Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Γκούμας: «Αδικήθηκε ο Καραγκούνης»

Έκπληκτος για το γεγονός ότι ο Γιώργος Καραγκούνης δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Φούλαμ εμφανίστηκε ο Γιάννης Γκούμας μιλώντας στο SportDay.gr.

Γκούμας: «Αδικήθηκε ο Καραγκούνης»
Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού, τονίζει ακόμα ότι ο «Κάρα» αδικήθηκε στο «τριφύλλι».
Υπήρξαν συμπαίκτες για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Γκούμας σέβεται τον Γιώργο Καραγκούνη και του προκάλεσε έκπληξη η είδηση ότι ο «τυπάρας» δεν θα παίξει για ακόμα έναν χρόνο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Γκούμας, μιλάει στο SportDay.gr  για την παρουσία του «Κάρα» στη Φούλαμ, αλλά και για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Τι πρέπει να πει η διοίκηση στον κόσμο.

«Μετά την καταπληκτική σεζόν που είχε, ψηφίστηκε και ως δεύτερος καλύτερος παίκτης της Φούλαμ, περίμενα ότι θα συνεχίσει για ακόμα έναν χρόνο. Δεν το περίμενα. Από εκεί και πέρα θα έχει προτάσεις για να δει τι θα κάνει», τόνισε αρχικά ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε: «Και βέβαια, περίμενα πως θα παραμείνει. Είχε ένα χρόνο ακόμα, ήταν και στόχος του και μετά να πάει στο Μουντιάλ».

Για το αν αποτελεί δικαίωση για τον «τυπάρα» η μεταγραφή του στη Φούλαμ μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Γκούμας απαντά: «Κάθε εμπόδιο για καλό που λένε. Δεν έπρεπε να διωχθεί με αυτόν τον τρόπο, όμως του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, παρά την ηλικία του, κατάφερε να κάνει τη διαφορά.

Και βέβαια αδικήθηκε, ο Παναθηναϊκός τρώει τα παιδιά του. Ο Καραγκούνης ήταν η σημαία της ομάδας και η διοίκηση ενστερνίστηκε τη γνώμη του Φερέιρα. Οι προπονητές έρχονται και φεύγουν, η διοίκηση έπρεπε να στηρίξει τον Καραγκούνη, έπρεπε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στον Παναθηναϊκό».

Ο Γιάννης Γκούμας, πιστεύει πως ο «Κάρα» θέλει να επιστρέψει στο «τριφύλλι»;

«Δεν το γνωρίζω, δεν έχουμε μιλήσει ακόμα. Η ομάδα της καρδιάς του είναι ο Παναθηναϊκός. Προτάσεις θα έχει σίγουρα, θα καθίσει και θα τις σκεφτεί».

Για το αν έλειψε από τον φετινό Παναθηναϊκό: «Δεν είναι μόνο ο Καραγκούνης. Σίγουρα άμα ήταν θα ενέπνεε και τους άλλους παίκτες, ειδικά τους νεότερους, για να καταλάβουν το μέγεθος του συλλόγου. Όμως και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών δεν ήταν καλή».

Πώς βλέπει το μέλλον των «πρασίνων»: «Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Η διοίκηση πρέπει να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας. Πρέπει να ασχοληθεί με την Ακαδημία, να φτιαχτεί η ομάδα από την αρχή, ώστε να γίνει ανταγωνιστική μετά από 2-3 χρόνια. Η διοίκηση πρέπει να τα πει “έξω από τα δόντια”  και να μη λέει ότι πάμε για πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της. Να βγει στον κόσμο και να πει ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας».

Ο «Κάρα» στην Αγγλία

Ο Γιώργος Καραγκούνης, δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ. Όμως, τον λίγο καιρό που αγωνίστηκε στο Νησί, πρόλαβε να αφήσει το «στίγμα» του.

«Το πιο πιθανό είναι να αγωνιστεί για τελευταία φορά ο Γιώργος την Κυριακή. Είχε μια εξαιρετική σεζόν και η Πρέμιερ ήταν τρομερή εμπειρία για τον ίδιο. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι περισσότερο για το ζήτημα, αλλά το αποτέλεσμα είναι πως θα αποχωρήσει», τόνισε ο εκπρόσωπος του «Κάρα», Πασχάλης Τουντούρης.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, έπαιξε στην Αγγλία περίπου έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό. Επόμενος προορισμός του ήταν η Φούλαμ, με τον Καραγκούνη να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας 1+1 και πέτυχε αυτό που ήθελε. Να βρει ομάδα σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, στο οποίο θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του.  Και το βρήκε! Έτσι, μετά το ιταλικό, το πορτογαλικό και το ελληνικό φυσικά, το αγγλικό ήταν εκείνο που πληρούσε τις προϋποθέσεις.

Το άκουσμα της είδησης ότι η Φούλαμ ήρθε σε συμφωνία με τον 36χρονο μεσοεπιθετικό, πολλοί οπαδοί της αγγλικής ομάδας είχαν τις αμφιβολίες τους, καθώς για τους περισσότερους ήταν άγνωστος, βετεράνος που δύσκολα θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα. Όμως, ο «Κάρα» τους διέψευσε κατηγορηματικά.

Σε πρόσφατη ψηφοφορία στο επίσημο σάιτ του συλλόγου, ο Γιώργος Καραγκούνης αναδείχθηκε ο δεύτερος καλύτερος παίκτης από τους φιλάθλους της Φούλαμ, πίσω μόνο από τον Ντίμινταρ Μπερμπάτοφ. Μάλιστα, συγκαταλέγεται στην πρώτη 10άδα των παικτών με τις πιο πολλές μακρινές ασίστ της Πρέμιερ Λιγκ.

Με τους Άγγλους σημείωσε δύο καταπληκτικά γκολ. Το ένα στο γ’ γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα Μπλάκπουλ, ενώ το άλλο στην 22η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος απέναντι στη Γουίγκαν.

Πλέον, όπως όλα δείχνουν την Κυριακή θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Φούλαμ. Ένα όμως είναι σίγουρο. Ό, τι τους οκτώ περίπου μήνες που αγωνίστηκε επί αγγλικού εδάφους, άφησε το στίγμα του...!

Πηγή:SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: