Σάββατο 18 Μαΐου 2013

«Κανένα πρόβλημα για Άρη»

Με αφορμή κάποια σχόλια που γράφονται σε αθηναϊκά ΜΜΕ περί ενδεχομένου τιμωρίας υποβιβασμού του Άρη επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια (υπαγωγή στο άρθρο 99), ο νομικός κ. Στάθης Τσομίδης υποστήριξε στον “ΑRENA 89,4″ τα εξής:
«Είναι η πρώτη αθλητική ομάδα που υπάγεται στο άρθρο 99, είναι ο μοναδικός τρόπος για να υπάρξει επόμενη μέρα . Νομίζω ότι όλες οι ενστάσεις λύνονται από το δικαστήριο. Είχαμε μία γνωμοδότηση του κ.Κοτσίρη, ο οποίος πέραν της εξειδίκευσης στο αθλητικό δίκαιο είναι αυτός που είπε ότι δεν υπάρχει θέμα και γι αυτό δεν παρέστη και η ΕΠΟ στο πολιτικό δικαστήριο.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει στέρεα νομική βάση, ώστε να μη γίνουν οι απόψεις δεκτές για αυτό που έγινε. Έγινε η διαδικασία της προσωρινής διαταγής που εξεδόθη με τον αντίλογο, ωστόσο έγινε δεκτό ότι νομίμως υπάχθηκε ο Άρης σε αυτή τη διαδικασία. Περιμένω να δω αν υπάρχει διαφορετική άποψη, όπου θα απαντήσουμε συγκεκριμένα.
Αν τεθεί θέμα από τη διεθνή ομοσπονδία, η νομική υπηρεσία έχει απάντηση. Υπήρχε μια εργώδης προσπάθεια, όχι μόνο από το να αντιμετωπίσουμε την αίτηση στο άρθρο 99, αλλά το πλάνο βιωσιμότητας για να μπορέσουμε να τιθασεύσουμε την αθλητική νομολογία, διότι η διεθνής δεν είναι εύκολα προσβάσιμη.
Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσβληθεί η ΠΑΕ από αυτή η κατάσταση, δεν θα έχει πρόβλημα ο Άρης. Το αυτοδιοίκητο είναι εσωτερική διαδικασία και δεν είναι συνταγματικά καθιερωμένο. Οι όποιες διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν την Ελληνική Ομοσπονδία μπορούν να αντιμετωπιστούν».
πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: