Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Champions League Δεύτερο πιάτο με ντέρμπι και δοκιμασία

επιμέλεια-Tenorio

Το δεύτερο πιάτο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ σερβίρεται το βράδυ της Τετάρτης και εκτός από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άλκμααρ στην οποία επικεντρώνεται το Ελληνικό ενδιαφέρον, τα φώτα πέφτουν και στον άλλο αγώνα του «ερυθρόλευκου» γκρουπ.Το φαβορί για την πρωτιά, η Άρσεναλ αρχίζει με μία δοκιμασία τις υποχρεώσεις της καθώς αντιμετωπίζει στο Βέλγιο τη Στάνταρ Λιέγης(21:45-ΝΟVASPORTS 2).

Το μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς όμως φιλοξενείται στο Μιλάνο εκεί όπου συγκρούονται δύο από τις ομάδες που έχουν βλέψεις για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης. Ίντερ και Μπαρτσελόνα μετά την ανταλλαγή του Ιμπραϊμοβιτς με τον Ετό το καλοκαίρι, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μία τιτανομαχία(21:45-ΝΟVASPORTS 3).

Κατά τα άλλα η Λίβερπουλ του Σωτήρη Κυργιάκου κάνει πρεμιέρα στο «Άνφιλντ» με μία εύκολη θεωρητικά αποστολή απέναντι στην Ντεμπρετσένι από την Ουγγαρία(21:45-ΝΟVASPORTS 6) ενώ η Λιόν αντιμετωπίζει στο «Ζερλάν» τη Φιορεντίνα(21:45-ΝΟVASPORTS 4). Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

5ος όμιλος: Η Λίβερπουλ φιλοδοξεί να φτάσει έως το τέλος του δρόμου στο Τσάμπιονς Λιγκ και να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Η ομάδα του Σωτήρη Κυργιάκου κάνει ποδαρικό στο «Άνφιλντ» με μία αποστολή που δείχνει εύκολη θεωρητικά απέναντι στην Ντεμπρετσένι.

Οι «κόκκινοι» στοχεύουν σε μία άνετη νίκη απέναντι στην αντίπαλο τους που κάνει πρεμιέρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και είναι η δεύτερη ομάδα από την Ουγγαρία που συμμετέχει στα γκρουπ μετά την περίοδο 1995-1996.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου στο «Ζερλάν», η Λιόν που έδειξε τα..δόντια της στην προηγούμενη φάση όπου ξεπέρασε το εμπόδιο της Άντερλεχτ πετυχαίνοντας πολλά γκολ, υποδέχεται τη Φιορεντίνα που πέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Σπόρτινγκ.

Οι Γάλλοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα απέναντι στους «βιόλα» οι οποίοι θα κυνηγήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μία από τις βασικές αντιπάλους της για τη δεύτερη θέση.

6ος όμιλος:Η αυλαία ανοίγει με ένα μεγάλο ντέρμπι στο Μιλάνο όπου τα φώτα πέφτουν σε δύο παίκτες η οποία έκαναν το καλοκαίρι την αντίθετη διαδρομή. Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς επιστρέφει στην έδρα των «νερατζούρι» ως παίκτης πλέον της Μπαρτσελόνα ενώ ο Σάμουελ Ετό υποδέχεται τους «μπλαουγκράνα» ως παίκτης της ιταλικής ομάδας μετά την ανταλλαγή τους ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να κάνουν ποδαρικό με το δεξί απέναντι στην κάτοχο του τίτλου για να δείξουν ότι έχουν υψηλές φιλοδοξίες ενώ οι Καταλανοί στοχεύουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να ξεκινήσουν με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια για την υπεράσπιση των κεκτημένων.

Στο ντέρμπι των αουτσάιντερ του γκρουπ εξάλλου η…έμπειρη στο Τσάμπιονς Λιγκ Ντιναμό Κιέβου υποδέχεται την…νέα Ρούμπιν Καζάν με τους γηπεδούχους να «ποντάρουν» στον παράγοντα έδρα για να μπουν με το δεξί στους ομίλους.

7ος όμιλος: Η Σεβίλλη θέλει να επιβεβαιώσει με το καλημέρα τον τίτλο του φαβορί και να ικανοποίησει τους φίλους της στην εντός έδρας πρεμιέρα κόντρα στην πρωτάρα Ουνιρέα Ουρζιτσένι. Η ομάδα της Ρουμανίας έχει δύσκολο έργο αλλά παρόλα αυτά θα επιδιώξει να αποδείξει ότι δεν μένει μόνο στην πρώτη της συμμετοχή στους ομίλους.

Στον άλλο αγώνα στην Γερμανία, η Στουτγκάρδη αντιμετωπίζει την Ρεϊντζερς(21:45-ΝΟVASPORTS 7). Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πριν από δύο χρόνια ξανά με την γηπεδούχο να επικρατεί με 3-2.

Η Στουτγκάρδη θέλει το τρίποντο για να αποκτήσει αβαντάζ για την πρόκριση έναντι των πρωταθλητών Σκωτίας οι οποίοι από την άλλη πλευρά στοχεύουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους δώσει ελπίδες για να πάρουν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο ενόψει της επόμενης φάσης.

8ος όμιλος:Η Άρσεναλ μετά την πρόκριση επί της Σέλτικ στους ομίλους, φιλοδοξεί να κάνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο όπου συμμετέχει ο Ολυμπιακός με τη νίκη στο Βέλγιο.

Η Στάνταρ Λιέγης κάνει την πρώτη της εμφάνιση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη απέναντι στους «κανονιέρηδες» ώστε να ελπίζει και στην πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: