Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Μέσα στο ίδιο της το σπίτι!!

Μέσα στο «Μπερναμπέου» και μετά από 14 χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε για πρώτη φορά τη συμπολίτισσα Ρεάλ, έσπασε την κατάρα και κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας με 2-1 στην παράταση!

Μέσα στο ίδιο της το σπίτι!
Τέλος στην φαγούρα!

Πόσο πιο ωραία να σπας μια... κατάρα μέσα στο «σπίτι» της αντιπάλου σου;

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας κόντρα στη συμπολίτισσα Ρεάλ, μέσα στο «Μπερναμπέου», καθώς επικράτησε 2-1 στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) και έφυγε με ψηλά το κεφάλι στο ντέρμπι της πόλης, έπειτα από 14 χρόνια!

Προηγήθηκε η «βασίλισσα» με τον Κριστιάνο, είχε τρία δοκάρια(!), είχε κλασικές ευκαιρίες, όμως τα γκολ των Ντιέγκο Κόστα και Μιράντα χάρισαν το 10ο Κύπελλο στους «ροχιμπλάνκος».

Αποβλήθηκε ο Μουρίνιο για διαμαρτυρίες στην κανονική διάρκεια, κόκκινες δέχθηκαν στην παράταση Κριστιάνο και Γκάμπι.

Χωρίς τίτλο ολοκληρώνει την χρονιά η Ρεάλ!

Το ματς


Τυπικά… και ουσιαστικά η Ρεάλ ήταν γηπεδούχος και το φαβορί. Και σαν τέτοιο ξεκίνησε τον αγώνα της, παίζοντας σχεδόν μονότερμα την Ατλέτικο. Και ποιος άλλος θα μπορούσε να της προσφέρει το γκολ; Μα φυσικά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο που πήδηξε… στο Θεό, νίκησε στον «αέρα» τον Γκάμπι (και με ένα μίνι σπρωξιματάκι) και «εκτέλεσε» τον Κουρτουά για το προβάδισμα της «βασίλισσας». Η συνέχεια του παιχνιδιού δεν ήταν ανάλογη του ξεκινήματος, με τους παίκτες του Μουρίνιο να «κάθονται» και αυτούς του Σιμεόνε να το παίρνουν πάνω τους.

Οι «ροχιμπλάνκος» έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο και οι αντίπαλοί τους, τους το επέτρεπαν. Και εκεί που ο Φαλκάο ήταν σχεδόν «εξαφανισμένος», έκανε τα κόλπα του! Όχι δεν σκόραρε, αλλά… έσπασε την μέση του Αλμπιόλ, ξέφυγε από τον Κεντίρα και έβγαλε την κάθετη στον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος με τη σειρά του «εκτέλεσε» υποδειγματικά τον γκολκίπερ της Ρεάλ για το 1-1 στο 35’! Το γκολ που δέχθηκε η «βασίλισσα» φαίνεται πως την αφύπνισε, όμως το εξαιρετικό σουτ του Εζίλ σταμάτησε στο δοκάρι του Κουρτουά.

Τελικά στο ποδόσφαιρο, ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Γιατί η «γκαντεμιά» της Ρεάλ δεν περιγράφεται με λέξεις! Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Κριστιάνο πέρασε από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μπενζεμά, το σουτ του οποίου από κοντά σταμάτησε στο δοκάρι. Και δεν ήταν μόνο αυτό! Γιατί στην εξέλιξη της φάσης, ο Εζίλ έγινε κάτοχος και μόνος του απέναντι στην εστία… βρήκε τον από μηχανής… Θεό, Χουανφράν να το βγάζει με εντυπωσιακό τρόπο πάνω στην γραμμή.

Η «γκαντεμιά» της Ρεάλ δεν είχε σταματήσει. Ο Κριστιάνο «έστησε» τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της συμπολίτισσας, πήρε φόρα, όμως για τρίτη φορά στο παιχνίδι, το δοκάρι του Κουρτουά δεν έκανε το χατίρι στους «γηπεδούχους». Και κάπου εκεί το ματς… καταστράφηκε. Τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους, φάσεις μηδέν, ο Μουρίνιο αποβλήθηκε, τα λεπτά πέρασαν και με το 1-1, οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση.

Παράταση

Εδώ ήταν όλο το ζουμί! Από μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, σε γκολ, σε αποβολές, σε ένταση! Αφού λοιπόν ο Ντιέγκο Κόστα αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Ντιέγκο Λόπεθ, ήρθε ο Μιράντα να δώσει προβάδισμα στην Ατλέτικο με δυνατή κοντινή κεφαλιά στο 98’ και να βάζει την ομάδα του σε θέση οδηγού (2-1). Τα ζόρια για την Ρεάλ ξεκίνησαν και προσπάθησε να σώσει… ό,τι σώζεται!

Ο Ιγκουαΐν έκανε το γυριστό ανενόχλητος, όμως ο Κουρτουά το ‘βγαλε εντυπωσιακά, ενώ το ίδιο έκανε και στην ακόμη πιο κλασική ευκαιρία του Εζίλ, που βρέθηκε μόνος του απέναντι στον γκολκίπερ των «ροχιμπλάνκος». Οι φάσεις και οι προσπάθειες για την ισοφάριση, έδωσαν τη θέση τους στα νεύρα και στην ένταση. Όπως αυτή που δημιούργησε ο Κριστιάνο που αποβλήθηκε σωστά για εκτός φάσης χτύπημα και να απειλείται σύρραξη. Εν τέλει, με δέκα ολοκλήρωσε το παιχνίδι και η Ατλέτικο, με τον Γκάμπι να αποβάλλεται, αλλά στο τέλος να πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το 10ο Κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Ράμος, Κοεντράο (90’ Αρμπελόα), Κεντίρα, Ρονάλντο, Μπενζεμά (90’ Ιγκουαΐν), Εζίλ, Τσάμπι Αλόνσο, Εσιέν, Αλμπιόλ, Μόντριτς (90’ Ντι Μαρία)

Στον πάγκο: Κασίγιας, Κακά, Καρβάλιο, Καγιεχόν

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε (112’ Γκαρθία), Αρντά Τουράν (110’ Κρίστιαν Ροντρίγκεζ), Ντιέγκο Κόστα, Φαλκάο

Στον πάγκο: Αντριάν, Τιάγκο, Τόρες, Ασένχο, Ντίαζ
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: