Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Απόλυτο και πρωτιά για Ζενίτ!! (video)


Απόλυτο και πρωτιά για Ζενίτ! (video)

«Τρένο» χωρίς φρένα η Ζενίτ, που επικράτησε 2-0 της Βαλένθια στο «Πετρόφσκι», διεύρυνε το απόλυτο (5) νικών και εξασφάλισε την πρωτιά στον 8ο όμιλο του Champions League.

Η πρόκριση ήταν εξασφαλισμένη για τη Ζενίτ, η οποία χρειαζόταν έναν βαθμό στο παιχνίδι με τη Βαλένθια για να εξασφαλίσει και την πρώτη θέση του 8ου ομίλου του Champions League. Η ρωσική ομάδα πέτυχε τον στόχο, φτάνοντας στην πέμπτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, αυτή τη φορά με 2-0.

Η ομάδα του Αντρέ-Βίλας Μπόας σκόραρε μια φορά σε κάθε ημίχρονο με τους Σατόφ (15’) και Τζιούμπα (74’) και αν την τελευταία αγωνιστική κάνει το έξι στα έξι, θα ισοφαρίσει την επίδοση της Σπαρτάκ Μόσχας, που είναι η μοναδική ρωσική ομάδα, η οποία έχει κάνει το απόλυτο νικών στη φάση των ομίλων. Οι «νυχτερίδες» έμειναν στους έξι βαθμούς και θα τα παίξουν όλα για όλα για την πρόκριση στα ματς της αυλαίας στο «Μεστάγια» κόντρα στη Λιόν.

Το ματς:

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης ξεκίνησε πιο δυνατά και στην πρώτη τελική προσπάθεια προς την αντίπαλη εστία, άνοιξε το σκορ με τον Σατόφ στο 15’, που βρέθηκε απέναντι από τον Ντομενέκ μετά από ωραία κάθετη πάσα του Τζιούμπα και έκανε το 1-0. Οι «νυχτερίδες» μετά το 20άλεπτο ανέλαβαν πρωτοβουλία και πίεσαν για την ισοφάριση, ωστόσο, δεν έκαναν κάποια κλασσική ευκαιρία, ώστε να ανησυχήσει ο Λοντίγκιν. Η Βαλένθια είχε οριακά την κατοχή (54-46), οι τελικές ήταν μοιρασμένες (5-5), το σκορ δεν άλλαξε και έτσι το 1-0 σφράγισε το πρώτο 45άλεπτο.

Χωρίς κάτι ιδιαίτερο κύλησαν τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με τη Βαλένθια να προσπαθεί, αλλά να μην απειλεί και τη Ζενίτ να χάνει δύο ευκαιρίες με τους Γκαράι (59’) και Σατόφ (68’). Η… απάντηση των «νυχτερίδων» ήρθε με τους Φενγκουλί (72’) και Αντρέ Γκόμες (73’) να μην σημαδεύουν σωστά. Ένα λεπτό αργότερα, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Ντάνι έπαιξε το ένα-δύο με τον Σατόφ, πάσαρε στον Τζιούμπα, ο οποίος προ κενής εστίας έκανε το 2-0. Απλά υπέροχο γκολ.

Τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, καθώς στο 78’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ρούμπεν Βέθο, ο οποίος ως τελευταίος παίκτης «γκρέμισε» τον Σατόφ, λίγο πριν μπει στην περιοχή της ομάδας του. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η Ζενίτ πανηγύρισε την πέμπτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια με σκορ 2-0.



Αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής

Ζενίτ-Βαλένθια 2-0
(15’ Σατόφ, 74’ Τζιούμπα)

Λιόν-Γάνδη (21:45)

Βαθμολογία 8ου ομίλου

1. Ζενίτ 15 (12-4)
2. Βαλένθια 6 (5-7)
3. Γάνδη 4 (4-5)
4. Λιόν 1 (2-7)

Επόμενη (6η) αγωνιστική (09/12)

Βαλένθια-Λιόν (21:45)
Γάνδη-Ζενίτ (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: