Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Χατ-τρικ ο Γκραφίτε, ήρωας ο Σκόουλς


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε την Μπεσίκτας στην Πόλη χάρη σε τέρμα του Σκόουλς, ενώ με χατ-τρικ του Γκραφίτε η Βόλφσμπουργκ επικράτησε με 3-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.Mπεσίκτας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Σκόρερ: 77' Σκόουλς
Γήπεδο: "Ινονού", Κωνσταντινούπολη
Διαιτητής: Νικόλα Ρίτσολι (Ιταλία)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να φύγει από την Κωνσταντινούπολη με την νίκη, καθώς επικράτησε της Μπεσίκτας με 1-0 χάρη στο τέρμα του Πολ Σκόουλς στο 77'.

Ο Άγγλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χακάν Αρκάν με κεφαλιά, αφού ο τελευταίος έχει μόλις αποκρούσει σουτ του Νάνι.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Χακάν Αρκάν, Ιμπραΐμ Κας, Σίβοκ, Ματέο Φεράρι, Ιμπραΐμ Ουζουλμές, Εκρέμ Νταγκ, Ερνστ, Χολότσκο (84' Νιχάτ), Σερντάρ Εζκάν (59' Γιουσούφ Σιμσέκ), Ροντρίγκο Ταμπάτα (69' Ροντρίγκο Τέλο), Μερτ Νομπρέ.
ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ.: Φόστερ, Γκάρι Νέβιλ, Έβανς, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ (63' Μπερμπάτοφ), Σκόουλς, Άντερσον, Νάνι, Βαλένσια (84' Παρκ), Ρούνεϊ (64' Όουεν).

Βόλφσμπουργκ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-1

Σκόρερς: 36', 41' πέν. και 86' Γκραφίτε / 76' Ντζαγκόεφ
Γήπεδο: "Βόλφσμπουργκ Αρένα", Βόλφσμπουργκ
Διαιτητής: Στεφάν Λορέν Λανό (Γαλλία)

Ο Γκραφίτε πέτυχε δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά στο τέλος του πρώτο ημιχρόνου και έβαλε την Βόλφσμπουργκ στην θέση του... οδηγού.

Ο Βραζιλιάνος, πρώτος σκόρερ της περσινής Μπουντεσλίγκα, άνοιξε το σκορ για την πρωταθλήτρια Γερμανίας στο 36' με εξαιρετικό πλασέ όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ιγκόρ Ακινφέεφ από την μπαλιά του Ζβέζνταν Μισίμοβιτς.

Στο 41' ο Γκραφίτε διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και τα προσωπικά του, με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από το τράβηγμα του Ντεϊβίντας Σαμπρέρας. Το τράβηγμα ήταν... ανόητο, καθώς έπειτα από σέντρα από δεξιά ο Ακινφέεφ είχε τον έλεγχο της φάσης και εν συνεχεία μπλόκαρε την μπάλα, όμως ο Σαμπρέρας άρπαξε την φανέλα του Γκραφίτε.

Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να μπει πάλι στο ματς στο 76' με τον Ντζαγκόεφ να μειώνει, όμως ο Γκραφίτε πέτυχε και τρίτο γκολ για την Βόλφσμπουργκ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο 86' από την μπαλιά του Ντζέκο.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Ράιτερ, Μάντλουνγκ, Μπαρτζάλι, Σέφερ, Ζοσουέ, Γκέντνερ (92' Χασέμπε), Μισίμοβιτς, Γκραφίτε (89' Σαντάνα), Μάρτινς (65' Ζιανί), Ντζέκο.
ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεφ, Σεμπέρας, Βασίλι Μπερεζούτσκι (84' Σεντίν), Ιγκνασέβιτς, Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Αλντονίν (88' Μαμάεφ), Ράχιμιτς, Κράσιτς, Σενίκοφ (57' Πίλιεφ), Ντζαγκόεφ, Γκιγέρμε.

Η βαθμολογία

1. Βόλφσμπουργκ 3 (3-1)
2. Μάντσεστερ Γ. 3 (1-0)
3. Μπεσίκτας 0 (0-1)
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0 (1-3)

Μπεσίκτας - Μάν. Γιουνάιτεντ 0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: