Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

«Δώρο» σε Παναθηναϊκό από Νταρουσάφακα!!


«Δώρο» σε Παναθηναϊκό από Νταρουσάφακα

Τη δεύτερη νίκη της στον 5ο όμιλο της Euroleague πανηγυρίζει η Νταρουσάφακα επικρατώντας 78-55 της Μάλαγα, ένα αποτέλεσμα το οποίο βολεύει και τον Παναθηναϊκό.

Το δικό της… νόμο κόντρα στη Μάλαγα επέβαλε η Νταρουσάφακα, επικρατώντας άνετα μέσα στην Τουρκία με 78-55, εξυπηρετώντας έτσι και τον Παναθηναϊκό, καθώς οι Ισπανοί μένουν πολύ πίσω στη διεκδίκηση μίας θέσης στην τετράδα.

Οι Τούρκοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και όσο περνούσε η ώρα μεγάλωναν το εύρος της διαφοράς κόντρα στους Ισπανούς, φτάνοντας με «εκκωφαντικό» τρόπο στη δεύτερη νίκη τους στη διοργάνωση (2-6) και ξεπέρασαν τη Μάλαγα που έχει την ίδια επίδοση, αλλά υπερκάλυψαν τη διαφορά του πρώτου ματς (νίκη της Μάλαγα με +8).

Έπειτα από ένα σχετικά ισορροπημένο α’ δεκάλεπτο στο οποίο όμως η Νταρουσάφακα ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι (19-16), οι παίκτες του Οκτάι Μαχμούτι «έσφιξαν» την άμυνά τους και μέσω αυτής απέκτησαν ρυθμό και τελικά έκλεισαν το α’ ημίχρονο στην υψηλότερη διαφορά (37-28, +9) μέχρι σε αυτό το χρονικό σημείο.

Στην γ’ περίοδο η Μάλαγα έδειξε σημάδια αντίδρασης ρίχνοντας τη διαφορά στο -7 (43-36), αλλά αυτή και η τελευταία φορά που οι Ισπανοί είχαν επαφή με το σκορ, καθώς οι Τούρκοι πάτησαν το… γκάζι με και βελτιώνοντας και τα ποσοστά τους στα τρίποντα «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +14 (59-45) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε απλά ένα πάρτι για την Νταρουσάφακα που με επιμέρους σκορ 19-10 στο εν λόγω χρονικό διάστημα «σφράγισαν» τη μεγάλη τους νίκη με διαφορά 23 πόντων.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χαραγκόντι με 21 πόντους (3/3 τρίποντα), 8 ριμπάουντ και 26 στο σύστημα ranking και από κοντά σε απόδοση τον ακολούθησε ο Σλότερ με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Οι μόνοι που διασώθηκαν από το «ναυάγιο» της Μάλαγα ήταν οι Κουζμίνσκας και Βάσκεθ που είχαν από 12 πόντους αντίστοιχα.

Δεκάλεπτα: 19-16, 37-28, 59-45, 78-55.

Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Ουίλμπεκιν 8 (2), Γιαγκμούρ 12 (2), Ρέντινγκ 6, Ερντέν 9, Μαρκοϊσβίλι 9, Γκόρντον 2, Αρσλάν, Σλότερ 11, Χαρανγκόντι 21, Μπιέλιτσα, Πρέλντζιτς.

Μάλαγα (Πλάθα): Τζάκσον 2, Ντίαθ 2, Χέντριξ 5, Τόμας 6, Ντίεθ 2, Σουάρεθ 5 (1), Νέντοβιτς, Βάσκεθ 12, Κουζμίνσκας 12 (2), Νέλσον 8, Κούλεϊ 1.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σεισμός» για Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ!! (pics/video)


«Σεισμός» για Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ! (pics/video)

Επιστροφή Ζέλικο Ομπράντοβιτς... vol3! Το ΟΑΚΑ «ταρακουνήθηκε» από το standing ovation που χάρισε ο κόσμος του Παναθηναϊκού στον Σέρβο κόουτς κατά την είσοδό του στο παρκέ.

Τρίτη φορά επιστροφή, τρίτη φορά «σεισμός» στο ΟΑΚΑ για τον αγαπημένο Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Περίπου στις 21:00, ο Σέρβος κόουτς βγήκε από τη φυσούνα, πάτησε παρκέ και έγινε το «έλα να δεις» στο κλειστό του Αμαρουσίου.

Όλος ο κόσμος του Εξάστερου σηκώθηκε όρθιος και χάρισε το... κλασικό standing ovation στον μύθο Ζοτς. Όλοι φώναξαν ρυθμικά το όνομά του και ο ίδιος -εμφανώς συγκινημένος- ανταπέδωσε το θερμό χειροκρότημα.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον πάγκο της ελληνικής ομάδας όπου είχε ζεστό εναγκαλισμό με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να μην σταματούν να τον χειροκροτούν. Αγάπη αιώνια...



inner

inner

inner

inner

inner

inner





*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός 12άδας Παναθηναϊκού ο Χάντερ!


Εκτός 12άδας Παναθηναϊκού ο Χάντερ

Παράταση παίρνει το ντεμπούτο του Βινς Χάντερ στον Παναθηναϊκό, καθώς με μόλις δύο προπονήσεις, κρίθηκε σκόπιμο να μην παίξει απόψε κόντρα στη Φερνέρμπαχτσε.

Ντεμπούτο με τα πράσινα στην Ευρωλίγκα για τους δύο, παράταση για τον έναν. Οι Χέινς-Ουίλιαμς (που ήδη έχουν αγωνιστεί στην Α1 με την φανέλα του Παναθηναϊκού βρίσκονται κανονικά στην 12άδα του Εξάστερου για το κρίσιμο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε.

Αντιθέτως, εκτός έμεινε ο Βινς Χάντερ, ο οποίος προπονείται μόλις δύο μέρες με το τριφύλλι και κρίθηκε σκόπιμο να μην αγωνιστεί απόψε, αφού δεν είναι ακόμα σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του (καλά-καλά δεν ξέρει τα ονόματα των νέων συμπαικτών του).

Υπενθυμίζεται πως νοκ-άουτ είναι ο Πάβλοβιτς και ο Χαραλαμπόπουλος. Δύο απουσίες έχει η ομάδα του Ζοτς, καθώς δεν ταξίδεψαν για Αθήνα οι Σλούκας-Άντιτς.

Παναθηναϊκός: Χέινς, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Ραντούλιτσα, Φελντέιν, Διαμαντίδης, Γκιστ, Καλάθης, Παπαγιάννης, Κούζμιτς, Γουίλιαμς

Φενέρμπαχτσε: Χίκμαν, Χερσέκ, Ούντο, Μαχμούτογλου, Αρνά, Μπίράκ, Μπογκντάνοβιτς, Ουγκουρλού, Βέσελι, Κάλινιτς, Ντίξον, Ντατόμε
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Όργια» Τεόντοσιτς-Ντε Κολό και «εκδίκηση» η ΤΣΣΚΑ!!


«Όργια» Τεόντοσιτς-Ντε Κολό και «εκδίκηση» η ΤΣΣΚΑ!

Με τους Τεόντοσιτς-Ντε Κολό να κάνουν παπάδες (10 τρίποντα) και τους υπόλοιπους ν' ακολουθούν, η ΤΣΣΚΑ νίκησε 108-98(!) την Χίμκι, εδραιώθηκε στην κορυφή και εκδικήθηκε για την ήττα του πρώτου γύρου.

Ματς αλά NBA στη Ρωσία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να επικρατεί 108-98(!) της Χίμκι και να παίρνει εκδίκηση για την ήττα στον πρώτο γύρο (με το buzzer beater του Σβεντ).

Εδραιώνεται στην κορυφή του ομίλου του Ολυμπιακού η ομάδα του Ιτούδη που βελτίωσε το ρεκόρ της σε 6-2, την ώρα που η άλλη ρωσική ομάδα υπέστη τρίτη συνεχόμενη ήττα και έπεσε στο 4-4.

Τρομερά πράγματα από την δυάδα των Τεόντοσιτς-Ντε Κολό. Ο πρώτος σταμάτησε στους 26 πόντους με 6/9 τρίποντα, ενώ ο Γάλλος είχε 19 (4/8 τρίποντα) με 8 ασίστ! Από κοντά και ο Κουρμπάνοφ που έκανε θραύση κάτω από τη ρακέτα με 18 πόντους και 7/8 δίποντα. Από πλευράς ηττημένων 16 πόντους είχαν οι Ράις (12 ασίστ) και Σβεντ, αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ήττα, αφού η ΤΣΣΚΑ σκόραρε όπως και όποτε ήθελε!

Το ματς

Το –αναμενόμενο- επιθετικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ξεκίνησε νωρίς με βομβαρδιμό τριπόντων που έγραψε το 6-0 και 12-6 υπέρ της ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα του Ιτούδη ήταν… άχαστη στην επίθεση –με την μπάλα να πηγαίνει σε απίστευτο ρυθμό πάνω, κάτω- και η διαφορά έφτασε νωρίς-νωρίς σε διψήφια επίπεδα, 16-6. Η Χίμκι βρήκε εκ νέου το χέρι της από τα 6,75 (σε ένα ρεσιτάλ τριπόντων στο ματς) και με επιμέρους σκορ 8-0, μείωσε σε 18-14. Οι παίκτες των δύο ομάδων έβλεπαν σαν… βαρέλι τα καλάθια, με τους γηπεδούχους να διατηρούν συνεχώς μια διαφορά (26-18), αλλά τους φιλοξενούμενους να μην τους επιτρέπουν να ξεφύγουν και να κλείνουν την πρώτη περίοδο στο… αλά NBA, 28-23.

Ο Τεόντοσιτς το πήρε προσωπικά (εκτελώντας και οργανώνοντας) στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και κράτησε σε θέση «αφεντικού» την ΤΣΣΚΑ, 36-28. Οι γηπεδούχοι, όμως «κόλλησαν» στην επίθεση, ήταν επιπόλαιοι και πέτυχαν μόλις τέσσερις πόντους σε ισάριθμα λεπτά. Αποτέλεσμα αυτού; Η Χίμκι να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι και να προηγηθεί με 40-41, χάρη στα περιφερειακά σουτ των Ράις-Ντράγκιτς, οι οποίοι πήραν «φωτιά» και… βομβάρδιζαν το αντίπαλο καλάθι. Η «ρωσική αρκούδα» έβγαλε.. καρδιά σε αυτό το σημείο και δεν άφησε να της φύγει ο έλεγχος του παιχνιδιού. Με τον Τζάκσον να κάνει καλή δουλειά στην επίθεση, η ΤΣΣΚΑ ανέκτησε τα ηνία (50-45) και τελικώς πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά επτά πόντων, 53-46, χάρη σε μακρινό buzzer beater του Ντε Κολό!

Η Χίμκι προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά Τεόντοσιτς και Ντε Κολό ήταν αποφασισμένοι για το αντίθετο, χτίζοντας διψήφια διαφορά μετά από πολύ ώρα, 60-50. Τα εναπομείναντα λεπτά της τρίτης περιόδου δεν έκρυβαν κάποια… ιδιαίτερη συγκίνηση. Η Χίμκι δεν μείωσε ποτέ κάτω απ’ τους επτά, η ΤΣΣΚΑ έφτασε μέχρι το +12 και τελικώς το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ιτούδη να ‘χει «ασφάλεια» έντεκα πόντων, 77-66, χάρη κυρίως στον Τεόντοσιτς που σημείωσε 10 πόντους στη διάρκεια αυτού.

Όσο και να προσπαθούσαν οι φιλοξενούμενοι να ξαναμπούν στο «κόλπο», η ΤΣΣΚΑ συνέχιζε τον… βομβαρδισμό από τα 6,75 (πάντα με την πολύτιμη βοήθεια του Κουρμπάνοφ) και διατηρούσε άνετη τα ηνία του αγώνα, 87-73. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, Κόπονεν και Σβεντ επιχείρησαν μια τελευταία αντεπίθεση, μειώνοντας σε 89-84 αλλά… ως εκεί! Ντε Κολό και Τεόντοσιτς πήραν ξανά το όπλο τους και με back to back τρίποντα… τελείωσαν την δουλειά, επαναφέροντας την ΤΣΣΚΑ σε διψήφια επίπεδα (95-84). Το τελευταίο τετράλεπτο είχε καθαρά τυπικό χαρακτήρα, με την απόσταση των δύο ομάδων να φτάνει και τους 16 πόντους (102-86), προτού δια χειρός Χάινς «υπογραφεί» το τελικό, που θύμισε σκορ από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, 108-98.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ντε Κολό 19 (4/8 τρίποντα, 8 ασίστ), Κουλάγκιν, Τεόντοσιτς 26 (6/9 τρίποντα), Φριτζόν 2, Τζάκσον 8, Λαζάρεφ, Φρίλαντ 1, Βοροντσέβιτς 7, Χίγκινς 6, Χριάπα 10 (11 ριμπάουντ), Κουρμπάνοφ 18 (7/8 δίποντα), Χάινς 11

Χίμκι: Ράις 16 (6/18 σουτ, 12 ασίστ), Σβεντ 16, Ντράγκιτς 12 (1/7 τρίποντα), Όγκουστιν 11 (5/7 δίποντα), Μπουν 6 (7 ριμπάουντ), Κοπόνεν 15, Μόνια 8, Χάνεϊκατ 8, Ντέιβις 6
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αμφίβολος εν όψει Ολυμπιακού ο Αμπρίνες!


Αμφίβολος εν όψει Ολυμπιακού ο Αμπρίνες

Στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις έχει μεταφερθεί ο σμολ φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, Άλεξ Αμπρίνες, λόγω ενοχλήσεων στο στομάχι και είναι αμφίβολος για το αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τη συμμετοχή του Άλεξ Αμπρίνες στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως επιβεβαίωσε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο προπονητής των Καταλανών αποκάλυψε ότι ο 22χρονος φόργουορντ έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω έντονων ενοχλήσεων στο στομάχι και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το αυριανό ματς εναντίον των «ερυθρολεύκων».

Ο Άλεξ Αμπρίνες έχει στη φετινή διοργάνωση σε 17’ συμμετοχής 8 πόντους μέσο όρο με 41,1% ευστοχία στα τρίποντα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πίεση στην Μπαρτσελόνα ενόψει Ολυμπιακού!


Πίεση στην Μπαρτσελόνα ενόψει Ολυμπιακού

Η απώλεια του Κυπέλλου Ισπανίας έχει φέρει πίεση στην Μπαρτσελόνα που «διψά» για νίκη επί του Ολυμπιακού, όπως παραδέχτηκε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 8η αγωνιστική της Euroleague ο Τσάβι Πασκουάλ.

Μάλιστα, ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» παραδέχθηκε ότι η πρόσφατη αποτυχία στο Κύπελλο Ισπανίας έχει φέρει μεγαλύτερη πίεση στους Καταλανούς που καλούνται να αντιδράσουν άμεσα.

Αναλυτικά η δήλωση του προπονητή της Μπαρτσελόνα:

«Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό, καθώς προερχόμαστε από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Μπιλμπάο. Δεν μπορώ να αλλάξω την γνώμη των ανθρώπων. Δεν θα αλλάξω. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο για να βοηθάω την ομάδα. Όλοι γνωρίζουν την σημασία του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η μη κατάκτηση του Κυπέλλου μας απογοήτευσε και αύξησε την πίεση. Η ομάδα έχει προετοιμαστεί καλά, ώστε να νικήσει ένα σύνολο που απέναντι του τον τελευταίο καιρό είχαμε άσχημα αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας».

Παπανικολάου: «Ο καλός Ολυμπιακός δεν φοβάται καμία ομάδα»!!


Παπανικολάου: «Ο καλός Ολυμπιακός δεν φοβάται καμία ομάδα»!

Σαν τελικό αντιμετωπίζουν κάθε παιχνίδι του Top-16 οι παίκτες του Ολυμπιακού, με τον Κώστα Παπανικολάου να τονίζει πως οι «ερυθρόλευκοι» στην καλή τους μέρα δεν καταλαβαίνουν από… έδρες και ομάδες!

Για το μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα την Παρασκευή προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός. Η πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του Top-16 της Euroleague στέλνει τους «ερυθρόλευκους» στη Βαρκελώνη και ο Κώστας Παπανικολάου, που γνωρίζει καλά τα… κατατόπια, έκανε δηλώσεις για την επιστροφή του ως αντίπαλος των «μπλαουγκράνα».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αγώνα:
«Σίγουρα σε κάθε παιχνίδι πηγαίνουμε για τη νίκη, αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος. Σε έναν όμιλο που είναι πολύ ιδιαίτερος, κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα θα είναι σαν τελικός και έτσι θα αντιμετωπίζεται όχι μόνο από εμάς, αλλά από κάθε ομάδα στον όμιλο».

Για την κατάστασή του:
«Σίγουρα βοήθησαν πάρα πολύ τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, ειδικά τα τρία που είχαμε στο ελληνικό πρωτάθλημα τα συνεχόμενα την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν μεγάλη βοήθεια ώστε να συνυπάρξω με τους συμπαίκτες μου σε διάφορα σχήματα στο παρκέ. Σίγουρα είμαι σε έναν καλό βαθμό ετοιμότητας, αλλά χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά και πάρα πολλή προσήλωση καθημερινά για να φτάσω στο 100%».

Για την Μπαρτσελόνα:
«Είναι μια μεγάλη ομάδα, ένας μεγάλος σύλλογος και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως επειδή έχασε από τη Μπιλμπάο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Συνήθως τέτοιες καταστάσεις οδηγούν σε δύο δρόμους, ο ένας που λέει ότι η Μπαρτσελόνα δεν είναι σε καλή κατάσταση και ο άλλος που λέει πως δημιουργείται συσπείρωση και η ομάδα είναι πανέτοιμη για το επόμενο δυνατό παιχνίδι. Όλα αυτά αφορούν την Μπαρτσελόνα. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Ένας καλός Ολυμπιακός και έτοιμος, δεν έχει να φοβηθεί καμία ομάδα και καμία έδρα».

Για την επιστροφή του:
«Θα είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα, είχα μια καλή χρονιά εκεί, έχω πάρα πολλούς φίλους και θα δω πάρα πολλά παιδιά που περάσαμε όμορφες στιγμές, αλλά όπως είχα παίξει και με τη Μπαρτσελόνα κόντρα στον Ολυμπιακό, είμαι επαγγελματίας και τώρα θέλω να κερδίσει η ομάδα μου και εγώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σφαιρόπουλος: «Η πίεση στην Μπαρτσελόνα»


Σφαιρόπουλος: «Η πίεση στην Μπαρτσελόνα»

Η πίεση για τη νίκη είναι όλη στην Μπαρτσελόνα στον προσεχή αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» μιλώντας για τον προσεχή αγώνα με τους «μπλαουγκράνα» τόνισε ότι η πίεση είναι όλη στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ενώ σημείωσε για το τι μπορεί να προσφέρει στο ρόστερ οι προσθήκες των Κώστα Παπανικολάου και Χακίμ Γουόρικ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα: «Σίγουρα κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι δύσκολο καθώς μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο. Έχουμε εφτά παιχνίδια μπροστά μας, αλλά έχουμε απομονώσει κάθε αναμέτρηση και τώρα κοιτάζουμε μόνο την Μπαρτσελόνα. Ξέρουμε πως η αποστολή μας θα είναι δύσκολη, η Μπαρτσελόνα δεν έχει φέρει τα αποτελέσματα που ήθελε στην πρώτη φάση, όπως και εμείς. Η Μπαρτσελόνα παίζει στο γήπεδο της και σίγουρα η πίεση θα είναι επάνω τους. Από εκεί και πέρα εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, θα πρέπει να κάνουμε αυτά που έχουμε πει να κάνουμε, έχουμε μια δύσκολη αποστολή, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και εάν είμαστε συγκεντρωμένοι και κάνουμε αυτά που πρέπει, τότε όλα θα πάνε καλά».

Για την προσθήκη στο ρόστερ της Ευρωλίγκας των Παπανικολάου και Γουόρικ: «Ο Παπανικολάου είναι ένας παίκτης που ξέρουμε την ποιότητα του, έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα στο παρελθόν και ξέρουμε ότι θα την βοηθήσει και στο μέλλον, είναι ακόμη ένας ποιοτικός παίκτης στο ήδη ποιοτικό ρόστερ, σε ό,τι αφορά τον Γουόρικ, είναι και αυτός ένας παίκτης που θα αποτελέσει μια επιπλέον λύση για εμάς, είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού μας. Έχει την σωματοδομή και τον τρόπο παιχνιδιού που ταιριάζει στο στυλ μας και γι’ αυτό τον επιλέξαμε».

Για το εάν η Μπαρτσελόνα είναι ντεφορμέ ή συσπειρωμένη μετά τον αποκλεισμό της από το Κύπελλο Ισπανίας: «Θεωρώ πως θα είναι συσπειρωμένοι και θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν. Είναι μια ομάδα μεγάλη που ξέρει πώς να αντιδρά και αυτό κάνει πιο δύσκολο το έργο μας»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με εκπλήξεις η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!!


Με εκπλήξεις η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!

Ούτε Τσόρι, ούτε Κασάμι, ούτε Σεμπά. Δείτε τους εκλεκτούς του Μάρκο Σίλβα για τον επαναληπτικό απέναντι στην Άντερλεχτ.

Πριν από λίγα λεπτά επισημοποιήθηκε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το ματς με την Άντερλεχτ. Ο Μάρκο Σίλβα άφησε εκτός αρχικού σχήματος τους Τσόρι, Κασάμι και Σεμπά. Αντίθετα έδωσε φανέλα βασικού στον Άλαν Πουλίδο.


Αναλυτικά: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Ντουρμάζ, Πουλίδο, Ιντέγε
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεγλίστρησαν Φενέρ και Περέιρα!!


Ξεγλίστρησαν Φενέρ και Περέιρα

Πρόκριση με άγχος για τη Φενέρ που πήρε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Λοκομοτίβ με τον Τοπάλ να ισοφαρίζει στο 83 το γκολ του Σαμέντοφ από το 45'.

Η Φενέρ αγχώθηκε απέναντι στη Λοκομοτίβ Μόσχας όταν οι Ρώσοι προηγήθηκαν με το γκολ του Σαμέντοφ στη λήξη του ημιχρόνου, αλλά το γκολ του Μεμέτ Τοπάλ στο 83ο λεπτό τη λύτρωσε και την έκανε την πρώτη ομάδα που πέρασε στου «16» του Europa League.

Οι Τούρκοι έχοντας το προβάδισμα δύο γκολ από το πρώτο παιχνίδι έδωσαν την κατοχή της μπάλας στην Λοκομοτίβ από την αρχή του αγώνα αλλά οι Ρώσοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα. Η Φενέρ ήταν εκείνη που είχε τις καλύτερες στιγμές σε ένα κατά τα άλλα φτωχό πρώτο ημίχρονο αλλά η Λοκομοτίβ ευτύχησε να προηγηθεί στη λήξη του ημιχρόνου με τον Σαμέντοφ , ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ασθενής απόκρουση του Φαμπιάνο σε σουτ του Μίχαλικ και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ στη λήξη του ημιχρόνου έδωσε ελπίδες στην Λοκομοτίβ και άγχος στην ομάδα του Βίτορ Περέιρα. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Ρώσους να πιέζουν χάνοντας μάλιστα την ευκαιρία του παιχνιδιού όταν ο Σαμέντοφ έχασε διπλή ευκαιρία απέναντι στον Φαμπιάνο στέλνοντας με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή τη μπάλα πάνω του και στη συνέχεια πάνω από τα δοκάρια του.
Η λύτρωση ήρθε στο 83’ για την Φενέρ όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βολκάν ο Μεμέτ Τοπάλ έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στην εστία του Γκιχιέρμε κάνοντας το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας έτσι την πρόκριση στην Φενέρ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμός στο Μπιλμπάο: Ξύλο μεταξύ Βάσκων και Μασσαλών!! (video)


Χαμός στο Μπιλμπάο: Ξύλο μεταξύ Βάσκων και Μασσαλών! (video)

Το… ξύλο της αρκούδας στο Μπιλμπάο, λίγη ώρα πριν την έναρξη του επαναληπτικού για το Europa League ανάμεσα στην Αθλέτικ και τη Μαρσέιγ, με οπαδούς των δύο ομάδων να… τα σπάνε!

Λίγη ώρα πριν τη σέντρα του αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «32» του Europa League ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (του Βαλβέρδε) και τη Μαρσέιγ (του Μίτσελ) φανατικοί οπαδοί των δύο ομάδων συναντήθηκαν στους γύρω από το «Σαν Μαμές» δρόμους και τα έκαναν… γυαλιά καρφιά, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις σώμα με σώμα!







*Πηγή: sport-fm.gr*

Έβαλαν «φωτιά» στη Ρώμη οι οπαδοί της Γαλατά!! (pics)


Έβαλαν «φωτιά» στη Ρώμη οι οπαδοί της Γαλατά (pics)

Η Γαλατά έχει δύσκολο έργο κόντρα στην Λάτσιο στο «Ολίμπικο» όμως οι οπαδοί της θα είναι στο πλευρό της και έχουν ήδη κάνει αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας.

Μπορεί οι πιθανότητες μετά το 1-1 της Κωνσταντινούπολης να είναι υπέρ της Λάτσιο, όμως οι οπαδοί της Γαλατασαράι που ακολούθησαν την ομάδα στην Ιταλία δείχνουν να πιστεύουν πολύ στην πρόκριση.

Μάλιστα, έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους της Ρώμης, όπου πραγματοποίησαν πορεία συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το μοναδικό ρεκόρ της Λίβερπουλ στην Ευρώπη!


Το μοναδικό ρεκόρ της Λίβερπουλ στην Ευρώπη

Με το σημερινό της παιχνίδι στο Άνφιλντ κόντρα στην Άουγκσμπουργκ για το Europa League, η Λίβερπουλ γίνεται η πρώτη αγγλική ομάδα που έχει παίξει 350 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ένα επίτευγμα που καμία άλλη αγγλική ομάδα δεν έχει καταφέρει, θα πετύχει σήμερα η Λίβερπουλ στο Άνφιλντ κόντρα στην Άουγκσμπουργκ για το Europa League. Συγκεκριμένα, το σημερινό ματς των «Reds» θα είναι το 350ο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (χωρίς το Σούπερ Καπ), κάτι που δεν έχει κάνει κανένας άλλος σύλλογος από το «Νησί».

inner

Παράλληλα, η Λίβερπουλ είναι και η μοναδική αγγλική ομάδα που έχει κατακτήσει πέντε φόρες το Champions League / Κύπελλο Πρωταθλητριών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ρουγκάλας στο sportfm.gr για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού!!

«Υπάρχει πίεση στην Άντερλεχτ, πρέπει να σκοράρει ένα γρήγορο γκολ ο Ολυμπιακός», ανέφερε μεταξύ άλλων στο sportfm.gr για τον σημερινό επαναληπτικό ο Κωνσταντίνος Ρουγκάλας.

Ο Ρουγκάλας στο sportfm.gr για τη ρεβάνς του ΟλυμπιακούΟ Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη του Europa League σήμερα και ευελπιστεί να ανατρέψει κόντρα στην Άντερλεχτ το εις βάρος του 1-0 του πρώτου ματς, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τι έφταιξε στο Βέλγιο και οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με άδεια χέρια; Τι πρέπει να αλλάξουν στον σημερινό επαναληπτικό και που πρέπει να κτυπήσουν την Άντερλεχτ; Τι πρέπει να προσέξουν από τον αντίπαλό τους;

Ο Κωνσταντίνος Ρουγκάλας, πρώην αριστερός μπακ του Ολυμπιακού και νυν της βελγικής, Λέουβεν, έχοντας αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ δις φέτος στο πρωτάθλημα, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να δώσει τις απαντήσεις και το πράττει μέσω του sportfm.gr. Παράλληλα, τολμάει να κάνει και μια πρόβλεψη: «Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει εύκολα. 3-0 ή 3-1 πιστεύω θα είναι το σκορ».

-Καταρχάς, φαντάζομαι θα είδες το πρώτο ματς! Τί σου έμεινε από αυτό το παιχνίδι; Γιατί δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός στο Βέλγιο;

«Ναι, βέβαια, και το είδα, είχα πάει στο γήπεδο. Είδα τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και να χάνει μια κλασσική ευκαιρία με τον Ιντέγε. Αν εκεί ο Ολυμπιακός κατάφερνε να σκοράρει, τώρα ίσως να μιλούσαμε για ένα πολύ μεγαλύτερο σκορ και κατά πάσα πιθανότητα υπέρ του Ολυμπιακού. Και αυτό διότι, η Άντερλεχτ θα ανοιγόταν πολύ και όταν ανοίγεται έχει μεγάλα προβλήματα στην άμυνα. Το είδαμε άλλωστε αυτό και στο πρώτο ματς, σε κάποιες στιγμές που η Άντερλεχτ δεν ήταν οργανωμένη.

Από εκεί και πέρα, μετά το πρώτο μισάωρο του ματς, η απόδοση του Ολυμπιακού έπεσε και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός φάνηκε να κουράζεται. Και το ματς έδειχνε ότι όποια ομάδα καταφέρει να σκοράρει θα κερδίσει κιόλας όπως και έγινε».

-Άρα, τι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός σε σχέση με το πρώτο ματς; Πού πρέπει να κτυπήσει την Άντερλεχτ;

«Πρέπει να πιέσει την Άντερλεχτ από την αρχή του ματς και να ψάξει το γρήγορο γκολ. Αν καταφέρει να σκοράρει γρήγορα, τότε η Άντερλεχτ θα ανοιχτεί για να σκοράρει και τους χώρους που θα αφήσουν, θα πρέπει ο Ολυμπιακούς να τους εκμεταλλευτεί με τους γρήγορους επιθετικούς του».

-Από την άλλη μεριά τώρα, τι πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Ολυμπιακός;

«Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει τους γρήγορους παίκτες που έχει στα άκρα η Άντερλεχτ και να είναι συγκεντρωμένος στα στημένα, με τα οποία μπορεί να απειλήσει η Άντερλεχτ».

-Σήμερα, τον επαναληπτικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» πως τον βλέπεις; Θες να κάνεις μια πρόβλεψη;

«Η Άντερλεχτ βρίσκεται σε κακή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση, κυρίως λόγω της όχι και τόσο καλής πορείας της στο πρωτάθλημα. Υπάρχει μεγάλη πίεση στην ομάδα, την οποία πιστεύω πως δεν μπορούν να διαχειριστούν. Στο Βέλγιο λένε μέχρι ότι και μπορεί να φύγει ο προπονητής τους αν αποκλειστούν. Οπότε, βλέπω τον Ολυμπιακό να επικρατεί εύκολα στο ματς. Θα τολμήσω να κάνω και μια πρόβλεψη στο σκορ. Βλέπω 3-0 ή 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρομπέρτο: «Πρέπει να το πιστέψουμε» (pic)


Ρομπέρτο: «Πρέπει να το πιστέψουμε» (pic)

Το μήνυμα του ενόψει του αποψινού «τελικού» με την Άντερλεχτ έστειλε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, που τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του πρέπει να το πιστέψουν.

Αρχηγικό ήταν το μήνυμα του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, ενόψει της ρεβάνς κόντρα στην Άντερλεχτ απόψε στο «Καραϊσκάκη», στο οποίο οι ερυθρόλευκοι καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 του Βελγίου.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας συνηθίζει να στέλνει μέσω των λογαριασμό του στα social media το μήνυμα του για το κάθε ματς.

«Σήμερα είναι μια από αυτές τις μέρες που πρέπει να το πιστέψουμε. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε όπως πάντα» έγραψε ο Ρομπέρτο.

Hoy es uno de esos días para creer. Vamos a darlo todo como siempre. // Today is one of those days to believe. We are going to give it all. #wekeepondreaming #rj16
Δημοσιεύτηκε από Roberto Jimenez Gago στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016



*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι τελευταίες σκέψεις για την 11άδα του Ολυμπιακού!


Οι τελευταίες σκέψεις για την 11άδα του Ολυμπιακού

Διαβάστε τις τελευταίες πληροφορίες για την 11άδα του Ολυμπιακού για το αποψινό πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Άντερλεχτ.

Η 11άδα του Ολυμπιακού για το σημερινό πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Άντερλεχτ παραμένει μυστήριο. Ωστόσο υπάρχουν οι τελευταίες πληροφορίες για τους παίκτες που σκέφτεται να ξεκινήσει σήμερα ο Μάρκο Σίλβα.

Βάσει αυτών ο Σιόβας και ο Κασάμι θα μείνουν στο πάγκο, την στιγμή που ο Φορτούνης θα αγωνιστεί είτε στο άκρο (με τον Τσόρι να παίζει βασικός), είτε μπροστά από τους δύο χαφ.

Ερωτηματικό και η επιλογή του Πορτογάλου για τον παρτενέρ του Μιλιβόγιεβιτς. (Ζντιέλαρ ή Καμπιάσο).

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Ο Ρομπέρτο θα είναι κάτω από την εστία. Ο Μποτία με τον Ντα Κόστα στο κέντρο της άμυνας και οι Ομάρ, Μαζουάκου στα άκρα.

Ο Μιλιβόγιεβιτς με έναν εκ των Ζντιέλαρ ή Καμπιάσο θα είναι στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικών χαφ.

Μπροστά τους θα είναι ο Τσόρι ή ο Φορτούνης. Στην περίπτωση που είναι ο Αργεντινός βασικός, τότε ο Έλληνας άσος θα αγωνιστεί στο άκρο, με τον Σεμπά να μένει στον πάγκο. Εάν δεν αγωνιστεί ο Τσόρι, τότε ο Φορτούνης θα είναι στον άξονα και στο άκρο ο Σεμπά.

Δεδομένη η παρουσία του Ντουρμάζ στο άλλο άκρο. Και τέλος στην κορυφή της επίθεσης ο Ιντέγε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τσαλουχίδης: «Χρειάζεται υπομονή, προσοχή και τύχη ο Ολυμπιακός»


Τσαλουχίδης: «Χρειάζεται υπομονή, προσοχή και τύχη ο Ολυμπιακός»

Τα στοιχεία που χρειάζεται να έχει στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός συνέστησε ο Γιώτης Τσαλουχίδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το αποψινό ματς με την Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη.

Σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να προκριθεί στους «16» του Europa League εμφανίστηκε ο Γιώτης Τσαλουχίδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το αποψινό παιχνίδι με την Άντερλεχτ.

Ο παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών τόνισε πως η ομάδα του Μάρκο Σίλβα χρειάζεται να έχει «υπομονή, προσοχή και τύχη» για να μπορέσει να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώτης Τσαλουχίδης στην εκπομπή «αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ: «Αυτά τα παιχνίδια είναι δύσκολα, πόσω μάλλον αν έχεις χάσει με σκορ 1-0. Είχε ευκαιρίες να σκοράρει, όμως από ένα λάθος του καλύτερου τερματοφύλακα στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, η δυναμικότητα του Ολυμπιακού είναι διαφορετική. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρει, όμως χρειάζεται αρκετή υπομονή στο παιχνίδι του».

Για τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι Πειραιώτες: «Πάνω από όλα είναι να μη δεχθείς γκολ. Ο Ολυμπιακός θα έχει ευκαιρίες να σκοράρει, και έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει. Είδα το προηγούμενο παιχνίδι και το αποτέλεσμα για εμένα είναι πλασματικό. Εκείνο το παιχνίδι δεν έχει σχέση με αυτό. Θέλει προσοχή στις αντεπιθέσεις και νομίζω πως αυτά τα ξέρει πολύ καλά ο προπονητής».

Για την αποψινή αντίπαλο των νταμπλούχων Ελλάδας, την Άντερλεχτ: «είναι δυνατές στις αντεπιθέσεις. Είναι ευάλωτη στγην άμυνά της. Χρειάζεται ο Ολυμπιακός να πιάσει την κατάλληλη απόδοση και να είναι προσεκτικός στις αντεπιθέσεις. Χρειάζεται και η τύχη για να μη δεχθεί κάποιο γκολ».

Για τον Φορτούνη ή τον Τσόρι, ή και τους δύο να ξεκινήσει ο Σίλβα: «Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Ο ένας είναι ολοκληρωμένος παίκτης και έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του. Ο Φορτούνης τώρα βγήκε στο προσκήνιο, και έχει γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας. Για εμένα χωρούν και οι δύο. Όταν έχεις χαφ που μπορούν να καλύψουν τα κενά που θα υπάρξουν. Θα δώσει μεγάλη ποιότητα στην ομάδα, και θα έχουν περισσότερες επιλογές στο παιχνίδι τους».

Για τον παίκτη που πρέπει να βάλει ο Πορτογάλος στα χαφ, δίπλα από τον Μιλιβόγεβιτς: «Πιο πολύ θα είχα τον Καμπιάσο, που έχει περισσότερες εμπειρίες στην Ευρώπη και τον Κασάμι που είναι ποιοτικός παίκτης, και έχει τη δύναμη να κοντράρει. Ο Καμπιάσο είναι πιο καλός στα ανασταλτικά του. Όταν μεγαλώνεις τρέχεις πιο ώριμα και θα έχεις διαφορετικό βάρος σαν ομάδα. Ο προπονητής όμως, επειδή ζει καθημερινά την ομάδα, ξέρει σε ποια κατάσταση είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής. Εκείνος από τον καθένα γνωρίζει καλύτερα την ομάδα».

Για την απουσία του Πάρντο από το αποψινό ματς: «Σίγουρα έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό. Όποιος μπαίνει στην ομάδα, μπορεί να αντικαταστήσει εκείνον που βγαίνει έξω. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, οι επιλογές των παικτών που έχεις, είναι ποιοτικές. Το θέμα είναι τι απόδοση θα πιάσει ο κάθε παίκτης. Από εκεί και πέρα, είναι η αξιολόγηση των παικτών. Το θέμα είναι πως μέχρι σήμερα είναι συνολική η προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει θέμα επιλογών».

Για την ώθηση που δίνει ο κόσμος και την αντίδραση που θα έχουν οι παίκτες: «Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Είναι στην προσωπικότητα του παίκτη. Ο κόσμος σε ντοπάρει. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα δικών σου επιλογών που θα έχει στο παιχνίδι. Αυτό που ξέρει να κάνει καλά, το κάνει ακόμα καλύτερα και φανατίζεται. Η ποιότητα είναι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε οποιονδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή στην Ευρώπη. Ο κόσμος θα είναι η βοήθεια, αλλά χρειάζεται και τύχη. Είναι περίεργο αποτέλεσμα το 1-0. Μπορεί να είσαι 2-0 μέχρι το 60’ και να δεχθείς ένα γκολ και να αποκλειστείς».

Για τον ρόλο του Ιντέγε έχει κάνει «κοιλιά» το τελευταίο διάστημα: «Η “κοιλιά” που έχει κάνει μπορεί να σταματήσει σήμερα. Δεν υπάρχουν στάνταρ στο ποδόσφαιρο. Δεν στεκόμαστε σε κάτι που έχουμε δει. Τα πάντα αλλάζουν. Με ένα γκολ μπορεί να πουν τι παικταράς είναι αυτός».

Για το αν έχει ο Ολυμπιακός τη δυνατότητα να προχωρήσει: «Όταν περάσεις στην επόμενη φάση, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πρώτα όμως πρέπει να περάσει και μετά θα κάνεις τα όνειρα».

Έρχονται για «τσεκαρίσματα» στο Καραϊσκάκη!


Έρχονται για «τσεκαρίσματα» στο Καραϊσκάκη

Ελαμπντελαουί, Φουρτούνης και Μιλιβόγιεβιτς έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλόγων του εξωτερικού, οι οποίοι απόψε θα στείλουν ανθρώπους τους στο Καραϊσκάκη.

Πολλοί είναι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι που θα στείλουν ανθρώπους τους στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ για τη φάση των «32» του Europa League.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Ίντερ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μονακό, η Στουτγκάρδη και η Ζενίτ είναι μερικές από τις ομάδες που θα έχουν σκάουτερ στο Καραϊσκάκη, ώστε να τσεκάρουν από κοντά συγκεκριμένους παίκτες.

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν απασχολήσει περισσότερο όλο αυτό το διάστημα είναι οι Ελαμπντελαουί, Φουρτούνης και Μιλιβόγιεβιτς, όπως και ο Μαζουακού.

Δεν πρέπει να αποκλειστεί όμως το ενδεχόμενο να θέλουν κάποιοι να «τσεκάρουν» και το κοουτσάρισμα του Μάρκο Σίλβα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο κρίνει πολλά για την πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Γονατίζουν» οι Βέλγοι στο «Καραϊσκάκη» (videos)


«Γονατίζουν» οι Βέλγοι στο «Καραϊσκάκη» (videos)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άντερλεχτ θέλοντας να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 του πρώτου ματς, με την παράδοση κόντρα σε βελγικές ομάδες στην Ελλάδα να είναι σαφώς με το μέρος του.

Ώρα αποδείξεων για τον Ολυμπιακό σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τους πρωταθλητές Ελλάδας να καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 του Βελγίου, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας την Άντερλεχτ, με την παράδοση να είναι σαφώς υπέρ του Ολυμπιακού, στα εντός έδρας ματς με βελγικές ομάδες.

Την περίοδο 1974-1975 οι ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν στην Πάτρα την Άντερλεχτ επικρατώντας με 3-0 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ωστόσο τα τρία γκολ που είχε πετύχει ο Μάικ Γαλάκος, δεν έφταναν στον Ολυμπιακό για να περάσει, αφού η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί με 5-1 στο Βέλγιο.

Βέβαια σε εκείνο το παιχνίδι στις 6 Νοεμβρίου του 1974, ο Ούγγρος διαιτητής Κάρολι Παλοτάι είχε ακυρώσει τέσσερα γκολ του Ολυμπιακού και είχε αποβάλει τον Σταυρόπουλο.



Την περίοδο 2009-2010 ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Σταντάρ Λιέγης, που ούτε εκείνη κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Ελλάδα. Οι Βέλγοι είχαν προηγηθεί, αλλά ο Ολυμπιακός με τα γκολ των Μήτρογλου στο 43’ και Στολτίδη στις καθυστερήσεις, κατάφερε να ολοκληρώσει την σπουδαία ανατροπή, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «16».



Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στην έδρα του ομάδα από το Βέλγιο, ήταν στους ομίλους της περιόδου 2013-2014, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν με 3-1 και να προκρίνονται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Πράσινο sold out στο ΟΑΚΑ!!


Πράσινο sold out στο ΟΑΚΑ!

Δεν θα πέφτει... καρφίτσα! Κάτι η τρίτη επιστροφή του Ζοτς «σπίτι», κάτι η κρισιμότητα του αγώνα με την Φενέρμπαχτσε... οδήγησε τους φίλους του Παναθηναϊκού στο να εξαντλήσουν ΟΛΑ τα εισιτήρια!

Κατάμεστο από άκρη σ' άκρη θα είναι απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Όπως αναμενόταν, ο κόσμος του Παναθηναϊκού εξάντλησε κάθε διαθέσιμο εισιτήριο, προκειμένου να σπρώξει τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς στη νίκη, στο κρίσιμο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά και να υποδεχθεί για τρίτη φορά τον μύθο, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η ΚΑΕ ενημέρωσε γι' αυτήν την εξέλιξη, ευχαρίστησε τους φίλους του τριφυλλιού για την ανταπόκρισή τους και ζήτησε -απ' τους περίπου 18.000 που θα βρεθούν στο κλειστό του Αμαρουσίου- «μοναδική ατμόσφαιρα», ούτως ώστε ο Εξάστερος να φτάσει στο στόχο του!

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για την αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε (Πέμπτη 25/2/2016 και ώρα 21.15).

Για μια ακόμα φορά οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα γεμίσουν το ΟΑΚΑ αποδεικνύοντας την αγάπη και την πίστη στην ομάδα και για το λόγο αυτό η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ευχαριστεί τους πάντες.

Εκφράζει δε τη βεβαιότητά της ότι στο ΟΑΚΑ θα επικρατήσει μοναδική ατμόσφαιρα, σε αθλητικά πλαίσια, όπως ακριβώς αρμόζει σε έναν κορυφαίο Ευρωπαϊκό σύλλογο.

Ως εκ τούτων, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία οι φίλοι της ομάδας και με δεδομένο το αίσθημα ευθύνης της ΚΑΕ προς αυτούς, αναφέρονται τα εξής:

-Απ’ αυτή τη στιγμή δεν διατίθενται πουθενά κι από κανέναν αρμόδιο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, εισιτήρια του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε.

-Παρακαλούνται όσοι δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήριο της αναμέτρησης να μην προσέρχονται στο ΟΑΚΑ. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος γι’ αυτούς ώστε να εισέλθουν στο γήπεδο ενώ υπενθυμίζουμε ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τα επίσημα σημεία διάθεσης είναι οι αποκλειστικοί προμηθευτές εισιτηρίων για τους αγώνες της ομάδας. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος δεν είναι νόμιμος ούτε κι εξασφαλίζει, επομένως, είσοδο στο γήπεδο.

-Συνιστά στους φίλους της ομάδας να προσέλθουν όσο το δυνατό πιο έγκαιρα στο ΟΑΚΑ προκειμένου ν’ αποφευχθεί ο συνωστισμός και πάντα να έχουν στο μυαλό τους ότι οι άνθρωποι της ασφάλειας όπως και οι αρμόδιοι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκονται στη διάθεσή τους για να τους βοηθήσουν και να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του, προχωρούν μαζί.

Ποιος θα πάρει αυτά τα εισιτήρια;


Ποιος θα πάρει αυτά τα εισιτήρια;

Οι ματσάρες σε Μπιλμπάο, Νάπολι και Λονδίνο ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα των επαναληπτικών της φάσης των «32» του Europa League.

Μεγάλες ματσάρες έχει το σημερινό πρόγραμμα της φάσης των «32» του Europa League.

Στο Μπιλμπάο η Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε υποδέχεται την Μαρσέιγ του έτερου παλιού ερυθρολεύκου κόουτς, Μιτσελ. Οι Βάσκοι έχουν μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση έχοντας πάρει τη νίκη στο πρώτο ματς με 1-0.

Δύο ώρες αργότερα, στην Αγγλία, η Τότεναμ υποδέχεται την Φιορεντίνα. Οι δύο ομάδες έχουν έρθει ισόπαλες 1-1 στο πρώτο παιχνίδι στην Ιταλία. Ένα αποτέλεσμα που δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους γηπεδούχους αλλά όχι και την πρόκριση καθώς απέναντί τους είναι μια άκρως επικίνδυνη ομάδα.

Στην Ιταλία διεξάγεται άλλο μεγάλο παιχνίδι. Η Νάπολι, έχοντας χάσει βαθμούς στο ματς με την Μίλαν για το ιταλικό πρωτάθλημα, υποδέχεται την Βιγιαρέαλ. Οι Ισπανοί έχουν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο παιχνίδι και οι Ιταλοί καλούνται να πάρουν νίκη με δύο τέρματα διαφορά για να περάσουν αυτοί.

Κανείς δεν μπορεί να αμελήσει και την αναμέτρηση στο «Ολντ Τράφορντ». Η Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Μίντιλαντ. Μπορεί να φαντάζει φαβορί η αγγλική ομάδα, αλλά οι Δανοί έδειξαν ότι δεν είναι του πεταματού στο πρώτο ματς εκεί που πήραν και τη νίκη 2-1.

Το σημερινό πρόγραμμα του Europa League.
(Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων)

Ώρα έναρξης: 18:00
Λοκομοτίβ Μόσχας – Φενέρμπαχτσέ (0-2)

Ώρα έναρξης: 20:00
Ραπίντ Βιέννης – Βαλένθια (0-6)
Λίβερπουλ – Αουγκσμπουργκ (0-0)
Κράσνονταρ – Σπάρτα Πράγας (0-1)
Λάτσιο – Γαλατασαραϊ (1-1)
Σάλκε – Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-0)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαρσέιγ (1-0)
Λεβερκούζεν – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-0)

Ώρα έναρξης: 22:00
Τότεναμ – Φιορεντίνα (1-1)
Πόρτο – Ντόρτμουντ (0-2)
Ολυμπιακός – Άντερλεχτ (0-1)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίντιλαντ (1-2)
Μόλντε – Σεβίλλη (0-3)
Νάπολι – Βιγιαρεάλ (0-1)
Βασιλεία – Σεντ Ετιέν (2-3)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ενδιαφέρον ΠΑΟΚ για Λουνγκ»


«Ενδιαφέρον ΠΑΟΚ για Λουνγκ»
Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Σίλβιου Λουνγκ της ρουμανικής Άστρα αποκαλύπτουν τοπικά δημοσιεύματα. «Η εμπειρία μου στον ΠΑΟΚ δεν ήταν η καλύτερη», δήλωσε ο Όλσεν που συνεχίζει στην Κοπεγχάγη.

Για τον τερματοφύλακα της Άστρα, Σίλβιου Λουνγκ, φέρεται να ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην πατρίδα του 26χρονου γκολκίπερ, ο συγκεκριμένος παίκτης είχε απασχολήσει ξανά τον «Δικέφαλο του Βορρά» και μία ολλανδική ομάδα, όμως το χειμώνα ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Ιόν Νικουλάε, δεν ήθελε να δώσει τον Λουνγκ.

Εκτός από τον ΠΑΟΚ και την ολλανδική ομάδα, τον διεθνή άσο παρακολουθεί εδώ και καιρό η Στεάουα Βουκουρεστίου.

Εν τω μεταξύ, ο Ρόμπιν Ολσεν που συνεχίζει την καριέρα του στην Κοπεγχάγη, ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, δήλωσε στη Δανία: «Αισθάνομαι απόλυτα έτοιμος. Φυσικά και είμαι εδώ για να παίξω. Η τελευταία φορά μου φορά στον ΠΑΟΚ δεν ήταν η καλύτερη. Θα δούμε τι μπορεί να συμβεί τους επόμενους τέσσερις με πέντε μήνες. Το μέλλον δεν είναι εύκολο αλλά θα μπορούσα να παραμείνω εδώ για περισσότερο, αν είναι ανάγκη».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έδωσε απαντήσεις η ΑΕΚ!!


Έδωσε απαντήσεις η ΑΕΚ

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες συναντήθηκαν χθες στα γραφεία του Δημήτρη Μελισσανίδη, οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεται ο «τίγρης» για το πρότζεκτ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Με την επιστροφή του από το εξωτερικό ο Δημήτρης Μελισσανίδης συγκάλεσε σύσκεψη κορυφής στην Aegean, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις που αφορούν την «Αγια-Σοφιά».

Ο «τίγρης» έχει ως άμεση προτεραιότητα το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και για αυτό τον λόγο συναντήθηκε με τους στενούς του συνεργάτες, ώστε να απαντήσουν στις διευκρινίσεις που ζήτησε πριν από μερικές ημέρες ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

Πρόθεση της «κιτρινόμαυρης» πλευράς, όπως γράφει σήμερα η «Ώρα των σπορ», να μην υπάρχει η παραμικρή «σκιά» στο θέμα του γηπέδου, καλύπτοντας τους πάντες.

Η πλευρά της ΑΕΚ έστειλε όλα αυτά που ζήτησε το Υπουργείο και, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει συνάντηση, ώστε να συζητηθούν και από κοντά όλες οι λεπτομέρειες και να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θρύλε, μπορείς!!

Αποφασισμένοι να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του α’ αγώνα στο Βέλγιο και να προκριθούν στους «16» του Europa League είναι στον Ολυμπιακό για το αποψινό ματς με την Άντερλεχτ. Όλα ανοιχτά για την 11άδα.

Θρύλε, μπορείς!Το 1-0 στο Βέλγιο ήταν για πολλούς ένα άδικο σκορ για τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες είχαν ευκαιρίες, με σημαντικότερη εκείνη με το δοκάρι του Ιντέγε, και ηττήθηκε από την Άντερλεχτ, εξαιτίας ενός σπάνιου λάθους του Ρομπέρτο.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο όμως επικρατεί πίστη και αποφασιστικότητα για το αποψινό ματς με τους Βέλγους, ότι θα καταφέρουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (OTE Sport 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Εκείνο που θέλει σήμερα ο Μάρκο Σίλβα είναι η ομάδα του να μπει απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, και αν μπορούν οι παίκτες του να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ για να «σβήσουν» το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και στη συνέχεια να πετύχουν περισσότερα. «Σύμμαχος» σε αυτή την προσπάθεια θα είναι και οι οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι και θα γεμίσουν το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται πως δυσκολεύτηκε περισσότερο από ποτέ όσον αφορά τα πρόσωπα με τα οποία ξεκινήσουν στο ματς. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ντα Κόστα και Μαζουακού.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Ζντιέλαρ και ο Μιλιβόγεβιτς, με τους Ντουρμάζ και Σεμπά (ή Φορτούνης). Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Φορτούνης (ή ο Τσόρι) και τον Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Μπουχαλάκης, Ερνάνι, Κασάμι, Πουλίδο, Σαλίνο, Σιόβας, Βούρος και Καμπιάσο.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Μπεσνίκ Χάσι θα παρατάξει με 4-4-1-1 την Άντερλεχτ στο φαληρικό γήπεδο. Η πιθανότερη ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Προτό (τερματοφύλακας), Ναχάρ, Κάρα, Ντεσάχτ, Μπίντερ (άμυνα), Ντεφούρ, Μπάτζι, Πρετ, Ατσεαμπόνγκ (η τετράδα στα χαφ), Τζούρισιτς (επιτελικός μέσος) και Οκάκα (σέντερ φορ). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ρόεφ, Νούτινγκ, Εσνακαλά, Χέιλεν, Τίλεμανς, Ντεντόνκεν, Σουάρεζ, Σίλα και Εζεκιέλ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτα η δουλειά, μετά το συναίσθημα!!


Πρώτα η δουλειά, μετά το συναίσθημα

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Φενερμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς, αλλά αφήνει στην άκρη τα συναισθήματα αγάπης για τον «Ζοτς» και κοιτάει να τελειώσει τη δουλειά. Αγριεμένοι και ενισχυμένοι οι πράσινοι.

Με τα νέα του όπλα στην φαρέτρα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ την Φενερμπαχτσέ (21.15, Novasports 2) του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και θα προσπαθήσει να παραμερίσει έστω και για λίγο τη σχέση λατρείας με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κερνώντας τους Τούρκους το πικρό ποτήρι της ήττας.

Ο μύθος «Ζοτς» επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, αλλά για 40 λεπτά η σχέση αγάπης με τους «πράσινους» θα μπει στην... πάντα, αφού ο αγριεμένος Παναθηναίκός καλείται να πάρει τη νίκη και να δείξει ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω.

Το παιχνίδι είναι «κλειδί» ενόψει της συνέχειας και για το λόγο αυτό οι «πράσινοι» είναι αγριεμένοι και θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να καταφέρουν κόντρα στον «δάσκαλο».

Ο Σάσα Τζόρετζεβιτς μιλώντας για το παιχνίδι στάθηκε στο γεγονός πως ο Παναθηναϊκός θα είναι διαφορετικός, αφού απόψε θα παρουσιαστεί ενισχυμένος μετά τις προσθήκες των Γουίλιαμς, Χέινς και Χάντερ, κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρωλίγκας.

Σίγουρα σημαντικό ρόλο θα παίξει η άμυνα και ο τρόπος που θα περιοριστεί ο Ντίξον, που αποτελεί πολυβόλο των Τούρκων με 12 πόντους μ.ο. ανά παιχνίδι.

Ο Τζόρτζεβιτς δεν θα έχει στη διάθεση του τον Σάσα Πάβλοβιτς που δεν ξεπέρασε την ίωση του αναπνευστικού που τον ταλαιπωρεί, ενώ η Φενέρ ήρθε στην Αθήνα χωρίς τους Σλούκα και Άντιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανεβάζει το μπάτζετ στα 18 εκ. ευρώ ο Αλαφούζος!!


Ανεβάζει το μπάτζετ στα 18 εκ. ευρώ ο Αλαφούζος

Την έγκριση για αύξηση του μπάτζετ την επόμενη σεζόν, με σκοπό να ενισχυθεί σημαντικά η ομάδα, έδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ανεβαίνει ο προϋπολογισμός της επόμενης περιόδου στα 18 εκ. ευρώ.

Την περασμένη σεζόν αυξήθηκε σημαντικά το μπάτζετ του Παναθηναϊκού και έγιναν υπερβάσεις για να ανέβει επίπεδο η ομάδα, αλλά αυτό δεν αποτελεί ταβάνι για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού που έχει βάλει πλώρη για επιπλέον ενίσχυση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει το «οκ» για να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο Παναθηναϊκός την επόμενη περίοδο.

Μάλιστα, φαίνεται πως το μπάτζετ των «πρασίνων» θα αυξηθεί 20-25% σε σχέση με το φετινό, με τον προϋπολογισμό να φτάνει και να ενδέχεται ακόμα και να ξεπεράσει τα 18 εκ. ευρώ.

Ο προϋπολογισμός το καλοκαίρι έφτασε τα 13 ευρώ, ενώ κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Γιάννης Αλαφούζος ικανοποίησε όλες τις επιθυμίες του Αντρέα Στραματσόνι, ανεβάζοντας κι άλλο το μπάτζετ που έφτασε τα 15 εκ. ευρώ.

Πάντως εκείνο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι το μπάτζετ του Παναθηναϊκού χρόνο με το χρόνο αυξάνεται, ενώ μέσα στην τελευταία τριετία έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλσεν: «Θα μπορούσα να μείνω περισσότερο στην Κοπεγχάγη»


Όλσεν: «Θα μπορούσα να μείνω περισσότερο στην Κοπεγχάγη»

Θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει στην Κοπεγχάγη για περισσότερο από έξι μήνες (όταν και λήγει ο δανεισμός του) εμφανίστηκε ο Ρόμπιν Όλσεν. Τι είπε για την πρώτη γεύση που πήρε από τον ΠΑΟΚ.

Ο Ρόμπιν Όλσεν μίλησε σε Μέσο της Δανίας για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι δεν ήταν καλή και εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει και μετά το καλοκαίρι στην Κοπεγχάγη, όταν και θα λήγει ο δανεισμός του από τον «δικέφαλο του Βορρά».

Αναλυτικά μίλησε για:

- το να θα αγωνιστεί στο προσεχές ματς με την Έσμπιεργκ: «Δεν ξέρω ποιος θα παίξει. Εγώ κάθε μέρα δίνω τα πάνω για να αποδείξω ότι αξίζω. Αισθάνομαι απόλυτα έτοιμος».

- τον δανεισμό του από τον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Φυσικά είμαι εδώ για να παίξω. Η Κοπεγχάγη ήταν κάτι τέλειο για εμένα αυτή την στιγμή. Η τελευταία μου φορά στον ΠΑΟΚ δεν ήταν η καλύτερη. Απέκτησα κόρη πρόσφατα και θα πρέπει να προσαρμοστεί».

- το τι θα γίνει στο μέλλον, ο Όλσεν τόνισε: «Θα δούμε. Το μέλλον δεν είναι εύκολο. Αλλά ναι θα μπορούσα να μείνω για περισσότερο εδώ….».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν βιάζεται για το άλμα ο Μπάτλαντ!


Δεν βιάζεται για το άλμα ο Μπάτλαντ

Θετικός στο ενδεχόμενο να μείνει στη Στόουκ για έναν ακόμη χρόνο είναι ο γκολκίπερ της ομάδας, Τζακ Μπάτλαντ.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Τζακ Μπάτλαντ με τη Στόουκ τον έχουν καταστήσει δεύτερο γκολκίπερ της εθνικής Αγγλίας (πίσω από τον Χαρτ) και τον έχουν βάλει στο μάτι μεγάλων ομάδων του Νησιού και όχι μόνο.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν δείχνει να βιάζεται για το άλμα. Όπως αναφέρουν πάντως σημερινά ρεπορτάζ στη Νησί, ο 23χρονος άσος έχει ήδη αποφασίσει να μείνει για τουλάχιστον ακόμα μία σεζόν στο «Μπριτάνια», καθώς θεωρεί πως η παραμονή του εκεί θα τον βοηθήσει στην εξέλιξη της καριέρα του.

Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει πως όσοι ενδιαφέρονται για τον νεαρό γκολκίπερ θα πρέπει να κάνουν υπομονή τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2017, ενώ το τρέχον συμβόλαιό του λήγει το 2019.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε… ισοπαλία η Μπάγερν στο Βερολίνο!!!


Πήρε… ισοπαλία η Μπάγερν στο Βερολίνο!

Στο Μόναχο θα κριθεί η πρόκριση στους «8» του Eurocup, καθώς Άλμπα και Μπάγερν ήρθαν ισόπαλες 82-82 στο Βερολίνο. «Πάρτι» (82-65) για την Γκραν Κανάρια μέσα στη Λιμόζ.

Ισόπαλος 82-82 έληξε ο γερμανικός «εμφύλιος» ανάμεσα σε Άλμπα και Μπάγερν Μονάχου, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του Eurocup. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς ήταν ο Κικάνοβιτς με 24 πόντους, με τον Τέιλορ να προσθέτει άλλους 18. Από τους Βαυαρούς κορυφαίος ήταν ο Σαβάνοβιτς με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Από ‘κει και πέρα, χαλαρή θα είναι στη ρεβάνς η Γκραν Κανάρι, καθώς πέρασε «αέρα» από την έδρα της Λιμόζ, συντρίβοντάς την 82-65. Ο Σάλιν με 18 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ για τη φιναλίστ του φετινού τελικού στο Κύπελλο Ισπανίας, ενώ από τους «λιμουζό» από 13 πόντους είχαν οι Βέστερμαν και Μπουνγκού-Κολό.

Χάρη στο καλάθι του Μπέλας στο τέλος η Σαραγόσα νίκησε 85-83 την Τρέντο, με τους Ιταλούς να είχαν σε μεγάλη μέρα τον Τζούλιαν Ράιτ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τέλος, το πάνω χέρι ενόψει του επαναληπτικού πήρε η Όλντενμπουργκ φεύγοντας με το «διπλό» από την έδρα της Στρασμπούρ με 78-76. Πρώτος σκόρερ για τους Γερμανούς ήταν ο Πόλντινγκ με 24 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους ο Μπομπουά είχε 17.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπάνβιτ (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 69-72
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 102-76
Καρσίγιακα (Τουρκία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 67-64
Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 68-72
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 82-82
Σαραγόσα (Ισπανία)-Τρέντο (Ιταλία) 85-83
Λιμόζ (Γαλλία)-Γκραν Κανάρια (Ισπανία) 65-82
Στρασμπούρ (Γαλλία)-Όλντενμπουργκ (Γερμανία) 76-78
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Ρόμα απέλυσε παρουσιάστρια γιατί έκανε like σε σελίδα κατά του Σπαλέτι!


Η Ρόμα απέλυσε παρουσιάστρια γιατί έκανε like σε σελίδα κατά του Σπαλέτι

Η παρουσιάστρια του καναλιού της Ρόμα, Φραντσέσκα Μπριέντσα, απολύθηκε επειδή έκανε like σε μια σελίδα που τάσσεται κατά του Λουτσιάνο Σπαλέτι στη διαμάχη του με τον Φραντσέσκο Τότι.

Ακριβά πλήρωσε η Φραντσέσκα Μπριέντσα ένα Like σε σελίδα στο Facebook που έπαιρνε σαφή θέση κατά του προπονητή της Ρόμα, Λουτσιάνο Σπαλέτι, στην κόντρα του με τον Φραντσέσκο Τότι.

Η παρουσιάστρια απολύθηκε από το κανάλι των «τζιαλορόσι» με επίσημη δικαιολογία τη συμπεριφορά της στα social media, ωστόσο οι κακές γλώσσες συνδέουν την απομάκρυνσή της με το γεγονός ότι διατηρεί δεσμό με τον πρώην προπονητή της ομάδας, Ρούντι Γκαρσιά.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μέτραγε προβλήματα ο Χατζηνικολάου!!


Μέτραγε προβλήματα ο Χατζηνικολάου

Με πέντε προβλήματα για τον Γιάννη Χατζηνικολάου ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η προπόνηση του Πανθρακικού στο ΔΑΚ.

Από το πρόγραμμα της ημέρας, απουσίασε ο Γιώργος Τζελέπης, ο οποίος αγωνίστηκε με την Εθνική Παίδων κόντρα στο Βέλγιο. Επίσης, ο Λαδάκης γυμνάστηκε ατομικά, ενώ ο Τζάνης συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασής του.

Ο Χρήστου ακολούθησε μέρος του κανονικού προγράμματος, ενώ ο Μελίσσης θεραπεία, μετά το τράβηγμα που υπέστη στον προσαγωγό του αριστερού ποδιού κόντρα στη SKODA Ξάνθη την περασμένη Κυριακή.

Το πρόγραμμα του Μακεδόνα τεχνικού ξεκίνησε με ζέσταμα, ασκήσεις ταχυδύναμης και παιχνίδια 5-2. Στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν στο passing game και στην αμυντική και επιθετική τακτική, ενώ παρακολούθησαν και βίντεο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βούρβαχης: «Δεν υπάρχει δημοκρατία, αλλά μονοκρατορία στην ΕΠΟ»


Βούρβαχης: «Δεν υπάρχει δημοκρατία, αλλά μονοκρατορία στην ΕΠΟ»

Τσιφλίκι του θεωρεί σύμβουλος της ΕΠΟ την Ομοσπονδία όπως ανέφερε ο Γιώργος Βούρβαχης και επανέλαβε την πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρία της. Θετικός στο να καταθέσει στον εισαγγελέα.

Ο Γιώργος Βούρβαχης, επανέλαβε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ και ανέφερε ότι στην παρούσα φάση επικρατεί μονοκρατορία στην Ομοσπονδία και όχι δημοκρατία και πως συγκεκριμένος σύμβουλος την έχει κάνει τσιφλίκι του. «δεν ξέρω αν λειτουργεί υπό τις ευλογίες του κυρίου Γκιρτζίκη. Εγώ δεν είπα τίποτα για τον κύριο Γκιρτζίκη», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων μίλησε στην Νέα τηλεόραση Κρήτης και εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να καταθέσει στον εισαγγελέα.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τα σχέδια που κάνει για την ΕΠΟ: «Θέλω να βοηθήσω το ποδόσφαιρο να λειτουργήσει δημοκρατικά γιατί αυτή την στιγμή μέσα στην Ομοσπονδία, στο διοικητικό συμβούλιο, δεν υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει η μονοκρατορία του αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Δηλαδή κάποιοι παίρνουν τις αποφάσεις, κάποιοι δημιουργούν προϋποθέσεις τρόμου, απειλούν κάποιους κλπ κλπ. Το έχω πει και παλαιότερα, ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος ο οποίος κάθεται και λέει σε όποιον πάει να του ζητήσει οτιδήποτε «τώρα είμαστε εμείς, κάνουμε εμείς ό,τι θέλουμε».

-τις πρόσφατες δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM, όπου «φωτογράφισε», για τους εκβδιασμούς και τις απειλές: «Δεν το είπα εγώ, είπαν οι δημοσιογράφοι ότι το βρήκαν από το ρεπορτάζ και είπα “δεν το διαψεύδω. Αφού εσείς το βρήκατε από το ρεπορτάζ, έχει καλώς”. Πρέπει να προσέχουμε και την συμπεριφορά μας, διότι όταν κατέχεις μία τέτοια θέση, ένα τέτοιο αξίωμα πρέπει να σέβεσαι τους πάντες. Η καρέκλα πολλές φορές αποβαίνει μοιραία για πολλούς. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που λέμε και σε αυτά που κάνουμε, ο κύριος αυτός θεωρεί ότι είναι τσιφλίκι του η Ομοσπονδία και είπα ότι δεν ξέρω αν λειτουργεί υπό τις ευλογίες του κυρίου Γκιρτζίκη. Εγώ δεν είπα τίποτα για τον κύριο Γκιρτζίκη, είπα για συγκεκριμένο σύμβουλο».

-το ενδεχόμενο να καταθέσει στον εισαγγελέα: «Τα στοιχεία υπάρχουν, οι μάρτυρες υπάρχουν και αν θέλει η εισαγγελία να τα ψάξει, μπορεί να τα ψάξει και είμαι σίγουρος ότι θα βρει τα στοιχεία που πρέπει να βρει»

- την απάντηση του Γιώργου Γκιρτζίκη: Εγώ δεν κατηγόρησα καμία παράταξη, κατηγόρησα συγκεκριμένο άτομο και είπα ότι με την παρότρυνση αυτού, το συμβούλιο δεν λειτουργεί δημοκρατικά. Εγώ τώρα, τι πόνο να έχω γι' αυτό και λέω αυτό που λέω ή επειδή είπα ότι θα είμαι υποψήφιος. Μήπως αυτό τους πείραξε αυτούς; Μάλλον αυτοί πειράχτηκαν από αυτό που είπα εγώ».

- το ενδεχόμενο θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του Οκτωβρίου στην ΕΠΟ: «Μετά από ερώτηση που μου έγινε στην γιορτή της Ένωσης, είπα ότι είναι μέσα στις προθέσεις μου, στις σκέψεις μου για να θέσω υποψηφιότητα αλλά είναι σκέψεις και προθέσεις. Τίποτε σίγουρο, τίποτα τελειωμένο. Ως εκ τούτου λοιπόν, λέω κάντε υπομονή μέχρι το καλοκαίρι. Μιλώ με τους συναδέλφους μου, προέδρους, εκπροσώπους Ενώσεων, συμβούλους και είμαστε σε αναμονή να δούμε τι κατάσταση θα δημιουργηθεί και από εκεί και πέρα είναι μέσα στις σκέψεις μου. Δεν έχω πάρει αποφάσεις. Το είπα, το εξωτερίκευσα, δεν νομίζω ότι είναι αμαρτία ή ότι κάποιος όταν σκέφτεται κάτι, που δεν βλάπτει κανέναν άλλον, απαγορεύεται να το εξωτερικεύσει. Αυτό έκανα κι εγώ»

-τη συμμαχία Μελλισανίδη, Σαββίδη, Αλαφούζου για τις εκλογές της ΕΠΟ: «Εγώ ούτε έχω τέτοια στήριξη, ούτε έχω κάνει καμία τέτοια συζήτηση. Το μόνο που είπα είναι ότι κύριοι εγώ είμαι ο Βούρβαχης, εγώ είμαι αυτός που ασχολούμαι τόσα χρόνια με το ποδόσφαιρο και πέρασε και μένα από την σκέψη μου και θέλω να γίνω πρόεδρος. Μάλιστα, μου έγινε και ερώτηση, “μα με τόσα που συμβαίνουν κλπ” και λέω «κοίταξε να δεις, έχω ζήσει πολλά μέσα στο ποδόσφαιρο, έχω δει πολλά” και πιστεύω ότι έχω τη δύναμη και την ικανότητα να συγκεράσω πολλά πράγματα για να γίνει το ποδόσφαιρο καλύτερο και να ανέβει ακόμη περισσότερο».

Κλοπ: «Δεν πάει πουθενά ο Στάριτζ»


Κλοπ: «Δεν πάει πουθενά ο Στάριτζ»

Ο Γιούργκεν Κλοπ έβαλε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τέλος στα σενάρια περί αποχώρησης του Ντάνιελ Στάριτζ από τη Λίβερπουλ.

Οριστικό τέλος στις φήμες περί αποχώρησης του Ντάνιελ Στάριτζ από τη Λίβερπουλ έβαλε ο Γιούργκεν Κλοπ.

«Ο Ντάνιελ είναι ένας πραγματικά καλός ποδοσφαιριστής και τώρα είναι διαθέσιμος να παίξει, κάτι που θέλουμε να ισχύει συνέχεια. Κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα τώρα. Όπως ας πούμε το μέλλον του. Μπορείτε να σταματήσετε να το σκέφτεστε πλέον», δήλωσε ο Γερμανός προπονητής.

Ομοίως και ο Άγγλος φορ, που επιθυμεί να αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς του και να καθιερωθεί στους «reds». «Φυσικά και ήταν λίγο δύσκολο που ήμουν τραυματίας. Αλλά είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου και πλέον ανυπομονώ για το μέλλον μου στην Λίβερπουλ. Δεν υπάρχει άγχος να ανησυχώ γι' αυτό. Ήμουν χαλαρός από πιο πριν και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Όσον αφορά τα όσα γράφτηκαν στο διαδίκτυο πως δεν ήθελε να παίξει για θρησκευτικούς λόγους είπε: «Με εξέπληξε για να είμαι ειλικρινής. Δεν ήξερα ότι η θρησκεία έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Ως παιδί δεν τα σκέφτεσαι όλα αυτά. Το να λες ότι ένας παίκτης δεν θέλει να παίξει είναι ό,τι πιο ασεβές μπορείς να πεις σε οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Είναι πολύ απογοητευτικό όποιος και να το λέει. Για ποδόσφαιρο μιλάμε, οπότε ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του, αλλά κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί και να καταλάβει πόσα πολλά σημαίνει για μένα το ποδόσφαιρο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ημέρα εκπλήξεων στην πίστα της Καταλονίας!!


Ημέρα εκπλήξεων στην πίστα της Καταλονίας

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India ήταν ο ταχύτερος πιλότος στις δοκιμές της Καταλονίας την Τετάρτη, με τον Ρομάν Γκροζάν να ακολουθεί με Haas. Έμειναν πίσω Ferrari και Mercedes.

Τα… αουτσάιντερ έδειξαν τα δόντια τους την Τετάρτη στις δοκιμές της Καταλονίας εκμεταλλευόμενες τα τεστ, αλλά και τα προβλήματα που παρουσίασαν τα φαβορί.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India ήταν ο ταχύτερος πιλότος της ημέρας, πρωτεύοντας πρωί και απόγευμα, ενώ ο Ρομάν Γκροζάν έκανε την ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη με την πρωτάρα Haas ακολουθώντας στη δεύτερη θέση.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν που λόγω προβλήματος στο μηχανισμό καυσίμων δεν κατέγραψε χρόνο το πρωί ήταν τρίτος με Ferrari το απόγευμα, ενώ μόλις όγδοος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κρέους: «Ψυχολογική… ένεση η νίκη επί του Ολυμπιακού»


Κρέους: «Ψυχολογική… ένεση η νίκη επί του Ολυμπιακού»

Ο πρόωρος αποκλεισμός στο Κύπελλο Ισπανίας «πλήγωσε» πολύ την Μπαρτσελόνα και έτσι η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι μία καλή… ένεση ηθικού, σύμφωνα με τον Ζοάν Κρέους.

Της απόλυτης στήριξης του Ζοάν Κρέους χαίρουν ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του.

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα τόνισε πως ο πρόωρος αποκλεισμός από το Κύπελλο Ισπανίας «πόνεσε» πολύ τους Καταλανούς και έτσι η νίκη με τον Ολυμπιακό θα ήταν μία σημαντική ψυχολογική… ένεση για εκείνους.

«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον προπονητή και τους παίκτες και πιστεύω πως είμαστε μέσα στους δύο στόχους μας. Ο ένας είναι το πρωτάθλημα, στο οποίο βρισκόμαστε πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Δεν θυμάμαι τόσο καλό ρεκόρ τα τελευταία χρόνια, όπως αυτό που έχουμε τώρα, μετρώντας 18 νίκες και δύο ήττες. Η άλλη μεγάλη πρόκληση είναι η Ευρωλίγκα. Εδώ, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά όσο στο πρωτάθλημα, αλλά μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση από τη στιγμή που έχουμε περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια. Το πρώτο είναι την Παρασκευή (26/2) κόντρα στον Ολυμπιακό, έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Αν πάρουμε τη νίκη θα είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά, αλλά και μία καλή ψυχολογική ένεση. Όλα τα εναπομείναντα ματς στη διοργάνωση θα είναι απαιτητικά και θα πρέπει να επικεντρωθούμε για να πάρουμε τις νίκες», ήταν τα λόγια του Ζοάν Κρέους στο επίσημο κανάλι της Μπαρτσελόνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κι όμως, στη Βαλένθια θέλουν να κρατήσουν τον Νέβιλ!!


Κι όμως, στη Βαλένθια θέλουν να κρατήσουν τον Νέβιλ

Ο Γκάρι Νέβιλ κάθε άλλο παρά έχει βοηθήσει τη Βαλένθια να βελτιώσει το πρόσωπό της από τη στιγμή που ανέλαβε, ωστόσο η «As» αναφέρει πως η ισπανική ομάδα θέλει να τον κρατήσει ΚΑΙ του χρόνου.

Παρά το κακό του ξεκίνημα και τις φωνές του κόσμου η διοίκηση της Βαλένθια δείχνει πως θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Γκάρι Νέβιλ.

Η ελαφρά βελτίωση που παρουσιάζει εσχάτως η ομάδα, με αποκορύφωμα την εμφατική νίκη επί της Ραπίντ Βιέννης στο Europa League, με σκορ 6-0 και η διαφαινόμενη πρόκρισή της φαίνεται πως άλλαξαν το κλίμα που ήταν αρχικά αρνητικό.

Έτσι, η «AS» ισχυρίζεται πως ο ισχυρός άνδρας της Βαλένθια και προσωπικός φίλος του άλλοτε δεξιού μπακ της Μαν. Γιουνάιτεντ, Πίτερ Λιμ, επιθυμεί να τον κρατήσει στον πάγκο για έναν χρόνο ακόμη, ώστε να του δώσει την ευκαιρία να φτιάξει δικό του σύνολο με μεταγραφές και ακολουθώντας τις μεθόδους του κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δάσκαλος «Ζοτς» και μαθητής «Σάλε» εξομολογούνται!!


Δάσκαλος «Ζοτς» και μαθητής «Σάλε» εξομολογούνται

Ομπράντοβιτς και Τζόρτζεβιτς άνοιξαν από κοινού την καρδιά τους στη Nova. «Ευθύνη και πρόκληση για μένα όσα έκανε εδώ ο Ζοτς», είπε ο προπονητής του «τριφυλλιού». Αποθέωσαν αμφότεροι τον Διαμαντίδη.

Τους συνδέουν μεγάλες στιγμές ως προπονητή-παίκτη, αλλά το βράδυ της Πέμπτης θα είναι αντίπαλοι. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Σάσα Τζόρτζεβιτς άνοιξαν από κοινού την καρδιά τους στη Nova εν όψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ.

Ο «Σάλε» χαρακτήρισε τιμή και πρόκληση να καταφέρει-με το δικό του τρόπο-να ανταποκριθεί στο βάρος της κληρονομιάς που άφησε ο «Ζοτς». Και οι δυο τους, δε, δήλωσαν χαρούμενοι που συνεργάστηκαν με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Πάντα θα σας συνδέει το θαύμα της Φουενλαμπράδα το 1992. Όταν βλέπετε τον κόουτς Τζόρτζεβιτς έρχεται πάντα στο μυαλό σας εκείνο το καθοριστικό σουτ;

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: Έχουμε ζήσει πολλές στιγμές μαζί, αλλά πάντα θα το θυμόμαστε αυτό. Αλλά όχι μόνο αυτό το σουτ. Είναι ένα σουτ για το οποίο όλοι μιλούν εδώ και 23 χρόνια. Σίγουρα έχουμε ζήσει πολλές σπουδαίες στιγμές μαζί.

ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: Μπορώ να πω τι θυμάμαι εγώ; Η κόρη του η Άνια, να είναι στην αγκαλιά μου, τότε ήμουν 19 ετών. Εγώ και ο Ντραγκουτίνοβιτς ήμασταν μπέιμπι σίτερ για εκείνον και τη σύζυγό του. Για να μπορεί να βγει με εκείνη εμείς προσέχαμε το παιδί. Κάπως έτσι μεγαλώσαμε, αυτή είναι η πρώτη μου ανάμνηση.

-Πάμε στην δεύτερη ερώτηση. Έγινε προπονητής απρόσμενα, πώς ήταν αυτή η μετάβαση για εσάς, τους παίκτες του; Από συμπαίκτης, πολύ γρήγορα έγινε προπονητής.

ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: Ουσιαστικά ήταν ήδη προπονητής. Κρατούσε σημειώσεις συνεχώς, δύο χρόνια νωρίτερα κατέγραφε τακτικές, συστήματα και γνωρίζαμε πως θα γίνει προπονητής. Ήδη σκεφτόταν ως προπονητής, βοηθούσε τους προπονητές διαρκώς, οπότε ήταν φυσιολογικό να τον έχουμε προπονητή. Ήταν παράξενο στην αρχή, αλλά το έκανε εύκολο για εμάς.

-Ήσασταν παρών σε δύο σπουδαίες βραδιές. Η μία στην Κωνσταντινούπολη, η άλλη εδώ στην Αθήνα το 1995. Ήσασταν βοηθός προπονητή του Ντούντα, εκείνος πέτυχε 41 πόντους εναντίον της Λιθουανίας του Σαμπόνις και του Μαρτσουλιόνις. Ποια από τις δύο στιγμές είναι σπουδαιότερη;

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: Πιστεύω ότι και τα δυο παιχνίδια ήταν πολύ σημαντικά στη ζωή του. Πρώτα απ' όλα να πετυχαίνεις το νικητήριο καλάθι στον τελικό της Ευρωλίγκας είναι κάτι ξεχωριστό. Κι εκείνο εναντίον της Λιθουανίας στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας ήταν εκπληκτικό. Πέτυχε 41 πόντους, ήταν κάτι παραπάνω από καλό παιχνίδι! Είναι πολύ δύσκολο να αποδώσει κάποιος όπως ο Σάσα σε εκείνο τον τελικό.

-Μια βραδιά καριέρας...

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: Φυσικά.

ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: Αναμφίβολα ήταν, αλλά θέλω να πω ότι πέρα από τους αγώνες, τον χρόνο που περάσαμε μαζί, τις προπονήσεις και η φιλική σχέση που είχαμε μέσα στην ομάδα, αυτός ο χρόνος που περάσαμε, δείχνει πως μεγαλώσαμε μαζί. Έμαθα απ' αυτόν ως συμπαίκτης και αργότερα όταν τον είχα προπονητή και ακόμα και σήμερα είναι παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο για μένα, αλλά για πολλούς νέους προπονητές.

-Ήσασταν παίκτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δύο εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τι παίρνεται από εκείνον; Μια γενική ιδέα ή κάτι συγκεκριμένο από τον Ντούντα και τον Ζέλικο;

ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: Ήμουν πολύ τυχερός που είχα αυτούς τους δύο, αλλά και πολλούς ακόμη από τη δική μας σχολή στο μπάσκετ. Πέσιτς, Τσόσιτς, ο Νίκολιτς, ο Μάλκοβιτς που ήταν ο πρώτος μου προπονητής. Ήμουν τυχερός που τους είχα προπονητές, γιατί τώρα όλα αυτά τα στοιχεία με βοηθούν πολύ. Φυσικά δεν είναι απλό να είσαι παίκτης και να έχεις αυτούς τους προπονητές, ταυτόχρονα να είσαι φίλος και να είσαι προπονητής. Είναι διαφορετικά τελείως πράγματα.

-Είναι η τρίτη σας επιστροφή εδώ. Είναι ευκολότερο πλέον ή πρόκειται για το ίδιο συναίσθημα όπως την πρώτη φορά;

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: Όχι, πάντα είναι το ίδιο συναίσθημα. Πάντα όταν έρχομαι εδώ ξέρω πως θα είναι τα πράγματα. Θα πρέπει να τηλεφωνήσω σε φίλους, αρκετοί θα μου τηλεφωνήσουν επίσης, πάντα είναι απόλαυση για μένα να είμαι εδώ, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ένα άλλο πράγμα είναι ο αγώνας. Τις προηγούμενες δυο φορές ήταν εύκολο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, οπότε πραγματικά ελπίζω να παίξουμε λίγο καλύτερα τώρα.

ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: Εγώ δεν το ελπίζω!

-Κόουτς πως είναι η αίσθηση να βρίσκεστε σε μια ομάδα μετά από τον Ζέλικο; Νιώθετε την ευθύνη να μεταφέρετε τη "δάδα" που ο Ζέλικο άναψε;

ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: Είναι τεράστια ευθύνη, τιμή και πρόκληση που πήρα για μένα, ώστε να "υπολογίσω" όχι τι κατάφερε εκείνος εδώ, αλλά αν είμαι έτοιμος να καθοδηγήσω μια ομάδα με τέτοιο όνομα, όπως έκανε εκείνος τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι τεράστια ευθύνη, αλλά και τιμή. Το κάνω με τον δικό μου τρόπο και προσπαθώ για το καλύτερο.

-Τελευταίες δύο ερωτήσεις γιατί ξέρω ότι είστε απασχολημένοι. Ποιον παίκτη θα παίρνατε από την αντίπαλη ομάδα;

ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: Εγώ ξέρω!
ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό για την ομάδα μου. Κάθε φορά που έχουμε ορισμένες ιδέες στο ξεκίνημα της σεζόν, ενδιαφέρεσαι για την ομάδα σου, τους παίκτες σου, έτσι είναι τα πράγματα.
ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: Είναι κάτι που έχω μάθει από εκείνον. Αυτή είναι η σωστή απάντηση, οπότε λέω το ίδιο πράγμα.

-Αμφότεροι είχατε την ευλογία να προπονήσετε τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Είναι ίσως η τελευταία χρονιά του στο μπάσκετ, δεν είμαστε σίγουροι, απλά αναφέρω τι έχει πει ο ίδιος. Θα ήθελα κάποια λόγια από εσάς, για αυτό τον θρύλο της Ευρωλίγκας.

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: Ο Σάσα (Τζόρτζεβιτς), ο Μποντιρόγκα και ο Διαμαντίδης ήταν οι τρεις παίκτες που αρκούσε να τους κοιτάξω για να καταλάβουν τι θέλω από αυτούς. Αυτό είναι κάτι που κάθε προπονητής θέλει να έχει. Για μένα η πρώτη φορά ήταν με τον Σάσα, στη συνέχεια με τον Μποντιρόγκα και τελικά με τον Διαμαντίδη. Και με κάποιους άλλους παίκτες, όπως ο Γιασικεβίτσιους, αλλά για μένα ήταν προνόμιο που συνεργάστηκα με τον Διαμαντίδη για τόσα πολλά χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Θα λυπηθώ αν σταματήσει να παίζει μπάσκετ, αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του.

ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: Για μένα είναι διαφορετικό, γιατί προπονώ τον Διαμαντίδη στην τελευταία του χρονιά, έχοντας δηλώσει ότι είναι η τελευταία του χρονιά. Είναι κρίμα. Θα θυμάστε πως έχω πει πως ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς μου είναι να τον πείσω να συνεχίσει για ένα, δύο, τρία χρόνια ακόμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ τον έχει ανάγκη και νομίζω ότι και ο Διαμαντίδης χρειάζεται το μπάσκετ. Εξαιρετικός παίκτης, όμορφος άνθρωπος, είναι υπεύθυνος για πολλά από όλα αυτά που έχουν δημιουργηθεί εδώ μαζί με τον Ζέλικο. Είναι μια τεράστια κληρονομιά σε κάθε ένα που θα ακολουθήσει. Ελπίζω πως θα συνεχίσει.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νοκ άουτ ο Πάβλοβιτς για Φενέρ!!


Νοκ άουτ ο Πάβλοβιτς για Φενέρ

Ο Σάσα Πάβλοβιτς παραμένει κλινήρης και χάνει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε, όπως και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ντεμπούτο για τα τρία νέα αποκτήματα.

Απών από την αυριανή κρίσιμη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε θα είναι ο Σάσα Πάβλοβιτς.

Ο φόργουορντ του «τριφυλλιού» παραμένει κλινήρης με λοίμωξη του αναπνευστικού και την Πέμπτη το πρωί θα υποβληθεί σε εξετάσεις στο «Υγεία».

Εκτός μάχης είναι επίσης ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (λόγω των γνωστών ενοχλήσεων στους κοιλιακούς), αλλά και ο Νίκος Παππάς που γυμνάζεται μόνος του.

Ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα με τους «πράσινους» θα κάνουν τα τρία νέα αποκτήματα της ομάδας, Μαρκίζ Χέινς, Έλιοτ Γουίλιαμς και Βινς Χάντερ, με τον τελευταίο να φορά για πρώτη φορά τη φανέλα της ομάδας σε επίσημο ματς, έχοντας δύο προπονήσεις στα πόδια του.
*Πηγή: sport-fm.gr*