Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Στον Λεβαδειακό ο Λεμονής!!

Και το όνομα αυτού, Τάκης Λεμονής. Ο έμπειρος τεχνικός επιστρέφει στον πάγκο του Λεβαδειακού μετά από επτά χρόνια, καθώς κάθισε στον πάγκο των Βοιωτών τη σεζόν 2005-06.
Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού βρήκε εν τέλει τον αντικαταστάτη του Γιάσμινκο Βέλιτς. Και αυτός θα είναι ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος παρέμενε άνεργος από τον Απρίλιο του 2012, όταν και βρισκόταν στον Παναιτωλικό.
Τις τελευταίες μέρες υπήρχαν συζητήσεις του Λεμονή με τον Γιάννη Κομπότη και σήμερα (Σάββατο) επετεύχθη οριστική συμφωνία των δύο πλευρών. Ο Έλληνας προπονητής βρέθηκε στην Λιβαδειά, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της νέας του ομάδας ενώ… δουλειά επίσημα πλέον θα πιάσει από Δευτέρα.
Οι προπονητικοί σταθμοί:
Ολυμπιακός Π.: 2000-2002
ΑΠΟΕΛ: 2002-03
Καλλιθέα: 2003
Λεβαδειακός: 2005-2006
Ξάνθη: Οκτ.-Δεκ. 2006
Ολυμπιακός Π.: 2006-2008
Πανιώνιος: Νοεμ.-Δεκ. 2008
Ομόνοια Λευκωσίας: Μαρ. 2009 – Οκτ. 2010
Πανιώνιος: Δεκ. 2010 – Νοεμ. 2011
Παναιτωλικός: Φεβ. 2012 – Απρ. 2012
πηγή: arenafm.gr

«Κανένα πρόβλημα για Άρη»

Με αφορμή κάποια σχόλια που γράφονται σε αθηναϊκά ΜΜΕ περί ενδεχομένου τιμωρίας υποβιβασμού του Άρη επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια (υπαγωγή στο άρθρο 99), ο νομικός κ. Στάθης Τσομίδης υποστήριξε στον “ΑRENA 89,4″ τα εξής:
«Είναι η πρώτη αθλητική ομάδα που υπάγεται στο άρθρο 99, είναι ο μοναδικός τρόπος για να υπάρξει επόμενη μέρα . Νομίζω ότι όλες οι ενστάσεις λύνονται από το δικαστήριο. Είχαμε μία γνωμοδότηση του κ.Κοτσίρη, ο οποίος πέραν της εξειδίκευσης στο αθλητικό δίκαιο είναι αυτός που είπε ότι δεν υπάρχει θέμα και γι αυτό δεν παρέστη και η ΕΠΟ στο πολιτικό δικαστήριο.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει στέρεα νομική βάση, ώστε να μη γίνουν οι απόψεις δεκτές για αυτό που έγινε. Έγινε η διαδικασία της προσωρινής διαταγής που εξεδόθη με τον αντίλογο, ωστόσο έγινε δεκτό ότι νομίμως υπάχθηκε ο Άρης σε αυτή τη διαδικασία. Περιμένω να δω αν υπάρχει διαφορετική άποψη, όπου θα απαντήσουμε συγκεκριμένα.
Αν τεθεί θέμα από τη διεθνή ομοσπονδία, η νομική υπηρεσία έχει απάντηση. Υπήρχε μια εργώδης προσπάθεια, όχι μόνο από το να αντιμετωπίσουμε την αίτηση στο άρθρο 99, αλλά το πλάνο βιωσιμότητας για να μπορέσουμε να τιθασεύσουμε την αθλητική νομολογία, διότι η διεθνής δεν είναι εύκολα προσβάσιμη.
Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσβληθεί η ΠΑΕ από αυτή η κατάσταση, δεν θα έχει πρόβλημα ο Άρης. Το αυτοδιοίκητο είναι εσωτερική διαδικασία και δεν είναι συνταγματικά καθιερωμένο. Οι όποιες διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν την Ελληνική Ομοσπονδία μπορούν να αντιμετωπιστούν».
πηγή: arenafm.gr

Συνάντηση με… μέλλον!!

To Aris Golden Club συστάθηκε το περασμένο καλοκαίρι για να ενισχύσει την ομάδα μπάσκετ, η οποία αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις τα μέλη του βοήθησαν, όμως η αρωγή στην ΚΑΕ πρέπει να είναι μεγαλύτερη.
Για το θέμα της ενίσχυσης της ομάδας συναντήθηκαν χθες (18/5) μέλη του Club. Το «παρών» έδωσαν ο Γιάννης Σαμολαδάς, ο Γιώργος Ουζουνίδης, ο Φώντας Κωνσταντινίδης  και η Αγγελική Κατσικά και συζήτησαν τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθηθεί η ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσε το ενδεχόμενο της κάλυψης κάποιου υψηλού συμβολαίου της ερχόμενης σεζόν, το οποίο να μην επιβαρύνει τη διοίκηση. Περισσότερα θα συζητηθούν σε μία πιο μαζική συνάντηση του Club. Πάντως, πρόθεση για να συνδράμει στο θέμα των οφειλών δεν υπάρχει, οπότε η όποια βοήθεια θα έχει φόντο το μέλλον.
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, ελπίζει στη βοήθεια του Aris Golden Club, ενώ θα κάνει ένα νέο άνοιγμα προς τη «Σάρισα», μία κίνηση που είχε δημιουργηθεί για να βοηθήσει την ομάδα και σταδιακά να πάρει τις μετοχές της ΚΑΕ, αποστασιοποιήθηκε, όμως, λόγω της πρώην διοίκησης της εταιρίας.
πηγή: arenafm.gr

«Πρωτοφανή περιστατικά»

Ανακοίνωση με την οποία  καταγγέλλει την επίθεση που δέχθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Δώνης εξέδωσε η Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΠΠΕ). Σε αυτή τονίζεται ότι θα προσφύγει στις Διεθνείς Ποδοσφαιρικές Αρχές, και εκφράζει την συμπαράσταση της.
“Η ΟΠΠΕ δε θα μπορούσε να σιωπήσει μπροστά στα περιστατικά βίας που δέχθηκε ο προπονητής ποδοσφαίρου Γ. Δώνης και συγγενικό του πρόσωπο, όπως αυτά έχουν καταγραφεί στις αρμόδιες αρχές. Τα εν λόγω περιστατικά είναι πρωτοφανή για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα και τα καταδικάζουμε απερίφραστα.
Ακολούθως, καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου να καταδικάσουν άμεσα τις εν λόγω ενέργειες διαχωρίζοντας ευθέως τη θέση τους από τέτοιες πρακτικές.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο πρόσωπο του προπονητή Γ. Δώνη. Δηλώνουμε επίσης, ότι σε εκπλήρωση του καταστατικού μας σκοπού, ήτοι της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος, θα προβούμε στα νόμιμα κοινοποιώντας τα εν λόγω περιστατικά στις Διεθνείς Ποδοσφαιρικές Αρχές για τις δικές τους ενέργειες.
Εκ του Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΛΟΓΑΡΑΣ      ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΚΟΣ”

Toν μαχαίρωσαν!!

Σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου διακομίστηκε ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, ύστερα από επεισόδιο σε ρεστοράν της σερβικής πρωτεύουσας, αργά το βράδυ της Παρασκευής 17/5.
Ο πρώην άσος του μπάσκετ και νυν τεχνικός διευθυντής της Παρτίζαν Βελιγραδίου δέχτηκε μαχαιριές στο σώμα του, μετά από φιλονικία με παρέα 3-4 ανδρών της και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, Μίλοραντ Βέλοβιτς.
πηγή: arenafm.gr

Ειδικό παπούτσι για την απόσυρση Μπέκαμ!!

Η σημερινή (18/5, 22:00) αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπρεστ θα είναι η τελευταία για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στην καριέρα του. Ο Άγγλος σούπερσταρ δε θα μπορούσε να αφήσει μία τόσο ιδιαίτερη βραδιά χωρίς να βάλει το προσωπικό του στυλ. Έτσι φρόντισε να ζητήσει να του σχεδιάσουν ειδικά παπούτσια για την απόσυρση του.
Τα παπούτσια έχουν πάνω τους την σημερινή ημερομηνία, όπως και τα αρχικά της γυναίκας και των παιδιών του. Επίσης έχουν τους αριθμούς που είχε στις φανέλες όλα αυτά τα χρόνια (7, 23, 32).

“Αυτή είναι μία πραγματικά ιδιαίτερη στιγμή για εμένα και είμαι πολύ περήφανος για όσα κατάφερα. Πάντα έπαιζα με πάθος και προσπαθούσα να δώσω τα πάντα για τις ομάδες μου” δήλωσε σχετικά ο Μπέκαμ.
πηγή: arenafm.gr

Επενδυτής για Ηρακλή!!

H επιστροφή του Ηρακλή στη φυσική του θέση, στη Superleague, αλλάζει τα δεδομένα και στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, όπου χωρίς αμφισβήτηση, ο Θόδωρος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του τα πάνε πολύ καλά.
Η ομάδα δεν έχει «διαρροές» και οι πληρωμές γίνονται ανά τακτά διαστήματα και ανάλογα με το βαλάντιο…
Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, που είναι και μεγαλομέτοχος έχει δηλώσει στον «ARENA FM 89,4» ότι θα συνεχίσει κανονικά και στην επόμενη περίοδο, όμως υπάρχει ήδη μια έντονη φημολογία ότι ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ υποψήφιος για να αγοράσει τις μετοχές και να ρίξει λεφτά στην ομάδα του Ηρακλή, κατασκευάζοντας παράλληλα και το νέο γήπεδο της ομάδας στη Μίκρα, που σκέφτεται να το ονομάσει «Βασίλης Χατζηπαναγής»!
Προς το παρόν, αυτό που ενδιαφέρει, είναι να κάνει ο Ηρακλής τρεις νίκες (και μέσα στο Βόλο φυσικά) και να πάρει την 1η θέση στη βαθμολογία, αλλά κανένας δεν θα είναι παραπονούμενος, εάν η ομάδα κατακτήσει μια από τις τρεις προνομιούχες θέσεις, που οδηγούν απευθείας στην Superleague.
Αυτός που έχει τον πρώτο λόγο είναι ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, στον οποίο θα γίνει πρόταση παραμονής ως πρόεδρος για τα επόμενα χρόνια, όπως και στους υπόλοιπους της διοίκησης.
ΥΓ: Σημειώνεται ότι η παραπάνω κίνηση δεν έχει καμία σχέση με φημολογούμενο ενδιαφέρον επιχειρηματία που καθοδηγείται από πρώην ποδοσφαιριστή του Ηρακλή και της ΑΕΚ.
πηγή: arenafm.gr

Ο επενδυτής του Αβάνογλου!!

Ο Σκόρδας (χωρίς λεφτά, με μοναδικό προσόν το πτυχίο οδοντιατρικής), ο Ηλιάδης (με 2 εκ. ευρώ μετρητά, όπως λέει και τρεις-τέσσερις ακόμη παράγοντες) και ο άγνωστος επενδυτής του Αβάνογλου, είναι προς το παρόν οι (θεωρητικά) υποψήφιοι για την ΠΑΕ Άρης.
Οι δυο πρώτοι θα αναπτύξουν το πρόγραμμά τους στη γενική συνέλευση της ΚΜΑ με θέμα “εκλογές Άρη”, η οποία μάλλον θα αργήσει. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τρίτο πόλο, όπου ο Αναστάσης Αβάνογλου έχει προχωρήσει τις συζητήσεις με κάποια εταιρία από το εξωτερικό, αλλά δεν έχει πει σε κανέναν τίποτα, ούτε στο οικογενειακό του περιβάλλον.
Από κάποιες στιχομυθίες με φίλους του, βγαίνει το συμπέρασμα ότι η εταιρία που θα έρθει, ΘΕΛΕΙ αρχικά να μπει ένα διοικητικό σχήμα που να ελέγχεται από την ίδια, προκειμένου να κάνει τους διακαονισμούς με την εφορία, το ΙΚΑ, να απελευθερώσει τους λογαριασμούς Τραπέζης και στη συνέχεια να γίνει η αγορά των μετοχών της ΠΑΕ, κατόπιν συμφωνίας με την ΚΜΑ και τον Ερασιτέχνη Άρη.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ τη σημερινή προσωρινή διοίκηση Σκόρδα, γιατί ΞΕΡΟΥΝ ότι δεν πρόκειται να βρουν άκρη με τον πρόεδρο και ΘΕΤΟΥΝ ως απαραίτητο όρο την αποπομπή του Σκόρδα, την τοποθέτηση του Αβάνογλου και κάποιων ακόμη στο δ.σ. που θα τους ανακοινώσει ο ίδιος ο Αβάνογλου, για να γίνουν πολύ σωστά όλες οι διαδικασίες μεταβίβασης των μετοχών και εισροής 5 (πέντε) εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ να τα αναπτύξει ο Αβάνογλου στη συνέλευση, αλλά είναι΄πλέον κάτι παραπάνω από απαραίτητη η ΑΝΑΒΟΛΗ των εκλογών της ΠΑΕ για να δοθεί χρόνος κατάθεσης της πρότασης των υποψήφιων επενδυτών.
Το arenafm.gr παρακολουθεί το ρεπορτάζ, με στόχο να αποκαλύψει ονόματα και ταυτότητα της εταιρίας που ενδιαφέρεται για τον Άρη μέσω Αβάνογλου.
πηγή: arenafm.gr

Ιβάν, πάρε παράδειγμα από τον μάγκα Κόκκαλη!!

Τι πρέπει να κάνει ο Σαββίδης για να μοιάσει στον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού και να αποφύγει τις …φάπες με τους ποδοσφαιριστές; Ο Γιώργος Μύρτσος γράφει στον sportdog!  Συζητιέται πολύ η συμπεριφορά του Σαββίδη, που πηγαίνει συνεχώς τώρα τελευταία στα αποδυτήρια, στον αγωνιστικό χώρο κ.λπ. Είχε τρεις ώρες και τους έψελνε προχθές και εγώ πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος αυτό που κάνει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος να είναι συνεχώς μαζί με τους ποδοσφαιριστές, γιατί απομυθοποιείται στα μάτια τους. Θα έπρεπε να τον είχαν προφυλάξει από αυτό ο Ζησάκος και οι υπόλοιποι. Από όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, θυμάμαι, όταν είχαμε τον πρόεδρο συνέχεια κοντά, είχαμε φτάσει στο σημείο να παίζουμε ακόμα και φάπες μαζί του. Από την άλλη, μία σεζόν που πρόλαβα τον Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, δεν είχε κατέβει ούτε μία φορά στα αποδυτήρια. Ούτε μία. Και μιλάμε για δύσκολες περιόδους, της απόλυτης κυριαρχίας του Βαρδινογιάννη.
Αλλά πρόεδρος σαν τον Κόκκαλη δεν έχει περάσει άλλος. Μάγκας στη ζωή του, μάγκας σαν επιχειρηματίας, μάγκας σαν πρόεδρος στον Ολυμπιακό. Ήταν ψηλά για τους παίκτες και έτσι πιστεύω θα πρέπει να είναι κάθε πρόεδρος μεγάλης ομάδας. Πρέπει κάποιος να σταματήσει τον Ιβάν, επιτέλους, γιατί μετά θα γίνει ένα με τους υπαλλήλους της ομάδας και τους παίκτες.
Ο πρόεδρος δεν πρέπει να μιλάει πολύ. Ας βάλει έναν συνεργάτη του να τα... ψάλλει στους παίκτες, στο κάτω-κάτω. Τι μπορεί να τους έλεγε τρεις ώρες, δηλαδή; Άντε η 1,5 ώρα να ήταν η μετάφραση. Την υπόλοιπη 1,5 ώρα τι τους έλεγε; Όταν λες πολλά, ξεφεύγεις κιόλας. Και πιστεύω ότι θα πρέπει να βγει από αυτή τη λογική ο Σαββίδης.πηγή: sportdog.gr

Άντε ντε, ξαναπείτε τον: "Προδότη"!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναζητά με μεγεθυντικό φακό τους αισχρούς "νάνους" που μπήκαν στα λαγούμια τους, γιατί ο Τίγρης ήρθε με τον παρά του και τον Ντούσκο του…   
Να που βγήκε αληθινή η προφητεία του Tίγρη και ο Ντούσκο γυρίζει "καβαλάρης σε άσπρο άλογο", για να αρχίσει από το μηδέν η ανοικοδόμηση και να εγκαινιαστεί ο δεύτερος κύκλος της ιστορίας της ΑΕΚ. Από το …pause της Γ' κατηγορίας στο …forward αντεπίθεσης για τη μεγάλη επιστροφή στη Super League.

Ο Μπάγεβιτς επιστρέφει με τιμές και δόξες και άντε τώρα να πει την παραμικρή κουβέντα ο οποιοσδήποτε. Άμα θέλουν, εκείνοι που τον εναντιώνονταν στις δύο προηγούμενες παρουσίες του στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο, ας κάνουν κι αλλιώς. Όλοι αυτοί που κάποτε τον λάτρεψαν και ύστερα τον μίσησαν και δεν ήθελαν να τον ξαναδούν ούτε ζωγραφιστό. Που δεν τον συγχώρεσαν ποτέ. Που του κουνούσαν τα πεντοχίλιαρα, που τον βάφτισαν "προδότη", που τον χλεύασαν, που τον έβρισαν χυδαία, αισχρά, απάνθρωπα, με συνθήματα που εκφράζουν μόνο νοσηρά μυαλά.
Οι "ορκισμένοι εχθροί" του, μέσα στους ίδιους συλλογικούς κόλπους, που τον πολέμησαν στις εποχές Ψωμιάδη ή και Θανόπουλου - τότε που πολλές φορές μοναχός του πάλευε για την αγωνιστική αξιοπρέπεια της ΑΕΚ – τώρα θα κληθούν να τον αποδεχθούν θέλοντας και μη. Δεν τους "παίρνει" για …κλεφτοπόλεμους και …αντάρτικα.
Ο Τίγρης βρυχάται, οι πολυτέλειες και τα ψέματα τέλειωσαν. Ο πάτος του βαρελιού ξύστηκε. Δεν έχει παρακάτω. Η ΑΕΚ είναι στον …απόπατο!
"Αγγελική" συγκυρία
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός - σταθερά ο κορυφαίος και πολυνίκης των τελευταίων δεκαετιών και, γενικά θα έλεγα, στους εκμοντερνισμένους καιρούς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου – είναι ο επιστήθιος φίλος του ανθρώπου πάνω στον οποίο στηρίζουν οι Ενωσίτες όλες τους τις ελπίδες για να θεραπευθεί το συντομότερο αυτή η …μαρμαρυγή του υποβιβασμού στις μικρότερες κατηγορίες. Για να ξεφύγει από το ναδίρ στο οποίο έφτασε ο σύλλογος και να επιστρέψει με ταχύτητες… Υπερσιβηρικού στην "υψηλή κοινωνία" που ανήκει. Υγιής, αναβαπτισμένος και ανταγωνιστικός.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με το συνδυασμό του εύπορου επιχειρηματία και του οπαδού της ομάδας, είναι δίχως άλλο η ιδεατή λύση που προσδοκούσαν και ευαγγελίζονταν επί πολλά χρόνια στην ΑΕΚ και κατά "αγγελική" συγκυρία, παρουσιάζεται την πιο κατάλληλη στιγμή. Για να διαλύσει το φριχτό εφιάλτη του Δικεφάλου και να ξαναζωντανέψει, σταδιακά, τα "απολιθωμένα" χαμόγελα στα χείλη των φίλων του.

Ο άλλοτε πρόεδρος και μεγαλομέτοχος γυρίζει στην ΑΕΚ, γυρίζει στο ποδόσφαιρο και επιλέγει μια ισχυρή προσωπικότητα και έναν τόσο στενό φιλικό του δεσμό για να επωμιστεί ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην τιτάνια επιχείρηση "καθέλκυσης του Τιτανικού".

"Όπλα" του Ντούσαν Μπάγεβιτς, σ΄ αυτό τον κοινό αγώνα με τον Λυμπερόπουλο, τον Δέλλα, τον Ζήκο και μια πλειάδα ακόμα πιστών που θα προσέλθουν στην πορεία, αυτά στα οποία άλλωστε υπολογίζει και ποντάρει ο Δ. Μελισσανίδης προκειμένου να πετύχουν όλοι μαζί (…) είναι η εμπειρία του, η τεχνογνωσία, οι ικανότητες, μα το …μπαζούκας, η παθολογική αγάπη του για την ΑΕΚ.

Όπως το λέω, αυτό ακριβώς εννοώ. Ο Μπάγεβιτς είναι …φόλα ΑΕΚτζής. Ραγίζει η καρδιά του γι΄ αυτή την ομάδα. Έκλαιγε στα κρυφά, σαν τον θρυλικό "Νέστορα", το βράδυ της καταστροφής στο ματς-ταφόπλακα με τον Πανθρακικό. Την πονάει την ΑΕΚ, λιώνει, "πεθαίνει" για πάρτη της. Και είμαι σίγουρος ότι αν δεχόταν να του …βάζαμε τον ορό της αλήθειας, θα αποδεικνυόταν ότι αυτός πρώτος οικτίρει τον εαυτό του, που άκουσε κάποτε το "ντελάλη" του επαγγελματικού του συμφέροντος και τράβηξε βόλτα κατά λιμάνι μεριά.

Ασχέτως που ο Τροχανάς τον έδιωξε τότε με τον τρόπο του, αλλά ουδέποτε το ξεστόμισε για να μην κάνει (μεγαλύτερο) κακό στην ΑΕΚ από όλα όσα ακολούθησαν μετά το τέλος εποχής Μελισσανίδη (και Καρρά). Και που, βέβαια, από την άλλη πλευρά είναι τόσο εγωιστής για να επαναλαμβάνει, ως ορίτζιναλ αρσενικό: "Για ό,τι έχω κάνει δεν μετανιώνω. Το βιβλίο της ζωής έχει πολλές σελίδες…".

Τους έχει "γραμμένους"
Όλους αυτούς δε, τους όψιμους "ΑΕΚ-άρες", τους φανατικούς και ανυποχώρητους "ξερόλες" της εξέδρας, ο Ντούσκο τους έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Τι να του πουν όλοι αυτοί; Ποιοι από αυτούς δικαιούνται επί της ουσίας να πιάνουν στα στόματά τους τον "Πρίγκιπα του Νερέτβα" και …αρρωστάκι με το Δικέφαλο;

Αν δεν ήταν τόσο παθιασμένος οπαδός της ΑΕΚ, αν δεν ήταν αθεράπευτα ερωτευμένος με τα "κιτρινόμαυρα", θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι τόσα χρόνια η πραγματική εκδίκηση – και του Ντούσκο και της γυναίκας του, της Μπέγκα – διατηρούνταν …φρέσκια στον καταψύκτη και ήρθε η ώρα να σερβιριστεί όσο πιο κρύα γίνεται σε όλους αυτούς, που στην πραγματικότητα είναι …νάνοι μπροστά στο επιβλητικό ανάστημα της τεράστιας ποδοσφαιρικής φυσιογνωμίας του Μπάγεβιτς και έβγαλαν γλώσσα δυσανάλογη με το μπόι τους.
Άντε, καταπιείτε τη, τώρα. Μιλάει ο Τίγρης. Και μαζί του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς…πηγή: sportdog.gr

Αποκάλυψη: Ποιος ερυθρόλευκος επιστρέφει Εθνική!!

Παίκτης του Ολυμπιακού ξετρέλανε τον Αντρέα Τρινκιέρι με την απόδοσή του στο Φάιναλ Φορ και αναμένεται να τον επαναφέρει στην Εθνική ομάδα. Ο σκύλος έχει το αποκλειστικό!
 Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, όπως ήταν λογικό, παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Final 4 της Ευρωλίγκας και έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος που είδε τους παίκτες του Ολυμπιακού να σηκώνουν την κούπα. Άλλωστε, αρκετοί εξ αυτών θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα που θα σχεδιάσει για τα επόμενα χρόνια.
Και μπορεί όλοι να στάθηκαν στις εξαιρετικές εμφανίσεις του Βασίλη Σπανούλη, ωστόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός άλλον παίκτη του Ολυμπιακού ξεχώρισε και σημείωσε στο μπλοκάκι του.
Όπως γράφει η στήλη "Sdog Pick n' Scroll", με εκείνον που εντυπωσιάστηκε ο Τρινκιέρι ήταν ο Στρατός Περπέρογλου! Φυσικά και τον είχε στα τεφτέρια του, όμως το σκεφτόταν. Ωστόσο, στο Λονδίνο είδε αυτό που ήθελε. Είδε έναν παίκτη που θα έρχεται από τον πάγκο και θα δίνει άμεσα λύσεις.
Δίχως να χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί και να ζεσταθεί. Έχει "κρύο" αίμα, είναι καλός σουτέρ και από τους πιο αποτελεσματικούς πλαϊνούς στην Ευρώπη. Ο Περπέρογλου είναι σε πολύ καλή κατάσταση, σε εξαιρετική ψυχολογία και παρότι είναι πολύ νωρίς για τέτοια πρόβλεψη, μάλλον θα βρίσκεται και πάλι στη 12αδα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Ο Τρινκ τον γουστάρει τρελά και θα τον επαναφέρει στην ομάδα!

 
πηγή: sportdog.gr

Σιμεόνε: «Δικαίωση για την Ατλέτικο»

Περιχαρής ο Ντιέγκο Σιμεόνε μετά τη νίκη της Ατλέτικο στον τελικό κυπέλλου Ισπανίας και το τρόπαιο για την ομάδα του μετά από 17 χρόνια!

Σιμεόνε: «Δικαίωση για την Ατλέτικο»
Στην οικογένεια του και σε όλους τους φίλους της Ατλέτικο αφιέρωσε το κύπελλο ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, που στάθηκε στο πάθος και το πείσμα των παικτών του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντιέγκο Σιμεόνε που είδε την ομάδα του να νικάει την Ρεάλ μετά από 14 χρόνια(!) σε οποιαδήποτε διοργάνωση: «Το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό μου είναι η οικογένεια μου που δεν είναι κοντά μου απόψε και τους χρωστάω πολλά. Αυτή η επιτυχία ανήκει σε όλους γύρω από την ομάδα και τον κόσμο μας. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τους παίκτες μου», τόνισε και στάθηκε στους Φαλκάο, Γκάμπι και Κόστα.

«Είναι μια δικαίωση για μας και περιμέναμε πολύ αυτόν τον αγώνα μετά την ήττα μας σε αυτό το γήπεδο στο πρωτάθλημα είχαμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμασταν και ένα από αυτά ήταν και η τύχη σε κάποιες φάσεις της Ρεάλ. Αλλά χωρίς τύχη δεν κατακτάς τίτλους», πρόσθεσε ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης.
πηγή: sport-fm.gr

Παίζει κι έρχεται ο Γκουίν!!

Δεδομένη θεωρείται η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Αρ Τι Γκουίν. Παίζει σήμερα στην Ουκρανία κι έρχεται αύριο ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ, που θα πάρει τη θέση του Μάρκους Μπανκς.

Παίζει κι έρχεται ο Γκουίν
Αίσιο τέλος αναμένεται να έχει η μεταγραφή του Αρ Τι Γκουίν στον Παναθηναϊκό. Η συμφωνία με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ είναι δεδομένη, αλλά για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να τελειώσει τις υποχρεώσεις του με τη Φέρο στην Ουκρανία.

Σήμερα η ομάδα του δίνει τον τέταρτο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών με την Πολιτέκνικα εκτός έδρας και σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζει με 4-0 την τρίτη θέση. Αν η Φέρο ηττηθεί, το επόμενο ματς είναι σε τρεις μέρες και τότε θα πρέπει να βρεθεί μία λύση ώστε να του επιτραπεί από την ομάδα του να έρθει στον Παναθηναϊκό. Ασφαλώς αν σήμερα ολοκληρωθεί η σεζόν για τη Φέρο, τα πράγματα θα είναι πιο απλά, αλλά και αν παραταθεί η αγωνία είναι πολύ πιθανό να βρεθεί φόρμουλα για να έρθει στην Αθήνα ο 31χρονος άσος και να δηλωθεί εγκαίρως για τα play offs.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Γκουίν θα έρθει ως το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα για να περάσει από εξετάσεις και να υπογράψει τη Δευτέρα, όταν και λήγει η σχετική προθεσμία μεταγραφών εν όψει των play offs. Ο ίδιος είναι πανέτοιμος για το ταξίδι (η σύζυγός του γράφει στο Facebook πως έχει αρχίσει να… πακετάρει) και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του απαντώντας ή κάνοντας like σε σχόλια φίλων του Παναθηναϊκού στη σελίδα του στο Facebook, όπου τον καλούν να φορέσει τη φανέλα του εξάστερου.

Με την έλευση του Γκουίν και την ενσωμάτωσή του στην ομάδα, θα αποτελέσει και τυπικά παρελθόν ο Μάρκους Μπανκς, ο οποίος δεν ακολούθησε την αποστολή για το αποψινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας.
Πηγή: sport-fm.gr

Φινάλε με φιέστα και ντέρμπι παραμονής!!

Πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ των ανδρών αυτό το Σαββάτοκυριακό με πέντε αναμετρήσεις.

Φινάλε με φιέστα και ντέρμπι παραμονής!
Ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος της Α1 μπάσκετ των ανδρών με την διεξαγωγή των υπόλοιπων παιχνιδιών της 26ης αγωνιστικής, σήμερα και αύριο. Ξεχωρίζει το παιχνίδι του Περιστερίου με τον Ηλυσιακό που θα καθορίσει το ποια ομάδα από τις δύο θα ακολουθήσει την Καβάλα στην Α2 μπάσκετ των ανδρών, αλλά και ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Πάτρας που θα έχει χαρακτήρα… φιέστας για τους «ερυθρόλευκους» για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου.

Το μενού περιλαμβάνει τέσσερα ματς το Σάββατο και το ντέρμπι παραμονής της Κυριακή, καθώς έχουν ήδη διεξαχθεί οι αναμετρήσεις Καβάλα-ΑΓΟΡ 80-82 και ΚΑΟΔ-Πανελευσινιακός 101-77.

Στις 17:00 σήμερα ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Απόλλωνα στο πρώτο παιχνίδι μπροστά στους φιλάθλους του έπειτα από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, αλλά και το πρώτο έπειτα από πολύ καιρό καθώς οι «ερυθρόλευκοι» εξέτισαν την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που τους είχε επιβληθεί μετά τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν και στα play offs καθώς ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την 1η θέση και ο Απόλλων την 8η.

Στις 19:00 ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στην Πυλαία με τον "Δικέφαλο του Βορρά" να έχει εξασφαλίσει την τέταρτη θέση και τους "πράσινους" τη δεύτερη. Την ίδια ώρα ο Κολοσσός θα αναμετρηθεί με τον Άρη στο Βενετόκλειο. Αν οι "κίτρινοι" νικήσουν τότε θα τερματίσουν έκτοι. Αν πάλι χάσουν και παράλληλα ο Ίκαρος κερδίσει τον Πανιώνιο, στην Καλλιθέα, τότε η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη θα είναι αυτή που θα καταλάβει την έκτη θέση και ο Άρης θα έρθει έβδομος. Ο... χαμένος αυτής της διαδικασίας θα αντιμετωπίσει στα play offs τον Παναθηναϊκό.


Το πιο σημαντικό ματς πάντως θα γίνει την Κυριακή. Το Περιστέρι και ο Ηλυσιακός θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία στο –κεκλεισμένων των θυρών- «Α. Παπανδρέου» (17:00). Οι γηπεδούχοι χρειάζονται νίκη με περισσότερους από δύο πόντους προκειμένου να μην είναι η δεύτερη ομάδα (μετά την Καβάλα) που θα υποβιβαστεί στην Α2. Από την άλλη η ομάδα των Ιλισίων «βολεύεται» και με ήττα μέχρι δύο πόντους.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Μαΐου

17:00 Ολυμπιακός-Απόλλων Πάτρας (ΕΤ-1)
19:00 Κολοσσός-Άρης
19:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (ΕΤ-13)
19:00 Ίκαρος Καλλιθέας-Πανιώνιος

Κυριακή 19 Μαΐου

17:00 Περιστέρι-Ηλυσιακός (ΕΤ-1)

Έχουν ήδη διεξαχθεί οι αναμετρήσεις

Καβάλα-ΑΓΟΡ 80-82
ΚΑΟΔ-Πανελευσινιακός 101-77


Η Βαθμολογία (σε 25 αγώνες)

Ολυμπιακός 49
Παναθηναϊκός 46
Πανιώνιος 44
ΑΓΟΡ 43*
ΠΑΟΚ 42
Άρης 37
Ίκαρος Καλλιθέας 37
ΚΑΟΔ 37*
Απόλλων Πάτρας 36
Κολοσσός 33
Πανελευσινιακός 33*
Ηλυσιακός 32
Περιστέρι 31
Καβάλα 31*

*ΚΑΟΔ, ΑΓΟΡ, Πανελευσινιακός και Καβάλα έχουν δώσει 26 παιχνίδια και έχουν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην κανονική περίοδο. Ο ΑΓΟΡ έχει κλειδώσει την πέμπτη θέση της βαθμολογίας ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των παιχνιδιών που εκκρεμούν. Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Ελπίζει η Άρσεναλ!! (video)

Η 14η αγωνιστική του αργεντίνικου Final άνοιξε με εντός έδρας 1-0 της Άρσεναλ Σαραντί σε βάρος της Ρασίνγκ Κλουμπ χάρη σε κεφαλιά του Νικολάς Αγκουίρε.
Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Σεμπαστιάν Σάχα, σταμάτησε όλες τις προσπάθειες των ανώτερων γηπεδούχων με εξαίρεση εκείνη του 22χρονου μέσου. Συγκεκριμένα, στο 47ο λεπτό ο Αγκουίρε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ.
Πλέον η Άρσεναλ απέχει πέντε βαθμούς από την πρώτη θέση του Final, ενώ η Ρασίνγκ έμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίαςγια πρόκριση στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Τέλος σημειώνουμε πως αμφότερες οι ομάδες είναι μακριά από τις «καυτές» θέσεις της τριετής κατάταξης, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος της τρέχουσας σεζόν.
Παρακάτω η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Νιούελς Ολντ Μπόις
13
28
Λανούς
13
27
Ρίβερ Πλέιτ
13
25
Άρσεναλ Σαραντί
14
23
Ατλέτικο Ραφαέλα
13
21
Κίλμες
13
20
Σαν Λορένζο
13
20
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
13
20
Ρασίνγκ Κλουμπ
14
19
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
13
16
Ολ Μπόις
13
16
Ιντεπεντιέντε
13
16
Τίγκρε
13
16
Κολόν Σάντα Φε
13
15
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
13
14
Ουνιόν Σάντα Φε
13
12
Βελέζ Σάρσφιλντ
13
11
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
13
11
Μπόκα Τζούνιορς
13
10
Αρχεντίνος Τζούνιορς
13
7
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
32
61
Ρίβερ Πλέιτ
32
54
Ρασίνγκ Κλουμπ
33
52
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
32
52
Σαν Λορένζο
32
46
Ατλέτικο Ραφαέλα
32
41
Κολόν Σάντα Φε
32
41
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
32
40
Κίλμες
32
39
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
32
39
Ολ Μπόις
32
37
Ιντεπεντιέντε
32
33
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
32
31
Αρχεντίνος Τζούνιορς
32
26
Ουνιόν Σάντα Φε
32
19
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.83
Ρίβερ Πλέιτ
1.69
Λανούς
1.66
Μπόκα Τζούνιορς
1.59
Άρσεναλ Σαραντί
1.59
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.53
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.46
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.43
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.41
Κολόν Σάντα Φε
1.37
Ολ Μπόις
1.31
Τίγκρε
1.31
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.31
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.30
Σαν Λορένζο
1.27
Κίλμες
1.22
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.19
Ιντεπεντιέντε
1.14
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.13
Ουνιόν Σάντα Φε
0.99
Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.




Πηγή: onsports.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Σάββατο σήμερα με αρκετά ματς και καθώς βρισκόμαστε στο τέλος των πρωταθλημάτων κάποια ματς είναι στην «κόψη του ξυραφιού».
Ξεκινώντας από την Γαλλία και την προτελευταία αγωνιστική, οι 2 πρώτες θέσεις εξασφαλίστηκαν και μαθηματικά από Παρί και Μαρσέϊγ, το «ζουμί» είναι στην 3η θέση καθώς και στην «ουρά» της βαθμολογίας. Η Ρεμς υποδέχεται την Λοριάν, οι γηπεδούχοι βρίσκονται στο +4 από την γραμμή του υποβιβασμού, οι φιλοξενούμενοι «αδιάφοροι» βαθμολογικά, επομένως με νίκη «κλειδώνουν» την παραμονή, θα έχουν και επιστροφές, οπότε άσος. Η Μονπελιέ υποδέχεται την Λιλ, οι γηπεδούχοι εκτός στόχων, η Λιλ βρίσκεται στο -3 από την 3η Λυών, μονόδρομος η νίκη, όμως η Μονπελιέ δεν νομίζω να καθήσει να χάσει τόσο εύκολα, πιστεύω ότι θα έχουμε αρκετά γκολ και το όβερ να επιβεβαιώνεται. Η Νις υποδέχεται την Λυών, οι γηπεδούχοι στο -3 από την 3η Λυών, οπότε με νίκη τους πιάνουν στην βαθμολογία, δύσκολα όμως να το πετύχουν, πιστεύω όμως να δούμε εκατέρωθεν γκολ. Τέλος στην Ισπανία η Χετάφε υποδέχεται την Βαλένθια, οι γηπεδούχοι ναι μεν είναι «αδιάφοροι» βαθμολογικά και οι «νυχτερίδες» να θέλουν τους 3 βαθμούς, εν τούτοις το επιθετικό παιχνίδι των γηπεδούχων παίζοντας ελεύθερα, μας οδηγεί στο όβερ.

Πρόταση (σε ελεύθερη επιλογή):

ΧΕΤΑΦΕ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ  OVER(2.5) (1.65)
ΜΟΝΠΕΛΙΕ-ΛΙΛ OVER(2.5) (1.75)
ΡΕΜΣ-ΛΟΡΙΑΝ   1 (2.07)
ΝΙΣ-ΛΥΩΝ  G/G (1.73)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη εικόνα  Kara Monaco)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!