 την Αλκμααρ και... την κακή αγωνιστική και ψυχολογική του κατάσταση, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους του που κατέκλυσαν το φαληρικό γήπεδο. Το γκολ της νίκης ο Τοροσίδης στο 79’.

Η ατυχία έπληξε τον Ολυμπιακό πριν αρχίσει το παιχνίδι. Στην προθέρμανση ο Ντομί ένιωσε ενοχλήσεις και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, προσθέτοντας τον εαυτό του στη λίστα απόντων (Γκαλέτι, Νταρμπισάιρ, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος). Ετσι, τη θέση του στην αρχική 11άδα πήρε ο Ραούλ Μπράβο (και στην αποστολή ο Γκαλίτσιος). Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με 4-2-3-1. Μπροστά από τον Νικοπολίδη, η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Λεντέσμα και Τοροσίδης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Ντουντού λίγο πιο μπροστά, τον Ζαϊρί δεξιά, τον Λεονάρντο αριστερά και τον Ντιόγο στην κορυφή. Από την άλλη πλευρά, ο Ρόναλντ Κούμαν επέλεξε σύστημα 4-4-2, με τους Ελ Χαμνταουί και Ντεμπελέ στην επίθεση, αν και οι δεύτερος αρχικά «τραβιόνταν» κυρίως στο δεξί άκρο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν με ενθουσιασμό και πάθος στην αρχή του αγώνα, ωστόσο γρήγορα η Αλκμααρ ανέλαβε τα ηνία. Οι Ολλανδοί πίεζαν ψηλά και πήραν την κατοχή μπάλας. Αυτοί είχαν τον έλεγχο και έψαχναν διαδρόμους για την εστία του Νικοπολίδη. Εχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Μάρτενς (9’) και Χόλμαν (32’), αλλά δεν έφτασαν στο γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάποιες εξάρσεις και διαστήματα που ισορρόπησαν το παιχνίδι, είχαν δύο καλές στιγμές με τους Λεονάρντο (20’) και Ντιόγο (40’), αλλά ήταν σαφώς λιγότερο «φρέσκοι» από τους πρωταθλητές Ολλανδίας. Ο Ολυμπιακός αναπτύσσονταν σχεδόν αποκλειστικά από δεξιά, με σέντρες του Ζαϊρί, καθώς η αριστερή πλευρά δεν λειτουργούσε. Για την Αλκμααρ, πιο επικίνδυνος ήταν ο Ντεμπελέ, που άλλαζε συχνά θέσεις και «ταλαιπωρούσε» τον Ραούλ Μπράβο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι καλά στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και για ένα 10λεπτο είχε τον έλεγχο, διάστημα στο οποίο είχε μια ευκαιρία με τον Ντουντού. Ωστόσο μετά το 55’ η Αλκμααρ ισορρόπησε και σταδιακά άρχισε να επισκέπτεται πιο συχνά την περιοχή του Νικοπολίδη, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να μένουν σιγά-σιγά από δυνάμεις. Παρόλα αυτά αμύνονταν αποτελεσματικά και έτσι οι Ολλανδοί απείλησαν μόνο με σουτ έξω από την περιοχή με τους Μέντες ντα Σίλβα (58’) και Χόλμαν (72’).

Το πάθος των παικτών του Ολυμπιακού ήταν εκεί και κάλυπτε τα «βαριά» πόδια. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, χωρίς να ρισκάρουν και το πέτυχαν στο 79’ με τον Τοροσίδη. Ο Κούμαν έριξε επιθετικούς στο ματς, ο Μπάντοβιτς, που νωρίτερα είχε αλλάξει τον Ντιόγο με τον Μήτρογλου, πέρασε τον Στολτίδη αντί του Λεονάρντο (82’), μεταφέροντας τον Ζαϊρί αριστερά, βάζοντας τον Τοροσίδη δεξιά και τον «Ιέρο» δίπλα στον Λεντέσμα. Μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Λενς στο 83’, ο Μπάντοβιτς έβαλε τον Οσκαρ αντί του Τοροσίδη, ξαναφέρνοντας τον Ζαϊρί δεξιά και βάζοντας τον Οσκαρ αριστερά.

Οι Ολλανδοί προσπάθησαν για την ισοφάριση, χωρίς να τα καταφέρουν και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
9’: Ο Ντεμπέλε αποφεύγει από δεξιά τον Ραούλ Μπράβο, μπαίνει στην περιοχή και φτάνοντας κοντά στην εστία, γυρίζει στον Μάρτενς ο οποίος αστοχεί εξ’ επαφής.
14’: Ο Τοροσίδης σεντράρει από δεξιά αλλά ο Μοϊσάντερ διώχνει προ του Ντιόγο.
20’: Ο Ζαϊρί σεντράρει από δεξιά και ο Λεονάρντο βάζει την προβολή, αλλά στέλνει την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρομέρο.
21’: Ο Ζαϊρί εκτελεί κόρνερ, ο Ρομέρο χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του αλλά Μέλμπεργκ και Ντιόγο δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το λάθος του.
32’: Κάθετη πάσα του Ντεμπελέ μέσα στην περιοχή για τον Χόλμαν, ο οποίος σουτάρει απευθείας αλλά αστοχεί.
40’: Ο Ζαϊρί σεντράρει από δεξιά και ο Ντιόγο πιάνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
55’: Ο Ζεβλάκοφ σεντράρει από δεξιά και ο Ντουντού επιχειρεί το μονοκόμματο σουτ από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.
58’: Ο Μέντες ντα Σίλβα κάνει ωραία ατομική ενέργεια και σουτάρει μόνος έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα περνά πάνω από την εστία του Νικοπολίδη.
72’: Ο Χόλμαν σουτάρει έξω από την περιοχή, ο Νικοπολίδης αποκρούει ασταθώς αλλά ο κίνδυνος περνά.
79’ ΓΚΟΛ: Ο Ζαϊρί σεντράρει στην «καρδιά» της άμυνας της Αλκμάαρ και ο Τοροσίδης με ωραία κεφαλιά πετυχαίνει το 1-0.
83’: Ο Λενς σουτάρει μέσα από την περιοχή και ο Νικοπολίδης διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 79’ Τοροσίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37’ Μέντες ντα Σίλβα, 84’ Σάαρς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Λεντέσμα, Ντουντού, Τοροσίδης (85’ Οσκαρ), Ζαϊρί, Λεονάρντο (82’ Στολτίδης), Ντιόγο (75’ Μήτρογλου).
ΑΛΚΜΑΑΡ: Ρομέρο, Γιάλιενς, Ποκονιόλι, Μορένο, Μοϊσάντερ, Μέντες ντα Σίλβα (71’ Λουίξ), Σάαρς, Χόλμαν, Μάρτενς (80’ Λενς), Ελ Χαμνταουί (77’ Πελέ), Ντεμπέλε.

Κάκος στην Τούμπα, Ντάκος στο ΟΑΚΑ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τάσος Κάκος θα είναι ο «άρχοντας» του ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού την Κυριακή το βράδυ στην Τούμπα, ενώ το άλλο ντέρμπι της ημέρας, Παναθηναϊκός - Άρης, θα διευθύνει ο Ντάκος. Ο Γιαννόπουλος θα διευθύνει το Ηρακλής - Λάρισα και ο Καλόπουλος το ΠΑΣ - ΑΕΚ. Αναλυτικά οι διαιτητές στους αγώνες της 4ης αγωνιστικής...

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 19/09/2009 ΑΝΘΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 16.45
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Τσινιάρης Μ. ΕΠΣ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ Μποζατζίδης Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ Τρύφων Π. ΕΠΣ Δράμας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Αμπάρκιολης Α. ΕΠΣ Μακεδονίας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Καρεκελίδης Δ. ΕΠΣ Πέλλας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19/09/2009 ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 16.45
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σπάθας Η. ΕΠΣ Πειραιά
ΒΟΗΘΟΣ Φαντόπουλος Ν. ΕΠΣ Πειραιά
ΒΟΗΘΟΣ Μπιτσίδης Δ. ΕΠΣ Θράκης
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σιδηρόπουλος Α. ΕΠΣ Δωδ/νήσου
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Νταμπώσης Δ. ΕΠΣ Πιερίας

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ 19/09/2009 ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ 19.00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γιαννόπουλος Γ. ΕΠΣ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ Τάτσης Δ. ΕΠΣ Ηπείρου
ΒΟΗΘΟΣ Κωστάρας Π. ΕΠΣ Αιτ/νίας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παππάς Α. ΕΠΣ Αθηνών
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Σπυρόπουλος Ι. ΕΠΣ Φθιώτιδας

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 20/09/2009 ΔΗΜ. ΣΤ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 16.45
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παπασταμάτης Κ. ΕΠΣ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ Σαραιδάρης Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ Τουμπακάρης Ι. ΕΠΣ Αθηνών
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παμπορίδης Β. ΕΠΣ Κιλκίς
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Καλαθενός Μ. ΕΠΣ Δωδ/νήσου

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΕΚ 20/09/2009 ΕΘΝ.ΣΤ.ΙΩΑΝ. ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ 16.45
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Καλόπουλος Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ Τρύφωνας Σ. ΕΠΣ Κέρκυρας
ΒΟΗΘΟΣ Μπαλτάς Χ. ΕΠΣ Αχαίας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Λαμπρόπουλος Μ. ΕΠΣ Ηλείας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Χατζής Η. ΕΠΣ Καρδίτσας

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 20/09/2009 Α.Κ. SKODA ΞΑΝΘΗ ΠΗΓΑΔΙΑ 16.45

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κωνσταντινέας Π. ΕΠΣ Μεσσηνίας
ΒΟΗΘΟΣ Γκάγκας Δ. ΕΠΣ Λάρισας
ΒΟΗΘΟΣ Αλεξέας Η. ΕΠΣ Μεσσηνίας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Χαραλαμπίδης Ν. ΕΠΣ Καβάλας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Σωμαρακάκης Φ. ΕΠΣ Αθηνών

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ 20/09/2009 Ο.Α.Κ.Α. 19:00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ντάκος Μ. ΕΠΣ Ξάνθης
ΒΟΗΘΟΣ Παπαχαραλάμπους Κ. ΕΠΣ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ Σωτηρόπουλος Χ. ΕΠΣ Αχαίας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σταθόπουλος Γ. ΕΠΣ Αχαίας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μπίκας Γ. ΕΠΣ Χαλκιδικής

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 20/09/2009 Α.Κ. ΠΑΟΚ ΤΟΥΜΠΑΣ 21.15

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κάκος Α. ΕΠΣ Κέρκυρας
ΒΟΗΘΟΣ Δάλλας Κ. ΕΠΣ Ηπείρου
ΒΟΗΘΟΣ Γούκος Δ. ΕΠΣ Ηπείρου
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κύρκος Δ. ΕΠΣ Ηπείρου
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Σίπκας Α. ΕΠΣ Φλώρινας

Κοντά με Μάσεϊ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ζήτημα χρόνου δείχνει πως είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστροφής του Τζερεμάια Μάσεϊ στον Αρη.

Ο Αμερικανός, κάτοχος διαβατηρίου από την ΠΓΔΜ, φόργουορντ αναμένεται να λύσει τις προσεχείς ημέρες το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης και να καταλήξει ακολούθως στην οριστική συμφωνία συνεργασίας με τους «κίτρινους».

Πληροφορίες, επιπλέον, θέλουν τους Θεσσαλονικείς να απασχόλησε, ως ένα βαθμό, ο Εντέρ Αρσλάν. Ο διεθνής Τούρκος γκαρντ, ωστόσο, δύσκολα θα πάψει να αποτελεί κομμάτι της Εφές Πίλσεν.

Φιλική νίκη για ΠΑΟΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη απόψε στο «PΑΟΚ Sports Arena» ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 2-1 σετ (25-20, 23-25, 27-25).

Ο «δικέφαλος» άρχισε τον αγώνα με τους Πλίκα, Μπρούνερ, Δημητρακόπουλο, Λίνς, Ωρολογά, Χατζηλιαδη, Παντακίδη. Επαιξαν και οι Ντίνας, Αλμαλής, Παλέντζας.

Για τον Απόλλωνα χρησιμοποιήθηκαν οι: Δημητριάδης, Ζομπό, Νικηφορίδης, Τέσιτς, Κοντογιάννης, Παπαδημητρίου, Φίνος, Αρχοντίδης, Α. Δημητριάδης, Παπαϊακώβου.

ΟΣΦΠ: Ζίκο για δύο χρόνια!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ζίκο είναι ο διάδοχος του Τιμούρ Κετσπάγια στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός ήρθε το μεσημέρι στην Αθήνα, γευμάτισε με τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και συμφώνησε να αναλάβει τους πρωταθλητές. «Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της, για δύο χρόνια, με τον Βραζιλιάνο προπονητή Αρτούρ Αντούνες Κοίμπρα (Ζίκο)», αναφέρει η ανακοίνωση. Ο 46χρονος τεχνικός θα παρακολουθήσει τον αγώνα των «ερυθρόλευκων» με την Αλκμααρ (21:45).

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, που αποχώρησε πρόσφατα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου δεν «έπιασε», πήγε χθες στην Κωνσταντινούπολη και είδε το ματς της Μπεσίκτας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «μπέμπηδες» να επικρατούν στην Κωνσταντινούπολη με 1-0.

Χθες μάλιστα υπήρξε και σχετικό δημοσίευμα στη Βραζιλία για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ζίκο, όπου φιλοξενούνταν και δηλώσεις του Ντουντού. «Ηταν μεγάλη η έκπληξη για μένα το ότι παραιτήθηκε ο προπονητής την παραμονή ενός τόσου σημαντικού ματς. Η διοίκηση όμως της ομάδας ξέρει τι κάνει. Αν ερχόταν ο Ζίκο, θα ήταν πάντως καταπληκτικό για τον Ολυμπιακό» δήλωσε ο Ντουντού.

Πάντως, πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της Φλαμένγκο, Μάρσιο Μπράγκα, είχε πει πως ο Ζίκο θα αναλάμβανε κορυφαίο διοικητικό πόστο στην ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2010, κάτι όμως που ο ίδιος ο Βραζιλιάνος τεχνικός το αρνήθηκε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δικηγόρος του Βραζιλιάνου τεχνικού, Αντόνιο Σιμόες, φέρεται να έχει δεχτεί πρόταση από τον Ολυμπιακό και περιμένει την επιστροφή του Ζίκο στη Βραζιλία προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

To Who is who του Ζίκο

Ο Αρτούρ Αντούνιες Κοϊμπρα, πιο γνωστός ως Ζίκο είναι ένας από τους διασημότερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ η Βραζιλία. Ο επονομαζόμενος «λευκός Πέλε» γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου του 1953 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μέσους στον κόσμο στην δεκαετία του ’80 και ένας από τους καλύτερους εκτελεστές φάουλ.

Σε 72 εμφανίσεις του με την «σελεσάο» πέτυχε 52 γκολ και συμμετείχε μαζί της σε τρία Μουντιάλ (1978, 1982 και 1986) δίχως να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποτέ. Το 1983 ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Σαν προπονητής, ο Ζίκο ξεκίνησε την καριέρα του στην ιαπωνική Κασίμα Αντλερς, την τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Το 2002 ανέλαβε την εθνική Ιαπωνίας και δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε το Κύπελλο Ασίας. Το 2006 οδήγησε την εθνική Ιαπωνίας στην τελική φάση του Μουντιάλ της Γερμανίας ενώ στην συνέχεια κάθισε στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε με την οποία την σεζόν 2007-08 έφτασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην συνέχεια εργάστηκε για ένα σύντομο διάστημα την Μπουνιοντκόρ από το Ουζμπεκιστάν στην οποία συνεργάστηκε με τον Ριβάλντο. Τελευταίος σταθμός στην προπονητική του καριέρα πριν τον Ολυμπιακό, ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην οποία παρέμεινε από τον Ιανουάριο του 2009 ως τον Σεπτέμβριο του 2009 όταν και απολύθηκε.

Στη Θεσσαλονίκη ο William Avery


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Λίγο μετά τη 1.30 σήμερα το μεσημέρι, έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Αμερικανός γκαρντ William Avery, που θα φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Ο Avery, θα περάσει το πρωί της Τετάρτης από ιατρικές εξετάσεις, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις και αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είμαι ενθουσιασμένος που έρχομαι στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ. Είναι φοβερή η αίσθηση να παίζεις μπροστά σ’ αυτό το εξαιρετικό κοινό φιλάθλων. Έχω την εικόνα του γηπέδου του ΠΑΟΚ γεμάτο κι αυτό και μόνο μου δίνει κίνητρο, όπως και σ’ όλη την ομάδα να παίξει και να κάνει το κάτι παραπάνω. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω και να προσπαθήσω να προσφέρω ότι πιο θετικό για την ομάδα. Είμαι πανέτοιμος να κάνω ότι χρειάζεται, να δουλέψω σκληρά και να κάνω ότι μου ζητήσει ο προπονητής μου και πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι στις 7 Οκτωβρίου”.

Αναφερόμενος στο ρόλο που θα έχει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και σε σχέση με το τρόπο που αγωνιζόταν πέρσι στα Τρίκαλα, ο Avery, τόνισε: “Το να παίρνεις πολλές προσπάθειες σημαίνει και μεγάλο βάρος στους ώμους σου κι εγώ είμαι έτοιμος να απαλλαγώ από αυτό, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να διαφοροποιηθεί ο ρόλος μου στην ομάδα. Και πιστέψτε με προτιμώ τη νίκη από το να παίρνω τις περισσότερες προσπάθειες ή να έχω τα καλύτερα νούμερα οποιαδήποτε στιγμή”.

Περιμένει πρόταση ο Κίκε Φλόρες *


Θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού εμφανίστηκε με δηλώσεις του σε ελληνική εφημερίδα ο Κίκε Φλόρες, ένας από τους υποψήφιους προπονητές για τον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

«Η αλήθεια είναι πως έχω δεχτεί πολλά τηλέφωνα από Ελληνες δημοσιογράφους σχετικά με το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού. Σε επικοινωνία είτε μαζί μου είτε με τον ατζέντη μου δεν έχει έρθει κανένας ακόμη από την ελληνική ομάδα», τόνισε στο «Goal» για να συνεχίσει:

«Όμως, δεν θα ήμουν καθόλου αρνητικός στο να έρθω να δουλέψω σε μια μεγάλη ομάδα και ν’ αντιμετωπίσω μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Αν μου κάνουν επίσημη κρούση, σίγουρα θα το σκεφτώ και γιατί όχι να έρθω στην Ελλάδα. Είδα πέρυσι με την Μπενφίκα και την ποιότητα του Ολυμπιακού, αλλά και τον καταπληκτικό κόσμο που έχει. Είμαι έτοιμος ν’ ακούσω την πρότασή τους».

Προς ανανέωση ο Νέτο


Ένα θέμα που «ταλαιπωρούσε» εδώ και καιρό τον Άρη, φαίνεται ότι θα έχει αίσια έκβαση τελικά. Ο λόγος για τον Ντάρσι Νέτο που φαίνεται να άλλαξε στάση και να συμφώνησε με τα λεφτά που του πρότεινε η διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου του. Έτσι, όλα δείχνουν ότι ο Νέτο θα βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Χατ-τρικ ο Γκραφίτε, ήρωας ο Σκόουλς


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε την Μπεσίκτας στην Πόλη χάρη σε τέρμα του Σκόουλς, ενώ με χατ-τρικ του Γκραφίτε η Βόλφσμπουργκ επικράτησε με 3-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.Mπεσίκτας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Σκόρερ: 77' Σκόουλς
Γήπεδο: "Ινονού", Κωνσταντινούπολη
Διαιτητής: Νικόλα Ρίτσολι (Ιταλία)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να φύγει από την Κωνσταντινούπολη με την νίκη, καθώς επικράτησε της Μπεσίκτας με 1-0 χάρη στο τέρμα του Πολ Σκόουλς στο 77'.

Ο Άγγλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χακάν Αρκάν με κεφαλιά, αφού ο τελευταίος έχει μόλις αποκρούσει σουτ του Νάνι.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Χακάν Αρκάν, Ιμπραΐμ Κας, Σίβοκ, Ματέο Φεράρι, Ιμπραΐμ Ουζουλμές, Εκρέμ Νταγκ, Ερνστ, Χολότσκο (84' Νιχάτ), Σερντάρ Εζκάν (59' Γιουσούφ Σιμσέκ), Ροντρίγκο Ταμπάτα (69' Ροντρίγκο Τέλο), Μερτ Νομπρέ.
ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ.: Φόστερ, Γκάρι Νέβιλ, Έβανς, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ (63' Μπερμπάτοφ), Σκόουλς, Άντερσον, Νάνι, Βαλένσια (84' Παρκ), Ρούνεϊ (64' Όουεν).

Βόλφσμπουργκ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-1

Σκόρερς: 36', 41' πέν. και 86' Γκραφίτε / 76' Ντζαγκόεφ
Γήπεδο: "Βόλφσμπουργκ Αρένα", Βόλφσμπουργκ
Διαιτητής: Στεφάν Λορέν Λανό (Γαλλία)

Ο Γκραφίτε πέτυχε δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά στο τέλος του πρώτο ημιχρόνου και έβαλε την Βόλφσμπουργκ στην θέση του... οδηγού.

Ο Βραζιλιάνος, πρώτος σκόρερ της περσινής Μπουντεσλίγκα, άνοιξε το σκορ για την πρωταθλήτρια Γερμανίας στο 36' με εξαιρετικό πλασέ όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ιγκόρ Ακινφέεφ από την μπαλιά του Ζβέζνταν Μισίμοβιτς.

Στο 41' ο Γκραφίτε διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και τα προσωπικά του, με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από το τράβηγμα του Ντεϊβίντας Σαμπρέρας. Το τράβηγμα ήταν... ανόητο, καθώς έπειτα από σέντρα από δεξιά ο Ακινφέεφ είχε τον έλεγχο της φάσης και εν συνεχεία μπλόκαρε την μπάλα, όμως ο Σαμπρέρας άρπαξε την φανέλα του Γκραφίτε.

Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να μπει πάλι στο ματς στο 76' με τον Ντζαγκόεφ να μειώνει, όμως ο Γκραφίτε πέτυχε και τρίτο γκολ για την Βόλφσμπουργκ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο 86' από την μπαλιά του Ντζέκο.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Ράιτερ, Μάντλουνγκ, Μπαρτζάλι, Σέφερ, Ζοσουέ, Γκέντνερ (92' Χασέμπε), Μισίμοβιτς, Γκραφίτε (89' Σαντάνα), Μάρτινς (65' Ζιανί), Ντζέκο.
ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεφ, Σεμπέρας, Βασίλι Μπερεζούτσκι (84' Σεντίν), Ιγκνασέβιτς, Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Αλντονίν (88' Μαμάεφ), Ράχιμιτς, Κράσιτς, Σενίκοφ (57' Πίλιεφ), Ντζαγκόεφ, Γκιγέρμε.

Η βαθμολογία

1. Βόλφσμπουργκ 3 (3-1)
2. Μάντσεστερ Γ. 3 (1-0)
3. Μπεσίκτας 0 (0-1)
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0 (1-3)

Μπεσίκτας - Μάν. Γιουνάιτεντ 0-1

Champions League Ουιφαλούσι: "Έκανε θαύματα ο Χιώτης"


Μετά από τις δύο διαδοχικές γκέλες στην Πριμέρα Ντιβισιόν κόντρα σε Μάγαλα και Ράθινγκ Σανταντέρ, η Ατλέτικο Μαδρίτης απέτυχε να πάρει τη νίκη και στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στο ΑΠΟΕΛ στο "Βιθέντε Καλντερόν", με τον Τόμας Ουιφαλούσι να αποδίδει σε μεγάλο βαθμό την "λευκή" ισοπαλία στον γκολκίπερ της πρωταθλήτριας Κύπρου, Διονύση Χιώτη."Ήμασταν πολύ άτυχοι. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες όμως ο τερματοφύλακάς τους έκανε θαύματα.

Θα πρέπει να κερδίσουμε τους δύο πόντους που χάσαμε εδώ απέναντι στην Πόρτο",
τόνισε ο Τσέχος αμυντικός των "ροχιμπλάνκος" με δηλώσεις του στην "As", με τη σκέψη του πέρα από το επόμενο ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ (29 Σεπτεμβρίου στο "Ντραγκάο") να είναι και σε αυτό με τη Μπαρτσελόνα.

"Θα πρέπει να επικεντρωθούμε τώρα στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Μπαρτσελόνα και να ξεχάσουμε αυτό με τον ΑΠΟΕΛ", κατέληξε χαρακτηριστικά.

Champions League Δεύτερο πιάτο με ντέρμπι και δοκιμασία

επιμέλεια-Tenorio

Το δεύτερο πιάτο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ σερβίρεται το βράδυ της Τετάρτης και εκτός από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άλκμααρ στην οποία επικεντρώνεται το Ελληνικό ενδιαφέρον, τα φώτα πέφτουν και στον άλλο αγώνα του «ερυθρόλευκου» γκρουπ.Το φαβορί για την πρωτιά, η Άρσεναλ αρχίζει με μία δοκιμασία τις υποχρεώσεις της καθώς αντιμετωπίζει στο Βέλγιο τη Στάνταρ Λιέγης(21:45-ΝΟVASPORTS 2).

Το μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς όμως φιλοξενείται στο Μιλάνο εκεί όπου συγκρούονται δύο από τις ομάδες που έχουν βλέψεις για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης. Ίντερ και Μπαρτσελόνα μετά την ανταλλαγή του Ιμπραϊμοβιτς με τον Ετό το καλοκαίρι, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μία τιτανομαχία(21:45-ΝΟVASPORTS 3).

Κατά τα άλλα η Λίβερπουλ του Σωτήρη Κυργιάκου κάνει πρεμιέρα στο «Άνφιλντ» με μία εύκολη θεωρητικά αποστολή απέναντι στην Ντεμπρετσένι από την Ουγγαρία(21:45-ΝΟVASPORTS 6) ενώ η Λιόν αντιμετωπίζει στο «Ζερλάν» τη Φιορεντίνα(21:45-ΝΟVASPORTS 4). Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

5ος όμιλος: Η Λίβερπουλ φιλοδοξεί να φτάσει έως το τέλος του δρόμου στο Τσάμπιονς Λιγκ και να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Η ομάδα του Σωτήρη Κυργιάκου κάνει ποδαρικό στο «Άνφιλντ» με μία αποστολή που δείχνει εύκολη θεωρητικά απέναντι στην Ντεμπρετσένι.

Οι «κόκκινοι» στοχεύουν σε μία άνετη νίκη απέναντι στην αντίπαλο τους που κάνει πρεμιέρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και είναι η δεύτερη ομάδα από την Ουγγαρία που συμμετέχει στα γκρουπ μετά την περίοδο 1995-1996.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου στο «Ζερλάν», η Λιόν που έδειξε τα..δόντια της στην προηγούμενη φάση όπου ξεπέρασε το εμπόδιο της Άντερλεχτ πετυχαίνοντας πολλά γκολ, υποδέχεται τη Φιορεντίνα που πέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Σπόρτινγκ.

Οι Γάλλοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα απέναντι στους «βιόλα» οι οποίοι θα κυνηγήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μία από τις βασικές αντιπάλους της για τη δεύτερη θέση.

6ος όμιλος:Η αυλαία ανοίγει με ένα μεγάλο ντέρμπι στο Μιλάνο όπου τα φώτα πέφτουν σε δύο παίκτες η οποία έκαναν το καλοκαίρι την αντίθετη διαδρομή. Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς επιστρέφει στην έδρα των «νερατζούρι» ως παίκτης πλέον της Μπαρτσελόνα ενώ ο Σάμουελ Ετό υποδέχεται τους «μπλαουγκράνα» ως παίκτης της ιταλικής ομάδας μετά την ανταλλαγή τους ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να κάνουν ποδαρικό με το δεξί απέναντι στην κάτοχο του τίτλου για να δείξουν ότι έχουν υψηλές φιλοδοξίες ενώ οι Καταλανοί στοχεύουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να ξεκινήσουν με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια για την υπεράσπιση των κεκτημένων.

Στο ντέρμπι των αουτσάιντερ του γκρουπ εξάλλου η…έμπειρη στο Τσάμπιονς Λιγκ Ντιναμό Κιέβου υποδέχεται την…νέα Ρούμπιν Καζάν με τους γηπεδούχους να «ποντάρουν» στον παράγοντα έδρα για να μπουν με το δεξί στους ομίλους.

7ος όμιλος: Η Σεβίλλη θέλει να επιβεβαιώσει με το καλημέρα τον τίτλο του φαβορί και να ικανοποίησει τους φίλους της στην εντός έδρας πρεμιέρα κόντρα στην πρωτάρα Ουνιρέα Ουρζιτσένι. Η ομάδα της Ρουμανίας έχει δύσκολο έργο αλλά παρόλα αυτά θα επιδιώξει να αποδείξει ότι δεν μένει μόνο στην πρώτη της συμμετοχή στους ομίλους.

Στον άλλο αγώνα στην Γερμανία, η Στουτγκάρδη αντιμετωπίζει την Ρεϊντζερς(21:45-ΝΟVASPORTS 7). Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πριν από δύο χρόνια ξανά με την γηπεδούχο να επικρατεί με 3-2.

Η Στουτγκάρδη θέλει το τρίποντο για να αποκτήσει αβαντάζ για την πρόκριση έναντι των πρωταθλητών Σκωτίας οι οποίοι από την άλλη πλευρά στοχεύουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους δώσει ελπίδες για να πάρουν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο ενόψει της επόμενης φάσης.

8ος όμιλος:Η Άρσεναλ μετά την πρόκριση επί της Σέλτικ στους ομίλους, φιλοδοξεί να κάνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο όπου συμμετέχει ο Ολυμπιακός με τη νίκη στο Βέλγιο.

Η Στάνταρ Λιέγης κάνει την πρώτη της εμφάνιση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη απέναντι στους «κανονιέρηδες» ώστε να ελπίζει και στην πρόκριση.

Ηρακλής Ντίκα: "Δύσκολο το παιχνίδι με την Λάρισα"

επιμέλεια-Tenorio

Με τον Όλεγκ Προτάσοφ να αναμένει την ενσωμάτωση του Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι με την υπόλοιπη ομάδα συνεχίζεται η προετοιμασία του Ηρακλή για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με την Λάρισα στο άδεια λόγω τιμωρίας Καυτανζόγλειο Στάδιο.Ο διεθνής Ρουμάνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Νικουλάε Ντίκα, φρόντισε μέσα από τις δηλώσεις του να επιστήσει την προσοχή όλων στις τάξεις της ομάδας για την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

"Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την Λάρισα που δεν θα είναι καθόλου εύκολο αφού ο αντίπαλός μας είναι μια πολύ καλή ομάδα η οποία ξεκίνησε να παίξει και στο Europa League. Εμείς όμως θα κοιτάξουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι και πιστεύω ότι θα γίνει ένας καλός και δυνατός αγώνας μεταξύ μας".

Κι όσο για την εμφάνιση της ομάδας στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το βράδυ της περασμένης Κυριακής όπου οι "κυανόλευκοι" ηττήθηκαν με 1-0 ο Ντίκα δήλωσε: "Πολλά είναι αυτά που θα έπρεπε να είχαμε με την ΑΕΚ, τα οποία ωστόσο δεν τα είχαμε", και εξήγησε ότι: "Εκτός του γεγονότος ότι δεν είχαμε την κατοχή της μπάλας, δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε αρκετές φάσεις στην αντίπαλη εστία και δεν εκμεταλλευτήκαμε την αριθμητική μας υπεροχή".

Σε ερώτηση για την συνέχεια τόνισε: "Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στις αδυναμίες μας ώστε να πάψουν να μας στέκονται εμπόδιο", και τέλος για την δική του απόδοση είπε: "Προτιμώ να μη μιλήσω για τη δική μου απόδοση, αφού αυτό που έχει σημασία είναι το πώς λειτουργεί ολόκληρη η ομάδα. Είμαστε όλοι μαζί, δουλεύουμε ομαδικά και η εικόνα που βγάζουμε στο γήπεδο προέρχεται από το σύνολο".

Πέταξε για Λίβερπουλ η Ένωση


Με προσοχή στην άμυνα της η ΑΕΚ πέταξε πριν από λίγο για την Αγγλία και το Λίβερπουλ με σκοπό να επιστρέψει με θετικό αποτέλεσμα από την αναμέτρηση με την Έβερτον. "Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο", δήλωσε ο Μπάγεβιτς. Περιμένει την μπλε κάρτα του Άρτσε ο Ντούσαν. 1000 οπαδοί στο πλευρό τηςΜπάγεβιτς: "Για το καλύτερο στην Αγγλία"

Στις καθιερωμένες του δηλώσεις πριν από την αναχώρηση της ομάδας για το Λίβερπουλ και την Αγγλία, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Έβερτον και τόνισε πως ναι μεν το μυαλό θα πρέπει να είναι στην άμυνα, αλλά θα χρειαστεί και επίθεση για θετικό αποτέλεσμα.

"Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια σκληρή ομάδα. Πρέπει να προσέξουμε την άμυνα μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Η Έβερτον είναι μια ομάδα που τρέχει, μαρκάρει και πιέζει πολύ. Δεν είναι εύκολο να φύγεις με τη νίκη από την Αγγλία.

Ωστόσο αν προσέξεις μόνο την άμυνα δεν μπορείς να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Έχουμε καλούς παίκτες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο"
, δήλωσε ο τεχνικός της Ένωσης λίγο πριν την αναχώρηση.

Δοκίμασε 4-2-3-1 και 4-3-3

Στη χθεσινή προπόνηση ο Σερβοέλληνας τεχνικός δοκίμασε δύο σχήματα με το 4-2-3-1 αρχικά και τον Γιουσούφ Χέρσι στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Στη συνέχεια το γύρισε στο 4-3-3 και αντί του Χέρσι έβαλε τον Ενσαλίβα.

Και στα δύο συστήματα η τριπλέτα μπροστά δεν αλλάζει με τον Λεονάρντο στα αριστερά, τον Σκόκο δεξιά ή ελεύθερο και αιχμή του δόρατος ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Ζεράλντο - Γιάχιτς, λόγω της απουσίας του Μαϊστόροβιτς.

Θα περιμένει για Άρτσε

Ο Ντούσαν Μπαγεβιτς θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για την μπλε κάρτα του Άρτσε προκειμένου να γνωρίζει αν θα μπορεί να αγωνιστεί στον αγώνα του Λίβερπουλ και για αυτό τον λόγο τον πήρε στην αποστολή για Αγγλία.

Αναλυτικά η αποστολή: Σάχα, Αραμπατζή, Ζεράλντο, Καφέ, Λεονάρντο, Ταχτσίδη, Χουανφράν, Αραούχο, Χέρσι, Ιορντάκε, Γιάχιτς, Σκόκο, Παυλή, Ενσαλίβα, Γεωργέα, Μαντούκα, Μάκο, Μπλάνκο, Αρσε, Γιαχάγια και Νέμεθ.

Στην Αθήνα έμειναν οι Μαϊστόροβιτς (συμπλήρωσε κάρτες με Βασλούι), Γκερέιρο(αγωνίστηκε με Λέγκια), Καράμπελας, Γκέντσογλου, Κουτρομάνος, (ταλαιπωρούνται από μικροτραυματισμούς).

Με τον "12ο" στο πλευρό της

Στην πρώτη μάχη για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, η ΑΕΚ θα έχει στο πλευρό της περίπου 1000 οπαδούς της που αναμένεται να κάνουν το Γκούντισον Παρκ... Φιλαδέλφεια.

Αρχικά η ΠΑΕ έχει εξασφαλίσει 1850 εισιτήρια, αλλά λόγω του κόστους των πτήσεων για Αγγλία, αρκετοί θα ταξιδέψουν μεμονωμένα και θα βρουν εισιτήρια στο γήπεδο.

ΑΕΚ Δημητριάδης: "Η ΑΕΚ πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα"


Ο νέο team manager της ΑΕΚ Βασίλης Δημητριάδης (ανακοινώνεται την Δευτέρα) μίλησε στον Sentra 103,3 για τη νέα του θέση, τη διοίκηση, τον Μπάγεβιτς και τον Ευρωπαϊκό όμιλο της Ένωσης.Για την 2η θητεία του στην ΑΕΚ:
"Η σχέση και η συνεργασία μου με τον Μπάγεβιτς είναι πολύ καλή και είχε σαν αποτέλεσμα το πρωτάθλημα. Πρώτη φορά συνεργαζόμαστε με διαφορετικό ρόλο, team manager εγώ και προπονητής αυτός. Η ΑΕΚ πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα, δεν είναι εύκολο αλλά αυτός είναι ο στόχος και μπορεί. Σε αυτή την πορεία και κατεύθυνση κινούμαστε. Πιστεύω μπορεί να το κατακτήσει με βάση την οντότητα που έχει. Εγώ είμαι για τα δύσκολα και μ' αρέσει να μπαίνω σε δύσκολες αποστολές. Όχι στα εύκολα."

Για τα 15 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα:
"Είναι πάρα πολλά. Εγώ και ο Μπάγεβιτς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, έχουμε την μαγιά. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, έχουμε και το υλικό. Ξέρουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό και να παίρνουμε πρωταθλήματα. Κανείς δεν μπορεί να μας αποτρέψει από αυτό. Έχουμε πάρει πρωταθλήματα σε δύσκολες εποχές. Με την μαγκιά μας και την αγωνιστική ταυτότητα σαν ομάδα."

Για τους Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές:
"Στο ποδόσφαιρο λέμε ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα. Οι ξένοι και οι Έλληνες έχουν τις δυνατότητες να συνεννοούνται. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε από κοντά σε συνεργασία με την διοίκηση, τον προπονητή και τους ίδιους τους παίκτες. Η ΑΕΚ ξαναγίνεται ΑΕΚ. Έρχονται παιδιά από τα σπλάχνα της. Δεν έχω κανέναν λόγο και ενδοιασμό να μην πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε και κάνουμε τον κόσμο να έρχεται χαρούμενος στο γήπεδο. Δεν υπάρχει ομάδα που να μην συνδέεται με το παρελθόν. Ομάδα που ξεχνάει το παρελθόν δεν έχει μέλλον. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ με 15 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και 17.500 διαρκείας δίνει ένα μήνυμα. Ο κόσμος μας δίνει ένα στίγμα, ένα μήνυμα ότι είναι κοντά. Με τον κόσμο δίπλα μας μπορούμε να τα καταφέρουμε."

Για την διοίκηση:
"Μίλησα αρκετές ώρες με τον Θανόπουλο και με εξέπληξε με την ωριμότητά του, την γνώση και την φιλοσοφία του. Δεν το περίμενα, με εξέπληξε ευχάριστα. Η ΑΕΚ από μόνη της μπορεί να τα βάλει με όλους και με όλα. Δεν ενοχλούμε και δεν θέλουμε να μας ενοχλεί κανείς. Μπορούμε να αποτρέψουμε αυτούς που έχουν σκοπό να κάνουν κακό στην ΑΕΚ. Ας μας το κάνουν και θα δουν πως θα αντιδράσουμε. Η ΑΕΚ έχει τον τρόπο και την δυναμική να προστατέψει την ομάδα."

Για τις διαφορές με τους ανταγωνιστές της:
"Τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο. Υπάρχουν για να υπάρχουν. Ο καθένας μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε. Αυτή είναι η μαγεία. Η ΑΕΚ έχει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση και εννοώ τον Μπάγεβιτς, έχει διοίκηση συνεπέστατη όσον αφορά τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους παίκτες, άρα και ποδοσφαιριστές ανεπηρέαστους. Με την δική μου προσθήκη και των υπόλοιπων παιδιών θα βοηθήσουμε την ομάδα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και πίστη. Είναι σημαντικό να ακούγεται στα αποδυτήρια η λέξη πρωτάθλημα, να το πιστέψουν."

Για τον Μπάγεβιτς:
"Είναι ανθρώπινος, φιλικός, απλός και μεστωμένος. Διαφορετικός άνθρωπος απ' ότι τον γνώρισα το καλοκαίρι του '91. είναι πλέον Έλληνας 100%, αντιδράει όπως αντιδρούμε εμείς όταν μας αδικούν. Θέλει όσο τίποτα άλλο να κάνει την ΑΕΚ πρώτη, να της δώσει αίγλη και το πρωτάθλημα. Αγαπάει την ομάδα, ζει για αυτή. Ήταν, είναι και θα είναι αεκτζής."

Για τον Τζιμπούρ:
"Αφήστε το για λίγο καιρό και από Δευτέρα θα τα πούμε."

Για την Έβερτον και το Γιουρόπα Λιγκ:
"Έχω δει την Έβερτον, την Μπενφίκα και την Μπάτε, είναι όμιλος με καλές ομάδες. Έχουμε όμως το υλικό, τις δυνατότητες και την εμπειρία και με λίγη τύχη μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση."

Άρης Σύνθημα Αμπρέου εν όψει Παναθηναϊκού

Ο Σεμπάστιαν Αμπρέου μετά το τέλος της σημερινής πρωινής προπόνησης του Άρη στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου εξέφρασε την πεποίθησή του για την κατάκτηση θετικού αποτελέσματος στο ντέρμπι κορυφής της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αθανάσιος Αθανασιάδης, φαίνεται να τα βρήκε με τον Ντάρσι Νέτο για την επέκταση του συμβολαίου του. Μετά το τέλος της σημερινής δυνατής προπόνησης του Ιομάρ Μαζίνιο ο Σεμπάστιαν Αμπρέου στις δηλώσεις του αναφέρθηκε τόσο στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ όσο και στον ίδιο και το πώς αισθάνεται στον Άρη και την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται και η οικογένειά του.

"Είμαι πάρα πολύ καλά και αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να τους περάσουμε στην βαθμολογία", σχολίασε ο Αμπρέου για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ενώ για τον ίδιο είπε πως: "Είμαι εξαιρετικά", κι επιστρέφοντας στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ τόνισε: "Θα σεβαστούμε τον αντίπαλό μας αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες για να πάρουμε τους βαθμούς στην Αθήνα".

Στην ερώτηση για το ότι πρόκειται για το ντέρμπι κορυφής της 4ης αγωνιστικής δεδομένου ότι παίζει ο πρώτος με τον δεύτερο ο διεθνής Ουρουγουανός δήλωσε: "Σίγουρα η προσοχή όλων θα είναι στραμμένη σε αυτό το παιχνίδι και εμείς από την πλευρά μας δεν θα πρέπει να υπερεκτιμήσουμε τον αντίπαλό μας".

Όταν ρωτήθηκε για την φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες λίγο πριν από την επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη από την Ουρουγουάη για τις σχέσεις του με την διοίκηση της ΠΑΕ ο Αμπρέου ξεκαθάρισε πως: "Από την στιγμή που δεν υπάρχει δήλωση από μένα δεν θα ασχοληθώ με οτιδήποτε τέτοια φημολογία", και πρόσθεσε επισημαίνοντας: "Νιώθω πάρα πολύ καλά στον Άρη.

Αυτήν την στιγμή εγκληματίζομαι με την ομάδα και η οικογένειά μου με την πόλη και θέλω να διασκεδάσω την εμπειρία μου αυτή και μέσα στα γήπεδα. Αυτό που με ενδιαφέρει την στιγμή αυτή είναι οι τρεις βαθμοί κόντρα στον Παναθηναϊκό", ενώ τέλος για την υπόθεση πρόκρισης της Εθνικής Ουρουγουάης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 τόνισε: "Όπως και να έχει κερδίσαμε ένα παιχνίδι και χάσαμε ένα. Πλέον από μας εξαρτάται η πρόκριση αφού αν κερδίσουμε το Εκουαδόρ και την Αργεντινή θα προκριθούμε στο Μουντιάλ".

Στα αγωνιστικά ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Πρίττας και Νάτσο Γκαρσία την ίδια ώρα που ανεβάζει ρυθμούς ο Σεμπάστιαν Γκαρσία. Κι όσο για το θέμα της παραμονής του Ντάρσι Νέτο μετά από κινήσεις του προέδρου της ΠΑΕ, Αθανάσιου Αθανασιάδη, φαίνεται να έχει στην τελική ευθεία της διευθέτησής του και της παραμονής του Βραζιλιάνου στον Άρη ως το καλοκαίρι του 2012.

Πανθρακικός Ανακοίνωση κατά της Ξάνθης


Ανακοίνωση με την οποία κατακρίνει την απόφαση της Ξάνθης να μην της παραχωρήσει εισιτήρια για το τοπικό ντέρμπι την Κυριακή στα Πηγάδια, εξέδωσε η ΠΑΕ Πανθρακικός.Σε αυτήν πιο αναλυτικά ανέφερε:"Σεβόμαστε την ιστορία, δεν ξεχνάμε την καταγωγή μας. Την Κυριακή είναι η δεύτερη μας επίσημη αναμέτρηση με την γειτονική ομάδα της Ξάνθης και όπως επίσημα μας ενημέρωσε η διοίκηση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη αποφάσισε να μην παραχωρήσει εισιτήρια στους φιλάθλους της Κομοτηνής.

Φίλαθλοι που ποτέ δεν προξένησαν ζημιές και επεισόδια. Φίλαθλοι που υποστηρίζουν την ομάδά τους με την «ψυχή» τους. Δύο γειτονικοί νομοί, δύο γειτονικές πόλεις, δύο γειτονικές ομάδες στην μεγάλη κατηγορία που λογικά θα έπρεπε να συνεργάζονται, να ανταλλάσσουν απόψεις αναλώνονται σε καθημερινές και μίζερες σκέψεις. Σε εποχές δύσκολες και για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο είναι ακατανόητο να μην επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων φιλοξενούμενης ομάδας.

Θα ήταν ευκαιρία την Κυριακή όλοι μαζί, μονιασμένοι να παρακολουθήσουμε τον αγώνα ανάμεσα στη Skoda Ξάνθη και τον Πανθρακικό, ο οποίος είναι απλά ένα παιχνίδι προς τέρψιν των φιλάθλων, και ας κερδίσει η καλύτερη ομάδα".

Εργοτέλης Παπουτσάκης:"Δεν αποχωρώ"

επιμέλεια-Tenorio

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης διέψευσε κατηγορηματικά σημερινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο σκοπεύει να αποχωρήσει από την ομάδα. Το "αφεντικό" των Κρητικών ξεκαθάρισε με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ότι οποιαδήποτε φημολογία περί παραίτησής του από τον Εργοτέλη κινείται αποκλειστικά και μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Πιο αναλυτικά ο Απόστολος Παπουτσάκης ανέφερε:

"Με τεράστια έκπληξη αντίκρισα σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς», που αναπαράγεται από το πρωί στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ότι δήθεν σκοπεύω να αποχωρήσω από τον Εργοτέλη.

Θα ήθελα να καταστήσω σαφές σε όλους ότι οποιαδήποτε φημολογία περί παραίτησής μου από τον Εργοτέλη κινείται αποκλειστικά και μόνο στη σφαίρα της φαντασίας".

Ολυμπιακός Στην Ελλάδα για τον ΟΣΦΠ ο Ζίκο!


επιμέλεια-Tenorio

Μόλις 24 ώρες μετά την αποχώρηση του Τιμούρ Κετσπάγια από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, η θέση αυτή φαντάζει πολύ πιθανό να καλυφθεί από έναν από τους διασημότερους Βραζιλιάνους στον ποδοσφαιρικό κόσμο, τον Ζίκο. Ο μέχρι πρότινος προπονητής της ΤΣΣΚΑ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα προκειμένου να έχει τις τελικές συζητήσεις και πιθανότατα να συμφωνήσει με τον Σωκράτη Κόκκαλη για να συνεργαστούν. Το βράδυ πάντως θα παρακολουθήσει τον αγώνα με την Άλκμααρ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κάκος στην Τούμπα

επιμέλεια-Tenorio

Ο Τάσος Κάκος θα διευθύνει το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, στην Τούμπα. Βοηθοί του θα είναι οι Δάλλας και Γούκος και τέταρτος ο Κύρκος. Ο Μιχάλης Ντάκος θα είναι διαιτητής στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – Αρης, ενώ σε αυτό του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΚ, θα «σφυρίξει» ο Δημήτρης Καλόπουλος.

Αμπρέου: «Πάμε για νίκη στην Αθήνα»


Με το δεξί» έχει μπει στο πρωτάθλημα ο Άρης, έχοντας εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έδρα του, αλλά την τέταρτη αγωνιστική «κατεβαίνει» στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η αποστολή της ομάδας από την Θεσσαλονίκη είναι πολύ δύσκολη, αλλά ο Σεμπάστιαν Αμπρέου αισιοδοξεί, κάνοντας λόγο μάλιστα, για νίκη απέναντι στο «τριφύλλι».

«Είμαστε πολύ καλά αυτή τη στιγμή, έχουμε καλή ψυχολογία και μπορούμε να πάρουμε στην Αθήνα τους τρεις βαθμούς. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας αλλά έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε» τόνισε αρχικά στην καθιερωμένη πλέον «Media Day» που διοργανώνει η ΠΑΕ.

Ο «Λόκο» συνέχισε μιλώντας για τον προσεχή αντίπαλο των «κιτρίνων και πρόσθεσε ότι: «Σίγουρα η προσοχή θα είναι στραμμένη σε αυτό το παιχνίδι, αλλά εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί και να μην επηρεαστούμε από τη δυναμική του αντιπάλου».

Ο επιθετικός του Άρη δεν δίστασε να αναφερθεί στις φήμες σχετικά με την αγωνιστική του κατάσταση, αλλά και για τις ομάδες που λέγεται ότι ενδιαφέρονται για να τον αποκτήσουν. «Από τη στιγμή που δεν έχω κάνει εγώ δηλώσεις δε θα κάτσω να ασχοληθώ με κάτι που λένε. Όσον αφορά την κατάσταση μου, νιώθω εξαιρετικά» είπε ο Ουρουγουανός.

Στο τέλος των δηλώσεων του, αναφέρθηκε και στις πρώτες εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από τη συμπρωτεύουσα. «Είμαι πολύ καλά, εγκλιματίζομαι με τη νέα μου ομάδα τόσο εγώ, όσο και η οικογένεια μου στην πόλη (σ.σ. Θεσσαλονίκη). Περιμένω να προσφέρω στο γήπεδο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι τρεις βαθμοί την Κυριακή».

Ρονάλντο: «Σημαντικό το καλό ξεκίνημα»

Tenorio

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε δεχτεί κριτική στα πρώτα παιχνίδια της Ρεάλ αλλά έχει ήδη σημειώσει τέσσερα γκολ με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Πορτογάλος άσος με δύο τέρματα που προήλθαν από εκτελέσεις φάουλ, είχε σημαντική συνεισφορά στη νίκη με 5-2 επί της Ζυρίχης και ο ίδιος επεσήμανε ότι ήξερε ότι θα έρθουν τα γκολ κάποια στιγμή.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η νίκη στο πρώτο παιχνίδι και το καλό ξεκίνημα στην Ευρώπη, κάτι που καταφέραμε. Η ομάδα δούλεψε καλά και είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα», είπε πιο χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε σε μία φάση που δεν πρέπει να επαναλάβουμε στο μέλλον. Κάποιοι λένε ότι είμαστε το φαβορί για να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα».

Υποψήφιος για Κλουζ ο Κετσπάγια


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ρουμανικής Κλουζ είναι ο πρώην πλέον προπονητής του Ολυμπιακού, Τιμούρ Κετσπάγια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εξωτερικό, ο συγκεκριμένος σύλλογος που είχε δείξει ενδιαφέρον για την πρόσληψη του Γεωργιανού τεχνικού και το καλοκαίρι μετά την αποδέσμευση του από τους "ερυθρόλευκους" τον έχει ξανά στην λίστα του.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά την αποχώρηση του από την Ανόρθωση πέρυσι και πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ήταν και στο στόχαστρο άλλων Ελληνικών ομάδων και είναι έτσι πιθανό να μην μείνει για πολύ καιρό χωρίς δουλειά.

Χιώτης: "Ξέρει που θα με βρει ο Ρεχάγκελ"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Όπως και πέρυσι με την Ανόρθωση που απέσπασε "λευκή" ισοπαλία στη Βρέμη κόντρα στη Βέρντερ στην παρθενική της παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι και φέτος το κυπριακό ποδόσφαιρο πανηγυρίζει, με τον ΑΠΟΕΛ να είναι πλέον σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Οι πρωταθλητές Κύπρου άφησαν άναυδη την Ευρώπη το βράδυ της Τρίτης με την παλικαρίσια ισοπαλία που πήραν μέσα στο "Βιθέντε Καλντερόν" απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον φύλακα-άγγελο της εστίας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Διονύση Χιώτη, να δηλώνει:

"Ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι, καθώς δεχθήκαμε μεγάλη πίεση στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ατλέτικο κυνήγησε τη νίκη, όμως εμείς το παλέψαμε και κρατήσαμε το σκορ.

Βέβαια βρήκαμε και ευκαιρίες για να πάρουμε κάτι περισσότερο, όμως δεν είμαστε αχάριστοι. Είμαστε ευχαριστημένοι από τον βαθμό", τόνισε ο άλλοτε γκολκίπερ της ΑΕΚ, ο οποίος σε ερώτηση για πιθανή κλήση του στην Εθνική Ελλάδα έριξε το... μπαλάκι στον Ότο Ρεχάγκελ.

"Δεν θέλω να μιλάω πολύ για αυτό το θέμα. Αν ο κύριος Ρεχάγκελ θέλει να με καλέσει, ξέρει που θα με βρεί".

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον πρώτο βαθμό της ομάδας του στο Τσάμπιονς Λιγκ, συνιστώντας παράλληλα στους ποδοσφαιριστές του να παραμείνουν προσγειωμένοι ενόψει της συνέχειας στον όμιλο.

"Είμαι ευχαριστημένος με τον έναν πόντο. Δεν είναι μικρό πράγμα να φεύγεις από εδώ με ισοπαλία. Είναι καλό ξεκίνημα και πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μας, ειδικά από τη στιγμή που συμμετέχουμε για πρώτη φορά στη φάση των ομίλων", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Σέρβος τεχνικός, για να προσθέσει:

"Απομένουν άλλα πέντε παιχνίδια απέναντι σε καλές ομάδες οπότε θα πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στη γη.

Ήταν πολύ δύσκολα όμως προς το τέλος του αγώνα όπου το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο, υπήρχαν μερικές φάσεις όπου με μία καλύτερη πάσα θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κίνδυνο. Αντιμετωπίσαμε μία καλή ομάδα και το αποτέλεσμα μας αφήνει ικανοποιημένους.

Να σημειωθεί ότι ο επόμενος αντίπαλος για τους "κυανοκίτρινους" θα είναι η Τσέλσι του Κάρλο Αντσελότι, με τον ΑΠΟΕΛ να υποδέχεται τους "μπλε" στο "ΓΣΠ" στο τέλος του μήνα για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

«22.000 το γήπεδο του Ηρακλή»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Είκοσι δύο χιλιάδες φιλάθλους θα μπορεί να φιλοξενεί το νέο γήπεδο του Ηρακλή, όπως αποκάλυψε στο «Αθλητικό Metropolis» ο ένας από τους δύο ανθρώπους που εργάζονται στη σχετική μακέτα, Μπάμπης Καρακάσης.

«Το γήπεδο θα είναι 22.000 θέσεων, συν τις σουίτες και τις θέσεις των VIP. Θα είναι όλο κλειστό από πάνω, θα είναι ένας γηπεδικός οργανισμός. Θα υπάρχει το αγωνιστικό κομμάτι, το εμπορικό και το συνεδριακό, θα υπάρχουν αίθουσες για να φιλοξενήσουν συνεδριάσεις, βρισκόμαστε στην προμελέτη για τον συγκεκριμένο χώρο.

Το πάρκινγκ θέλαμε να είναι μεγαλύτερο αλλά η UEFA βάση των κανονισμών δίνει περιθώριο 900 θέσεων και τόσο θα είναι. Θέλουμε να το παρουσιάσουμε στην οικογένεια του Ηρακλή και στον κόσμο της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ.Καρακάσης, ο οποίος αναφέρθηκε ακόμη στο υπάρχον κτίριο που βρίσκεται στη Μίκρα: «Το κτίριο που ήδη υπάρχει εκεί μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε εφόσον μας το επιτρέψει η ΓΓΑ. Ο Ηρακλής είναι ενιαίος και έχουμε προβλέψει γραφεία για την ΠΑΕ και όχι μόνο».

Σε ό,τι αφορά στα ήδη υπάρχοντα γήπεδα, πρόσθεσε: «Δεν θα μείνει κανένα από τα γήπεδα που υπάρχουν εκεί. Θα είναι ένα γήπεδο και οι χώροι πάρκινγκ. Απαιτείται ένα χρονικό διάστημα δύο χρόνων και κάτι, γιατί θα γίνουν ειδικές κατασκευές όπως το στέγαστρο. Αν δεν γίνει για παράδειγμα το στέγαστρο στην αρχή, τότε μπορεί να γίνει μέσα σε 18 μήνες».

Τέλος, ο κ.Καρακάσης αναφέρθηκε στην παρουσίαση του έργου: «Μέσα σε λίγες ημέρες ο Γυμναστικός Ηρακλής θα κάνει τις ανακοινώσεις σχετικά με την παρουσίαση και δεν θέλω να πω τίποτα. Σίγουρα κι εγώ ένιωθα πίεση τους τελευταίους δύο μήνες, γιατί αρκετοί άνθρωποι καλοπροαίρετα ζητούσαν να μάθουν για την εξέλιξη της εργασίας μας».

Χαλκιάς: «Είμαστε μια γροθιά»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το σύνθημα για την αγωνιστική ανάκαμψη του ΠΑΟΚ έστειλε ο Κώστας Χαλκιάς. «Ότι έγινε στην ομάδα και στα αποδυτήρια είναι για καλό. Θεωρώ ότι είμαστε μια γροθιά και βγήκαμε πιο δυνατοί μέσα από όλα αυτά», ανέφερε αρχικά ο διεθνής πορτιέρο.

Και συνέχισε: «Το μυαλό μας είναι στον αγώνα που έρχεται κόντρα στον Ολυμπιακό, που είναι ένας αγώνας όπως όλοι οι υπόλοιποι που δίνουμε για το πρωτάθλημα».

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, μετά από παρότρυνση του αρχηγού, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, συζήτησαν χθες για το τι φταίει για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, ενώ παράλληλα λύθηκε η παρεξήγηση μεταξύ του Κώστα Χαλκιά και του Μπρούνο Τσιρίλο, αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις.

Σε συνέχεια της χθεσινής συζήτησης οι παίκτες, που συμφώνησαν πως έχουν μερίδιο ευθύνης, μαζί με το προπονητικό τιμ θα γευματίσουν σήμερα το μεσημέρι, μετά την πρωινή προπόνηση σε γνωστό εστιατόριο της συμπρωτεύουσας.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κρούση σε Κωστένογλου

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Θα είναι ο Νίκος Κωστένογλου ο αντικαταστάτης του Βόλφγκανγκ Βολφ στον πάγκο της Skoda Ξάνθης; Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί το φαβορί για τον πάγκο της ακριτικής ομάδας, είδηση που επιβεβαιώνεται και από ανθρώπους της διοίκησης.

Ο Κωστένογλου δέχθηκε και τηλεφώνημα από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, Χρήστο Πανόπουλο. Στο τοπικό ντέρμπι με τον Πανθρακικό, στην άκρη του πάγκου θα καθίσουν οι Κώστας Κωνσταντινίδης και Παναγιώτης Γκουτσίδης.

Νοκ-άουτ ο Ντε Νίγκρις


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ενα ακόμη πρόβλημα, προστέθηκε στα ήδη υπάρχονται για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, δυσκολεύοντας την προετοιμασία της Λάρισας για τον επικείμενο αγώνα με τον Ηρακλή. Κι αυτό γιατί την Τρίτη (15/9) ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις προστέθηκε στη λίστα τραυματιών.

Ο Μεξικανός επιθετικός που χθες ένιωσε ενοχλήσεις υποβλήθηκε σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα έδειξαν θλάση πρώτου βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα απουσιάσει για πάνω από μια εβδομάδα, επομένως θα μείνει εκτός πλάνων για το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής.

Παράλληλα, ο Ηλίας Κυριακίδης συνέχισε την Τρίτη με ατομικό πρόγραμμα και οι «βυσσινί» ευελπιστούν ότι την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει κανονικά, ενώ κανονικά στα πλάνα του προπονητή τέθηκε ο Ινγκλέσιας.