Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

«Γονατίζουν» οι Βέλγοι στο «Καραϊσκάκη» (videos)


«Γονατίζουν» οι Βέλγοι στο «Καραϊσκάκη» (videos)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άντερλεχτ θέλοντας να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 του πρώτου ματς, με την παράδοση κόντρα σε βελγικές ομάδες στην Ελλάδα να είναι σαφώς με το μέρος του.

Ώρα αποδείξεων για τον Ολυμπιακό σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τους πρωταθλητές Ελλάδας να καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 του Βελγίου, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας την Άντερλεχτ, με την παράδοση να είναι σαφώς υπέρ του Ολυμπιακού, στα εντός έδρας ματς με βελγικές ομάδες.

Την περίοδο 1974-1975 οι ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν στην Πάτρα την Άντερλεχτ επικρατώντας με 3-0 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ωστόσο τα τρία γκολ που είχε πετύχει ο Μάικ Γαλάκος, δεν έφταναν στον Ολυμπιακό για να περάσει, αφού η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί με 5-1 στο Βέλγιο.

Βέβαια σε εκείνο το παιχνίδι στις 6 Νοεμβρίου του 1974, ο Ούγγρος διαιτητής Κάρολι Παλοτάι είχε ακυρώσει τέσσερα γκολ του Ολυμπιακού και είχε αποβάλει τον Σταυρόπουλο.



Την περίοδο 2009-2010 ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Σταντάρ Λιέγης, που ούτε εκείνη κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Ελλάδα. Οι Βέλγοι είχαν προηγηθεί, αλλά ο Ολυμπιακός με τα γκολ των Μήτρογλου στο 43’ και Στολτίδη στις καθυστερήσεις, κατάφερε να ολοκληρώσει την σπουδαία ανατροπή, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «16».



Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στην έδρα του ομάδα από το Βέλγιο, ήταν στους ομίλους της περιόδου 2013-2014, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν με 3-1 και να προκρίνονται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: