Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Αναστασίου: «Να κερδίζουμε...»

Ένα συνδυασμό επιθετικού ποδοσφαίρου που θα προσφέρει θέαμα και νίκες οραματίζεται ο Γιάννης Αναστασίου για τον Παναθηναϊκό.

Αναστασίου: «Να κερδίζουμε...»
Για τα πλάνα που έχει αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού μίλησε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» ο Γιάννης Αναστασίου(σ.σ. ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί στην εκπομπή του Σαββάτου). Ο νέος τεχνικός ηγέτης των πράσινων στάθηκε στο αγωνιστικό στυλ και την νοοτροπία που θέλει από την ομάδα, παίκτες φιλόδοξους με επιθετική σκέψη.

Αποσπάσματα της συνέντευξης:

Ανυπομονείς να καθίσεις στον πάγκο της ομάδας στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης»;

«Βέβαια είναι ένα ιστορικό γήπεδο, συνδεδεμένο με τις μεγάλες στιγμές της ομάδας. Έχουν αλλάξει φυσικά τα δεδομένα, η διοίκηση έχει κάνει μια τρομερή προσπάθεια ώστε το γήπεδο να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την έναρξη του πρωταθλήματος. Αν το γήπεδο έχει τον κόσμο που πρέπει θα δώσει μεγάλη στήριξη και ώθηση για τα νέα παιδιά που θα αγωνιστούν εδώ. Σε πρώτη φάση θέλουμε να είναι σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος, έτσι ώστε να μπορούμε να παίζουμε γρήγορο και τεχνικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο και πιστεύω και για μένα και για τους συνεργάτες μου πως θα είναι ότι καλύτερο να παίξουμε σε αυτό το ιστορικό γήπεδο».

Τι στυλ ποδοσφαίρου θες να παίζει ο Παναθηναϊκός;

«Μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό είναι συνυφασμένη με την κορυφή. Οι απαιτήσεις μας είναι και οι χαφ και οι εξτρέμ να πατάνε περιοχή. Η ομάδα φέτος έπαιζε 4-3-3 ενώ και οι ακαδημίες χρησιμοποιούσαν το ίδιο σύστημα, που είναι πολύ σημαντικό. Όταν είσαι στην πρώτη ομάδα, το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να κερδίζει η ομάδα, γιατί μέσα από τα παιχνίδια κρίνονται πάρα πολλά πράγματα και αποφασίζουν για το μέλλον του καθενός, οπότε εμάς μας ενδιαφέρει εκτός από καλό ποδόσφαιρο να μπορούμε να κερδίζουμε κιόλας και αυτός άλλωστε θα είναι ο στόχος μας. Επιθετικό ποδόσφαιρο για μένα είναι επιθετική σκέψη, είτε κάνεις επίθεση είτε κάνεις άμυνα».

Το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι τόσο καλό ενώ και η διαιτησία επηρεάζει αρκετά στα παιχνίδια;

«Για μένα και για τους παίκτες αρχή μας θα είναι να μην ασχολούμαστε με τίποτα άλλο εκτός από το χώρο του ποδοσφαίρου, ότι παίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Θεωρείς ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να λανσάρει το ολλανδικό μοντέλο;

«Αυτός είναι ο στόχος, η δουλειά που γίνεται μέσα στις ακαδημίες είναι παρά πολύ καλή, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια και πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία θα στηριχθούμε και θα δουλέψουμε. Το πρώτο πράγμα που θέλω να περάσω είναι το κίνητρο και η φιλοδοξία γιατί αν αρχίσουμε να μιλάμε για το οικονομικό, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: