Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τι σημαίνει για Ολυμπιακό πρόκριση και τι… Europa League!!

Η ευρωπαϊκή συνέχεια του Ολυμπιακού είναι εξασφαλισμένη. Όμως τα οικονομικά δεδομένα μεταξύ πρόκρισης στους «16» του Champions League και μετακόμισης στους «32» του Europa League είναι διαφορετικά.

Τι σημαίνει για Ολυμπιακό πρόκριση και τι… Europa LeagueΛίγο πριν τα μεσάνυχτα της 9ης Δεκεμβρίου θα γνωρίζει ο Ολυμπιακός αν θα συνεχίσει στους «16» του Champions League ή στους «32» του Europa League. Πέρα από τη διαφορά… λάμψης των δύο διοργανώσεων, υπάρχει και τεράστια απόσταση ανάμεσά τους στα οικονομικά δεδομένα. Απλά και μόνο το μπόνους συμμετοχής στην πρώτη νοκ άουτ φάση των δύο διοργανώσεων διαφέρει κατά 5 εκατ. ευρώ!

Εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί στους «16» του Champions League θα εισπράξει ως μπόνους επιπλέον 5,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως τα αντίστοιχα μπόνους για τα προημιτελικά είναι 6, για τα ημιτελικά 7, για το νικητή 15 και για τον ηττημένο του τελικού 10,5 εκατ. ευρώ. Στο απευκταίο σενάριο που ο Ολυμπιακός περιοριστεί στην τρίτη θέση του ομίλου και «μετακομίσει» στο Europa League, θα πάρει 500.000 ευρώ για τη συμμετοχή του στους «32», αν περάσει στους «16» θα πάρει επιπλέον 750.000, στα προημιτελικά 1 εκατ., στα ημιτελικά 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο νικητής του τελικού εισπράττει 6,5 και ο ηττημένους 3,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλίσει 16,5 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα:

-12 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League.

-4,5 εκατ. ευρώ από τις τρεις νίκες του ως τώρα (με 1,5 εκατ. ευρώ πριμοδοτείται κάθε νίκη και με 500.000 ευρώ κάθε ισοπαλία) κι ενώ εκκρεμούν άλλοι δύο αγώνες.

Σε αυτό το ποσό θα προστεθεί εκείνο του market pool, ήτοι τα χρήματα που αναλογούν σε κάθε χώρα από την UEFA και τα οποία στην Ελλάδα καρπώνεται εξ ολοκλήρου ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού. Για φέτος δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί το ακριβές ποσό, αλλά υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ.

Αν οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, προκριθούν στους «16» του Champions League τα συνολικά τους έσοδα από τη φετινή διοργάνωση θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 30 εκατ. ευρώ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: