Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Θρίλερ μέχρι τέλους!!

Μάχες για Champions και Europa League, αλλά και για την παραμονή περιλαμβάνει η τελευταία αγωνιστική της Bundesliga.

Θρίλερ μέχρι τέλους
Η αγωνία θα συνεχιστεί μέχρι τέλους στην Bundesliga, καθώς πριν την 34η και τελευταία αγωνιστική υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες.

Στη μάχη της τέταρτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, ο τελικός θα γίνει μεταξύ Φράιμπουργκ και Σάλκε, που τίθενται αντιμέτωπες. Οι «βασιλικοί μπλε» έχουν 52 βαθμούς, οι γηπεδούχοι έναν λιγότερο, ενώ στο κόλπο βρίσκεται και η Άιντραχτ που με 50 βαθμούς ελπίζει σε ισοπαλία των… από πάνω για να τους προσπεράσει εφόσον πάρει το τρίποντο υποδεχόμενη την αδιάφορη Βόλφσμπουργκ.

Πρέπει, ωστόσο, να έχει και την προσοχή της πίσω της, καθώς το Αμβούργο που έχει 48 βαθμούς και υποδέχεται την αδιάφορη (καθώς είναι σίγουρα τρίτη και απευθείας στους ομίλους του Champions League) Λεβερκούζεν καιροφυλακτεί για να πάρει την έκτη θέση. Σημειώνεται πως το τρίτο εισιτήριο για το Europa League έχει καταλήξει στα χέρια της Στουτγκάρδης μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας.

Στη μάχη της παραμονής, τρεις ομάδες δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να αποφύγουν να συνοδεύσουν την Γκρόιτερ Φιρτ στη δεύτερη κατηγορία. Σε πιο δυσχερή θέση είναι η Χόφενχαϊμ (28β.) που βρίσκεται στη 17η θέση και αν δεν νικήσει τη Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία αποχαιρετά την κατηγορία. Σε καλύτερη μοίρα είναι Άουγκσμπουργκ και Φορτούνα που συγκατοικούν στους 30 βαθμούς, με την πρώτη να φιλοξενεί την καταδικασμένη Γκρόιτερ Φιρτ και τη δεύτερη να παίζει στο Ανόβερο με τη δίχως κίνητρο τοπική ομάδα. Υπενθυμίζεται πως η 17η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας, η 16η θα δώσει μπαράζ παραμονής/ανόδου με την Καϊζερσλάουτερν που είναι τρίτη στη δεύτερη κατηγορία, ενώ η 15η σώζεται οριστικά.

Η τελευταία αγωνιστική (34η)

Σάββατο 18/5

Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη-Μάιντς
Ανόβερο-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Νυρεμβέργη-Βέρντερ Βρέμης
Φράιμπουργκ-Σάλκε
Άουγκσμπουργκ-Γκρόιτερ Φιρτ
Αμβούργο-Λεβερκούζεν
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: