Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Κόλαση με... καλεσμένο τον Μουρίνιο!!


Κόλαση με... καλεσμένο τον Μουρίνιο!

Το σπουδαίο όσο και απρόσμενο διπλό (0-2) της Ντινάμο Κ. επί της Πόρτο κάνει κόλαση τον Ζ' όμιλο. Η Τσέλσι νίκησε 4-0 τη Μακάμπι και ο Μουρίνιο «απειλεί» να αφήσει εκτός συνέχειας την πρώτη του αγάπη!

Οι τρεις από τις τέσσερεις ομάδες του Ζ’ ομίλου, που έγινε… κόλαση μετά τα αποψινά αποτελέσματα, θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Το 2-0 της Ντινάμο Κιέβου μέσα στην Πορτογαλία δεν επέτρεψε στην Πόρτο να πανηγυρίσει από απόψε, αλλά αντίθετα τη φέρνει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.

Η Τσέλσι με το 4-0 επί της Μακάμπι στο Ισραήλ την έπιασε στην κορυφή, ενώ την υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική και εάν τη νικήσει, δίνει την ευκαιρία στους Ουκρανούς να είναι εκείνοι που θα περάσουν, ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας! Πλέον το ματς στο Λονδίνο είναι «τελικός» και ο Ζοσέ Μουρίνο μπορεί να είναι αυτός που θα αποκλείσει την αγαπημένη του Πόρτο

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Τσέλσι 0-4
(20’ Κέιχιλ, 73’ Γουΐλιαν, 77’ Όσκαρ, 90’ Ζουμά)

Μετά από είκοσι λεπτά παιχνιδιού ο Κέιχιλ επιβραβεύθηκε για το πείσμα του. Είδε την κεφαλιά του πρώτα να αποκρούεται από τον Ραΐκοβιτς και στη συνέχεια από το δοκάρι, αλλά ήταν εκεί, πήρε το ριμπάουντ και από κοντά άνοιξε το σκορ. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου , οι όποιες ελπίδες της Μακάμπι να πάρει κάτι καλό από αυτό το ματς και τον πρώτο της βαθμό στη φάση των ομίλων ελαχιστοποιήθηκαν όταν ο Μπεν Χαΐμ αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ντιέγκ Κόστα κι άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο.

Σε ακόμη ένα παιχνίδι της Τσέλσι φέτος πάντως ο Γουΐλιαν, ο κορυφαίος των «μπλε» την τρέχουσα σεζόν, δεν θα μπορούσε να μην αφήσει το στίγμα του. Ο Βραζιλιάνος με το γνώριμο τρόπο του, ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ, σκόραρε στο 73’, ενώ ελάχιστα λεπτά αργότερα ο Όσκαρ με κεφαλιά έκανε το 3-0. Στις καθυστερήσεις ο Ζουμά διαμόρφωσε το τελικό 4-0 που φέρνει την ομάδα του Μουρίνιο ισόβαθμη της Πόρτο στην κορυφή του ομίλου.

Πόρτο-Ντιναμό Κιέβου 0-2
(35’ Γιαρμολένκο, 64’ Γκονζάλες)

Στην Πορτογαλία οι φίλοι της Πόρτο περίμεναν να γιορτάσουν απόψε την πρόκριση της ομάδας τους, αλλά είδαν την Ντινάμο Κιέβου να μην είναι διατεθειμένη να συνεισφέρει στο… πάρτι. Οι Ουκρανοί εμφανίστηκαν πολύ καλύτεροι του αναμενομένου, είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες από τους αντιπάλους τους και δέκα λεπτά πριν φύγει το πρώτο μέρος κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ριμπάλκα από τον Ιμπούλα. Ο Γιαρμολένκο έστειλε στην απέναντι γωνία τον Κασίγιας κι έγραψε το 1-0.

Και μπορεί ο Ισπανός γκολκίπερ να μην είχε ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε από την «άσπρη βούλα», όμως για εκείνο του Γκονζάλες με το οποίο διαμορφώθηκε το 2-0 δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς το ίδιο. Ο κάποτε «Άγιος Ίκερ» προσπάθησε να αποκρούσει με το ένα χέρι, αλλά είδε την μπάλα να παίρνει ύψος και να καταλήγει στα δίχτυα του.

Βαθμολογία:
Πόρτο 10
Τσέλσι 10
Ντιναμό Κιέβου 8
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0

Επόμενη αγωνιστική (9/12):
Τσέλσι-Πόρτο
Ντιναμό Κιέβου-Μακάμπι Τελ Αβίβ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: