Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ομάδες από Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική στο FIBA Europe Cup!!


Ομάδες από Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική στο FIBA Europe Cup

Την απόφαση να συμπεριλάβει ομάδες από Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική στο FIBA Europe Cup έκανε γνωστή η παγκόσμια ομοσπονδία. Ποια η απάντησή της στα περί απειλών που της αποδίδει η Ευρωλίγκα.

Η FIBA συναντήθηκε με εκπροσώπους των εγχώριων πρωταθλημάτων (ανάμεσά τους και τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη) στο Παρίσι για να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες για τις νέες διοργανώσεις της, το FIBA Champions League και το FIBA Europe Cup.

«Οι εκπρόσωποι των λιγκών επισήμαναν πως η συμμετοχή τους στην αναδόμηση των διασυλλογικών διοργανώσεων ήταν ελεύθερη επιλογή, που βασίστηκε μόνο στο συμφέρον τους για το σχέδιο του Champions League και δεν αποτελεί αποτέλεσμα κάποιας πίεσης σε βάρος τους», ανέφερε το δελτίο Τύπου της FIBA απαντώντας εμμέσως στην Ευρωλίγκα, που κατηγορεί την παγκόσμια ομοσπονδία πως απειλεί ομάδες, παίκτες και διαιτητές με κυρώσεις αν δεν ταχθούν με το μέρος της.

Όπως αποφασίστηκε, θα συσταθεί μία νέα εταιρεία, που θα διοργανώνει και θα διοικεί το FIBA Champions League και θα μετατραπεί σε νομικό σώμα στις 2 Μαρτίου στην Ελβετία. Η εταιρεία αυτή θα ανήκει κατά το ήμισυ σε FIBA και ευρωπαϊκές λίγκες.

Παράλληλα συμφωνήθηκε το format της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της FIBA, του FIBA Europe Cup, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει ομάδες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: