Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Όταν η Άρσεναλ θέλει νίκη με 2+ γκολ… αποκλείεται!!


Όταν η Άρσεναλ θέλει νίκη με 2+ γκολ… αποκλείεται

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει μόνο σύμμαχο τον κόσμο του στις 9 Δεκεμβρίου στον αγώνα με την Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκη», αλλά και μια κακή παράδοση των Λονδρέζων.

Την τύχη στα χέρια του κρατά ο Ολυμπιακός, που προκρίνεται με… δυόμισι αποτελέσματα στους «16» του Champions League. Αντίθετα, η Άρσεναλ δεν αρκείται απλώς σε νίκη στο Φάληρο στις 9 Δεκεμβρίου, αλλά πρέπει αυτή να έρθει με δύο ή περισσότερα γκολ.

Είναι η τέταρτη διαδοχική σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που οι «κανονιέρηδες» ψάχνουν νίκη με δύο ή περισσότερα γκολ μακριά από την έδρα τους για να μην μείνουν εκτός συνέχειας στο Champions League.

Η διαφορά είναι πως οι προηγούμενες τρεις ήταν στους «16» της διοργάνωσης κι όχι στους ομίλους όπως τώρα.

ΚΑΙ στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις, οι Λονδρέζοι το πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τη σεζόν 2012/13 η Άρσεναλ αντιμετώπισε την Μπάγερν και έχασε με 3-1 στο «Emirates». Στον επαναληπτικό του Μονάχου άνοιξε το σκορ μόλις στο 3’ με τον Ζιρού, διπλασίασε τα τέρματά της με τον Κοσιελνί στο 86’, αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει στο 0-3 που θα της χάριζε την πρόκριση στα προημιτελικά με μια επική ανατροπή.



Την περίοδο 2013/14 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά με τους Βαυαρούς στους «16». Η Μπάγερν πέρασε και πάλι με 2-0 από το Λονδίνο, ενώ στη ρεβάνς παρότι απάντησε γρήγορα στο γκολ του Σβαϊνστάιγκερ (55’) με τον Ποντόλσκι (57’), αλλά «κόλλησε» στο 1-1 και δεν πέτυχε τα δύο ακόμη γκολ που χρειαζόταν για να περάσει.



Η τρίτη φορά δεν ήταν και φαρμακερή για την Άρσεναλ. Τη σεζόν 2014/15 η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έπαθε κάζο στο «σπίτι» της από τη Μονακό των Ζαρντίμ και Μπερμπάτοφ με 3-1. Η… επιστροφή έμοιαζε mission impossible για τους Gunners, που όμως άγγιξαν το θαύμα. Προηγήθηκαν στο 36’ με τον Ζιρού και έφτασαν σε απόσταση βολής από το όνειρο στο 79’ με τον Ράμσεϊ, αλλά το τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι «οδοστρωτήρες» του Champions League!!


Οι «οδοστρωτήρες» του Champions League

Με αφορμή το «5 στα 5» της Ζενίτ στο φετινό Champions League, το sport-fm.gr θυμίζει ποιες άλλες ομάδες έχουν σαρώσει τα πάντα, σε φάση ομίλων του θεσμού, από το 1992 και έπειτα.

Μετά και από τη νίκη επί της Βαλένθια, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έκανε το «5 στα 5» στον 8ο όμιλο του Champions League, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τη φάση των «16» και μάλιστα ως πρώτη του γκρουπ.

Πέρα από αυτό το ουσιαστικό επίτευγμά τους, οι Ρώσοι είναι κοντά και σε ένα… άτυπο, αφού διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδό τους στο κλειστό club πέντε ομάδων που έχουν ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων, μόνο με νίκες. Για να καταφέρουν κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επικρατήσουν την τελευταία αγωνιστική επί της Γάνδης στο Βέλγιο.

Το sport-fm.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις 5+1 περιπτώσεις ομάδων, που κατάφεραν το απόλυτο στη φάση ομίλων του Champions League από το 1992 και έπειτα, αλλά και μέχρι που έφτασαν στον εκάστοτε θεσμό.

1992-93: Μίλαν

Την πρώτη σεζόν της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ως Champions League, η Μίλαν ήταν αυτή που πέτυχε το απόλυτο στη φάση των ομίλων. Οι «ροσονέρι» πέτυχαν 6 νίκες σε όμιλο με Γκέτεμποργκ, Αϊντχόφεν και Πόρτο, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού. Εκεί γνώρισαν την πρώτη, αλλά… φαρμακερή ήττα τους στη σεζόν με 1-0 από τη Μαρσέιγ, που κατέκτησε το τρόπαιο.

1994-95: Παρί Σεν Ζερμέν

Δύο χρόνια μετά το «απόλυτο» της Μίλαν, την επίδοση αυτή επανέλαβε η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Παριζιάνοι στο πλαίσιο του 2ου ομίλου νίκησαν τόσο εντός όσο και εκτός έδρας τις Μπάγερν, Σπαρτάκ Μόσχας και Ντιναμό Κιέβου. Στα προημιτελικά απέκλεισαν τη Μπαρτσελόνα, ωστόσο στα ημιτελικά η Μίλαν με δύο νίκες, έβαλε «φρένο» στις βλέψεις τους για τελικό.

1995-96: Σπαρτάκ Μόσχας

Την επόμενη σεζόν ήταν η σειρά της Σπαρτάκ Μόσχας να επαναλάβει το «6x6», βρισκόμενη στον 2ο όμιλο με αντιπάλους τις Ρόζενμποργκ, Λέγκια Βαρσοβίας και Μπλάκμπερν. Παρά την εξαιρετική πορεία τους στη φάση των ομίλων, οι Μοσχοβίτες δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ναντ, που με μια νίκη και μια ισοπαλία, πήρε εκείνη την πρόκριση για τους «4».

2002-03: Μπαρτσελόνα

Χρειάστηκε να περάσουν επτά χρόνια από το κατόρθωμα και της Σπαρτάκ, για να μπορέσει κάποια ομάδα να επαναλάβει το απόλυτο σε φάση ομίλων. Αυτή ήταν η Μπαρτσελόνα της σεζόν 2002-03, που πέτυχε έξι νίκες σε όμιλο με Λοκομοτίβ Μόσχας, Κλαμπ Μπριζ και Γαλατασαράι. Οι «μπλαουγκράνα» εκείνη τη χρονιά έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, όπου και αποκλείστηκαν από την μετέπειτα φιναλίστ Γιουβέντους.

2011-12: Ρεάλ Μαδρίτης

Το… παράδειγμα της Μπαρτσελόνα μιμήθηκε με καθυστέρηση εννιά ετών η Ρεάλ Μαδρίτης, που νίκησε από δύο φορές Λιόν, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Άγιαξ, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου. Η πορεία της «Βασίλισσας» σταμάτησε στα ημιτελικά από τη Μπάγερν Μονάχου (ηττήθηκε στον τελικό από την Τσέλσι) και αφού πρώτα είχε αποκλείσει ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ΑΠΟΕΛ στους «16» και στα προημιτελικά αντίστοιχα.

2014-15: Ρεάλ Μαδρίτης

Την περσινή σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η μόνη ομάδα που καταφέρνει το απόλυτο σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, για δεύτερη φορά. Συγκεκριμένα οι «μερένχες» πήραν έξι νίκες στον 2ο όμιλο, με αντιπάλους τις Βασιλεία, Λίβερπουλ και Λουντογκόρετς. Στην πορεία απέκλεισαν κατά σειρά Σάλκε και Ατλέτικο Μαδρίτης, για να αποκλειστούν στα ημιτελικά από τη Γιουβέντους (ηττήθηκε στον τελικό από τη Μπαρτσελόνα). *Πηγή: sport-fm.gr*

Τι σημαίνει για Ολυμπιακό πρόκριση και τι… Europa League!!

Η ευρωπαϊκή συνέχεια του Ολυμπιακού είναι εξασφαλισμένη. Όμως τα οικονομικά δεδομένα μεταξύ πρόκρισης στους «16» του Champions League και μετακόμισης στους «32» του Europa League είναι διαφορετικά.

Τι σημαίνει για Ολυμπιακό πρόκριση και τι… Europa LeagueΛίγο πριν τα μεσάνυχτα της 9ης Δεκεμβρίου θα γνωρίζει ο Ολυμπιακός αν θα συνεχίσει στους «16» του Champions League ή στους «32» του Europa League. Πέρα από τη διαφορά… λάμψης των δύο διοργανώσεων, υπάρχει και τεράστια απόσταση ανάμεσά τους στα οικονομικά δεδομένα. Απλά και μόνο το μπόνους συμμετοχής στην πρώτη νοκ άουτ φάση των δύο διοργανώσεων διαφέρει κατά 5 εκατ. ευρώ!

Εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί στους «16» του Champions League θα εισπράξει ως μπόνους επιπλέον 5,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως τα αντίστοιχα μπόνους για τα προημιτελικά είναι 6, για τα ημιτελικά 7, για το νικητή 15 και για τον ηττημένο του τελικού 10,5 εκατ. ευρώ. Στο απευκταίο σενάριο που ο Ολυμπιακός περιοριστεί στην τρίτη θέση του ομίλου και «μετακομίσει» στο Europa League, θα πάρει 500.000 ευρώ για τη συμμετοχή του στους «32», αν περάσει στους «16» θα πάρει επιπλέον 750.000, στα προημιτελικά 1 εκατ., στα ημιτελικά 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο νικητής του τελικού εισπράττει 6,5 και ο ηττημένους 3,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλίσει 16,5 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα:

-12 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League.

-4,5 εκατ. ευρώ από τις τρεις νίκες του ως τώρα (με 1,5 εκατ. ευρώ πριμοδοτείται κάθε νίκη και με 500.000 ευρώ κάθε ισοπαλία) κι ενώ εκκρεμούν άλλοι δύο αγώνες.

Σε αυτό το ποσό θα προστεθεί εκείνο του market pool, ήτοι τα χρήματα που αναλογούν σε κάθε χώρα από την UEFA και τα οποία στην Ελλάδα καρπώνεται εξ ολοκλήρου ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού. Για φέτος δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί το ακριβές ποσό, αλλά υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ.

Αν οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, προκριθούν στους «16» του Champions League τα συνολικά τους έσοδα από τη φετινή διοργάνωση θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 30 εκατ. ευρώ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά στο να ανανεώσει με Μπάγερν ο Γκουαρντιόλα!!


Κοντά στο να ανανεώσει με Μπάγερν ο Γκουαρντιόλα

Πολύ κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας του με τη Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται ο Πεπ Γκουαρντιόλα, με τις απολαβές του να φτάνουν τα 24 εκ. ευρώ ετησίως. Μέσα στις επόμενες μέρες ξεκαθαρίζει το θέμα.

Πολλά έχουν γραφτεί τελευταία σχετικά με την παραμονή ή μη του Πεπ Γκουαρντιόλα στο τιμόνι της Μπάγερν Μονάχου, την ώρα που «σφάζονται» στα πόδια του ένα σωρό ομάδες από την Αγγλία.

Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός των Βαυαρών, μοιάζει διατεθειμένος να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές Γερμανίας, με το τοπίο όσον αφορά το νέο του συμβόλαιο να ξεκαθαρίζει το προσεχές διάστημα, οπότε και αναμένεται να φτάσουν στο ζενίθ οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αγγλία, οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στο να δώσουν τα χέρια, με τον Ισπανό να έχει λαμβάνει το ποσό των 24 εκ. ευρώ ετησίως, σε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Ο Γκουαρντιόλα, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι, αναμένεται να υπογράψει πριν τα Χριστούγεννα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Maradona good, Pele better, George Best» (video)


«Maradona good, Pele better, George Best» (video)

Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο Τζορτζ Μπεστ και το sport-fm.gr θυμάται τι έχουν πει σπουδαίοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, για τον 5ο Beatle.

«Maradona good, Pele better, George Best»... Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό, όμως το συγκεκριμένο ευφυολόγημα ίσως θα μπορούσε να είναι πέρα για πέρα αληθινό, αν ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν ήταν τόσο επιρρεπής στα ανθρώπινα πάθη.

Ο άνθρωπος που θεωρήθηκε εφάμιλλος του Πελέ και του Μαραντόνα, προτίμησε να τραβήξει το δρόμο του «χίπι», στερώντας από τον εαυτό του και την ποδοσφαιρική ιστορία, να βάλει το όνομα του ανάμεσα στους δύο «θρύλους» ή ακόμα και να τους ξεπεράσει.

Τα πάθη του και κυρίως η αγάπη του για το ποτό τον καταδίκασαν ποδοσφαιρικά, παρόλο που τράνεψαν τον μύθο του για το αν ήταν όντως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Σαν σήμερα, στις 25 Νοεμβρίου του 2005, σε ηλικία 59 ετών, ο άνθρωπος που κατάφερε να γίνει ο 5ος Beatle, έφυγε με προορισμό τη γειτονιά των αγγέλων και το sport-fm.gr θυμάται πως τον έβλεπαν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και εκείνοι που είχαν έρθει λίγο ως πολύ σε επαφή μαζί του.

«El Beatle…» Ο Τύπος της Πορτογαλίας τον έχρισε ως 5ο Beatle μετά τα δύο μοναδικά γκολ που έβαλε στη Μπενφίκα το 1965.

«Τους ζήτησα να παίξουν αμυντικά τα πρώτα 15 λεπτά. Ο Μπεστ προφανώς δεν με άκουσε». Ο Ματ Μπάσμπι σχολιάζοντας τα δύο του γκολ στα πρώτα 12 λεπτά στον τελικό με τη Μπενφίκα το 1965.

«Η μόνη φορά που βρέθηκα αρκετά κοντά μαζί του ήταν όταν χαιρετηθήκαμε στο τέλος του αγώνα». Ο Ρέι Φέαρφαξ, μετά τα 6 γκολ που έβαλε ο Μπεστ στη Νορθάμπτον.

«Ήταν ικανός και με τα δύο πόδια. Μερικές φορές ήταν σαν να είχε έξι». Ο προπονητής του, Ματ Μπάσμπι.

«Δεν θέλω να καταλήξω σαν και αυτόν». Ο Πωλ Γκασκόιν

«Ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο». Ο Πελέ το 1982 όταν ρωτήθηκε για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή.

«Ο Τζορτζ Μπεστ είναι ο εχθρός του καλού». Σχόλιο βουλευτή στο αγγλικό κοινοβούλιο το 1962.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαρτσελόνα: Η απόλυτη μηχανή των γκολ!!


Μπαρτσελόνα: Η απόλυτη μηχανή των γκολ!

Μετά την τεσσάρα στο μεταξύ τους ντέρμπι οι φίλοι της Μπαρτσελόνα απέκτησαν ακόμη ένα λόγο να πικάρουν εκείνους της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού οι «μπλαουγκράνα» γκρέμισαν τους «μερένχες» από άλλη μία κορυφή.

Κάποτε όταν μιλούσαμε για Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, συζητούσαμε για δύο διαφορετικά μεγέθη. Όση συμπάθεια και να είχε κανείς για τους Καταλανούς, όφειλε να παραδεχτεί πως οι «μερένχες» διέθεταν υπόσταση, στάτους και συλλογή τίτλων πολύ μεγαλύτερα από εκείνα των «μπλαουγκράνα».

Όσο τα χρόνια περνούσαν όμως και με αφετηρία την προσγείωση στον πλανήτη Βαρκελώνη του Γιόχαν Κρόιφ, η ζυγαριά άρχισε να έρχεται στα… ίσια της. Ο Ολλανδός, όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής ή προπονητής, αλλά κυρίως ως οραματιστής του αθλήματος πολύ μπροστά από την εποχή του, έφερε τα πάνω κάτω. Κάτι που αποτυπώνεται πρώτα από όλα στους τίτλους. Στους 82 έχει φτάσει πλέον η Μπαρτσελόνα (85 αν προσθέσει κανείς και τα 3 Κύπελλα Εκθέσεων) έναντι 81 της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επί της ουσίας κρατά ακόμη ως κορώνα στο κεφάλι της το γεγονός πως έχει τα διπλάσια Champions League ή Κύπελλα Πρωταθλητριών (10-5 το… επιμέρους σκορ).

Το τελευταίο βάθρο από το οποίο η Μπαρτσελόνα έριξε τη μισητή αντίπαλό της είναι εκείνο στα συνολικά γκολ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τη στιγμή που ο Αντριάνο έβρισκε δίχτυα στο 6-1 επί της Ρόμα το βράδυ της Τρίτης, οι «μπλαουγκράνα» έφταναν τα 1.037 συνολικά ξεπερνώντας κατά ένα τη Ρεάλ που ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 1.036.

inner

Ουσιαστικά οι δύο γίγαντες του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν επιδοθεί σε ένα ιδιότυπο μπρα-ντε-φερ, αφού η τρίτη της σχετικής κατάταξης, Μπάγερν Μονάχου μετά το 4-0 κόντρα στον Ολυμπιακό ακολουθεί με 856, διαφορά δηλαδή που είναι αδύνατο να καλυφθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Στην τέταρτη θέση είναι η Γιουβέντους με συνολικά 746, ενώ την πεντάδα κλείνει μια παρουσία-έκπληξη. Πρόκειται για την Άντερλεχτ, η οποία προφανώς συντηρείται εκεί ψηλά κυρίως λόγω των δαφνων του παρελθόντος, με τους παίκτες της να έχουν βρει δίχτυα 640 φορές.

inner

Πάντως, οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης μπορούν να αισιοδοξούν πως σύντομα, μπορεί κι απόψε μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, η συγκεκριμένη πρωτιά θα τους ανήκει ξανά, ενώ η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα νούμερα στο τέλος της χρονιάς ελάχιστη σημασία θα έχουν και το μόνο που θα κάνει τη διαφορά θα είναι τα χέρια στα οποία θα καταλήξουν οι κούπες και ιδιαίτερα εκείνη με τα μεγάλα αυτιά… *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αποστολή Ρονάλντο» από Φέργκιουσον!!


«Αποστολή Ρονάλντο» από Φέργκιουσον

Με την ευθύνη να φέρει πίσω στο Μάντσεστερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο έχει επιφορτιστεί ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που είναι επικεφαλής της προσπάθειας για την επιστροφή του Πορτογάλου στη Γιουνάιτεντ.

Πολλά έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με το μέλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο, το οποίο μπορεί να βρίσκεται από το καλοκαίρι και εκτός Μαδρίτης.

Μία από τις «Σειρήνες» που θέλει να τραβήξει προς το μέρος της τον Πορτογάλο άσο είναι η Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, που έχει επιστρατεύσει κάθε όπλο προκειμένου να πειστεί ο Ρονάλντο να επιστρέψει στους «κόκκινους διαβόλους».

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ισπανία, ο Σερ Άλεξ Φέργιουσον έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη να πείσει τον Ρονάλντο να επιστρέψει στη Γιουνάιτεντ, αφού έχει τεθεί επικεφαλής της συγκεκριμένης «αποστολής».

Ο Φέργκιουσον διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πορτογάλο σταρ και στις τάξεις της Γιουνάιτεντ θεωρούν ότι είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει εις πέρας το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Άλλωστε Ρονάλντο και Φέργκιουσον είχαν τετ – α – τετ στην πρεμιέρα της ταινίας για τη ζωή του πρώτου τον περασμένο μήνα, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα είχαν συναντηθεί, παρόντος και του μάνατζερ του παίκτη, τον περασμένο Μάρτιο, συζητώντας το ενδεχόμενο να φορέσει και πάλι ο παίκτης της φανέλα της Γιουνάιτεντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σέζνι: «Ήταν όμορφο να τους βλέπεις» (video)


Σέζνι: «Ήταν όμορφο να τους βλέπεις» (video)

Μπορεί να δέχθηκε έξι γκολ από τη Μπαρσελόνα, αλλά ο τερματοφύλακας της Ρόμα το ευχαριστήθηκε, όπως δήλωσε ο ίδιος αμέσως μετά τη συντριβή της ομάδας του από τους «μπλαουγκράνα».

Τι και αν ο Βόιτσεχ Σέζνι μάζεψε έξι φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του, στη συντριβή της Ρόμα από τη Μπαρτσελόνα με 6-1 για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πολωνός τερματοφύλακας των «τζιαλορόσι» το ευχαριστήθηκε και απόλαυσε όπως δήλωσε τα κατορθώματα μιας ομάδας βγαλμένης από... άλλο πλανήτη.

«Ήταν όμορφο να τους βλέπεις. Παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα από άλλο πλανήτη. Ήταν αστεία καλό» δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο τερματοφύλακας της Ρόμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο



*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλαφούζος-Μελισσανίδης: «Όσο δεν αλλάζει η ΕΠΟ, παίζουμε με σημαδεμένη τράπουλα»!


Αλαφούζος-Μελισσανίδης: «Όσο δεν αλλάζει η ΕΠΟ, παίζουμε με σημαδεμένη τράπουλα»

Κουβέντα στην οποία επιβεβαιώθηκε η κοινή θέση για τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο είχαν οι Αλαφούζος-Μελισσανίδης. Συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η αλλαγή διοίκησης της ΕΠΟ και περίεργη η στάση Κοντονή

Το «μέτωπο» Παναθηναϊκού-ΑΕΚ απέναντι στην ισχύουσα κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου φέρονται να επιβεβαίωσαν οι Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Μελισσανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Βέργη που δημοσιεύτηκαν στη «Livesport», οι δυο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μετά τα γεγονότα της Λεωφόρου και τα όσα ακολούθησαν.

Σ’ αυτή λοιπόν παρουσιάζονται να συμφώνησαν ότι μόνο δραστικές αλλαγές στην ομοσπονδία μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση και να επαναφέρουν την ισονομία:

«Αν δεν αλλάξει αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ, θα συνεχίσουμε να παίζουμε με σημαδεμένη τράπουλα. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, αυτός πρέπει να είναι ο αγώνας που οφείλουμε να κάνουμε: Η προσπάθεια για την αλλαγή της συγκεκριμένης διοίκησης στην ομοσπονδία», είναι ο χαρακτηριστικός διάλογος που φέρονται να είχαν.

Σύμφωνα, δε, με τις ίδιες πηγές, οι Αλαφούζος και Μελισσανίδης συμπλέουν και στην αντιμετώπιση από ‘δω και πέρα του Σταύρου Κοντονή. Γιατί η στάση του -ειδικά μετά τη δημόσια παραδοχή ότι συνομίλησε το Σάββατο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη- θεωρείται περίεργη και από την ΑΕΚ. Κάτι που σημαίνει ότι τηρεί πλέον, όπως και ο Παναθηναϊκός, σοβαρές αποστάσεις από τον υφυπουργό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λουίς Ενρίκε: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης»


Λουίς Ενρίκε: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης»

Τι και αν η Μπαρτσελόνα σκόρπισε στους έξι ανέμους τη Ρόμα. Για τον Λουίς Ενρίκε, υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης ακόμα για τους «μπλαουγκράνα», σε ένα σπορ τόσο σύνθετο όσο το ποδόσφαιρο.

Κάτι παραπάνω από καταιγιστική ήταν η Μπαρτσελόνα απέναντι στη Ρόμα, επικρατώντας με 6-1 των «τζιαλορόσι» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο για τον Λουίς Ενρίκε, οι «μπλαουγκράνα» μπορούν να βελτιωθούν και άλλο, αφού σύμφωνα με τον τεχνικό των Καταλανών, σε ένα άθλημα τόσο σύνθετο όπως το ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ακόμα και αν είσαι η Μπαρτσελόνα.

«Μπορούμε να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα. Σε ένα σύνθετο σπορ όπως το ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να φτάσουμε στο μέγιστο παρόλο που διανύουμε μια καλή περίοδο. Είμαι χαρούμενος που οι παίκτες μου διασκεδάζουν στο γήπεδο» δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ευχές στον Σο από οπαδούς της Αϊντχόφεν!!


Ευχές στον Σο από οπαδούς της Αϊντχόφεν

Ένα τεράστιο πανό με μήνυμα συμπαράστασης στον τραυματία Λουκ Σο θα αναρτήσουν οι φίλοι της Αϊντχόβεν στο αποψινό ματς με την Μάντσεστερ Γ.

Μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού και ανθρωπιάς θα παραδώσουν απόψε στο Ολντ Τράφορντ οι φίλαθλοι της Αϊντχόφεν. Οι Ολλανδοί θα ανεβάσουν σε εξέδρα του γηπέδου ένα μεγάλο πανό που γράφει: «Να αναρρώσεις γρήγορα Λουκ Σο». Θυμίζουμε ότι στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Ολλανδία, ο ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ είχε σπάσει το πόδι του σε μία σκληρή κόντρα με τον Έκτορ Μορένο, τραυματισμός που τον κρατάει από τότε εκτός αγωνιστικών χώρων.

inner

Ο Σο εκτός από το σπάσιμο του ποδιού του, έχει και την μονοτονία να τον ταλαιπωρεί, απόρροια της μεγάλης απουσίας του από την δράση. Γι’ αυτό και ο Λουίς Φαν Χάαλ όχι μόνο τον απάλλαξε από το μαρτύριο της αποψινής παρουσίας του στο γήπεδο αλλά του έδωσε και τετραήμερο ρεπό ώστε να ξεφύγει λίγο από την ρουτίνα της αποθεραπείας και να εντάξει στην καθημερινότητά του, κάποια πιο ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μια υπογραφή για το όνειρο της ΑΕΚ!!


Μια υπογραφή για το όνειρο της ΑΕΚ

Αντίστροφα για την έναρξη των έργων της «Αγιά-Σοφιάς» μετρά -κι επίσημα πλέον- η ΑΕΚ. Με την υπογραφή του Πάνου Σκουρλέτη (που ελπίζεται ότι θα μπει τον Δεκέμβρη) η «Ένωση» είναι έτοιμη για την άδεια.


Ακούγεται (ή μάλλον διαβάζεται) κουραστικό ή τετριμμένο. Αυτή τη φορά όμως η ΑΕΚ είναι πραγματικά πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίηση του ονείρου της «Αγιά-Σοφιάς».

Την ίδια μέρα κιόλας που ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η «Ένωση» δρομολόγησε τις εξελίξεις ώστε να μη χαθεί ούτε μέρα επιπλέον.

Μετά τη συνάντηση λοιπόν εκπροσώπων της εταιρίας «Dimand» με κλιμάκιο του ΥΠΑΠΕΝ, στην οποία συζητήθηκαν τεχνκά θέματα, η υπόθεση περνάει στο επόμενο (και τελικό) στάδιο.

Έτσι, το αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει η αξιολόγηση των γνωμοδοτήσεων, που όλες (πλην του Δήμου) ήταν θετικές, σε μια διαδικασία που δεν μπορεί να υπερβεί τις 20-25 εργάσιμες ημέρες. Και κατόπιν ο φάκελος θα παραδοθεί για υπογραφή στον Πάνο Σκουρλέτη, με όριο και γι’ αυτό το τελευταίο βήμα τις 20 εργάσιμες ημέρες.

Συμπερασματικά λοιπόν, ακόμα κι αν επιβεβαιωθεί εκ νέου ότι η χώρα μας είναι ασυναγώνιστη στη γραφειοκρατία, το ανώτερο που μπορεί να κρατήσει όλη η διαδικασία είναι δυο μήνες.

Ωστόσο στην ΑΕΚ θεωρούν ότι ο Υπουργός δεν θ’ ακολουθήσει το παράδειγμα του προκατόχου του, Παναγιώτη Λαφαζάνη (που είχε καθυστερήσει αναίτια το θέμα) και μέχρι τις γιορτές θα έχει βάλει την πολυπόθητη υπογραφή. Κάτι που θα σημάνει την παράδοση του φακέλου στην Πολεοδομική Υπηρεσία και την έκδοση της οικοδομικής άδειας πριν από την άνοιξη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με το όνειρο στις αποσκευές τους!!


Με το όνειρο στις αποσκευές τους

Τα ξημερώματα της Τετάρτης αναχώρησε η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για την Πράγα, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τη Σπάρτα για την 5η αγωνιστική του Europa League.

Τη νίκη με την οποία θα παραμείνει ζωντανός για την πρόκριση στους «32» του Europa League θα αναζητήσει αύριο το βράδυ ο Αστέρας Τρίπολης στην Πράγα, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει την Σπάρτα για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Οι Αρκάδες αναχώρησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης από την Αθήνα με προορισμό την Τσεχία, όπου θα παλέψουν για τη νίκη και να περάσουν στη δεύτερη θέση του 11ου ομίλου.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη βρίσκεται στην τρίτη θέση με 4 βαθμούς και με μία νίκη κόντρα στους Τσέχους θα προσπαθήσει με αντίπαλο την Σάλκε στην τελευταία αγωνιστική να διεκδικήσει την πρόκριση.

Την αποστολή αποτελούν οι Κοσίτσκι, Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Μάσα, Δημούτσος, Λανθαρότε, Νίκο Φερνάντες, Φούντας, Κουρμπέλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Τσοκάνης, Τορμένα, Γιάννου. Εκτός έμεινε ο Φακούντο Μπερτόλιο, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο και έμεινε στην Τρίπολη.

Η προετοιμασία του Αστέρα θα ολοκληρωθεί με προπόνηση στο γήπεδο της Σπάρτα στις 20:00 ώρα Ελλάδας το βράδυ της Τετάρτης (25/11), αφού θα έχει προηγηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Βεργέτη και ενός εκ των ποδοσφαιριστών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντεμπούτο με Ηρακλή ο Εσιέν!!


Ντεμπούτο με Ηρακλή ο Εσιέν

Στο βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Ηρακλή το προσεχές Σάββατο θα βρίσκεται ο Μάικλ Εσιέν, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Ο Μάικλ Εσιέν βρισκόταν ανάμεσα στις επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, αλλά τα γεγονότα που συνέβησαν στο γήπεδο της Λεωφόρου έβαλαν φρένο στο πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Γκανέζου χαφ.

Η πρώτη πάντως του Εσιέν δε θα αργήσει, αφού ο άσος του Παναθηναϊκού προορίζεται να ξεκινήσει βασικός στο ματς απέναντι στον Ηρακλή το προσεχές Σάββατο.

Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει έτοιμος και ανυπομονεί για την πρώτη συμμετοχή του με το «τριφύλλι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα είναι στο χέρι του!!


Όλα είναι στο χέρι του!

Από τον Ολυμπιακό εξαρτάται η πρόκριση στους «16» του Champions League, αφού ακόμα και με ήττα από την Άρσεναλ μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εντός προγράμματος ήταν η ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος καλείται πλέον να παίξει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League στο τελευταίο παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη.

Αυτό ήταν, άλλωστε, και το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης στην «Αλιάνζ Αρινα», όταν βρέθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας για να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές μετά τη βαριά ήττα (4-0) από τους Βαυαρούς.

Πλέον ο αγώνας της 9ης Δεκεμβρίου έχει αποκτήσει χαρακτήρα έναν τελικό για τους νταμπλούχους Ελλάδας απέναντι στους Λονδρέζους, στους οποίους χρειάζονται τρία αποτελέσματα για να πετύχουν τον στόχο τους. Με νίκη ή ισοπαλία παίρνουν σίγουρα το «εισιτήριο». Επίσης, προκρίνονται με ήττα 0-1 ή 1-2, αφού στο Λονδίνο είχαν επικρατήσει με σκορ 3-2.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Μάρκο Σίλβα τόνισε πως «έχουμε σκπό να διεκδικήσουμε τον βαθμό που χρειαζόμαστε για να προκριθούμε. Είναι κάτι που θα το κάνουμε στην έδρα μας. Υπάρχει αυτό το μικρό πλεονέκτημα το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας».

Αυτό είναι που στάθηκαν και οι περισσότεροι παίκτες, όπως ο Καμπιάσο, ο Ελαμπντελαουί και ο Μιλιβόγεβιτς, ενώ μέχρι και ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναγνώρισε πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για την Άρσεναλ μέσα στο Καραϊσκάκη.

Πλέον οι Πειραιώτες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην προσεχή αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στο φαληρικό γήπεδο, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, που θα είναι κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας που είχε επιβληθεί στη Βέροια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μειώσεις έως 20% σε όλες τις συντάξεις!!


Μειώσεις έως 20% σε όλες τις συντάξεις

Το σχέδιο των αλλαγών θα έχει κορμό την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ

Kλιμακωτές μειώσεις στα ποσά που παίρνουν σήμερα 2,6 εκατ. συνταξιούχοι ανάλογα με το μισθό (ή τα έτη ασφάλισης) και την ηλικία που είχαν όταν αποχώρησαν από την εργασία θα περάσει από τη Βουλή ως τα μέσα Δεκεμβρίου η κυβέρνηση. Οι μειώσεις θα ξεκινούν από 10% για τις χαμηλότερες συντάξεις και θα ξεπερνούν - με βάση το ευνοϊκότερο σενάριο - το 20% για συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ μεικτά.

Το σχέδιο των αλλαγών θα έχει κορμό την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ ως βασικό ποσό για όλους τους συνταξιούχους παλιούς και νέους και από την 1η/1/2016 όλες οι καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις θα επανυπολογιστούν για το τμήμα άνω των 384 ευρώ με συντελεστές που θα καθορίζουν το λεγόμενο αναλογικό τμήμα σύνταξης.

Το σχέδιο Κατρούγκαλου που θα συζητηθεί σήμερα με τον Γιάννη Δραγασάκη οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις δεν αποτρέπονται, αλλά μπορεί να είναι περιορισμένες μόνο αν πληρώσουν και οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις με αύξηση των εισφορών κατά 2% (1%+1% αντίστοιχα).

Αν οι δανειστές δεν αποδεχτούν την αύξηση των εισφορών, τότε οι μειώσεις στις συντάξεις θα ξεπερνούν το 20%.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης προβλέπουν μειώσεις κύριων συντάξεων με επανυπολογισμό. Οι σημερινές συντάξεις θα «διαχωριστούν» στο ποσό της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ και στο ποσό της αναλογικής, αυτής δηλαδή που θα έπρεπε να πάρουν οι συνταξιούχοι ανάλογα με την ηλικία αποχώρησής τους από την εργασία και τα χρόνια ασφάλισης. Οι μειώσεις που φέρνει το μοντέλο του επανυπολογισμού κυμαίνονται από 5% έως και 20%.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν όσοι αποχώρησαν λόγω ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος από τα 45 τους (αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων), ενώ ακολουθούν όσοι και όσες έφυγαν από τα 50 είτε με κανονική συνταξιοδότηση λόγω ευνοϊκών διατάξεων (γυναίκες με ανήλικο τέκνο στο Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες) είτε με κίνητρα εθελουσίας αποχώρησης, πάλι από ΔΕΚΟ και τράπεζες. Μια σύνταξη που ήταν πριν από τις μειώσεις 1.600 ευρώ και μετά έπεσε στα 1.150 ευρώ θα διαχωριστεί στα 384 ευρώ και στα 1.216 ευρώ. Τα 1.216 ευρώ θα υπολογιστούν ξανά με συντελεστές από 0,7% για τα πρώτα 15 έτη έως 1,2% για τα 40 έτη. Η ηλικία αποχώρησης θα «απομειώνει»το ποσό για όσους έφυγαν πριν από τα 65 ή τα 67 (σήμερα). Αν η ηλικία εξόδου, ο μισθός και τα έτη ασφάλισης βγάζουν 630 ευρώ αντί 1.216 ευρώ, τότε αυτή θα είναι η νέα αναλογική σύνταξη. Στα 630 ευρώ θα προστεθούν τα 384 ευρώ και η νέα σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 1.014 ευρώ, που σημαίνει ότι η καταβαλλόμενη σύνταξη των 1.150 ευρώ θα μειωθεί κατά 12% ή κατά 136 ευρώ. Το κλειδί στις περικοπές είναι το ποσοστό του μισθού (ποσοστό αναπλήρωσης) της σύνταξης. Οι δανειστές το θέλουν στο 55% μετά από 40 έτη εργασίας. Το σχέδιο Κατρούγκαλου δίνει «αναπλήρωση» ως και 62%, αλλά επανεξετάζεται ώστε να έρθουν πιο κοντά στα ποσοστά των δανειστών.

Ψαλίδι 8% ως 12% θα επιβληθεί στις επικουρικές για τα ελλείμματα του 2015 και του 2016. Το σχέδιο Κατρούγκαλου δεν αποκλείει τη συγχώνευση επικουρικής και κύριας σε μια σύνταξη, αλλά και τη διατήρηση των επικουρικών ξεχωριστά από τις κύριες. Στη μεν πρώτη περίπτωση θα υπάρχει ένα ποσό και πιθανώς μικρότερες μειώσεις, ενώ στη δεύτερη το ΕΤΕΑ -αν διατηρήσει την αυτονομία του- θα πρέπει να κόψει ως και 12% τις συντάξεις που σήμερα υπερβαίνουν τα 80-90 ευρώ (κατώτατα όρια) με δύο δόσεις μέσα στο 2016.

Πηγή: newsbeast.gr

Ήττα για το Wake Forest του Μήτογλου!!


Ήττα για το Wake Forest του Μήτογλου

Τη δεύτερη ήττα του γνώρισε στο NCAA το Wake Forest του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος είχε θετική παρουσία.


Για την ομάδα του Ντάνι Μάνινγκ, που έχασε για δεύτερη φορά σε πέντε αγώνες, θετικός ήταν ο Ντίνος Μήτογλου.

Ο 19χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ σε 24 λεπτά είχε 9 πόντους (4/4 βολές, 1/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 λάθος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει σειρά και ο Κάτσε!!


Παίρνει σειρά και ο Κάτσε

Μετά τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη στον ΠΑΟΚ ετοιμάζονται να προσφέρουν νέα συμβόλαια και σε άλλους ποδοσφαιριστές, με τον Έργκους Κάτσε να είναι πρώτος στη σχετική λίστα.

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μέχρι το 2019 θα είναι ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ο οποίος χθες ανανέωσε το συμβόλαιό του με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Μετά τον 21χρονο μπακ-χαφ αναμένεται και άλλοι ποδοσφαιριστές να κληθούν για να υπογράψουν με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Όπως γράφει η Live Sport, το πρώτο όνομα που βρίσκεται στη σχετική λίστα είναι εκείνο του Έργκους Κάτσε, τον οποίο θα καλέσει σύντομα στο γραφείο του ο Φρανκ Άρνεσεν και θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες της επέκτασης της συνεργασίας τους.

Το συμβόλαιο του Αλβανού μέσου λήγει σε 1,5 χρόνο, όμως το πιο ενδιαφέρον είναι πως έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Τζανδάρη με τον οποίο ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ είχε έρθει σε ρήξη πριν από μερικούς μήνες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «ευχαριστώ» του Λουκ Σο στους οπαδούς της Αϊντχόφεν!!


Το «ευχαριστώ» του Λουκ Σο στους οπαδούς της Αϊντχόφεν

Δεν μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος από την κίνηση των οπαδών της Αϊντόφεν ο Λουκ Σο, ο οποίος ένιωσε την ανάγκη να τους ευχαριστήσει δημόσια για το πανό που του ετοίμασαν.

Την παράσταση έχουν «κλέψει» από χθες οι οπαδοί της Αϊντχόφεν που ταξίδεψαν μέχρι την Αγγλία για το ματς κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς έφεραν μαζί τους και ένα τεράστιο πανό στο οποίο εύχονται ταχεία ανάρρωση στον Λουκ Σο.

Ο διεθνής αριστερός μπακ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο ματς του πρώτου γύρου στην Ολλανδία και οι φίλοι της PSV έδειξαν ότι δεν τον ξέχασαν, εκφράζοντας τις ευχές τους με αυτό τον τρόπο.

Αυτή η αξιομνημόνευτη κίνηση δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητη από τον άσο της Γιουνάιτεντ, οποίος μέσω instagram τους ευχαρίστησε για αυτή τους την κίνηση.

«Ευχαριστώ τους οπαδούς της PSV για την ωραία τους κίνηση. Ανυπομονώ για το σημερινό ματς».

*Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωρά αήττητη η ομάδα του Θανάση στο NBDL!!


Προχωρά αήττητη η ομάδα του Θανάση στο NBDL

Οι Γουέστσεστερ Νικς του Θανάση Αντετοκούνμπο επικράτησαν 85-78 του Άινταχο κι έκαναν το 5-0 στo NBDL.

Παρότι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν ήταν σε καλή μέρα, οι Γουέστσεστερ Νικς νίκησαν 85-78 το Άινταχο και συνεχίζουν αήττητοι στο NBDL με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς.

Ο 22χρονος φόργουορντ είχε 5 πόντους (1/1 βολή, 2/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 5 ριμπάουντ, 3 τάπες, 1 ασίστ, αλλά και 7 λάθη σε 30 λεπτά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλάζει φιλοσοφία ο Τούντορ!!


Αλλάζει φιλοσοφία ο Τούντορ

Προσπάθεια να κερδίσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ και να αντιστρέψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέσα και έξω από τα αποδυτήρια επιχειρεί ο Τούντορ εν όψει και του προσεχούς αγώνα με την Γκαμπάλα.

Όταν πρωτοανέλαβε τον ΠΑΟΚ ο Ιγκόρ Τούντορ δεν σήκωσε μύγα στο σπαθί του, ήταν ιδιαίτερα αυστηρός απέναντι στους ποδοσφαιριστές του και οι τιμωρίες έπεφταν βροχή.

Το τελευταίο διάστημα ο Κροάτης δείχνει πως αλλάζει προφίλ, ύστερα και από την επίθεση που εξαπέλυσε στους παίκτες μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό.

Όπως γράφει η Live Sport, στο πρόσφατο δείπνο της ομάδας ο 37χρονος προπονητής προσπάθησε να φτιάξει την ατμόσφαιρα. Πέρασε από όλα τα τραπέζια, προσπάθησε να αστειευτεί με όλους και δεν έδειξε να ενοχλείται με το αστείο του Αθανασιάδη και τη φωτογραφία με τις μπαλαρίνες. Μάλιστα, δεν ενοχλήθηκε ούτε όταν είδε τσιγάρα πάνω σε τραπέζι και γενικώς ο Τούντορ έδειξε έτοιμος να περάσει ένα άλλο προφίλ, έχοντας ως στόχο να έρθει πιο κοντά στους παίκτες.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Λέοβατς έχει ξεπεράσει τη θλάση που είχε από τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν θα παίξει αύριο κόντρα στην Γκαμπάλα. Επίσης, εκτός θα είναι οι Βίτορ και Χαρίσης, ενώ στη διάθεση του Κροάτη θα είναι ο Τζαβέλλας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θύρα 14: Η πηγή του κακού!!


Θύρα 14: Η πηγή του κακού

Τον τρόπο με τον οποίο πέρασαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τα «πολεμοφόδια» στη Λεωφόρο εξηγεί η αναλυτικότατη έκθεση της Αστυνομίας, η οποία αναφέρει πως δεν υπήρξε επαρκής έλεγχος στη θύρα 14.

Αναλυτικότατη είναι η έκθεση της Αστυνομίας που συνέταξε ο ταξίαρχος Γιώργος Παπουτσάκης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν εντός και εκτός του γηπέδου της Λεωφόρου και δημοσιεύει σήμερα η Live Sport.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Αστυνομία το μεσημέρι είχε ελέγξει τις θύρες 13 και 14 με τους σκύλους της και δεν βρέθηκαν «πολεμοφόδια». Οι κροτίδες, φωτοβολίδες και άλλα μπήκαν εκτός λειτουργίας το ένα από τα δύο τουρνικέ τις θύρας 14, με αποτέλεσμα να μαζευτούν εκατοντάδες φίλαθλοι που πίεζαν για να μπουν και τελικά μπήκαν στη συγκεκριμένη θύρα χωρίς να τους γίνει επαρκής έλεγχος.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως όσοι εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου, είχαν σκοπό να εισέλθουν και στα αποδυτήρια του γηπέδου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας

«17.15: Στη συμβολή των οδών Παναθηναϊκού και Τσόχα και Λεωφόρου Αλεξάνδρας πολυπληθείς ομάδες φιλάθλων του Παναθηναϊκού που δεν διέθεταν εισιτήρια, επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στους αστυνομικούς φραγμούς στο ανωτέρω σημείο με μολότοφ, πέτρες, κύλα κι άλλα αντικείμενα, ενώ ταυτόχρονα φίλαθλοι που είχαν εισέλθει ήδη στη Θ. 13 εκσφενδόνιζαν από το υψηλότερο σημείο αυτής πλαστικά καθίσματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι επιτιθέμενοι φίλαθλοι απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στη γύρω περιοχή, όπου συνέχισαν τις επιθέσεις τους κατά των αστυνομικών ιδίως των παρακείμενων του γηπέδου οδούς (Κόνιαρη-Τσόχα-Αρματωλών και Κλεφτών, Λ. Αλεξάνδρας, Μελά) για μία επιπλέον ώρα.

17.20: Ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά ο υπογράφων ότι ένα από τα δύο τουρνικέ της Θ. 14 είναι εκτός λειτουργίας. Ενημερώθηκαν άμεσα οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού κ.Βλάχος και Κασκάνης, οι οποίοι έστειλαν τεχνικό στο σημείο, ο οποίος ενημέρωσε τον επικεφαλής αστυνομικό ότι η ζημιά ήταν αδύνατο να αποκατασταθεί (κρέμονταν κομμένα καλώδια). Στο μεταξύ λόγω της καθυστέρησης αυτής έξω από τη Θ. 14 συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός φιλάθλων που είχαν εισιτήρια στη συγκεκριμένη θύρα με αποτέλεσμα οι διενεργούντες τον σωματικό έλεγχο υπάλληλοι της εταιρίας σεκιούριτι, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς, να δέχονται αφόρητες πιέσεις από το μέγα πλήθος, διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα και καθιστώντας έτσι δυσχερή τον έλεγχο εισερχόμενων στη θύρα φιλάθλων.

17.45: Άφιξη, χωρίς κανένα πρόβλημα της αποστολής του Παναθηναϊκού.

18.07: Άφιξη χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και είσοδος στα αποδυτήρια της αποστολής του Ολυμπιακού.

18.15: Είσοδος των παικτών του Ολυμπιακού εντός του αγωνιστικού χώρου για την αναγνωριστική βόλτα. Από τις θύρες 13 και 14 εκτοξεύτηκαν εναντίον τους πέντε φωτοβολίδες τύπου στυλό, με αποτέλεσμα μία απ' αυτές να χτυπήσει τον παίκτη του Ολυμπιακού Φινμπόγκασον κι ο γιατρός του αγώνα που τον εξέτασε στη συνέχεια διαπίστωσε μία ερυθρότητα στην έξω επιφάνεια του δεξιού μηρού στο σημείο που χτυπήθηκε από τη φωτοβολίδα. Άμεσα η φιλοξενούμενη ομάδα αποχώρησε και κατά την είσοδό της στη φυσούνα δέχτηκε άλλες δύο φωτοβολίδες ίδιου τύπου.

18.50: Στη Θ. 11 εκδηλώθηκε επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων (ΔΙΜΕΤ), που ευρίσκοντο στο σημείο για την προστασία των ομάδων κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, με προφανή σκοπό την είσοδο τους εντός του γηπέδου. Οι επιτιθέμενοι φίλαθλοι απωθήθηκαν τόσο από τις δυνάμεις της αστυνομίας, όσο και με τη βοήθεια των υπαλλήλων της ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι.

19.00: Ο υπογράφων επικεφαλής των μέτρων, ενώ βρισκόταν ΒΟΟΤΗ 4 για τον συντονισμό των αστυνομικών δράσεων εκλήθη να παρουσιαστεί στο γραφείο των διαιτητών. Πράγματι μετέβη στο εν λόγω γραφείο στο οποίο, εκτός από τους διαιτητές, παραβρισκόταν ο παρατηρητής του αγώνα κ. Πατμανίδης Νίκος, ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σιμιτζόγλου Κωνσταντίνος και εκπρόσωποι και των δύο ομάδων. Ο επικεφαλής αξιωματικός κάποια στιγμή ρωτήθηκε από τον διαιτητή του αγώνα κ. Παππά αν η Αστυνομία μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα μετά από αυτά που συνέβησαν κατά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού στο γήπεδο (ρίψεις φωτοβολίδας ευθείας βολής). Η απάντησή του ήταν ότι η Αστυνομία μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, καθώς είχε εκπονήσει σχέδιο για τον σκοπό αυτό, ενώ εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου υπάρχουν επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα ήταν σε θέση να προστατεύσουν τους παράγοντες, τους διαιτητές και τους παίκτες των δύο ομάδων. Στη συνέχεια ο διαιτητής ξαναρώτησε τον επικεφαλής των μέτρων αξιωματικό αν έχουν συλληφθεί ο δράστης ή οι δράστες που εκτόξευσαν τις φωτοβολίδες κατά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού στο γήπεδο και αν μπορεί να διαβεβαιώσει κατηγορηματικά ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εκ νέου ρίψεις φωτοβολίδων. Η απάντηση του αξιωματικού ήταν ότι οι δράστες δεν έχουν έως τώρα εντοπιστεί, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν από τους χειριστές των καμερών και τους άλλους αρμόδιους αστυνομικούς, ενώ απάντησε ότι δεν μπορεί κατηγορηματικά να διαβεβαιώσει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί εκ νέου ρίψη φωτοβολίδων εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο διαιτητής επέμενε για τη σύλληψη ή όχι των δραστών και κάποια στιγμή δήλωσε ότι θα πάει μόνος του στον αγωνιστικό χώρο να εκτιμήσει την επικρατούσα κατάσταση και όταν μετά επέστρεψε ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση για αναβολή του αγώνα περί τις 20.05 ώρα. Στις 20.15 ώρα ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η απόφαση του διαιτητή.

19.25: Από την θ. 11 ερρίφθησαν αντικείμενα στην στατική δύναμη, που υπήρχε εντός εισόδου αυτής, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι από πλαστικό κάθισμα, του επικεφαλής αξιωματικού της δύναμης της εν λόγω θύρας.

20.15: Με την ανακοίνωση της αναβολής του αγώνα ομάδες φιλάθλων από τις θ. 13 και 14 παραβίασαν τα κιγκλιδώματα και εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, όπου επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας καθίσματα, πέτρες, φωτοβολίδες, πυρσούς, πυροσβεστήρες, μεταλλικά κοντάρια κ.ά. με απώτερο σκοπό την είσοδό τους στα αποδυτήρια. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν προς τις ανωτέρω θύρες. Η διάρκεια των επιθέσεων ήταν εκτός από σφοδρή και παρατεταμένη και κράτησε περίπου μία ώρα. Σημειώνεται εδώ ότι οι επιθέσεις ομάδων φιλάθλων κατά των αστυνομικών δυνάμεων συνεχίστηκαν και σε παρακείμενες του γηπέδου οδούς με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

23.00: Η αποχώρηση του Ολυμπιακού καθώς και των διαιτητών, πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η ανωτέρω αθλητική εγκατάσταση ελέγχθηκε εξονυχιστικά από συνεργείο ΤΕΕΜ και αστυνομικούς σκύλους, πριν από την είσοδο των φιλάθλων εντός αυτής, μα αρνητικά αποτελέσματα. Στις δύο προηγηθείσες του αγώνα συσκέψεις την 14/11 και 21/11/2015 επικράτησε κλίμα απόλυτης συναίνεσης, αποδοχής εκατέρωθεν των αιτημάτων-ενστάσεων, που διατυπώθηκαν και των ιδιαίτερων αστυνομικών μέτρων, που προτίθεται να λάβει η Αστυνομία λόγω του κλίματος που υπάρχει στην Ευρώπη, ύστερα από τα τρομοκρατικά γεγονότα.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Σημειώθηκαν συνολικά 17 τραυματισμοί αστυνομικών, εκ των οποίων οι 13 όλως ελαφρά και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν, χωρίς να κωλυθούν των υπηρεσιακών καθηκόντων, ο ένας παρέμεινε στο 401 νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι τρεις θα μεταβούν στον υπηρεσιακό ιατρό για τα περαιτέρω.

Σε 8 αστυνομικούς σημειώθηκαν φθορές σε δημόσια είδη από εκτοξεύσεις αντικειμένων από φιλάθλους, όπως ασπίδες, κράνη, περικνημίδες, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε 4 υπηρεσιακά οχήματα (λεωφορεία) από ρίψεις πετρών σίδερων, καθισμάτων, κροτίδων, μολότοφ. Τέλος καταγράφηκαν φθορές σε 4 ΙΧ αυτοκίνητα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην ιστορία οι Γουόριορς!!


Στην ιστορία οι Γουόριορς!

Η πρώτη ομάδα που αρχίζει σεζόν με 16-0 στην ιστορία του ΝΒΑ έγιναν οι Γουόριορς συντρίβοντας με 111-77 τους Λέικερς. Έσπασαν την κατάρα του Πόρτλαντ οι Μπουλς.

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι Γουόριορς πήραν ένα ακόμη «παράσημο». Συντρίβοντας με 111-77 τους Λέικερς στο Όκλαντ έγιναν η πρώτη ομάδα που αρχίζει τη σεζόν στο ΝΒΑ με 16 νίκες σε ισάριθμα ματς. Έτσι ξεπέρασαν το 15-0 που μέχρι τώρα μοιράζονταν με τους Γουάσινγκτον Κάπιτολς του 1948 και τους Χιούστον Ρόκετς του 1993. Και, ποιος ξέρει, ίσως επόμενος στόχος των «πολεμιστών» είναι να απειλήσουν το 72-10 των Μπουλς από τη σεζόν 1995/96. Ο Στεφ Κάρι είχε 24 πόντους και 9 ασίστ σε 30 λεπτά, ενώ απογοητευτικός ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ που έμεινε στους 4 πόντους με 1/14 σουτ.

Οι Πέισερς είχαν το απίθανο 19/26 τρίποντα με τον Πολ Τζορτζ να έχει 7/8 και 40 πόντους και τον Σι Τζέι Μάιλς 8/9 και 32 πόντους, συνεπώς δεν είναι έκπληξη η νίκη τους με 123-116 στην Γουάσινγκτον.

Την πρώτη τους νίκη στο Πόρτλαντ μετά το Φεβρουάριο του 2007 κι ενώ είχαν μεσολαβήσει από τότε επτά σερί ήττες εκεί πέτυχαν οι Μπουλς με 93-88 επί των Μπλέιζερς.

Επιτέλους νίκη μετά από τρεις σερί ήττες για τους Κλίπερς, που πέρασαν με 111-94 από το Ντένβερ. Μπλέικ Γκρίφιν και ΝτεΆντρε Τζόρνταν είχαν από 18 πόντους για την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς. Ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε μόλις 1:54 έχοντας ένα λάθος για τους Νάγκετς.

Οι Χοκς, που προέρχονταν από τέσσερις ήττες σε πέντε ματς, αφού απέσυραν τη φανέλα με το «55» προς τιμήν του Ντικέμπε Μουτόμπο ξέσπασαν με 121-97 πάνω στους Σέλτικς έχοντας επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ομοίως και οι Γκρίζλις στη νίκη με 110-96 επί των Μάβερικς που έχασαν δεύτερο σερί παιχνίδι.

Αναλυτικά:

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Λος Άντζελες Λέικερς 111-77 Κάρι 24, Γκριν 18, Μπαρμπόσα 13, Τόμπσον 11-Ραντλ 10, Γουίλιαμς 10, Νανς 10.

Γουάσινγκτον Γουίζαρντς-Ιντιάνα Πέισερς 106-123 Νιλ 23, Μπιλ 20, Γουόλ 18, Νενέ 11, Σέσιονς 10, Γκορτάτ 10-Τζορτζ 40, Μάιλς 32, Χιλ 14, Έλις 10.

Ατλάντα Χοκς-Μπόστον Σέλτικς 121-97 Μίλσαπ 25, Τιγκ 16, Σεφολόσα 15, Κόρβερ 15, Σκοτ 15, Χόρφορντ 11, Πάτερσον 10-Μπράντλεϊ 25, Τόμας 14, Χάντερ 12, Λι 10.

Μέμφις Γκρίζλις-Ντάλας Μάβερικς 110-96 Κόνλεϊ 21, Γκριν 19, Γκασόλ 15 (10 ριμπ.), Μπαρνς 14, Τσάλμερς 14, Γκριν 13, Άλεν 11-Φέλτον 16, Μπαρέα 16, Νοβίτσκι 14 (10 ριμπ.), Πατσούλια 13 (10 ριμπ.), Μάθιους 11, Γουίλιαμς 10.

Ντένβερ Νάγκετς-Λος Άντζελες Κλίπερς 94-111 Γκαλινάρι 20 (18 ριμπ.), Γιόκιτς 16, Χάρις 14, Χίκσον 11, Άρθουρ 11-Τζόρνταν 18 (11 ριμπ.), Γκρίφιν 18 (10 ριμπ.), Ρέντικ 16, Πολ 15 (10 ασίστ), Κρόφορντ 15, Τζόνσον 11.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Σικάγο Μπουλς 88-93 Λίλαρντ 19 (10 ριμπ.), ΜακΚόλουμ 18, Πλάμλι 11 (17 ριμπ.), Ντέιβις 12 (13 ριμπ.)-Μπάτλερ 22, Ρόουζ 17, Μίροτιτς 13, Γκασόλ 12 (14 ριμπ.), Γκίμπσον 10. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φιλιούνται,αγκαλιάζονται οι Μουρίνιο-Κόστα!


Φιλιούνται,αγκαλιάζονται οι Μουρίνιο-Κόστα

Τα καβγαδάκια τελικά δεν κάνουν καλό μόνο ανάμεσα στα ερωτικά ζευγάρια αλλά και στα ποδοσφαιρικά.

Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου στο ματς Μακάμπι Τελ Αβίβ-Τσέλσι, οι παρόντες στο γήπεδο έγιναν μάρτυες του τσακωμού ανάμεσα στον Ζοσέ Μουρίνιο και τον Ντιέγκο Κόστα. Κατά την διάρκεια της ανάπαυλας όμως, οι τόνοι έπεσαν, το κλίμα άλλαξε, οι φωνές αντικαταστάθηκαν από αγκαλιές και φιλιά.

Δεν το λέμε εμείς, το παραδέχθηκε ο Πορτογάλος προπονητής κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Ήθελα να κάνει μια συγκεκριμένη κίνηση, δεν την έκανε, απογοητεύτηκα και αντέδρασα. Αντέδρασε κι εκείνος. Στα αποδυτήρια όμως, κατά την διάρκεια του ημιχρόνου, είχαμε μερικά φιλιά και αγκαλιές. Κανένα πρόβλημα.».

Αυτό αποδείχθηκε άλλωστε και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η Τσέλσι πέτυχε τρία γκολ, γράφοντας το τελικό 0-4. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ανοιχτοχέρης Βενγκέρ!!


Ο ανοιχτοχέρης Βενγκέρ

Ο Τύπος του έχει βγάλει το όνομα ότι είναι τσιγκούνης. Όμως ο ίδιος δεν φαίνεται να συμφωνεί με αυτή την άποψη και καλεί δημοσιογράφους σε νυχτερινές εξόδους προκειμένου να τους κάνει το τραπέζι.

Σε ιδιαίτερα μεγάλα κέφια ήταν χθες ο Αρσέν Βενγκέρ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το ματς της Άρσεναλ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και μάλλον το 3-0 των «Κανονιέρηδων» είχε συμβάλλει σε αυτό.

Ακόμα κι όταν ένας δημοσιογράφος ξεκίνησε μια ερώτηση λέγοντας: «Ξέρω πως δεν σας αρέσει να ξοδεύετε…» (βασιζόμενος στο γεγονός ότι η Άρσεναλ ήταν η μοναδική από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που δεν έκανε μεταγραφές το καλοκαίρι), ο Αλσατός, απόλυτα χαλαρός, τον διέκοψε και απάντησε: «Δεν συμφωνώ με αυτό που λες. Αν σε καλέσω ένα βράδυ έξω, θα δεις ότι μου αρέσει. Οι δημοσιογράφοι μου έχουν κολλήσει αυτή την φήμη αλλά οι φίλοι μου έχουν άλλη άποψη!».

Για τα πρακτικά να αναφέρουμε πως η ετήσια αμοιβή του Βενγκέρ ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ, γεγονός που μας κάνει να θέλουμε πολύ να γίνουμε φίλοι του... *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήγε στα αποδυτήρια ο Μαρινάκης!!


Πήγε στα αποδυτήρια ο Μαρινάκης

Τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού επισκέφτηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το τέλος του αγώνα με την Μπάγερν, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εμψυχώσει τους παίκτες εν όψει της συνέχειας.

Στα επίσημα του «Allianz Arena» βρέθηκε χθες το βράδυ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπάγερν στο Μόναχο.

Μετά το τέλος του αγώνα ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ βρέθηκε στα αποδυτήρια του γηπέδου, θέλοντας να δείξει με αυτό τον τρόπο να εμψυχώσει την ομάδα εν όψει της συνέχειας και να αποδείξει πως πιστεύει στις δυνατότητες του ρόστερ και του Μάρκο Σίλβα.

Ο πρόεδρος των νταμπλούχων Ελλάδας τόνισε πως δεν χάθηκε τίποτα στο χθεσινό ματς με τους Βαυαρούς και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να τα δώσουν όλα στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη.

Ο κ. Μαρινάκης συνομίλησε με κάποιους παίκτες, αλλά και τον Πορτογάλο τεχνικό, τονώνοντας με την παρουσία του το ποδοσφαιρικό τμήμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπόατενγκ: «Ημασταν πολύ ομαδικοί»


Μπόατενγκ: «Ημασταν πολύ ομαδικοί»

Στην ομαδικότητα που επέδειξαν οι παίκτες της Μπάγερν απέδωσε το τελικό 4-0 επί του Ολυμπιακού ο Ζερόμ Μποάτανγκ.

Ο Γερμανός αμυντικός τόνισε πως έχασαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να πετύχουν περισσότερα γκολ και φαίνεται καθαρά πως δίκαια βρίσκονται εκεί που βρίσκονται αυτή την εποχή.

Αναλυτικά: «Ήταν καλή ομαδική προσπάθεια από την αρχή. Δημιουργήσαμε πολλές φάσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Το πρώτο γκολ είναι η επιτομή της νίκης της ομάδας. Παίζουμε έτσι σε κάθε ματς και έχουμε αποδείξει ότι δίκαια είμαστε εκεί που είμαστε».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκουαρντιόλα: «Δύσκολα για την Άρσεναλ στο Φάληρο»


Γκουαρντιόλα: «Δύσκολα για την Άρσεναλ στο Φάληρο»

Δεν έχρισε φαβορί για το Ολυμπιακός-Άρσεναλ ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά υπογράμμισε -έχοντας και προσωπική εμπειρία- πως τα πράγματα στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα 'ναι δύσκολα για τους Λονδρέζους.

Μόνο εύκολα δεν θα 'ναι τα πράγματα για την Άρσεναλ στο Γ. Καραϊσκάκης (όπου κυνηγά κόντρα στον Ολυμπιακό νίκη με διαφορά δύο γκολ ή νίκη με διαφορά ενός γκολ από σκορ 3-2 και πάνω), όπως δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος έζησε φέτος την εμπειρία του Φαλήρου.

Ερωτηθείς για το τελευταίο ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Θα είναι δύσκολο για την Άρσεναλ, είναι δύσκολη έδρα αυτή του Ολυμπιακού».

Σε ερώτηση για το ότι έπαιξε με πέντε επιθετικούς κόντρα στον Ολυμπιακό: «Η εμπειρία μου λέει ότι όταν παίζουμε με πολλούς επιθετικούς κάνουμε πολλές ευκαιρίες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Χάνουμε εύκολες μπαλιές. Είχαμε τέτοια προβλήματα και πρέπει να το βελτιώσουμε. Από την άλλη δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και μετά από 20 λεπτά τρία γκολ. Δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και είδατε ότι ο Νόιερ δεν χρειάστηκε να επέμβει καθόλου. Όταν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου μπορούμε να παίξουμε με 5-6 επιθετικούς. Το πρόβλημα είναι όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου».

Για την αλλαγή του Λεβαντόφσκι κι αν έγινε λόγω προβλήματος τραυματισμού: «Όχι. Έπρεπε να αλλάξω τον Λεβαντόβσκι γιατί είχαμε κόκκινη κάρτα. Τον έβγαλα γιατί ο διαιτητής αποφάσισε να βγάλει κόκκινη κάρτα».

Για τα όσα συμβαίνουν σε Παρίσι, Συρία, Τουρκία, Ρωσία, για την κατάσταση με τους πρόσφυγες: «Πως ένιωσα; Η ζωή συνεχίζεται. Η κατάσταση είναι δυσάρεστη όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για όλο τον κόσμο. Εύχομαι στο μέλλον ο Ομπάμα και ο Πούτιν να συζητήσουν για όλα τα θέματα, στο θέμα των προσφύγων. Αυτές οι χώρες μπορούν να βοηθήσουν. Να βρουν ένα σπίτι αυτοί οι άνθρωποι. Εύχομαι να λυθούν όλα τα προβλήματα. Στο στάδιο ένιωσα πολύ καλά. Νομίζω ότι όλοι όσοι είδαν το ποδόσφαιρο ένιωσαν πολύ καλά. Εύχομαι να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες εικόνες».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καμπιάσο: «Απόψε πήραμε ένα μάθημα»

Ως ένα μάθημα για τη συνέχεια είδε ο Εστεμπάν Καμπιάσο την ήττα του Ολυμπιακού στο Μόναχο. Οι δύο δρόμοι του Αργεντινού για το «τελικό» κόντρα στην Άρσεναλ.

Καμπιάσο: «Απόψε πήραμε ένα μάθημα»Το βάρος στην Άρσεναλ έριξε ο Εστεμπάν Καμπιάσο μετά την ήττα στην έδρα της Μπάγερν. Ο Αργεντινός μέσος, μιλώντας στον ΟΤΕ ΤV, αναφέρθηκε στους δύο δρόμους του Ολυμπιακού στο ματς κόντρα στους «κανονιέρηδες», ενώ χαρακτήρισε ως τον καλύτερο προπονητή του κόσμου τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Αναλυτικά:

«Θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στο ματς στο Καραϊσκάκη. Πήραμε ένα μάθημα απόψε, είδαμε τι μπορούμε να διορθώσουμε για τα επόμενα ματς. Το επόμενο παιχνίδι είναι αυτό που πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση.

Έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη ίσως να είναι και η λανθασμένη, ότι μπορούμε να επαναπαυτούμε στο αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Η δεύτερη είναι να τα δώσουμε όλα και να πάμε για τη νίκη απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης μπροστά στο κοινό μας».


Για την προσαρμογή του: «Όλα πάνε καλά, η οικογένειά μου αισθάνεται καλά, αλλά το σημαντικότερο είναι να πηγαίνουν καλά και τα αποτελέσματα».

Για τον Γκουαρντιόλα: «Δεν είναι κάτι που ανακαλύπτω εγώ. Πρόκειται για τον καλύτερο προπονητή που υπάρχει αυτή την στιγμή στον παγκόσμιο χάρτη του ποδοσφαίρου». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μιλιβόγιεβιτς: «Τώρα ο τελικός μας με την Άρσεναλ»


Μιλιβόγιεβιτς: «Τώρα ο τελικός μας με την Άρσεναλ»

Άμεσα στο παιχνίδι με την Άρσεναλ έστρεψε το βλέμμα του ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα.

Τελικό χαρακτήρισε το παιχνίδι με την Άρσεναλ ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς μιλώντας μετά την ήττα από την Μπάγερν. Ο Σέρβος εξέφρασε την πίστη ότι ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη με την κατάλληλη προετοιμασία και με τον κόσμο δίπλα του μπορεί να πάρει την πρόκριση.

«Έπαιξαν πολύ καλά και πήραν τη νίκη. Εμείς πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε και να σκεφτούμε την αναμέτρηση με την Άρσεναλ γιατί αυτός είναι και ο τελικός μας», ήταν το αρχικό σχόλιο του Μιλιβόγιεβιτς και συνέχισε:

«Ξέρουμε την Άρσεναλ και πως είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Στο γήπεδο μας όμως θα είμαστε πολύ δυνατοί. Έχουμε 15 ημέρες για να προετοιμαστούμε. Θέλουμε έναν βαθμό και θα κάνουμε τα πάντα για να τον πάρουμε», σχολίασε ο σέρβος ο οποίος ανέφερε για τους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στην Αλιάνζ Αρίνα.

«Σίγουρα τους χρειαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Και τη στήριξή τους. Χάσουμε ή νικήσουμε είναι πάντα δίπλα μας. Είναι ένας μέρος της οικογένειάς μας και μας κάνουν περισσότερο δυνατούς. Εμείς τους ευχαριστούμε που είναι μαζί μας. Και για αυτό πήγαμε κοντά τους σήμερα για να τους ευχαριστήσουμε».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Αλάμπα πανηγυρίζει σχηματίζοντας το 4-0 με τα δάχτυλά του!! (video)


Ο Αλάμπα πανηγυρίζει σχηματίζοντας το 4-0 με τα δάχτυλά του (video)

Ένα βίντεο με τον Νταβίντ Αλάμπα, που λόγω τραυματισμού δεν έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό, να τραγουδά ένα σύνθημα και να σχηματίζει με τα δάχτυλά του το 4-0, ανέβασε το Twitter της Μπάγερν.








 


*Πηγή: sport-fm.gr*

Βενγκέρ: «Δύσκολα με Ολυμπιακό, αλλά μπορούμε»


Βενγκέρ: «Δύσκολα με Ολυμπιακό, αλλά μπορούμε»

Την πεποίθηση πως η Άρσεναλ μπορεί να πάρει νίκη με +2 γκολ διαφορά από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» εξέφρασε ο Αρσέν Βενγκέρ μετά τη νίκη επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Δεν παραγνωρίζει τη δυσκολία της αποστολής της Άρσεναλ να προκριθεί στους «16» του Champions League, ούτε όμως και χάνει την πίστη του ο Αρσέν Βενγκέρ. Οι «κανονιέρηδες» θέλουν νίκη με δύο γκολ στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού στις 9 Δεκεμβρίου και ο Αλσατός τεχνικός αισιοδοξεί.

«Θα πάμε στην Αθήνα με στόχο την πρόκριση. Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε στο Europa League. Θα είναι δύσκολο, αλλά πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να κερδίσουμε. Θα είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον τώρα ξέρουμε πως έχουμε ελπίδες. Για την ώρα το ξεχνάμε όμως και στρεφόμαστε στο παιχνίδι με τη Νόριτς την Κυριακή», τόνισε ο προπονητής των Λονδρέζων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σίλβα: «Θα τα δώσουμε όλα με την Άρσεναλ»


Σίλβα: «Θα τα δώσουμε όλα με την Άρσεναλ»

Πεπεισμένος ότι ο Ολυμπιακός θ’ αφήσει πίσω τη βαριά ήττα από την Μπάγερν και θα παρουσιαστεί όπως πρέπει για να πάρει την πρόκριση με την Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκη» εμφανίστηκε ο Μάρκο Σίλβα.

Ψύχραιμος παρουσιάστηκε ο Μάρκο Σίλβα μετά τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού (4-0) από την Μπάγερν.

Μιλώντας για το παιχνίδι, ο Πορτογάλος σημείωσε ότι για ν’ αντιμετωπίσεις τέτοιον αντίπαλο πρέπει να κάνεις υπέρβαση και η ομάδα του δεν την κατάφερε απόψε.

Παρόλα αυτά, εξέφρασε την πίστη ότι οι «ερυθρόλευκοι» θ’ αφήσουν πίσω τους το αποψινό αποτέλεσμα και θα τα δώσουν όλα την τελευταία αγωνιστική με την Άρσεναλ για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.


Αναλυτικά όσα είπε ο Σίλβα

Για την ήττα από την Μπάγερν: «Είναι ένα βαρύ αποτέλεσμα για μας. Για να παλέψεις όμως απέναντι σε μια τόσο καταπληκτική ομάδα πρέπει να είσαι ένα επίπεδο πάνω από τις δυνάμεις σου. Δεν μπήκαμε, όμως, στο γήπεδο όπως το είχαμε σχεδιάσει και δεν τα καταφέραμε. Για να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο αντίπαλο πρέπει να πιάσεις το μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου και εμείς δεν το κάναμε σήμερα».

Για το τελευταίο ματς με την Άρσεναλ: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη θέση να διεκδικούμε την πρόκριση. Το είχα προβλέψει ότι θα κριθεί η πρόκριση στο τελευταίο ματς. Πολλοί θεωρούν φαβορί την Άρσεναλ, αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα στην έδρα μας, όπου όλοι ξέρουν ότι είμαστε δυνατότεροι, για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το αν είναι επικίνδυνο ότι ο Ολυμπιακός περνάει και με ισοπαλία: «Για να αντιμετωπίσεις τόσο καλές ομάδες και για να περάσεις στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να τα δώσεις όλα και να μη σκέφτεσαι καθόλου το αποτέλεσμα. Πρέπει να παλέψεις στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου σε όλη τη διάρκεια αγώνα για να μπορέσεις να πάρεις αυτό που θέλεις».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ελαμπντελαουί: «Θέλουμε τον έναν βαθμό με την Άρσεναλ και θα τον πάρουμε»


Ελαμπντελαουί: «Θέλουμε τον έναν βαθμό με την Άρσεναλ και θα τον πάρουμε»

Σύνθημα για την επόμενη μέρα και το ματς κόντρα στην Άρσεναλ έδωσε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, τονίζοντας ότι μέσα στην έδρα του ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τον βαθμό που χρειάζεται για την πρόκριση.


Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν μπήκε στο ματς όπως θα έπρεπε και τιμωρήθηκε γι’ αυτό, παραδέχθηκε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί με δηλώσεις του στην κάμερα του OTE TV.

Ο Νορβηγός μπακ των «ερυθρολεύκων» τόνισε, όμως, ότι πλέον όλοι κοιτούν το ματς κόντρα στην Άρσεναλ και ανέφερε ότι μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας που θα σημαίνει και πρόκριση.

Αναλυτικά

«Ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολα σήμερα. Το περιμέναμε. Έπρεπε να τα πάμε καλύτερα. Δεν ήμασταν στην καλύτερή μας μέρα και τιμωρηθήκαμε γι’ αυτό. Ωστόσο, ακόμα η πρόκριση είναι στα χέρια μας και θα πάμε να τα δώσουμε όλα μέσα στην έδρα μας που ξέρουμε πόσο πιο δυνατοί γινόμαστε. Πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον ένα βαθμό κόντρα στην Άρσεναλ και θα τον πάρουμε».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λαμ: «Σημαντική η πρόκριση ως πρώτοι»


Λαμ: «Σημαντική η πρόκριση ως πρώτοι»

Δεν εστίασε πολύ στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως στη συνέχεια που έρχεται για την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League.

Η νίκη επί του Ολυμπιακού, έφερε την πρόκριση για την Μπάγερν Μονάχου και μάλιστα ως πρώτη του ομίλου. Αυτό και μόνο είναι πολύ σημαντικό, σύμφωνα με τον Φίλιπ Λαμ, καθώς… φτιάχνει το δρόμο των Βαυαρών για τη φάση των «16».

«Είναι πάντα σημαντικό να προκρίνεσαι ως πρώτος του ομίλου. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα στα νοκ-άουτ να έχεις το δεύτερο –καθοριστικό- ματς εντός έδρας. Έχουμε παίκτες που θέλουν να έχουν πολύ ώρα τα μπάλα στα πόδια τους, που έχουν την τεχνική κατάρτιση και που βέβαια ξέρουν να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, ακόμα κι όταν παίζουμε με δέκα», είπε ο Γερμανός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λεβαντόφσκι: «Ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα για την πρόκριση»

Στην ομαδική προσπάθεια της Μπάγερν στάθηκε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός έχει μικρό προβάδισμα έναντι της Άρσεναλ για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Λεβαντόφσκι: «Ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα για την πρόκριση»Ικανοποιημένος από τη νίκη της Μπάγερν αλλά και σε γενικές γραμμές και από την εμφάνιση του ίδιου και των συμπαικτών του εμφανίστηκε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Μιλώντας στον OTE TV μετά την επικράτηση κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Πολωνός επιθετικός έδωσε ελαφρύ προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά:

«Έπαιξα αρκετά, νομίζω όσο χρειαζόταν. Κάναμε καλό παιχνίδι, ήρθε γρήγορα το ευρύ σκορ, ήταν ακόμη μια καλή εμφάνιση και νίκη για εμάς. Το γκολ που πέτυχα δεν ήταν και τόσο εύκολο γιατί χρειάστηκα την τύχη. Αυτό που μετράει είναι η νίκη και η καλή ομαδική προσπάθεια που κάναμε. Στο τέλος του παιχνιδιού βλέπεις τι καταφέρνεις. Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο άθλημα, όσο πετυχαίνεις γκολ θα έρχονται και οι νίκες».

Για τον “τελικό” του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ: «Η Άρσεναλ χρειάζεται νίκη με 2-0, ο Ολυμπιακός παίζει εντός έδρας και θεωρώ πως αυτό είναι ένα μίνι πλεονέκτημα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μίλερ: «Κοιτάζουμε ήδη τον επόμενο γύρο»


Μίλερ: «Κοιτάζουμε ήδη τον επόμενο γύρο»

Ιδιαίτερα ευδιάθετος ήταν ο Τόμας Μίλερ μετά το 4-0 της Μπάγερν επί του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως πλέον το μυαλό των Βαυαρών βρίσκεται ήδη στον επόμενο γύρο.

Την πρόκριση στην επόμενη φάση πανηγυρίζει από απόψε η Μπάγερν Μονάχου που νίκησε με σκορ 4-0 τον Ολυμπιακό και ο Τόμας Μίλερ, σκόρερ του δεύτερου γκολ, μίλησε για το παιχνίδι.

«Κοιτάζουμε ήδη τον επόμενο γύρο. Χαριεντιζόμουν με τον Ρομπέρο όταν του έβαλα γκολ, αλλά τώρα στο 90’ έχασα τετ α τετ από τον οπότε δεν είμαι εντελώς ευχαριστημένος! Από το πρώτο λεπτό θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να βάζουμε γκολ νωρίς και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, όχι να φτάνει στο 70’ το ματς και να είναι 0-0.

Για τη δεύτερη θέση οι πιθανότητες είναι 50-50. Θα είναι κλειστό ματς που ίσως ο Ολυμπιακός να πάρει κάτι παραπάνω επειδή θα έχει τον κόσμο με το μέρος του
», δήλωσε στην κάμερα του OTE TV ο Γερμανός ποδοσφαιριστής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζέραρντ: «Δεν ξέρω αν μπορεί η Άρσεναλ στο ‘Καραϊσκάκη’»


Τζέραρντ: «Δεν ξέρω αν μπορεί η Άρσεναλ στο ‘Καραϊσκάκη’»

Τις αμφιβολίες του για το αν η Άρσεναλ μπορεί να πάρει στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό τη νίκη με δύο γκολ διαφορά που χρειάζεται για να προκριθεί εξέφρασε ο Στίβεν Τζέραρντ.

Ο Στίβεν Τζέραρντ δεν δείχνει να έχει καμία εμπιστοσύνη στην ομάδα της Άρσεναλ και την ικανότητά της να προκριθεί νικώντας με δύο γκολ τον Ολυμπιακό στο Φάληρο σε δύο εβδομάδες.

«Δεν είμαι σίγουρος αν η Άρσεναλ με τους διαθέσιμους παίκτες είναι ικανή να πάει εκεί και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει για να προκριθεί. Πιστεύω πως χρειάζονται κάποιους παίκτες να επιστρέψουν από τραυματισμούς, τουλάχιστον για να είναι στον πάγκο, καθώς αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι από εκείνα που κρίνονται στο νήμα», δήλωσε ο θρύλος της Λίβερπουλ σχολιάζοντας σε αγγλική εκπομπή τα αποτελέσματα του Champions League.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Εζίλ: «Ξανά στα χέρια μας»


Εζίλ: «Ξανά στα χέρια μας»

Στο «χέρι» της Άρσεναλ (αν βέβαια νικήσει με δύο γκολ διαφορά ή με ένα από σκορ 3-2 και πάνω στο Γ. Καραϊσκάκης) είναι ξανά η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, όπως είπε ο Μεσούτ Εζίλ.

Αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε βαθμό στη Γερμανία ή αν η Άρσεναλ δεν νικούσε, τότε θα ‘χε χαθεί το «τρένο» της πρόκρισης.

Κάπως έτσι, ο αισιόδοξος «κανονιέρης», Μεσούτ Εζίλ ανέφερε πως πλέον το εισιτήριο για τους «16» του Champions League «ορίζεται» από τον αγγλικό σύλλογο. Θέλει βέβαια διπλό στο Γ. Καραϊσκάκης με δύο γκολ και πάνω διαφορά ή σκορ 3-2.

«Είναι ξανά στο χέρι μας. Ευχαριστώ τους οπαδούς μας για την υποστήριξή τους απόψε», έγραψε στο Twitter ο Γερμανός άσος.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι προκρίνεται ο Ολυμπιακός!!


Έτσι προκρίνεται ο Ολυμπιακός

Στο χέρι του κρατάει την πρόκριση στους «16» του Champions League ο Ολυμπιακός, που πάει για… τρία αποτελέσματα στο παιχνίδι της αυλαίας με την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το θαύμα που έψαχνε ο Ολυμπιακός στο Μόναχο δεν έγινε, καθώς ηττήθηκε με 4-0 από τη Μπάγερν και την ίδια ώρα η Άρσεναλ νικούσε 3-0 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο. Η πολυπόθητη πρόκριση στους «16» του Champions League δεν ήρθε από την πέμπτη αγωνιστική και πλέον όλα θα κριθούν στο παιχνίδι της αυλαίας με τους «κανονιέρηδες» στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αυτό, βέβαια, δεν αλλάζει σε τίποτε τα σενάρια, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν την δεύτερη θέση του 6ου ομίλου και να ακολουθήσουν τους Βαυαρούς, που εξασφάλισαν την πρωτιά, στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός κρατάει στα χέρια του την υπόθεση-πρόκριση, αφού στο ματς της 9ης Δεκεμβρίου πηγαίνει ουσιαστικά για τρία αποτελέσματα. Με νίκη ή ισοπαλία παίρνει σίγουρα το εισιτήριο. Επίσης προκρίνεται με ήττα 0-1 ή 1-2, αφού στο Λονδίνο είχε νικήσει με 3-2.

Βέβαια, υπάρχουν και δύο σενάρια αποκλεισμού. Οι Πειραιώτες θα μείνουν εκτός και θα συνεχίσουν ως τρίτοι στους Europa League, αν χάσουν με δύο γκολ διαφορά (π.χ. 0-2, 1-3), αλλά και με το ίδιο σκορ που είχαν νικήσει στο «Έμιρεϊτς» (3-2), αφού σε αυτή την περίπτωση θα μειονεκτούν στη συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο. Ο Ολυμπιακός έχει τέρματα 6-10 (-4) και η Άρσεναλ 9-10 (-1).
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΚουλιμπαΛΙ-ΟΝ και τέζα…!! (video)


ΚουλιμπαΛΙ-ΟΝ και τέζα… (video)

Καταδικαστική ήττα 2-1 από τη Γάνδη στο «Ζερλάν» υπέστη η Λιόν, που έμεινε εκτός συνέχειας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. «Δράστης» στο 95’ ο Κουλιμπαλί, που έφερε την ομάδα του σε θέση πρόκρισης.

Το παιχνίδι στο Ζερλάν ήταν «do or die» για τη Λιόν. Μετά την ήττα της Βαλένθια από τη Ζενίτ, η Ολιμπίκ ήθελε μόνο νίκη απέναντι στη Γάνδη για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης ως δεύτερη από τον 8ο όμιλο του Champions League. Όχι μόνο δεν πήρε τη νίκη, αλλά ηττήθηκε κιόλας με σκορ 2-1, δεχόμενη το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις.

Η ήττα αυτή ήταν καταδικαστική για τους Γάλλους, καθώς έμειναν στην τελευταία θέση με έναν βαθμό και κατ’ επέκταση εκτός συνέχειας και από το Europa League. Από την άλλη, οι Βέλγοι πέρασαν στη δεύτερη θέση, προσπερνώντας τη Βαλένθια κατά έναν βαθμό και πλέον κρατούν την υπόθεση πρόκριση στα χέρια τους.

Το ματς:

Η Ολιμπίκ μπήκε φουριόζα και στο 7ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Φερί, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Τζεζάλ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Γάνδη είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Νέτο, που νικήθηκε από τον Λόπες. Το παιχνίδι «άνοιξε» με εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ. Στο 19’ ο Σελς σταμάτησε τον Λακαζέτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Ντεζάγκερε έχασε τεράστια ευκαιρία για τους Βέλγους να ισοφαρίσουν. Αυτό έγινε στο 32’ μετά από προσωπική ενέργεια του Μιλίσεβιτς. Καλές στιγμές υπήρξαν και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά τρίτο γκολ δεν μπήκε και το 1-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Με επιθετικές διαθέσεις μπήκε και στην επανάληψη η Λιόν, η οποία απείλησε με τους Βαλμπουενά (51’) και Τζεζάλ (56’), αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Σελς είπε «ΟΧΙ». Οι γηπεδούχοι πίεζαν προκειμένου να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, αλλά πίσω υπήρχαν κενά και οι Βέλγοι ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις τους. Στα τελευταία λεπτά, οι Γάλλοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά παρά τις ευκαιρίες, με κορυφαία το σουτ του Λακαζέτ στο 88’, το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Αντ’ αυτού, σκόραρε η Γάνδη στο 95’ με τον Κουλιμπαλί, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 90’ και πήρε τη μεγάλη νίκη με σκορ 2-1.



Αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής

Ζενίτ-Βαλένθια 2-0
(15’ Σατόφ, 74’ Τζιούμπα)

Λιόν-Γάνδη 1-2
(7’ Φερί - 32’ Μιλίσεβιτς, 90+5’ Κουλιμπαλί)

Βαθμολογία 8ου ομίλου

1. Ζενίτ 15 (12-4)
2. Γάνδη 7 (6-6)
3. Βαλένθια 6 (5-7)
4. Λιόν 1 (3-9)

Επόμενη (6η) αγωνιστική (09/12)

Βαλένθια-Λιόν (21:45)
Γάνδη-Ζενίτ (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάρτσα για τον… τρόμο του άλλου!! (video)


Μπάρτσα για τον… τρόμο του άλλου! (video)

Τον φόβο εντός και εκτός συνόρων σκορπάει η Μπαρτσελόνα. Μετά την Ρεάλ, που την πλήρωσε στο clasico, οι βιονικοί Καταλανοί διέλυσαν 6-1 την Ρόμα στο «Καμπ Νου» καθαρίζοντας και την πρωτιά στον όμιλο.


Είναι να την βλέπεις και να… αλλάζεις πεζοδρόμιο, γιατί αν βρεθείς μπροστά της θα περάσεις δύσκολα. Λίγες μέρες μετά την επίδειξη δύναμης στην έδρα της Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα έδωσε παράσταση και στο Champions League κάνοντας πάρτι 6-1 απέναντι στην Ρόμα.

Το «Καμπ Νου» ανυπομονούσε να αποθεώσει τους θριαμβευτές του clasico και ο Λουίς Ενρίκε και οι παίκτες του φρόντισαν να ανταμείψουν τους οπαδούς τους. Ο Λουίς Σουάρες άνοιξε λογαριασμό στο 15’ και τρία λεπτά αργότερα ο Λιονέλ Μέσι (18’) «καθάρισε» νωρίς-νωρίς το τρίποντο. Το σκορ άρχισε να ξεφεύγει για ους «τζιαλορόσι» στο φινάλε του ημιχρόνου, όταν ο Ουρουγουανός έκανε το 3-0 (44’).

Εξίσου δυναμικά μπήκαν οι Καταλανοί και στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Πικέ βρήκε δίχτυα έπειτα από ασίστ του Μέσι (56’), που λίγο αργότερα έγραψε για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ (59’). Στο 77’ παραλίγο να τα καταφέρει και ο Νεϊμάρ, όμως αστόχησε απ’ την άσπρη βούλα, αλλά η ευκαιρία δεν πήγε χαμένη αφού στη συνέχεια της φάσης ο Αντριάνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ. Το γκολ της τιμής για τους Ιταλούς, που είχαν βασικό τον Κώστα Μανωλά, σημείωσε ο Ντζέκο στις καθυστερήσεις 90+1’ (νωρίτερα είχε χάσει κι αυτός πέναλτι).



Η βαθμολογία στον 5ο όμιλο:
1.Μπαρτσελόνα 13
2.Ρόμα 5
3.Λεβερκούζεν 5
4.Μπάτε 4

Η επόμενη αγωνιστική:
Τετάρτη 09/12
Λεβερκούζεν-Μπαρτσελόνα
Ρόμα-Μπάτε
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόλαση με... καλεσμένο τον Μουρίνιο!!


Κόλαση με... καλεσμένο τον Μουρίνιο!

Το σπουδαίο όσο και απρόσμενο διπλό (0-2) της Ντινάμο Κ. επί της Πόρτο κάνει κόλαση τον Ζ' όμιλο. Η Τσέλσι νίκησε 4-0 τη Μακάμπι και ο Μουρίνιο «απειλεί» να αφήσει εκτός συνέχειας την πρώτη του αγάπη!

Οι τρεις από τις τέσσερεις ομάδες του Ζ’ ομίλου, που έγινε… κόλαση μετά τα αποψινά αποτελέσματα, θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Το 2-0 της Ντινάμο Κιέβου μέσα στην Πορτογαλία δεν επέτρεψε στην Πόρτο να πανηγυρίσει από απόψε, αλλά αντίθετα τη φέρνει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.

Η Τσέλσι με το 4-0 επί της Μακάμπι στο Ισραήλ την έπιασε στην κορυφή, ενώ την υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική και εάν τη νικήσει, δίνει την ευκαιρία στους Ουκρανούς να είναι εκείνοι που θα περάσουν, ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας! Πλέον το ματς στο Λονδίνο είναι «τελικός» και ο Ζοσέ Μουρίνο μπορεί να είναι αυτός που θα αποκλείσει την αγαπημένη του Πόρτο

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Τσέλσι 0-4
(20’ Κέιχιλ, 73’ Γουΐλιαν, 77’ Όσκαρ, 90’ Ζουμά)

Μετά από είκοσι λεπτά παιχνιδιού ο Κέιχιλ επιβραβεύθηκε για το πείσμα του. Είδε την κεφαλιά του πρώτα να αποκρούεται από τον Ραΐκοβιτς και στη συνέχεια από το δοκάρι, αλλά ήταν εκεί, πήρε το ριμπάουντ και από κοντά άνοιξε το σκορ. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου , οι όποιες ελπίδες της Μακάμπι να πάρει κάτι καλό από αυτό το ματς και τον πρώτο της βαθμό στη φάση των ομίλων ελαχιστοποιήθηκαν όταν ο Μπεν Χαΐμ αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ντιέγκ Κόστα κι άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο.

Σε ακόμη ένα παιχνίδι της Τσέλσι φέτος πάντως ο Γουΐλιαν, ο κορυφαίος των «μπλε» την τρέχουσα σεζόν, δεν θα μπορούσε να μην αφήσει το στίγμα του. Ο Βραζιλιάνος με το γνώριμο τρόπο του, ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ, σκόραρε στο 73’, ενώ ελάχιστα λεπτά αργότερα ο Όσκαρ με κεφαλιά έκανε το 3-0. Στις καθυστερήσεις ο Ζουμά διαμόρφωσε το τελικό 4-0 που φέρνει την ομάδα του Μουρίνιο ισόβαθμη της Πόρτο στην κορυφή του ομίλου.

Πόρτο-Ντιναμό Κιέβου 0-2
(35’ Γιαρμολένκο, 64’ Γκονζάλες)

Στην Πορτογαλία οι φίλοι της Πόρτο περίμεναν να γιορτάσουν απόψε την πρόκριση της ομάδας τους, αλλά είδαν την Ντινάμο Κιέβου να μην είναι διατεθειμένη να συνεισφέρει στο… πάρτι. Οι Ουκρανοί εμφανίστηκαν πολύ καλύτεροι του αναμενομένου, είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες από τους αντιπάλους τους και δέκα λεπτά πριν φύγει το πρώτο μέρος κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ριμπάλκα από τον Ιμπούλα. Ο Γιαρμολένκο έστειλε στην απέναντι γωνία τον Κασίγιας κι έγραψε το 1-0.

Και μπορεί ο Ισπανός γκολκίπερ να μην είχε ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε από την «άσπρη βούλα», όμως για εκείνο του Γκονζάλες με το οποίο διαμορφώθηκε το 2-0 δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς το ίδιο. Ο κάποτε «Άγιος Ίκερ» προσπάθησε να αποκρούσει με το ένα χέρι, αλλά είδε την μπάλα να παίρνει ύψος και να καταλήγει στα δίχτυα του.

Βαθμολογία:
Πόρτο 10
Τσέλσι 10
Ντιναμό Κιέβου 8
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0

Επόμενη αγωνιστική (9/12):
Τσέλσι-Πόρτο
Ντιναμό Κιέβου-Μακάμπι Τελ Αβίβ.
*Πηγή: sport-fm.gr*