Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Σπανούλης: «Δεν αρκεί να παίζουμε καλά. Μόνο νίκες»


Σπανούλης: «Δεν αρκεί να παίζουμε καλά. Μόνο νίκες»

Πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας κάθε αγώνα από εδώ και στο εξής στο Top 16 έχει ο Βασίλης Σπανούλης. «Σαν τελικός κάθε ματς. Δεν αρκεί να παίζουμε καλά, πρέπει να νικάμε», τόνισε.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι πολύ έμπειρος για να γνωρίζει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να πατήσει γκάζι στον δεύτερο γύρο του Top 16 προκειμένου να προκριθεί στα play offs. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας χαρακτήρισε κάθε ματς στο εξής τελικό και πρόσθεσε πως δεν αρκούν πια οι καλές εμφανίσεις, παρά μόνο νίκες.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για:

-τη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού: «Θέλουμε περισσότερες νίκες για να προκριθούμε, κάτι που είναι και στόχος μας. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στον πρώτο γύρο του Top 16. Αρχίσαμε με δύο πολύ καλά παιχνίδια και μετά δεν παίξαμε το ίδιο καλά στα επόμενα δύο, κάτι που το πληρώνεις ακριβά στο Top 16. Πρέπει να είμαστε περισσότερο συνεπείς και να πάρουμε νίκες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αν θέλεις να προκριθείς. Αυτές οι δύο ήττες μάς έφεραν σε δύσκολη θέση. Πρέπει να παλέψουμε να πάρουμε κάποιες καλές νίκες για να βρεθούμε στα play offs».

-τη δική του κατάσταση: «Είμαι έτοιμος, σε καλή φυσική κατάσταση και υγιής, που είναι το πιο σημαντικό. Είχα κάποια προβλήματα τραυματισμών στην αρχή της χρονιάς, αλλά τώρα είμαι έτοιμος. Ξέρω ότι η ομάδα μου χρειάζεται από μένα να βγω μπροστά στα μεγάλα ματς που έρχονται. Ξέρω πως πρέπει να κάν το παν για να βοηθήσω την ομάδα μου να προκριθεί και είμαι έτοιμος γι’ αυτό».

-την επιστροφή του Παπανικολάου: «Είναι κάτι πολύ καλό για μας, γιατί έχουμε έναν καλό κορμό, που είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για να πετύχεις. Πάντα είναι δύσκολο να αλλάξεις μέσα στη σεζόν, αλλά έπρεπε να πάρουμε έναν παίκτη σαν τον Κώστα. Είμαστε χαρούμενοι που φέραμε πίσω έναν δικό μας. Είναι σαν αδερφός μας και είχαμε πολλές επιτυχίες μαζί στο παρελθόν. Έχουμε μεγάλο κίνητρο για να πετύχουμε και πάλι».

-τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα: «Κάθε αγώνας από εδώ και στο εξής είναι κλειδί για μας. Κάθε ματς πλέον είναι σαν τελικός. Ξέρω ότι η Μπαρτσελόνα είναι επίσης σε δύσκολη θέση, αλλά δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι αντίπαλοί μας. Τους σεβόμαστε, αλλά πρέπει να ασχοληθούμε με τη δική μας ομάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση, να παλέψουμε και να πάρουμε τη νίκη».

-το σύστημα α λα Σπανούλη που εφαρμόζει ο Μπαρτζώκας στην Κουμπάν μετά από πρόταση του Ντιλέινι: «Ο Ντιλέινι και η ομάδα του κάνουν πολύ καλή σεζόν. Είναι λίγο ασυνήθιστο, αλλά οι καλοί παίκτες πάντα θέλουν να γίνονται καλύτεροι. Πιστεύει, προφανώς, πως έτσι θα είναι πιο αποτελεσματικός και γι’ αυτό το είπε στον προπονητή του. Είναι τιμή για μένα αυτό».

-το «σωστό μπάσκετ» που πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός: «Πρέπει να παίξουμε με αυτοπεποίθηση, να δώσουν όλοι το 100% στο ρόλο που έχουν και να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να είμαστε πετυχημένοι. Δεν αρκεί να παίξουμε καλά, αλλά να κάνουμε ό,τι απαιτείται για τη νίκη. Δεν αρκεί να είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας, γιατί πρέπει να κερδίζουμε. Να είμαστε αφοσιωμένοι σε άμυνα και επίθεση. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι έγινε πριν, αλλά μόνο την επόμενη φάση».

-το πώς αντιμετωπίζει τις άμυνες που προσαρμόζονται πάνω του: «Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιες χρονιές είναι πιο δύσκολο, άλλες πιο εύκολο, αλλά έμαθα να παίζω έτσι. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είσαι συγκεντρωμένος και να παίζεις ομαδικά. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και όλοι πρέπει να είναι στην κατάλληλη θέση για να κάνεις το κατάλληλο play την κατάλληλη στιγμή. Χρειάζεται συγκέντρωση ανά πάσα στιγμή».

-το αν το φετινό γκρουπ είναι το πιο δύσκολο που έχει δει: «Ναι, έτσι είναι. Υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα, η κατάσταση αλλάζει κάθε εβδομάδα. Πιστεύω πως θα δούμε πολλά μεγάλα ματς μέχρι το τέλος της φάσης αυτής και πολλές ομάδες θα έχουν ελπίδες να περάσουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

-τις τακτικές συναντήσεις μεγάλων ομάδων στην Ευρωλίγκα: «Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό. Ο κόσμος θέλει να δει μεγάλα ματς και μεγάλες ομάδες. Η αλλαγή συστήματος στην Ευρωλίγκα έγινε προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα παίζουμε περισσότερο ματς του χρόνου, αλλά θα είναι καλύτερα για τη διοργάνωση και τους φιλάθλους. Και σαν παίκτης είναι ό,τι καλύτερο να αντιμετωπίζεις τους κορυφαίους μέσα στη σεζόν. Αυτό σου δίνει κίνητρο για να γίνεσαι όλο και καλύτερος».

-το αν τον πεισμώνει πως έχασε πέρσι στο πρώτο του Final Four: «Είναι σκληρό να φτάνεις ως τον τελικό και να χάνεις. Κάναμε φανταστική χρονιά και δώσαμε ό,τι είχαμε, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός και δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Είμαστε ευλογημένοι που πήραμε δύο φορές την Ευρωλίγκα και φτάσαμε σε έναν ακόμη τελικό μέσα σε τέσσερα χρόνια. Νιώθουμε περήφανοι κι έχουμε περισσότερο κίνητρο για να τα καταφέρουμε και πάλι. Φυσικά δεν πρέπει να κοιτάμε μακριά, αλλά μόνο στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά και να βλέπουμε το επόμενο ματς για να φτάσουμε στο Final Four και να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Όταν χάνεις έναν τίτλο θέλεις να επιστρέψεις για να τον διεκδικήσεις, αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι το ματς με την Μπαρτσελόνα. Πάμε βήμα-βήμα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: