Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Φινάλε με φιέστα και ντέρμπι παραμονής!!

Πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ των ανδρών αυτό το Σαββάτοκυριακό με πέντε αναμετρήσεις.

Φινάλε με φιέστα και ντέρμπι παραμονής!
Ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος της Α1 μπάσκετ των ανδρών με την διεξαγωγή των υπόλοιπων παιχνιδιών της 26ης αγωνιστικής, σήμερα και αύριο. Ξεχωρίζει το παιχνίδι του Περιστερίου με τον Ηλυσιακό που θα καθορίσει το ποια ομάδα από τις δύο θα ακολουθήσει την Καβάλα στην Α2 μπάσκετ των ανδρών, αλλά και ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Πάτρας που θα έχει χαρακτήρα… φιέστας για τους «ερυθρόλευκους» για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου.

Το μενού περιλαμβάνει τέσσερα ματς το Σάββατο και το ντέρμπι παραμονής της Κυριακή, καθώς έχουν ήδη διεξαχθεί οι αναμετρήσεις Καβάλα-ΑΓΟΡ 80-82 και ΚΑΟΔ-Πανελευσινιακός 101-77.

Στις 17:00 σήμερα ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Απόλλωνα στο πρώτο παιχνίδι μπροστά στους φιλάθλους του έπειτα από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, αλλά και το πρώτο έπειτα από πολύ καιρό καθώς οι «ερυθρόλευκοι» εξέτισαν την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που τους είχε επιβληθεί μετά τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν και στα play offs καθώς ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την 1η θέση και ο Απόλλων την 8η.

Στις 19:00 ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στην Πυλαία με τον "Δικέφαλο του Βορρά" να έχει εξασφαλίσει την τέταρτη θέση και τους "πράσινους" τη δεύτερη. Την ίδια ώρα ο Κολοσσός θα αναμετρηθεί με τον Άρη στο Βενετόκλειο. Αν οι "κίτρινοι" νικήσουν τότε θα τερματίσουν έκτοι. Αν πάλι χάσουν και παράλληλα ο Ίκαρος κερδίσει τον Πανιώνιο, στην Καλλιθέα, τότε η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη θα είναι αυτή που θα καταλάβει την έκτη θέση και ο Άρης θα έρθει έβδομος. Ο... χαμένος αυτής της διαδικασίας θα αντιμετωπίσει στα play offs τον Παναθηναϊκό.


Το πιο σημαντικό ματς πάντως θα γίνει την Κυριακή. Το Περιστέρι και ο Ηλυσιακός θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία στο –κεκλεισμένων των θυρών- «Α. Παπανδρέου» (17:00). Οι γηπεδούχοι χρειάζονται νίκη με περισσότερους από δύο πόντους προκειμένου να μην είναι η δεύτερη ομάδα (μετά την Καβάλα) που θα υποβιβαστεί στην Α2. Από την άλλη η ομάδα των Ιλισίων «βολεύεται» και με ήττα μέχρι δύο πόντους.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Μαΐου

17:00 Ολυμπιακός-Απόλλων Πάτρας (ΕΤ-1)
19:00 Κολοσσός-Άρης
19:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (ΕΤ-13)
19:00 Ίκαρος Καλλιθέας-Πανιώνιος

Κυριακή 19 Μαΐου

17:00 Περιστέρι-Ηλυσιακός (ΕΤ-1)

Έχουν ήδη διεξαχθεί οι αναμετρήσεις

Καβάλα-ΑΓΟΡ 80-82
ΚΑΟΔ-Πανελευσινιακός 101-77


Η Βαθμολογία (σε 25 αγώνες)

Ολυμπιακός 49
Παναθηναϊκός 46
Πανιώνιος 44
ΑΓΟΡ 43*
ΠΑΟΚ 42
Άρης 37
Ίκαρος Καλλιθέας 37
ΚΑΟΔ 37*
Απόλλων Πάτρας 36
Κολοσσός 33
Πανελευσινιακός 33*
Ηλυσιακός 32
Περιστέρι 31
Καβάλα 31*

*ΚΑΟΔ, ΑΓΟΡ, Πανελευσινιακός και Καβάλα έχουν δώσει 26 παιχνίδια και έχουν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην κανονική περίοδο. Ο ΑΓΟΡ έχει κλειδώσει την πέμπτη θέση της βαθμολογίας ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των παιχνιδιών που εκκρεμούν. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: